Şimdi Ara

NOKIA C5-00 İÇİN HATA VE ÇÖZÜM BİLDİRİMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
26.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli forumdaşlarım ;

    Yeni aldığım NOKIA C5-00 modeli cep telefonuma bir önceki telefonum olan NOKIA 6230i modelinden rehberi bluetooth ile senkronize ettim. Bu işlemden sonra bazı kartvizitlere görüntü ve melodi atadım. Cihaza ait aşağıda detayları yazılı sorun ortaya çıktı.

    SORUN :

    Avea operatörünü kullanan kişilere ait kartvizit bilgileri ile kartvizite atadığım görüntü ve müzik ekranda çıkmıyor. Turkcell ve Vodafone kullanıcıları aradığında ; Numaraları çıkıyor, kartvizit adı çıkıyor, görüntüleri görünüyor, melodileri çalıyor. Avea kullanıcıları aradığında sadece başında ( + ) işareti bulunan numaraları görünüyor, kartvizit adı çıkmıyor, görüntüleri görünmüyor, melodileri çalmıyor.

    SORUNA YÖNELİK DÜZELTME GİRİŞİMLERİ
    * Sim kart hafızasından telefon hafızasına kartvizitleri koplayarak, sim kart kartvizitlerinin tümü silindi. Mükerrer kayıt olmadığı teyid edildi. Avea kullanıcısı kartvizitler silinip, telefon kapatılıp açıldı, Avea kullanıcıları tekrar yeni kayıt olarak rehbere kaydedildi. Sonuç alınamadı.

    * Kartvizitle eşleşilen görüntü ve melodiler hafıza kartından telefon hafızasına kaydedildi. Tekrar kartvizite tanımlandılar. Telefon kapandı açıldı. Sonuç alınamadı.

    * Avea kullanıcısının aradığı ve başında ( + ) işareti bulunan numara kartvizite kaydedildi. Görüntü ve melodi yeniden tanımlandı. Sonuç alınamadı.

    * Nokia çağrı merkezi arandı. Operatör alfanümerik sinyalinden sorun kaynaklanıyor dendi. Yazılım sürümüne baktılar, yeni dediler. Sonuç alınamadı. ( Aramalar bir kaç kez yapıldı )

    * Avea çağrı merkezi arandı. Bir önceki telefonunuz olan Nokia 6230i de böyle bir sorun yoksa, sim kart ve rehber aynıysa bizim ne suçumuz var dendi. Başka bir operatöre ait sim kart takın, sorun çıkmazsa o zaman biz hattı kontrol edelim dediler. Dediklerini yaptım, sorun aynı kaldı. Sonuç alınamadı. ( Aramalar bir kaç kez yapıldı )

    * Avea 4. görüşmenin sonunda beni bir Avea merkezine gönderdi. Burada merkezin ( Bir sebepten dolayı ) fatura basmaya bile yetkisi olmadığını ve teknik konularda hem yetkisiz hem eğitimsiz oldukları sonucu ortaya çıktı. Telefonun ileride kullanılması düşünülen navigasyon ve görüntülü konuşma özellikleri sebebiyle operatör değişikliği ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

    SORUNUN NİHAİ ÇÖZÜMÜ
    Operatör değişikliği için Turkcell ve Vodafone merkezlerine gittim. Vodafone merkezinde bir görevli konuyla çok ilgilendi. Bu tür bir sorunla ilk defa karşılaştığını, bunun tahminen simkartın 64 bit olmasından kaynaklandığını ama genede sebebini anlayamadığını söyledi. Belki senkronize etme aşamasında bir sorun olabileceğini söyledi ve birazda cesaretle telefona FORMAT attı..... SORUN ÇÖZÜLDÜ

    GENEL DÜŞÜNCELER
    İster Nokia, ister Avea, ister Turkcell çağrı merkezleri çözümden uzaklar. Avea, teknik merkezine telefonu yönlendirebilirse ( ! ) teknikteki yetkililer biraz daha bilinçliler. Nokia çağrı merkezi çözüm üretmekten çok uzak. Bu arada ben çekim kalitesini denemek ve 3G performansı söylenildiği gibimi test etmek amacıyla Vodafone operatörüne geçiş yaptım.

    Bu mesajı, telefonun yeni bir model olması ve internette yaptığım araştırmaların neticesiz kalmasından dolayı sizlerle paylaştım. Herkese iyi forumlar diliyorum.







  • öncelikle cihazınız hayırlı olsun. gerçekten çok ilginç bir problemle karşılaşmışsınnız. çözüme ulaşabildiğiniz için tebrikler. palaştığınız içinde teşekkürler.
  • Ben teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar diliyorum.
  • Bu telefonu almayı düşünüyordum, böyle ilginç bir sorunu gördükten sonra şimdi daha çok istekliyim.
  • Başlığın adresini inceleme ve ana konu başlıklarına da yolluyorum.

    Teşekkürler.
  • Arkadaşar bende yeni aldım bu telefonu.Ayarlayamadığım bir şey var.Telefon çalarken rehberdeki ismi okuyor gıcık bi ses melodinin arasına giriyor.Sesi nereden iptal edebilirim.İyi çalışmalar.
  • Arkadaşım tercihlere gir hangisini kullanıyorsan orada 'arayanın ismini söyle' kısmını kapalı yap düzelir.
  • nokia c5 flaşı çalışmıyor her türlü ayarı denedim bir türlü çalışmıyor sorun neden olabilir yardım ederseniz sevinirim
  • merhabalar nokia c5 ım var ama rehbere gırınce kayıtları düzelmiiyor ac diyorum hemen ana ekran goruntusune gerı donuyor yardım plz

    son aramalar görünmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enforcer -- 5 Kasım 2010; 14:29:55 >
  • vodafon merkezlerinin tümü anlıyormu acaba genpa 2hafta bekletiyor işkence resmen
  • selamlar kaç senelik telefonum bozulduğu için nokia c5-00 aldım ve daha ilk açtığımda telefon açılması hatalı , satıcınızla görüşün ! uyarısını yaptı . telefon sıfır garanti belgeli ve faturası var ve dün genpa'ya gittim belgelerimle vs. genpaya teslim ettim , bugün c5-00'ı teslim aldım şu an çalışıyor yani bilmiyorum umarım hata göstermez bence çok farklı bir telefon çalıştığı sürece tabiki
  • arkadslar bu telefonu almak istiyorum hafiften bi degerlendirme yapabilirmisiniz ya bi kaç önemsiz sorun var ama genel olarak nasıl telefon saglam mı yazılımsal olarak
  • arkadaşlar bendeki telefonda ekran gidip gidip geliyor mubarek servise götürünce yapmıyor eve gelince başlıyır çözümünü bilen varmı yardım edin
  • dun aldım teli,ekran bir kere gidip geldi bendede,denemedeyim.
  • Eylül 2010'da nokia C5-00 aldım. Kasım ayında hafıza dolu mesajıyla telefonum kapandı. Bir daha açılmadı. Servise verdim Virüs bulaşmış bir daha bulaşırsa garanti kapsamından çıkar diye yazı verdiler. Ben de ne kartını ne de telefonu bilgisayarıma takmadım ve versiyon güncelleme dışında internete girmedim. Ancak telefonum şu anda ara ara kendisi kapanıyor ve pilini çıkartıp takmadan çalışmıyor. Ekran görüntüsü kendiliğinden değişiyor (bazen) önceki hatada da servise vermeden önceki yani, böyle başlamıştı. Ne yapacağımı bilmiyorum. KVK servisine e-mail yazdım. 3 gün oldu henüz cevap gelmedi. Bir bilen varsa yazsın lütfen? Hata dışında tüm beklentilerimi karşılıyor en son ne zaman şarj ettiğimi hatırlamıyorum bile (çalıştığı zamanlar tabiki)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tabipks

    Eylül 2010'da nokia C5-00 aldım. Kasım ayında hafıza dolu mesajıyla telefonum kapandı. Bir daha açılmadı. Servise verdim Virüs bulaşmış bir daha bulaşırsa garanti kapsamından çıkar diye yazı verdiler. Ben de ne kartını ne de telefonu bilgisayarıma takmadım ve versiyon güncelleme dışında internete girmedim. Ancak telefonum şu anda ara ara kendisi kapanıyor ve pilini çıkartıp takmadan çalışmıyor. Ekran görüntüsü kendiliğinden değişiyor (bazen) önceki hatada da servise vermeden önceki yani, böyle başlamıştı. Ne yapacağımı bilmiyorum. KVK servisine e-mail yazdım. 3 gün oldu henüz cevap gelmedi. Bir bilen varsa yazsın lütfen? Hata dışında tüm beklentilerimi karşılıyor en son ne zaman şarj ettiğimi hatırlamıyorum bile (çalıştığı zamanlar tabiki)



    arkadasım bende de aynı sorıun oldu.İlk uretım serıde hata var.Teknık servıse ver 3 ayda yenısını verırler sana




  • arkadaşlar ben de geçen hafta c5-00 marka bir telefon aldım. en olumsuz tarafı şarj etmesi. sanki o şarj aleti o makinin değilmiş hissi veriyor. oynayıp duruyor içinde bu durumla ilgili sizler sıkıntı yaşadınız mı yaşadınızsa nasıl çözdünüz?

    İkinci ekranda gözüken ekle, ajanda kaydı, ve e-posta ayarlarını yap şeklinde 3 satır görüntü var ve bunları bir türlü kaldıramadım. arka plana resim koysam önüne bu dediklerim çıkıyor. Başka bir nokta arama yapıp biritdikten sonra kısa mesaj gönderiliyor şeklinde bir uyarı çıkıyor nereye kime ne mesajı gönderiyor anlamış değilim. My nokia aboneliğinden çık diye komutta verdim ama bu uyarı çıkmaya devam ediyor.

    Yukarıda belirtmiş olduğum konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar geçenlerde C5'te kamerayı açmayı denedim açılmadı. Tam açılcak gibi oluyor yeniden ana menüye dönüyor. daha önce böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Yardım ederseniz çok mutlu olurum. Soft ve Hard format ata ata bi hal oldum yine de düzelmedi. Bazen açılıyor 1 resim çektikten sonra bidaha çekmiyor. Not: Telefon güncel.
  • arkadaşlar bendede c5-00 var şubat 2011 de aldım. Telefonun arka kapağındaki kaplama dökülüyor ve Görüntü ve Videoları açınca resimlerime ve videolarıma bakamıyorum. 3-4 resme bakıyorum sonra telefon kendine restart atıyo
  • http://forum.donanimNokia C5-00.2 Bağlantı Seçin Uyarı Hatası.









    ARKADAŞLAR Nokia C5-00.2 Bağlantı Seçin Uyarısı Hatası Çozümü 2 ÇEŞİT YOLDUR.
    1 SEÇENEK : MENÜ-AYARLAR-AYARLAR-BAĞLANTI-HEDEFLERE GİRİP ORDAKİ ERİŞİM NOKTASI İNTERNET MULTİMEDYA MSJ VE WAP SERVİSLERİNİN İÇERİSİNDE NEKADAR ERİŞİM NOKTASI VARSA SİLİN SONRADA AYNI YERDEN SEÇENEKLERE GİRİN VARSAYILAN BAĞLANTIYI BİR KEZ SOR TIKLAYIN VE SORUN ÇÖZÜLÜR TELEFON AÇILDIĞINDA 1 KERE SORAR VE SONRADA SORMAZ İŞİNİZ DAHA KOLAYLAŞIR AMA İNTERNET ERİŞİMİNİZ OLMAZ TELEFONUNUNZDA.
    2. SEÇENEK TELEFONUNUZU NOKİA OVİ STURE PROGRAMINI YUKLEYIN TELEFON GUNCELLEMESINE GİRİN SON GÜNCELLEMEYİ GÜNCELLEYİN SORUN ÇÖZÜLÜR.haber.com




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.