Şimdi Ara

iPhone 3G, iOS 4'ün Ana ekran duvar kağıdı özelliğini neden desteklemiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Steve Jobs, Ratzlaff ve ekibini OS X'in geliştirilmesi sırasında sadece kaydırma çubukları üzerinde 6 ay çalıştırmış.


    Haberimize Leander Kahney'in kaleme aldığı "Inside Steve's Brain" adlı kitabından küçük bir anektodla başlayalım. OS X'in geliştirilme sürecinde Apple'da çalışan Frog Desing'ın sanat yönetmeni Ratzlaff, Jobs'un etkilendiği prototip ile örnek olarak hazırlanan demoyu karşılaştırmasını şu cümleyle anlatıyor;



    • "Birbirleriyle aynı mı diye onları piksel piksel karşılaştıracaktı. Ayrıntılara kadar iniyordu."


    Bu anektoda neden yer verdiğimizi haberimizi okuyunca anlayacaksınız dedikten sonra haberimize geçelim.


    Apple'ın dün yayınladığı iOS 4.0'ın bazı özelliklerinden iPhone 3G kullanıcıları yararlanamıyor. Multi-tasking, oryantasyon kilidi, ana ekran duvar kağıdı, iPhone 3G kullanıcılarının yararlanamadığı iOS 4.0 yenilikleri olarak dikkat çekiyor.


    İki sene önce satışa sunulduğu için donanımsal olarak iPhone 3Gs'den daha düşük bir iPhone olan 3G'nin Multi-Tasking'e destek vermemesi son derece normal karşılanabilir. Zaten 3Gs ile birlikte AppStore'da yerini alan bazı uygulamalarda ciddi derecede kasılan bir cihazın Multi-Tasking desteği vermemesi gerekli bir sınırlamaydı. Oryantasyon kilidi de başta mantıksız gibi görünse de Multi-Tasking menüsünde konumlandırılması 3G kullanıcılarının bu özellikten faydalanamamasına neden oldu. Peki ana ekran duvar kağıdı ? JPEG, PNG formatında bir resim dosyasını arka plana yerleştiremez miydi iPhone 3G ?


    Bu sınırlamanın nedenini merak eden Eric adlı iPhone 3G kullanıcısı da Steve Jobs'a ilgili bir elektronik posta göndererek sınırlamanın nedenini sormuş. Steve Jobs bu sefer geçmişte verdiği cevaplardan biraz daha uzun bir cevapla sınırlamanın nedenini açıkladı;



    • "Arka plan olduğunda ikon animasyonları yeteri kadar iyi değildi."


    Steve Jobs'un sınırlamanın nedeni olarak söylediği bu. Peki sizce sınırlama gerçekten Apple'ın daha doğrusu Steve Jobs'un arayüze ve arayüzün olabildiğince iyi çalışmasına verdiği önemi mi gösteriyor; yoksa asıl neden, tahmin edebileceğiniz gibi, ticari mi ?










  • ..kimbilir

    neyse 3g sahiplerine geçmiş olsun..

    takmayın ya açın sidyayı kurun livewalpaper ı çatır çatır keyfinize bakın

    piliniz çabucak bitsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 22 Haziran 2010; 17:08:02 >
  • yalan degil arkadasamin 3g cihazina kirarak arka plan ozelligi ekledik alet resmen yamuldu. arka plan olmadan menuler gercekten daha akici calisiyor..
  • bence ticari herşey 4g yi sattırmak ve 3gsleri tüketmek için herşey..
  • GM de oldugu gibi aktive etmek icin cikacagina inaniyorum
  • bence ticari bir amaç yok bu kısıtlamalarda neden derseniz iphone alan adam direk 3gs i soruyor 3g alıyım uygunmuş demiyor aldımmı tam olsun diyor ama işin 3g kullanıcılarınada tekrar bir iphone daha aldırma amacıda var tabikide birde apple en büyük artılarında biri olan tasarım ve akıcılık tutkusu etkilidir bence varmı piyasada iphone menüsü kadar akıcı bir menü...
  • arka plandaki resim koyma ile yavaşlama oluyorsa ya da yeterince güzel gösteremiyorsa animasyonlar 3g ekranı demekki ya işletim sistemi optimizasyonu tahmin edildiği kadar iyi değil ya da 3g'ye ödenen paralar (zamanında) abartılıdır...
  • Redsn0w ile JB yaparken MT ve wallpaper aktif edilebiliyor. :) Steve açıklama yapadursun daha :)
    Ancak autorotate kilidi yok şimdilik. O da yakında gelir. :)
  • apple çok severim ama bu nedirki abi buna ben bile şaşırdım insna kendi telefonunu azda olsa kişiselleştirmek isterki yen trendler hep bu yönde baktığın zaman oyun konsollarından insanın üzerine giydiği tişörtleri bile kendine göre kişiselleştirilebilen ürünler varken bir cep telefonu nasıl arka plana resim atırma? işte bunu anlamıyorum steve.
  • adamlar yapmış kazansınlar :) ama birazda insaflı olurlarsa daha güzel olur :)
  • teşekkürler shaddy...sayiden merak uyandıran bi konuydu.bence amaç ticari çünkü şuanda versiyonum 3.1.3 ve telefonum iphone 3g 16 gb . cydiadan "simplebackground" adlı eklentiyi kurunca ios4 teki gibi arka plan koymamızı sağlıyo.2 aydır kullanıyorum menu akışında hiç kasma olmuyo hemde arka planda bi çok eklenti çalışırken (infinidock,safari download maneger vs.).şimdi bide bunu apple ın yaptığını düşünürsek yani arka plan işini bence normalden hiç bi farkı olmaz.çünkü iphone 3g nin işlemcisi bence gayet yeterli tabi 1gb lık işlemcilerin yanında küçük gibi kalıyo ama bunun için yeterli bence.sonuç olarak olay bes belliki " ticari ".Steve jobs un bu denli uzunluktaki cevabıda şaşırttı beni :) tekrar teşekkürler....
  • 3gde winterboard ile arka plan koyduklarinda gercekten kasiliyormu? İlk basta banada sacma gelmisti ama 3g kullananlardan gorus almak bence en dogrusu olur.
  • böylesine ufak bir ayrıntı yüzünden yani; arka plan yenileştirmesi 3G lerde yok diye kimse gidip te 3G sini değiştirmez..(Şahsen çok da etkilemedi beni) . Burada ticari bir amaç söz konusu değildir bana göre.Sonuçta bu kullanımı etkileyen ya da ortaya fonksiyonellik bakımından bir iyileştirme sunan bir upgrade değil.Tamamen görsel bir Upgrade bu arka plan olayı.Bence gerçtekten desteklemiyordur ki; daha önceki uygulamalarında Apple'ın gereğinden fazla kapitalist ve ticari düşündüğünün altını defalarca çizmiştim
  • Ticari bir amaç düşünmüyorum. Hangi telefon markası bir telefona 3 yıldan fazla destek verir. İlk iphone'a bu sürüme kadar destek verdi. Bunu yapan başka bir marka söyleyin bana. Bilmiyorum ama bilen varsa söylesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marikanwap

    Redsn0w ile JB yaparken MT ve wallpaper aktif edilebiliyor. :) Steve açıklama yapadursun daha :)
    Ancak autorotate kilidi yok şimdilik. O da yakında gelir. :)


    Kilit de var. MT bölümünde.

    Steve'e tek lafım var.

    HADİ ORDAN..!!
  • Bu arada 3G ile eklenmeyen özellikleri merak eden arkadaşlar için söyleyim.

    Cihazım Redsn0w ile JB'li olduğundan dolayı Multitasking ve Home Screen Arkaplan'ı etkin.

    - Multitasking kesinlikle harika çalışıyor. Cihazda yavaşlama falan yok.
    - Arkaplan etkinleştiği zaman animasyonlar yavaş, ama Steve'in dediği kadar değil. Eskisinden pek farkı olmadığını söyleyebilirim.

    Steve biraz cozutmaya başladı ama adam ne yapsın, satış taktikleri.
    3G'ye bunları koysa iPhone 4'u kim alacak, değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.

    3G'ye bunları koysa iPhone 4'u kim alacak, değil mi?



    Yani Apple, iOS 4.0'ın bütün özelliklerini iPhone 3G'e koysa, iPhone 4 yeterince satmayacak ? Bana çok mantıklı gelmedi.

    iPhone 4, donanımsal özellikleriyle iPhone 3G ve 3Gs'e yeterince üstünlük kuruyor zaten. Bu yüzden sizin dediğiniz gibi bir durumun olması bana çok gerçekçi gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 22 Haziran 2010; 19:30:08 >
  • Arkadaşım şimdi ilk iphone yi ok 3gs ok işlemci ve ram ve 3 megapiksel iphone4 ok tasarım ve işlemci falan anladık
    Gelelim iphone 3g ilk iphoneyle aynı işlemci aynı ram aynı kamera oldumu şimdibu stew amca kazık kokusu var
    Bence bu seride enzayıf halka 3g  çünkü
    İphone , 3gs , iphone4 şimdi oldu böyle olmalıydı....
  • nasıl yani arka plandaki orjinal duvar kağıdını mı değiştirdiğimizde menü geçişleri kasıyor yoksa orjinal duvar kağıdıylamı kasıyor.. bide 3glerde multi-tasking calısmıyormu?
  • ipad için ios4 ne zaman cikacak bilem var mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.