Şimdi Ara

Kia Cerato 2010

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
34.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1,5 aydır Kia Cerato Consept model araç kullanıyorum. Benim gibi bu aracı kullanan var mı? Memnuniyetlerini ve şikayetlerini okumak istiyorum. Ben araçtan memnunum, gerek performans, gerek, iç hacim ve güvenlik ...



  • bu aracı bende almayı düşünüyorum daha yeni olduğu için yeterli yorum bulmak zor. Acaba gözlemlerinizi iyi kötü aktarabilirmisiniz? Ne kadar fiyata aldınız. Yakıt tüketimi performansı nasıl. Aracı bizzat goredim ama iç konsolu çok hoş görünüyordu. Deri direksiyon hız göstergesi vs. Gerçekten işçilik kalitesi nasıl çok göze batar bir kalitesizlik durumu varmi. Teşekkürler.
  • Mayıs 2010'da aracı aldım.Benzinli ve en üst model (consept) Bana fiyat olarak bayiideki 36.000TL fiyatı verdiler. Türkiye'deki çeşitli bayilerden fiyat aldım. Sigorta dahil 34.500TL'ye indiler. (Opak araç için) Araçta özellik saymayacağım internet sitesinde zaten var. Performans olarak ben memnunum. Güvenlik olarak memnunum. Kıyaslama yapmak gerekirse alacağım araçlar Toyota Corolla, Ford Focus, Chevrolet Cruze ve VWJetta düşünüyordum. Toyota Corolla almadım çünkü aynı özelliklere sahip bir araçtı. Kia Cerato'nun duruşu görüntüsü benim için daha cazip geldi. Ford Focus düşünmedim çünkü gerçekten içeriye motor gürültüsü veriyordu ve işçiliği hoşuma gitmedi. Chevrolet Cruze Euroncap'ta 5 yıldızı sadece dış tasarımdan almıştı. Daha önce Opel kullandığım için ve Cruze de Opel'in bünyesinde olduğu için ve cam suyu dediğimiz suya bile para aldıklarını bildiğim için (her şey onlar için para müşteri önemli değil) tercih etmedim. VW Jetta da 5 senedir aynı kasayı kullanıyor. Yeni kasanın ne zaman geleceği belli değil bekleyemezdim. Tercihim bu yüzden Kia Cerato oldu. Yedek parçası ve servisi diğerlerine göre daha ucuz. 5 sene garantisi var. (150.000 km hangisi dolarsa) dezavantajı benzinli olması. Yalnız orjinal tüplüsü de mevcut. Ben yıllık 12.000-15.000 kö yol yapıyorum. Tüplü tercih etmedim Çünkü tüpü stepnenin yuvasına yerleştiriyorlar, stepneyi arka koltuklardan birinin arkasına monte ediyorlar. Bagaj küçülüyor ve görüntü kötü duruyor. Soracağınız başka şeyler varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhann_75

    Mayıs 2010'da aracı aldım.Benzinli ve en üst model (consept) Bana fiyat olarak bayiideki 36.000TL fiyatı verdiler. Türkiye'deki çeşitli bayilerden fiyat aldım. Sigorta dahil 34.500TL'ye indiler. (Opak araç için) Araçta özellik saymayacağım internet sitesinde zaten var. Performans olarak ben memnunum. Güvenlik olarak memnunum. Kıyaslama yapmak gerekirse alacağım araçlar Toyota Corolla, Ford Focus, Chevrolet Cruze ve VWJetta düşünüyordum. Toyota Corolla almadım çünkü aynı özelliklere sahip bir araçtı. Kia Cerato'nun duruşu görüntüsü benim için daha cazip geldi. Ford Focus düşünmedim çünkü gerçekten içeriye motor gürültüsü veriyordu ve işçiliği hoşuma gitmedi. Chevrolet Cruze Euroncap'ta 5 yıldızı sadece dış tasarımdan almıştı. Daha önce Opel kullandığım için ve Cruze de Opel'in bünyesinde olduğu için ve cam suyu dediğimiz suya bile para aldıklarını bildiğim için (her şey onlar için para müşteri önemli değil) tercih etmedim. VW Jetta da 5 senedir aynı kasayı kullanıyor. Yeni kasanın ne zaman geleceği belli değil bekleyemezdim. Tercihim bu yüzden Kia Cerato oldu. Yedek parçası ve servisi diğerlerine göre daha ucuz. 5 sene garantisi var. (150.000 km hangisi dolarsa) dezavantajı benzinli olması. Yalnız orjinal tüplüsü de mevcut. Ben yıllık 12.000-15.000 kö yol yapıyorum. Tüplü tercih etmedim Çünkü tüpü stepnenin yuvasına yerleştiriyorlar, stepneyi arka koltuklardan birinin arkasına monte ediyorlar. Bagaj küçülüyor ve görüntü kötü duruyor. Soracağınız başka şeyler varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    Hayırlı olsun kazasız belasız binin. Aracın en çok hoşunuza giden tarafı nedir,km de ne yakıyor,yol sesi rüzgar sesi seviyeleri ne ölçüde,iç döşemeleri nasıl,koltukları rahatmı,fonksiyonel düğmelere kumandalara erişim rahatmı,ses sistemi yeterlimi,aracın herhangi bir yerinden ses geliyormu ( tıkırtı ya da normal olmayan türden sesler ) VİRAJ KABİLİYETİ,FREN MESAFESİ,aracın hızlanması yeterlimi ve baktığınız diğer araçlardan en çok hangi özelliği ile ayrılıyor,teşekkürler.
  • evet aracınızın şehir içi şehir dışı km de ne yaktığını söyleyebilirmisiniz . Bu arada cruze 10 yıldızda alsa o kasaya o motor alınmaz.
  • Cerato’da hoşuma giden duruşu, görünüşü. Spor bir duruşu var aynı zamanda iç hacmi 4 kişilik bir aileye yetecek kadar geniş. Hoşuma gitmeyen ise ön camın sağ ve sol uzantıları görüşü olumsuz etkileyebiliyor. Yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 8.5-9.0 arası. Bu kadar yüksek olmasının nedeni ortalama 40km/h ile gidiyor olmam ve motorun ısınmadan 10 kmye yakın mesafe katediyor olmamdır. Kilometrede 320-350 kuruş yakıyor. (Klima açıkken)1 Temmuz’dan sonra Ege tarafına yolculuk edeceğim uzun yolda ne kadar yaktığını merak ediyorum. Lastikler ince yanaklı düz yolda tutuş iyi ama hafif bozuk yolda içeri ses verebiliyor. Kasisleri veya çukurları yavaş geçmekte fayda var. Koltuklar rahat ve sportif. Direksiyon, vitez topuzu ve kapı içleri suni deri kaplama. Fonksiyon düğmeleri erişimi rahat. Ön ve arka cam buğu giderici mevcut. Araçta ESP olduğundan virajlarda kayma eğilimi göstermiyor. Zaten 1302 kg. Diğer araçlarla kıyaslamayı zaten daha önce yapmıştım. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Bilgim dahilinde cevap vereceğim. Teşekkürler.
  • eski çalıştığım şirkette cerato vardı 4 adet bir hafta sonu iş sebebiyle ereğliye gitik yaklaşık 350 km yol aracın performansı mükemmeldi o günden beri kia lara hasta kaldım zaten temmuzun 2 sinde kia ceed im geliyor siparişi verildi kısacası araç mükemmel kardeşim hiç kuşkun olmasın

    Bu arada otobanda 200 km hızla gittik tık demedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lose_your_self -- 23 Haziran 2010; 14:50:01 >
  • arkadaslar kia cerato 1.6 concept MT modelınden sıparıs vermıs bulunmaktayım.

    10 gun ıcerısınde sızlere yorumlarımı bıldıyor olacagım. ama arac hakkındakı goruslerım zaten cok muhtesem. galerıye gıdıp bakmanızı sıddetle onerıyorum.

    bu fıyata bu kadar donanım bu kadar performans. cogu uretıcıye dert olacak bır araba.

    eskı kasa olan cerato yu bende begenmezdım. ama yenısını bızzat gormenız tum dusuncelerınızı degıstırecektır. gıdıp gorun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artunkocaman

    arkadaslar kia cerato 1.6 concept MT modelınden sıparıs vermıs bulunmaktayım.

    10 gun ıcerısınde sızlere yorumlarımı bıldıyor olacagım. ama arac hakkındakı goruslerım zaten cok muhtesem. galerıye gıdıp bakmanızı sıddetle onerıyorum.

    bu fıyata bu kadar donanım bu kadar performans. cogu uretıcıye dert olacak bır araba.

    eskı kasa olan cerato yu bende begenmezdım. ama yenısını bızzat gormenız tum dusuncelerınızı degıstırecektır. gıdıp gorun...


    Araban şimdiden hayırlı olsun. Arabada far sensörü var fakat sesli far açık ikaz sesi yok. Bu yüzden farlarını otomatiğe ayarlamanı öneriririm. Bende iki defa parklar açık kaldı.
  • Aracın tasarımını ben de çok beğeniyorum.. Kianın lokomotif sedan aracı oldu Türkiye için. Ben 2008 1.6 dizel cerato kullanıyorum. Çok memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 17 Aralık 2013; 11:53:55 >
  • Hız sabitleyici ve yağmur sensörü en üst versiyonda bile yok,ya da ben körüm.
  • Hız sabitleyicisi uzun yolculuk yapanlar için ideal. Yağmur sensörü de Doğu Karadenizde yaşayanlar için gerekli. İklim şaartlarına göre değişiklik gösterebilir. Ona bakarsanız navigasyon da yok. Ama Toyota Corlla'dan eksiği de yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhann_75

    Hız sabitleyicisi uzun yolculuk yapanlar için ideal. Yağmur sensörü de Doğu Karadenizde yaşayanlar için gerekli. İklim şaartlarına göre değişiklik gösterebilir. Ona bakarsanız navigasyon da yok. Ama Toyota Corlla'dan eksiği de yok.

    Navigasyon D hatta E segmentinde dahi opsiyon,bu çok normal,ama yağmur sensörü ve hız sabitleyici bence 2010 model modern bir C segmenti araçta bulunmalıydı.
  • Gerçekten hoş araç fakat eksikleride yok değil.
    Mesela aracın anahtarını gördüğümde bu güzel aracın içine etmişler dedim kendi kendime.Koca bir anahtarı var aracın(sustalı değil)
    Sonuçta 40.000 tl yakın para vererek 2010 yılında bir araç alıyoruz.Cebimde koca kazık gibi anahtarla gezmek istemem,
    Yağmur sensörü,dizel versiyonunun olmaması ve tüketiciyi tek tip motor seçeneğine hapsetmesi,hız sabitleyici gibi özelliklerinin olmamasıda eksi yönleri aracın.
    Fakat garantisi ve dış tasarımı yüzünden tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 15 Temmuz 2010; 22:21:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhann_75

    Mayıs 2010'da aracı aldım.Benzinli ve en üst model (consept) Bana fiyat olarak bayiideki 36.000TL fiyatı verdiler. Türkiye'deki çeşitli bayilerden fiyat aldım. Sigorta dahil 34.500TL'ye indiler. (Opak araç için) Araçta özellik saymayacağım internet sitesinde zaten var. Performans olarak ben memnunum. Güvenlik olarak memnunum. Kıyaslama yapmak gerekirse alacağım araçlar Toyota Corolla, Ford Focus, Chevrolet Cruze ve VWJetta düşünüyordum. Toyota Corolla almadım çünkü aynı özelliklere sahip bir araçtı. Kia Cerato'nun duruşu görüntüsü benim için daha cazip geldi. Ford Focus düşünmedim çünkü gerçekten içeriye motor gürültüsü veriyordu ve işçiliği hoşuma gitmedi. Chevrolet Cruze Euroncap'ta 5 yıldızı sadece dış tasarımdan almıştı. Daha önce Opel kullandığım için ve Cruze de Opel'in bünyesinde olduğu için ve cam suyu dediğimiz suya bile para aldıklarını bildiğim için (her şey onlar için para müşteri önemli değil) tercih etmedim. VW Jetta da 5 senedir aynı kasayı kullanıyor. Yeni kasanın ne zaman geleceği belli değil bekleyemezdim. Tercihim bu yüzden Kia Cerato oldu. Yedek parçası ve servisi diğerlerine göre daha ucuz. 5 sene garantisi var. (150.000 km hangisi dolarsa) dezavantajı benzinli olması. Yalnız orjinal tüplüsü de mevcut. Ben yıllık 12.000-15.000 kö yol yapıyorum. Tüplü tercih etmedim Çünkü tüpü stepnenin yuvasına yerleştiriyorlar, stepneyi arka koltuklardan birinin arkasına monte ediyorlar. Bagaj küçülüyor ve görüntü kötü duruyor. Soracağınız başka şeyler varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.





    doğru söze ne hacet

  • arkadaslar tum ıslemler tamam, sadece plakayı beklıyorum. haftaya yorumlarımı ıletıyor olacagım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artunkocaman

    arkadaslar tum ıslemler tamam, sadece plakayı beklıyorum. haftaya yorumlarımı ıletıyor olacagım...

    Hayırlı olsun.
    Ne kadara,hangi ilden aldınız?
  • Merhabalar;

    35.000 e istanbul dan aldım; ama tanıdık ısı oldugu ıcın boyle bır fıyat oldu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artunkocaman

    Merhabalar;

    35.000 e istanbul dan aldım; ama tanıdık ısı oldugu ıcın boyle bır fıyat oldu...

    Tam olarak modeli ne?
  • concept
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.