Şimdi Ara

Göz kusuru nedeni ile askerlik muhafiyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
6
Favori
137.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Ağustos 2010 askere gideceğim. Gözlerimde bozukluk var. Dereceler büyük. sol -8, sağ -6.5 . Bir kaç askeri yönetmelik buldum. Gözler toplamı 14 ü geçer ise muhaf olabiliyormuşum. Olayı detaylı bilen var mı? Ne yapmam gerekiyor?

• artık çürük almak o kadar kolay değil gözün bozuk ama elin ayağın tutuyor ise masa başı verirler yani geri hizmet.atış talimi yapmazsın en kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

artık çürük almak o kadar kolay değil gözün bozuk ama elin ayağın tutuyor ise masa başı verirler yani geri hizmet.atış talimi yapmazsın en kötü.
    333 kısa dönemim. bulunduğum birlikte iki gözüde 7 numara miyop olan bi 90/1 çocuğu gataya yollayıp çürüğe ayırdılar. heyete falan çıktı 3-5 kez gitti geldi, 15 gün içinde belli oldu sonucu. vizite çavuşu olarak işlemlerinide ben yaptım. yani büyük ihtimal çürük alırsın sende. bence işlemini askere gitmeden hallet boşa gidttikten sonra eziyet çekme. gitmeden ayırırlar senide çürüğe...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

333 kısa dönemim. bulunduğum birlikte iki gözüde 7 numara miyop olan bi 90/1 çocuğu gataya yollayıp çürüğe ayırdılar. heyete falan çıktı 3-5 kez gitti geldi, 15 gün içinde belli oldu sonucu. vizite çavuşu olarak işlemlerinide ben yaptım. yani büyük ihtimal çürük alırsın sende. bence işlemini askere gitmeden hallet boşa gidttikten sonra eziyet çekme. gitmeden ayırırlar senide çürüğe...

Alıntıları Göster
    teşekkürler bilgi için, peki beni ne zaman muayene edecekler. askere gitmeden mi yoksa askeriye girdikten sonra mı? gitmeden muayene işlemlerimi yaptırabilmek için ne yapmam gerekli? Birde gözlük ile görüş sorunum yok , gözlüksüz mü gitmek lazım acep:)?

• Bizim iki göz de 4.5 miyop bizde öyle bir olanak yok değil mi :-) olsa ne iyi olurdu yaw arkadaş da şanslı baya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hsarac

teşekkürler bilgi için, peki beni ne zaman muayene edecekler. askere gitmeden mi yoksa askeriye girdikten sonra mı? gitmeden muayene işlemlerimi yaptırabilmek için ne yapmam gerekli? Birde gözlük ile görüş sorunum yok , gözlüksüz mü gitmek lazım acep:)?

gözlükle görüş sorunun yoksa gözlük verirler gönderirler seni
    askerde bir sürü gözlüklü asker var hepsini çürüğe ayırırsak yandık
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

gözlükle görüş sorunun yoksa gözlük verirler gönderirler seni
    askerde bir sürü gözlüklü asker var hepsini çürüğe ayırırsak yandık

Alıntıları Göster
    haklısın gözlüklü var ama toplamı 14 ciddi bir rakam. Yani kazara gözlüğü bir düşürsem düşman diye asker vururum:) yeterince şehitimiz var zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve çürük alma durumu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

haklısın gözlüklü var ama toplamı 14 ciddi bir rakam. Yani kazara gözlüğü bir düşürsem düşman diye asker vururum:) yeterince şehitimiz var zaten

Alıntıları Göster
    iki gözün toplam 14 numara olursa normalde çürük alırsın. ancak heyetler vermemek için çaba sarfediyorlar.
  • quote:

savaşta değiliz zaten en kötü çaycı, koğuşçu, tuvaletten sorumlu kurmay kıdemli er v.s olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winchester

quote:

savaşta değiliz zaten en kötü çaycı, koğuşçu, tuvaletten sorumlu kurmay kıdemli er v.s olursun.

Alıntıları Göster
    Hiç belli olmaz.Çürükte verebilirler masa başıda verebilirler.Benimde arkadaşımın çok yüksekti ama askerlik yaptı.Benimde 14 civarıydı bana vermediler çürük.Ama komando olamaz yazıyor en fazla kağıtta :)

• quote:

Orijinalden alıntı: deleteextra

Hiç belli olmaz.Çürükte verebilirler masa başıda verebilirler.Benimde arkadaşımın çok yüksekti ama askerlik yaptı.Benimde 14 civarıydı bana vermediler çürük.Ama komando olamaz yazıyor en fazla kağıtta :)

Alıntıları Göster
    askerde herkes silahla nöbet tutacak diye bir zorunluluk yokki
    silah kullanamaz raporu olanlar da var askerde
    bu askerliğe engel değil
    dedikleri gibi çaydan sorumlu kıdemli kademeli er de olabilirsin
  • quote:

Vay torun vizite çavuşum :D

kardeş askere gitmeden hallet içeride çok zorluk çekersin. muhtemelen ameliyat ol gel derler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

quote:

Vay torun vizite çavuşum :D

kardeş askere gitmeden hallet içeride çok zorluk çekersin. muhtemelen ameliyat ol gel derler :D

Alıntıları Göster
    Kesin konuşmayayım ama büyük ihtimalle gidersin, sadece komando olamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Kesin konuşmayayım ama büyük ihtimalle gidersin, sadece komando olamazsın

Alıntıları Göster
    Ben 90/1 e askere gitmiştim 40 gün yaptıkdan sonra elverişsiz raporu aldım. Öncelikle askere gitmezden önce normal göz doktoruna görün rapor felan almaya bak, ben yapmamıştım teslim olduktan sonra çok zorlandım, inan çok zorlanıyorsun her gün revire gitmek isteyen bir sürü kişi oluyor, çoğunun da önemli bir rahatsızlığı yok. Kendimden örnek vereyim gözlerim ileri derece miyop olduğunu biliyordum zaten gözlük taktığım için daima rahatsızlığımı belirttiğimde inandırıcı olacağımı biliyordum, 1 ay boyunca revire bilerek çıkmadım yemin töreninden sonra, atış eğitimi alıp tam time gireceğim zaman komutana rahatsızlığımı belirttim ve sabahına revire gönderdi, o günün öğlenine devlet hastanesine sevk ettiler, doktor iki gözün 8 derece askerliğe elverişsizsin dedi ve seni eskişehir askeri hastanesine sevk ediyorum dedi, 4 gün sonra sevk'im gerçekleşti 1 hafta askeri hastanesinde kaldım, tabi baya kontrolden geçirildim, hafta sonu heyete çıkarıldım ve elverişsiz raporunu onayladılar. Kısacası askere gitmezden önce askeri hastanede muayene olsan bile yine de gönderiyorlar, ben askere gittikten sonra alabildim muhtemelen seninki de öyle olur, rapor alıp gitmen senin faydana, senin göz derecene elverişsiz verirlermi onuda bilmiyorum en kötü ihtimal münferid kalırsın, ama münferidin de iyi olduğunu sanma ne kadar angarya iş varsa sana verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makarov -- 26 Haziran 2010; 16:29:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makarov

Ben 90/1 e askere gitmiştim 40 gün yaptıkdan sonra elverişsiz raporu aldım. Öncelikle askere gitmezden önce normal göz doktoruna görün rapor felan almaya bak, ben yapmamıştım teslim olduktan sonra çok zorlandım, inan çok zorlanıyorsun her gün revire gitmek isteyen bir sürü kişi oluyor, çoğunun da önemli bir rahatsızlığı yok. Kendimden örnek vereyim gözlerim ileri derece miyop olduğunu biliyordum zaten gözlük taktığım için daima rahatsızlığımı belirttiğimde inandırıcı olacağımı biliyordum, 1 ay boyunca revire bilerek çıkmadım yemin töreninden sonra, atış eğitimi alıp tam time gireceğim zaman komutana rahatsızlığımı belirttim ve sabahına revire gönderdi, o günün öğlenine devlet hastanesine sevk ettiler, doktor iki gözün 8 derece askerliğe elverişsizsin dedi ve seni eskişehir askeri hastanesine sevk ediyorum dedi, 4 gün sonra sevk'im gerçekleşti 1 hafta askeri hastanesinde kaldım, tabi baya kontrolden geçirildim, hafta sonu heyete çıkarıldım ve elverişsiz raporunu onayladılar. Kısacası askere gitmezden önce askeri hastanede muayene olsan bile yine de gönderiyorlar, ben askere gittikten sonra alabildim muhtemelen seninki de öyle olur, rapor alıp gitmen senin faydana, senin göz derecene elverişsiz verirlermi onuda bilmiyorum en kötü ihtimal münferid kalırsın, ama münferidin de iyi olduğunu sanma ne kadar angarya iş varsa sana verirler.

Alıntıları Göster
    askerde herkese yapacak bir iş bulunur

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

askerde herkese yapacak bir iş bulunur

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benimde gözümde bozukluk var astigmat ve miyop, miyoplar 4.5, astigmatlar 1 numara civarında. Askerlikten muaf vs. olmak istemiyorum, şu an üniversite eğitimimi sürdürmekteyim, ancak bu sevdiğimin gözlerinin numaraları sürekli büyüyor, muaf sayılmamak için gözleri çizdirmeyi bile düşünüyorum açıkçası. :) Bu göz bozukluğu asteğmenlik yapmak için bir problem midir, ne gibi sağlık kusurları bu görev için handikap oluşturur? Ayrıca bir arkadaşım vücudunda dövmesi, küpesi vs. olanları asteğmen yapmıyorlarmış dedi, bu ne kadar doğrudur? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Arkadaşlar benimde gözümde bozukluk var astigmat ve miyop, miyoplar 4.5, astigmatlar 1 numara civarında. Askerlikten muaf vs. olmak istemiyorum, şu an üniversite eğitimimi sürdürmekteyim, ancak bu sevdiğimin gözlerinin numaraları sürekli büyüyor, muaf sayılmamak için gözleri çizdirmeyi bile düşünüyorum açıkçası. :) Bu göz bozukluğu asteğmenlik yapmak için bir problem midir, ne gibi sağlık kusurları bu görev için handikap oluşturur? Ayrıca bir arkadaşım vücudunda dövmesi, küpesi vs. olanları asteğmen yapmıyorlarmış dedi, bu ne kadar doğrudur? Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    doktorlar kafasına göre rapor verip vermemezlik yapamaz. her konuda olduğu gibi bu konu da da ilgili yönergeler mevcut. eger 14 ü geciyorsan bir an once askerlık şübenle görüş ve ilgili askeri hastanede muayene ol bence... 14ü geçiyorsan yuzde 100 askerlik yapmazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: herkel

doktorlar kafasına göre rapor verip vermemezlik yapamaz. her konuda olduğu gibi bu konu da da ilgili yönergeler mevcut. eger 14 ü geciyorsan bir an once askerlık şübenle görüş ve ilgili askeri hastanede muayene ol bence... 14ü geçiyorsan yuzde 100 askerlik yapmazsın

Alıntıları Göster
    Gözlerin büyümesi durursa lazerle çizdireceğim, sonra ver elini uzun dönem. :) Teşekkürler cevap için. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Gözlerin büyümesi durursa lazerle çizdireceğim, sonra ver elini uzun dönem. :) Teşekkürler cevap için. :)

Alıntıları Göster
    ya kimse kızmasın ama bana bu tür konular hoş gelmiyor.
    yanlış anlaşılmasın @Hsarac önemli bir sağlık sorunu gerçekten.

aşağıdaki yorumum askere gidecek tüm kardeşlerim için geçerli.
    kişisel yada şahsi algılanmasın.
    burası kısa dönem forumu olduğu için şu yorumu yapayım.
    evet askerliğin de kendine göre bazı zorlukları var.
    zaten izin ıvır zıvır düşünce geriye 5 ay kalıyor.
    ne olursa olsun, ben olsam askere giderdim.
    madem gözlükle görme problemin yok bence git o havayı teneffüs et.
    hayatında sadece bir kez yaşayıp görebilirsin.
    illa silah kullanacan diye bişi yok. yazıcı olursun, yemek hane çavuşu
    olur tüm gün yemekhane de takılırsın. asker olmak, o üniformayı giymek
    gurur verici birşeydir. hiç tanımadığın insanlarla orada yarenlik etmek
    mutluluktur. askerlikten çürük raporu almanın sivil hayattada bazı sakıncaları
    vardır. örneğin büyük şirketler, bankalar yada devlet dairelerinin açtığı sınava
    girmek için fiilen askerlik görevini yerine getirmiş olmak şartı var.

son olarak küçük bir anımı anlatayım. yemin törenime bir hafta kala,
    işte ailelerini çağıracaklar şimdiden haber versinler dendi. ben aileme
    yemin törenimin gününü söyledim, ama çok istemelerine rağmen onlardan
    gelmemelerini istedim. çünkü tam askerliğe alışmışken, onları görüp tekrar
    ayrılmak zor geleceği için. yemin törenime 2 gün kala üst dönem bir kısa
    dönemin hepimize söylediği laftan sonra kararımı değiştirdim.
    bize demişti ki, maddi durumu ve zamanı müsait olanlar için söylüyorum.
    eğer imkanınız varsa ailelerinizi buraya getirtin. çünkü hayatınızdaki en önemli
    hadiselerden biri bu ve bir daha tekrarı yok. sadece 1 kez olacak. bunu onlardan
    mahrum etmeyin dedi. yemin ettim, ailem geldi. o gün onların gözündeki gururu
    görmek dünyalara bedeldi.

@Johnny B. Goode kardeşim. ben gözlüklü astek lerde gördüm. astek olayı biraz biraz şans işi.
    işte mezun olduğun bölüm, meslek, TSK nın ihtiyacına göre değişiyor maalesef :(
    bende astek olmayı çok istemiştim ama kısa dönem oldum. hayırlısı buymuş.
    umarım RABB'im gönlüne göre verir seninde. senin için de hayırlısı ne ise o olursun inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: piyade297

ya kimse kızmasın ama bana bu tür konular hoş gelmiyor.
    yanlış anlaşılmasın @Hsarac önemli bir sağlık sorunu gerçekten.

aşağıdaki yorumum askere gidecek tüm kardeşlerim için geçerli.
    kişisel yada şahsi algılanmasın.
    burası kısa dönem forumu olduğu için şu yorumu yapayım.
    evet askerliğin de kendine göre bazı zorlukları var.
    zaten izin ıvır zıvır düşünce geriye 5 ay kalıyor.
    ne olursa olsun, ben olsam askere giderdim.
    madem gözlükle görme problemin yok bence git o havayı teneffüs et.
    hayatında sadece bir kez yaşayıp görebilirsin.
    illa silah kullanacan diye bişi yok. yazıcı olursun, yemek hane çavuşu
    olur tüm gün yemekhane de takılırsın. asker olmak, o üniformayı giymek
    gurur verici birşeydir. hiç tanımadığın insanlarla orada yarenlik etmek
    mutluluktur. askerlikten çürük raporu almanın sivil hayattada bazı sakıncaları
    vardır. örneğin büyük şirketler, bankalar yada devlet dairelerinin açtığı sınava
    girmek için fiilen askerlik görevini yerine getirmiş olmak şartı var.

son olarak küçük bir anımı anlatayım. yemin törenime bir hafta kala,
    işte ailelerini çağıracaklar şimdiden haber versinler dendi. ben aileme
    yemin törenimin gününü söyledim, ama çok istemelerine rağmen onlardan
    gelmemelerini istedim. çünkü tam askerliğe alışmışken, onları görüp tekrar
    ayrılmak zor geleceği için. yemin törenime 2 gün kala üst dönem bir kısa
    dönemin hepimize söylediği laftan sonra kararımı değiştirdim.
    bize demişti ki, maddi durumu ve zamanı müsait olanlar için söylüyorum.
    eğer imkanınız varsa ailelerinizi buraya getirtin. çünkü hayatınızdaki en önemli
    hadiselerden biri bu ve bir daha tekrarı yok. sadece 1 kez olacak. bunu onlardan
    mahrum etmeyin dedi. yemin ettim, ailem geldi. o gün onların gözündeki gururu
    görmek dünyalara bedeldi.

@Johnny B. Goode kardeşim. ben gözlüklü astek lerde gördüm. astek olayı biraz biraz şans işi.
    işte mezun olduğun bölüm, meslek, TSK nın ihtiyacına göre değişiyor maalesef :(
    bende astek olmayı çok istemiştim ama kısa dönem oldum. hayırlısı buymuş.
    umarım RABB'im gönlüne göre verir seninde. senin için de hayırlısı ne ise o olursun inşallah.

dostum devlet dairelerinde çalışmak için askerliği tamamlamış olmak diye bir şart mevcut değil. sadece askerlikle ilişiğin olmaması şartı var.
    çürük raporuna ben de karşıyım. askerliğin çok yararlı birşey olduğunu düşündüğümden değil sana verilmiş bir sorumluluğu hakkıyla tamamlamak gerektiğini düşündüğümden. sonuçta askerdeyken sana bir sorumluluk yüklüyorlar. ve sen o sorumluluğu askerlik boyunca sırtında taşıyorsun. bilhassa yeni mezunlara ve uzun dönem askerlere çok yardımı oluyor bu durumun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.