Şimdi Ara

1.60 GHz işlemci 1.06 Düşüyor. ( ! )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlıkta dediğim gibi elimde. . intel pentium dual cpu e2140 1.60 GHz işlemci takılı.Yalnız Bilgisayar 1.60 GHz hızı kullanmıyor.. 1.06 GHz olarak gösteriyor.. Ara Ara yine değişiklikler oluyordu.Ama şimdi hiç değişmiyor.

Hatta Bilgisayarı açarken, şöyle bir not geliyor..

"A 200 Mhz system bus processor installed.This processor is not supported on this system board and will run at recuded processor clock speed.System performance will be impacted."
    _________

İşlemciye kesinlikle o/c yapılmamıştır.

Hatta nfs uc oynayabiliyordum.Şimdi hiç Oynanmıyor.Genelde bu hız düşmesi üzerine oluyor. .

İntel Pentium Dual Cpu 1.60
    Nvidia 8600GT
    2GB Kingston

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentiel -- 20 Haziran 2010; 19:25:10 >

• İşlemciyi sonradanmı taktınız? Daha önce problemsiz çalışıyor ise bios ayarlarından durumu düzeltmek gerek.Hata ya göre sizin anakart taklılı olan işlemciyi desteklemiyormuş. Anakartında tam adını yazsaydın daha net birşeyler söyleyebilirdim.
  • yok hayır böyle bir sorun yoktu. . . ama bazen ara ara bu düşüşler oluyordu yalnız yine eski haline dönüyordu.şimdi hic değişme yok hız düşük.pc birçok işlemde kasmaya başlıyor. .Aynı biosta menü geçişlerinde kasmalar var

anakart : PALİT 945GC1066 modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentiel -- 21 Haziran 2010; 0:46:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Anakartınız işlemcinizi desteklemiyor.

Böyle bir cevabı nasıl verebiliyorsunuz, işlemciyi desteklemeyen anakart hiçbir şekilde o işlemciyi çalıştırmayacaktır, ancak verilen iletide işlemci uyum sorunu yaşadığı görünüyor, bazı BİOS Update işlemleri ile performans düşüklüğü yaşadığınız veya sistem açılışında problem yaşadığınız işlemcinizdeki sorunları kaldırabilirsiniz ancak bu uyum sorunu, işlemciler için geçersizdir bu işin uyum sorunu farklıdır, destek noktası tamamen farklıdır,destek dendiği andan itibaren işin içine TDP değeri ve Pin yapısı girer...Mevcut BİOS sürümü eskidir,muhakkak. Çünkü o işlemci uyum sorunu yaşıyor yani çalışıyor.
    Aksi takdirde zaten o işlemciye destek olmasa hiçbir şekilde çalışmayacaktır...

Önce BİOS'u DEFAULT hale getirmenizi öneririm, ayrıca işletim sisteminiz Vista veya Win 7 ise Güç seçeneklerinden Yüksek performans ibaresini seçiniz...
    BİOS'a başlangıçta DELETE tuşuna basarak giriniz, Speed-Step özelliğinin bulunduğu bir bölüm mevcut olmak zorundadır, Speed-Step özelliğini ''Disabled'' konuma getiriniz...
    Tüm bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde olumsuz sonuç alıyorsanız anakartınızın markası ve modelinide buraya yazarsanız BİOS Update işlemi yapabiliriz...Açıkçası sorununuzun BİOS Update ile çözülebileceği kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 21 Haziran 2010; 12:45:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Anakartınız işlemcinizi desteklemiyor.

Böyle bir cevabı nasıl verebiliyorsunuz, işlemciyi desteklemeyen anakart hiçbir şekilde o işlemciyi çalıştırmayacaktır, ancak verilen iletide işlemci uyum sorunu yaşadığı görünüyor, bazı BİOS Update işlemleri ile performans düşüklüğü yaşadığınız veya sistem açılışında problem yaşadığınız işlemcinizdeki sorunları kaldırabilirsiniz ancak bu uyum sorunu, işlemciler için geçersizdir bu işin uyum sorunu farklıdır, destek noktası tamamen farklıdır,destek dendiği andan itibaren işin içine TDP değeri ve Pin yapısı girer...Mevcut BİOS sürümü eskidir,muhakkak. Çünkü o işlemci uyum sorunu yaşıyor yani çalışıyor.
    Aksi takdirde zaten o işlemciye destek olmasa hiçbir şekilde çalışmayacaktır...

Önce BİOS'u DEFAULT hale getirmenizi öneririm, ayrıca işletim sisteminiz Vista veya Win 7 ise Güç seçeneklerinden Yüksek performans ibaresini seçiniz...
    BİOS'a başlangıçta DELETE tuşuna basarak giriniz, Speed-Step özelliğinin bulunduğu bir bölüm mevcut olmak zorundadır, Speed-Step özelliğini ''Disabled'' konuma getiriniz...
    Tüm bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde olumsuz sonuç alıyorsanız anakartınızın markası ve modelinide buraya yazarsanız BİOS Update işlemi yapabiliriz...Açıkçası sorununuzun BİOS Update ile çözülebileceği kanaatindeyim.

: ) makedonn kardesım bios'u defult haline getirmiştim.Hatta kasayı açıp pilini çıkartıp taktım ama değişen birşey olmadı kardesım.. :( Şu an XP'yi kullanıyorum. .Bu iş için 50 kere format atmışımdır ama olmadı..

Bios'da Speed-Step özelliği var demişsin ancak ben öyle bir özellik malesef bulamadım.. :(
    Bunun için biosun tüm özelliklerini buraya upload olarak attım.. Ayrıca geçişlerdeki kasmaları ..

VİDEOSU :http://img267.imageshack.us/img267/730/resim037.mp4

Anakartım PALİT PAM 945GC1066

• Anakart'ınızın markası ve modeli nedir?

Bios Update işlemi gerekli maalesef, bu sorun yabancı forumlarda Bios Update işlemi ile çözülmüş.
  • evet bios güncellemesi yapılması gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart : PALİT PAM 945GC1066 MODELİ
    İ.Sistem : XP
    2 GB RAM

peki nasıl yapılacak.. sizde o yabancı sitenin linki var mı acaba ?
  • resimlerdei "C1E" kapatın sorununuz çözülecektir ;)

• Release Date BIOS ROM File Description
    ====================================================================================================
    2008.02.27 A201v201.ROM For PA201 PCB v2.0A
    1.Add "DRAM Voltage select" & "NB Voltage select" ITEM.
    2.Fixed power LED constant not light issue.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    2008.01.23 A201v200.ROM 1. PA201 PCB v2.0 for First Release
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    2007.10.23 A201v103.ROM 1. Fixed S3 resume, POST CODE recycle 96h, 98h.
    2007.10.22 A201v102.ROM 1. Fixed CPU FSB Frequency detect issue.
    2. Remove Over-Clock CPU Frequency function.
    2007.09.27 A201v101.ROM 1. Add Over-Clock CPU Frequency function.
    2. Fixed DDRII happen not insert or detect error has Buzzer voice.
    3. Fixed VGA initial after has Buzzer voice.
    2007.07.06 A201V100.ROM First Release
    ====================================================================================================

Anakartınızın driver linki:http://www.palit.biz/main/download.php?pc_cate=mb&id=22

Yeni bios versiyonları çıkmış ama dikkat edin bazıları farklı pcb versiyonu destekliyor.
    Pcb den emin değilseniz A201v103.ROM versiyonu yükleyip deneyebilirsiniz. Tabi deneyimli değilseniz bilen birisine yaptırmanız en iyisi.

• @01myavuz

kardesım dediğin gibi A201v103 dosyasını windows üzerinden güncelledim.Sorun Çözüldü.. ( TŞK ) PC eski hızına döndü. . :) :) :) yalnız video'daki kasmalar devam ediyor. . "http://img267.imageshack.us/img267/730/resim037.mp4 " Not falan yok ama sadece geçişlerde kasmalar mevcut.Biosun Menü geçişlerinde de kasmalar var ama güncelleme ile malesef düzene girmedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwazz

@01myavuz

kardesım dediğin gibi A201v103 dosyasını windows üzerinden güncelledim.Sorun Çözüldü.. ( TŞK ) PC eski hızına döndü. . :) :) :) yalnız video'daki kasmalar devam ediyor. . "http://img267.imageshack.us/img267/730/resim037.mp4 " Not falan yok ama sadece geçişlerde kasmalar mevcut.Biosun Menü geçişlerinde de kasmalar var ama güncelleme ile malesef düzene girmedi..

C1E kapattığınızdada sorun çözülecekti.

• @acbold

dediğiniz gibi devredışı bıraktım ama sorun düzelmedi.. :(
  • Düzelmez çünkü C1E,ITC veya EIST ( Speed-Step ) gibi seçenekler ile ilgili bir durum mevcut değil BİOS resimlerini Uploadlamanız o açıdan iyi olmuş çünkü Post ekranında hata iletisi aldığınızı topik başında anlamamıştım ve seçenek sunmuştum bu özellikleri kapatınız olmaz ise ''Bios Update işlemi yapmak zorundasınız'' diye bahsetmiştim. Sorununuz anlaşılan düzelmiş Bios Post ekranındaki kasma Update işlemi yaptığınız esnada kullanmış olduğunuz BİOS sürümü ile alakalı olabilir geriye dönük bir BİOS sürümü yükleyiniz...

Video donma sorununuza gelirsek öncelikle K-Lite Codek Pack yazılımı indirin ve kurun daha sonra bir video açın ve izleyin, alternatif olarak VLC Player gibi yazılımlarıda kurabilirsiniz bunlara rağmen devam ediyorsa Ekran kartınızın driverini güncelleştiriniz...

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwazz

@acbold

dediğiniz gibi devredışı bıraktım ama sorun düzelmedi.. :(

hmm.pardon yanlış yönlendirmişim :) bios uptade ile çözmenize sevindim sorunu :)
  • @acbold

önemli değil.. arkadasım :) fikrini paylaştığın için. tşk. :)))

@makedonn

sorunum sadece bios'da genelde bir donma veya kasma sorunum yok kardesım. . sadece dediğin gibi "Bios Post" üzerinde bir kasma mevcut.. en eski güncellemeyi de yaptım ama sadece CPU hızı normale girdi. . :)
  • sentiel kullanıcısına yanıt
    Anakartınızın kondansatörleri şişmiştir. Yüksek ihtimal. kasmasının sebebi bu..

• Hocam 9 yıl geçmiş büyük ihtimalle çöp olmuştur o donanım :)

Yanlış anlamayın, amacım dalga geçmek vs. değil, 9 yıl önceki konuyu hortlatmak için kaç sayfa geriye gittiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 2 Kasım 2019; 0:45:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.