Şimdi Ara

OCZ'den ultra-ince dizüstü bilgisayarlar ve tablet PC'ler için 1.8-inç boyutunda yeni SSD sürücler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yüksek performanslı bellek üreticisi OCZ, ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlar, netbook'lar ve tablet bilgisayarlar için hazırladığı 1.8-inç boyutundaki yeni SSD modellerini duyurdu. Onyx ve Vertex 2 serileri altında hazırlanan yeni SSD modellerinden daha ekonomik olan Onyx modelleri, 32GB ve 64GB olmak üzere iki farklı kapasite ile geliyorlar.


    SATA-II ara birimine destek sunan ve MLC (Multi Level Cell) tipi NAND flash bellek yongaları kullanan Onyx modellerinde yüksek performans için 64MB kapasiteli ön bellek birimine yer verildiğini görüyoruz. Indilinx firmasının Amigos kod adlı kontrolcüsünü kullanan ve TRIM desteği sunan yeni sürücüler, 1.5 milyon saatlik hata öncesi kullanım süresi vaad ediyorlar. Onyx serisi yeni SSD modellerinden 64GB kapasiteli model 145MB/saniye okuma ve 120MB/saniye yazma, 32GB kapasiteli model ise 135MB/saniye okuma ve 70MB/saniye yazma hızlarını destekliyor.


    Vertex 2 serisi altında hazırlanan 1.8-inç boyutundaki yeni modeller, aynı seri altında sunulan 2.5-inç boyutundaki modellerin performansını daha küçük bir form faktöründe sunuyorlar. 60GB ile 240GB arasında farklı kapasite seçeneklerine sahip olan sürücüler, SandForce firmasının SF-1200 kodlu NAND flash kontrolcüsünü kullanıyor ve SATA-II ara birimine destek sunuyorlar. MLC (Multi Leve Cell) tipi NAND flash bellek yongalarını kullanan yeni SSD'ler, uzun ömürlü kullanımda optimum performans için TRIM desteği de sunuyorlar. 285MB/saniyeye kadar okuma ve 275MB/saniyeye kadar yazma hızlarını destekleyen sürücüler, 50.000 IOPS 4kB rastgele yazma performansı sunuyorlar.


    1.8-inç boyutundaki Onyx sürücülerini iki yıllık garanti, 1.8-inç boyutundaki Vertex 2 serisini üç yıllık garanti ile satışa sunacak olan OCZ, fiyatlar konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.









  • sadece işletim sistemini kursam yeter.. adam gibi bir model yeni bir PC fiyatına satılıyor..
  • Bence 32gb'lık giriş seviyesi modeller kapasite olarak fazlasıyla yeterli, bir iki hafta önce netbook'umdaki HDD'yi Corsair Nova 32gb ile değiştirdim ve Windows 7 kurduğumda 18gb kadar boş alanım kalmıştı. Şu anda ise aynı SSD'yi masaüstünde sistem diski olarak kullanıyorum ve 7-8gb boş alanım var. Şahsen veri depolamak için SSD'yi gereksiz görüyorum, SSD'lerin performansı aslen işletim sistemi ve programların yüklü olduğu partisyonlarda kendini gösterecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.