Şimdi Ara

Japonya'nın iki büyük devi cep telefonları için güçlerini birleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ada ülkesinin en büyük iki elektronik firması Toshiba ve Fujitsu, cep telefonu pazarında güçlerini birleştirerek yeni bir şirket kuracaklarını resmi olarak açıkladı.


    Açıklamaya göre Toshiba, bünyesindeki cep telefonu departmanını şimdilik ismi belli olmayan bir şirket olarak ayıracak ve Fujitsu'da Toshiba'dan ayrılan bu firmanın hisselerinin büyük bir bölümünü satın alarak firmaya ortak olacak. Böylece ortaya Japon cep telefonu pazarında yaklaşık %19'lık paya sahip olan bir firma ortaya çıkacak. .


    Japonya'da Sharp'ın egemen olduğu cep telefonu pazarında dengeleri değiştirebilecek derecede önemli olan bu güç birliğiyle ilgili işlemlerin Temmuz sonu itibariyle tamamlanması ve yeni firmanın ilk çalışmalarına Ekim ayında başlaması bekleniyor.


    Toshiba'nın cep telefonu bölümü özellikle dünyada Windows Mobile platformunda çalışan TG01 ve TG02 isimli telefonlarıyla tanınırken, Fujitsu ise Japonya'da NTT DoCoMo'a en çok telefon sağlayan üreticisi olarak dikkat çekiyor.









  • Fujitsu gucunu(!) daha once de Siemensle birlestirip Laptop Satmisti, Kaliteli Kasalari olmasina ragmen pek tutunamadi ve piyasadan cekildiler,

    Insallah bu sefer Marketinge ve CRM e daha fazla onem verirler de rakip cikar, Urunlerinin Yapisal olarak Kaliteli hatta "rock solid" olacagindan eminim ama iki tecrubesiz firma birlesince ortaya bir Sony Erricsson Cikacagini zannetmiyorum, En azindan belli bir sure gerekecek sanirim .
  • Cep telefonu ve elektronik pazarını koreliler ele geçirdi, Japonlar artık Voltranı oluştursa nafile :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Cep telefonu ve elektronik pazarını koreliler ele geçirdi, Japonlar artık Voltranı oluştursa nafile :)


    +1
  • aslında koreliler dediğin gibi pazarı ele geçirmiş olsalar bile halen japon ürünlerinin kalitesi dünyada bir numara.. asus, gigabyte gibi bütün anakart üreticileri kartlarındaki "japon" kapasitörlerle reklam yapıyor olmaları bunun göstergesinden yalnızca biridir.. pazar hakimeyeti başkasında da olsa japon ürünleri çok daha üstün kaliteye sahipler..
  • Made in Japan...yazan her şey almam için tercih nedeni olmaya yeter tek başına...pazardan vazgecerler ama kaliteden klastan asla geçmezler...Koreliler terzi yamağı bu anlamda!..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxx1

    Made in Japan...yazan her şey almam için tercih nedeni olmaya yeter tek başına...pazardan vazgecerler ama kaliteden klastan asla geçmezler...Koreliler terzi yamağı bu anlamda!..

  • sharp caponyada birinciymiş..

    made in japan yazıyorsa için raat eder acıkcası..koreliler falanda iyi ama capon baska..hiç bişi olmsa pazarda rekabet artar...
  • Toshiba G500 kullanmıştım. Arkasında Made in Japan yazıyordum ama netteki kaynaklara göre Çin'de birleştirilmiş sanıırm. Hani bazı parçaları Çin'de üretilmiş falan... :) Batarya da Çinliydi. :D Gerçi sağlam aletti, hala da kullanılıyor evde, iki tane var. :D
  • quote:

    ama iki tecrubesiz firma birlesince ortaya bir Sony Erricsson Cikacagini zannetmiyorum

    sony ericsson gibi olmasınlar zaten. se'nin reklamını yapmaya ve gittikçe batırdıkları imajlarını çevremde düzelmeye kaç yıl direndim.
    nihayet bu yaz c905 satıp iphone 3g, ondan sonra samsung galaxy aldım.
    inşallah fuji ve toshiba iyi işler yaparlar. ama işin içinde toshiba varsa f/p nin tavan yapmayacağına eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Cep telefonu ve elektronik pazarını koreliler ele geçirdi, Japonlar artık Voltranı oluştursa nafile :)

    Korelilerde iyi mal yapıyor
  • Uygun fiyata Telefon üreten Kore ve çine karşı yeterince güçlü olurlarmı ,bunu zaman gösterecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.