Şimdi Ara

ex300sl-akg k324p karsilastirmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar.cuma aksami ex300sl kulakliklarim elime ulasti.ilgi ve alakasi icin haydar beye sonsuz tesekkurler.kulakligin parasini c.tesi gunu verebilecegimi soyledigim halde cuma gunu kulakliklari kendisinden elden aldim.bu devirde kim yuzunu ilk kez gordugu birine 'kulakligi al,parasini yarin verirsin' derki?keske her satici boyle olsa..kulaklik kesinlikle orjinal,sahte diyenin aklindan suphe ederim.test'e gelince;
    Sennheiser Cx300,akg k324p karsisinda tabiri caizse "teneke" sesi veren bi kulaklikti.tizler konusunda cok geride ve duyamadiginiz sesleri duyuyordunuz.duyuyordunuz ancak cx 300 kendisi muzige etki ediyordu.bu sebepten nort bi kulaklik denilemez.perdeleme konusunda ise rock muzik dinlediginizde(yada dinlediginizi sandiginizda)anliyorsunuz.sesler o kadar karisiyordu ki hangi sesin hangi sesi perdeledigini anlayamiyordunuz.(zaten kucuk suruculerde bu sorun olusuyor.bunun icin 30luk weya 45'lik tavsiye ederim).baslar konusunda anlasilmaz bi fark hissetmedim.fark war ancak abartacak kadar degil.midlerle pek ilgilemiyorum.her ne kadar midler ses renginin %70 oraninda etkilesede mid konusunda fazla bilgim yok.boyle bi kulakligin karsina ex300sl cikartirsaniz ne olur?
    Aslinda pek sony'den umutlu degldim.sebep:sony olmasi.bana gore sony kulaklik konusunda yeterince gelismemis bi firma.her ne kadar walkman'i hayatimiza soksada kulakliklarini begenmiyordum.herkes sony diyince markaya olan guvenden dolayi (5 yasinda ismini duyuyorsunuz olene kadar hayatinizda.yolda gecen birine sennheiser,akg,shure vs. Kulaklik markalarini soylediginizde yuzunuze bön bön bakar) incelemeden alir.bunlari bilipte sony diyince incelemeden almak sacmalik olur.ex300sl tamamen on yargilarimi degistirdi.seslerin fazla perdelenmeden duyulabilecegini anlatti.sony anlatti ben dinledim.werdigim paranin fazlasini hak ettigini soylemekten cekinmem.ancak soyle bi durum war.beklentiniz coksa sizi tatmin etmeyebilir.bi onceki kulakliginizda onemli.iem degilde normal kulak ici kulaklik kullaniyorsaniz bu kulaklik size mucize gibi gelecektir.daha once muzik dinlemiyormusum diyebilisiniz ki,diyen kisiler mevcut.cx300 ve turevi kulaklik kullaniyorsaniz mucize degilde imkansizin basarildigini anlarsiniz.akg'ye oranla perdelemesinin cok az oldugu bi kulaklik,sesi daha az ciktigi perdelememe konusunda daha iyi olabilirmi?bence evet.surucusu 13.5mm oldugu icin olabilirmi? bence evet...bu fiyat araliginda alinabilecek en guzel kulakliklardan biri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 20 Haziran 2010; 2:05:59 >

• Merhabalar,

Bende Cowon D2+ ve AKG K324p ikilisinden sonra farklı arayışlara girmemden dolayı bu kulakıktan sipariş ettim (Sony EX300SL)
    Açıkçası büyük risk aldım gibi geliyor markanın Sony olmasından ötürü (AKG,Sennheiser,Shure,Westone gibi firmalar bu konuda uzmanlaşmış Sony ise kaliteli,dengeli ve detaylı müzik için kapalı kutu)
    Neyse önyargılarım var evet bu kulaklık ile ilgili, elime ulaşınca karşılaştırmamı burdan yapar görüşlerimi yaparım jumuu'nun konusu aracılığı ile (jumuu dostum bu konuyu sen açmasaydın ben açacaktım çok yerinde oldu tebrikler )

Jumuu sana bi sorum var; net olarak açıklarsan K324P ile EX300SL ne açılardan birbirinden daha iyi veya değil? hangisini kullanıcaksın bundan sonra daha çok ve neden?
    Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: stranger1
    Merhabalar,

Bende Cowon D2+ ve AKG K324p ikilisinden sonra farklı arayışlara girmemden dolayı bu kulakıktan sipariş ettim (Sony EX300SL)
    Açıkçası büyük risk aldım gibi geliyor markanın Sony olmasından ötürü (AKG,Sennheiser,Shure,Westone gibi firmalar bu konuda uzmanlaşmış Sony ise kaliteli,dengeli ve detaylı müzik için kapalı kutu)
    Neyse önyargılarım var evet bu kulaklık ile ilgili, elime ulaşınca karşılaştırmamı burdan yapar görüşlerimi yaparım jumuu'nun konusu aracılığı ile (jumuu dostum bu konuyu sen açmasaydın ben açacaktım çok yerinde oldu tebrikler )

Jumuu sana bi sorum var; net olarak açıklarsan K324P ile EX300SL ne açılardan birbirinden daha iyi veya değil? hangisini kullanıcaksın bundan sonra daha çok ve neden?
    Teşekkürler..

rica ederim arkadasim ne demek.teste devam ediyorum hala.ex300sl'in daha burn-in olmamasindan dolayi akg'nin ses yuksekligi(fark kayda deger)tizleri(baskin bi sekilde akg ustun)baslari( ustunluk akg'nin elinde).. Perdeleme konusunda ex300sl ben burdayim diyor.ancak belirli ses seviyesinde akg'de sony'de sesleri perdelemek icin birbirleriyle yarisiyorlar.tekrar belirteyim ex300sl daha burn-in olmadi...

• quote:

Merhabalar,

Teşekkürler..

ex300sl kullanicam cunku burn-in olayinin birden degilde dinledikce gerceklesmesinden yanayim.suan durum ne dersen arkadasim akg'den wazgecmem...ve bu kulaklgi alis sebebim sony'nin ne yaptigini merak etmemdir.

• akg yı aldıgın fıyatı ve ex300 u aldıgın fıyatıda yazarmısın ,,, bıde burn ın olduktan sonrada yazmayı unutma ,,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: EASTWOOD1981
    akg yı aldıgın fıyatı ve ex300 u aldıgın fıyatıda yazarmısın ,,, bıde burn ın olduktan sonrada yazmayı unutma ,,,

elbetteki.
    Akg k324p;100 tl
    Sony ex300sl;50tl
    Burn-in tamamlandiginda yorum yazilacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

quote:

Orijinalden alıntı: EASTWOOD1981
    akg yı aldıgın fıyatı ve ex300 u aldıgın fıyatıda yazarmısın ,,, bıde burn ın olduktan sonrada yazmayı unutma ,,,

elbetteki.
    Akg k324p;100 tl
    Sony ex300sl;50tl
    Burn-in tamamlandiginda yorum yazilacak.

60 Lira değil miydi EX300 ? Bu arada karşılaştırma için teşekkürler. EX300'cüler giderek çoğalıyor forumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY MDR-EX110LPR İNCELEME..!
    11 yıl önce açıldı
    AKG K450 İNCELEMESİ
    14 yıl önce açıldı
    Sony MDR EX110AP (ALMAYIN!)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normalde 50 lira kargo alıcı odemelı ,,,

jumuu arkadas bursada oldugu ıcın elden 50 lıradan verdık ,,,
  • Değişik bir yapısı var kulaklığın. Birisi kulağındayken fotoğrafını çekip buraya ekleyebilir mi acaba ? Fikir edinme açısından baya yararlı olacak.
  • burn in çok etkiliyor 300sl i
  • yahu bi kulaklik bas konusunda bu kadar basarili olmak zorundami?
    sahne konusunda inanilmaz bi fark var.o kadar genis ki; gozlerinizi kapattiginizda enstrumanlara elinizle dokunabilirsiniz.
    Bas konusunda dinlerken notlar aldim;
    Akg k324p'e gore;
    Sahnesi genis.
    bas frekansi daha genis.
    Ama sesi keske daha fazla ciksa.
    Acaba bazi bas frekanslarinda kulaklik sorunlumu?
    Hayir degil!
    Öyle Hissetmeme sebep olan sey,bas frekansi genisligi.
    Cunku bu basi k324p ile duymuyorum...

Acaba diyorum sony bu kulakligi uretirken büyü'mü yapti.
    ancak kara büyü ile böyle bisi uretilebilir..
    (akg-k324'e göre)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

yahu bi kulaklik bas konusunda bu kadar basarili olmak zorundami?
    sahne konusunda inanilmaz bi fark var.o kadar genis ki; gozlerinizi kapattiginizda enstrumanlara elinizle dokunabilirsiniz.
    Bas konusunda dinlerken notlar aldim;
    Akg k324p'e gore;
    Sahnesi genis.
    bas frekansi daha genis.
    Ama sesi keske daha fazla ciksa.
    Acaba bazi bas frekanslarinda kulaklik sorunlumu?
    Hayir degil!
    Öyle Hissetmeme sebep olan sey,bas frekansi genisligi.
    Cunku bu basi k324p ile duymuyorum...

Acaba diyorum sony bu kulakligi uretirken büyü'mü yapti.
    ancak kara büyü ile böyle bisi uretilebilir..
    (akg-k324'e göre)

EX082'deki durum bunda da var demek.
    Uzun zamandır bu sorunun cevabını arıyordum aslında, iyi oldu bunu söylediğin.

• ex 082 den sonra bunu almaya değermi acaba? Yoksa aradaki farka değmezmi?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40899177/tm.htm

9 - ) hitmachine16 isimli üye

Yahya abiyle ilk olarak 2 yıl önce ondan ex82 alarak tanıştım. O sıralarda ipod nano ve herkesin forumda övdüğü sennheiser mx500 kulaklık kullanıyordum. Forumda alınık cx300 ilanı açmıştım. Yahya abi pmden bana ulaştı. Cx300ün ex82den kötü olduğunu ve bursada dinleyerek alabileceğimi söyledi. Ben de tamam buluşalım dedim. Sonra buluştuk oturduk bir yere. İlk dikkatimi çeken sıcakkanlı, güleryüzlü ve güvenilir birisi olmasıydı. Biraz muhabbet ettikten sonra ex82yi dinledim. Daha önce çok iyi bir kulaklık kullanmadığım için ilk kulağıma taktığımda büyülenmiştim. Bu kadar temiz ses olur mu dedim kendi kendime. Ve kulaklığı almaya karar verdim. Böylece bende kulaklık hastalığı başlamış oldu :)

Daha sonra yahya abiden sony ex85, ex90, panasonic rp-hje500 akg k324p ve fiio kulaklık anfisi aldım. En son sony ex300 kulaklık aldım. Ex300 şu ana kadar kullandığım en iyi kulaklık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ex300den önce v-moda vibe kullanıyordum. Vibe kulakiçi kulaklıklarda en fazla bassa sahip olan kulaklıklardan birisi. Vibe bassı fazlaca verir ama tiz ve midleri cx300 II ve 400 II kadar perdelemez. Cx300 II demişken ben de forumdaki cx serisi övgülerine aldanıp cx300 II almıştım bir ara. İnanın büyük hayal kırıklığı yaşattı. Ex82 bile çok daha temiz ses veriyordu. Tizleri basslar altında ezilmiyordu. Ses birbirine karışmıyor, her enstrümanın sesi ayrı ayrı duyuluyordu. Neyse tam vibede aradığımı buldum derken yahya abi ex300ü 60 liradan satmaya başlıyorum dedi. Ben de denemek istedim yahya abiye söyledim oda deneyebilirsin beğenmezsen almazsın dedi burda yine abiliğini gösterdi. Sonra yine buluştuk. Bende de şu an kullandığım ipod touch vardı yanımda ex300ü ilk kulağıma taktığımda vibe ile arasındaki farkları tam seçemedim ikiside aynı kulaklık gibi geldi ama daha burnin olmadığını hesaba katarak yine de aldım kulaklığı. Ama orjinalliği konusunda şüphem yoktu çünkü vibenin burnin olmamış halinden çok daha iyiydi ve de Yahya abi zaten sahte ürün satmaz. Ex300 evde 50 saatlik bir burnin sürecinden geçtikten sonra ilk haline göre büyük değişim gösterdi. Vibenin boğuk bir sesi olduğunu gördüm ex300 dinledikten sonra. Daha önceki yorumlarımda da söylediğim gibi ex300 kabaca ex82 nin bass yönünden güçlendirilmiş hali. Tabi tiz ve midlerde de gelişme var. Ex300 şu anda sonynin en iyi 3 kulakiçi kulaklığından biri. Ex300ü; ie8, ue10, monster turbine gibi kulaklıklar almayacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. Parasını son kuruşuna kadar hakeden ender kulaklıklardan biri kendisi.

• Arkadaşlar tekrardan merhabalar;

Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi ben de Cowon D2+ ve AKG K324P ikilisinden sonra Sony Ex300 ile ilgili fikirlerimi yazıcam demiştim. Burn-in sürecini beklerken konuyu açan jumuu arkadaşımız benim düşündüklerimi belirtmiş benden önce yine..

Ama hem altını çizmek hem de bazı eklemeler açısından Sony EX300SL, AKG K324p' ye göre;

- Sahne anlamında aşırı derecede fark yaratan,
    - Ses gerçekliği konusunda daha başarılı,
    - Ses yalıtımı konusunda AKG'den bi gömlek geride (ama yalıtımı yeterli seviyede),
    - Bas miktarı AKG'den az, detay ve ses karekteristiği açısından daha renkli daha dinlenebilir,
    - Tizlerde aynı şekilde daha net ve temiz
    - Kablo kalitesi daha güzel bir kulaklıktır diyebiliriz..

Ancak bana göre bu kulaklığın tek kötü yanı KABLOSUNUN BOYU'dur. Kulaklık tek başına kısa, Ek kablosu ile AŞIRI uzun oluyor. Kablo sarıcısını (kutuda çıkan) kullanmak ve cebinizde taşımak zorunda olduğunuz belirteyim son olarak. Bunun dışında kulaklığa verilen ücret son kuruşuna kadar değiyor.

İyi forumlar..

• K324ü nerden aldın?

quote:

Arkadaşlar tekrardan merhabalar;

Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi ben de Cowon D2+ ve AKG K324P ikilisinden sonra Sony Ex300 ile ilgili fikirlerimi yazıcam demiştim. Burn-in sürecini beklerken konuyu açan jumuu arkadaşımız benim düşündüklerimi belirtmiş benden önce yine..

Ama hem altını çizmek hem de bazı eklemeler açısından Sony EX300SL, AKG K324p' ye göre;

- Sahne anlamında aşırı derecede fark yaratan,
    - Ses gerçekliği konusunda daha başarılı,
    - Ses yalıtımı konusunda AKG'den bi gömlek geride (ama yalıtımı yeterli seviyede),
    - Bas miktarı AKG'den az, detay ve ses karekteristiği açısından daha renkli daha dinlenebilir,
    - Tizlerde aynı şekilde daha net ve temiz
    - Kablo kalitesi daha güzel bir kulaklıktır diyebiliriz..

Ancak bana göre bu kulaklığın tek kötü yanı KABLOSUNUN BOYU'dur. Kulaklık tek başına kısa, Ek kablosu ile AŞIRI uzun oluyor. Kablo sarıcısını (kutuda çıkan) kullanmak ve cebinizde taşımak zorunda olduğunuz belirteyim son olarak. Bunun dışında kulaklığa verilen ücret son kuruşuna kadar değiyor.

İyi forumlar..

• İnceleme için teşekkürler.Uzun süredir beni şu ipodun yaninda gelen kulaklıktan kurtaracak bir kulaklık arıyordum.İlk defa kulak içi kullanacağım kısmetse.İstanbul'da nereden temin edebilirim ürünü?
  • artik k324p ile karsilastiramicam.cunku c.ba gunu kaybettim.hukumsuzdur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devillerdecry
    İnceleme için teşekkürler.Uzun süredir beni şu ipodun yaninda gelen kulaklıktan kurtaracak bir kulaklık arıyordum.İlk defa kulak içi kullanacağım kısmetse.İstanbul'da nereden temin edebilirim ürünü?

eastwood1981 nick'li kisi haydar abiden alabilirsin.son derece ilgili kulaklik hakkinda bilgilendiren birisi.urun kesinlikle orjinal.kendisiyle iletisime gecersen mutlaka donus yapacaktir sana.
  • MuttFTS,

K324p'yi batman19'dan almıştım.. mediamarkt faturalı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.