Şimdi Ara

Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
12.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda eski günlerini arasa da mobil telefon sektörü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri şüphesiz Sony Ericsson'dur. 2010'un 2.çeyreğiyle birlikte dünyanın en büyük 4.telefon üreticisi ünvanını Kanada merkezli Blackberry'nin mucidi RIM'e bırakan Sony Ericsson, kaybettiği koltuğu geri alma ve eski günlerine dönüşüne yardımcı olmasını umduğu 3 yeni telefonu bugün duyurdu; Xperia ailesinin yeni üyesi X8, W150 Teacake ismiyle bilinen dokunmatik ekranlı Walkman telefonu Yendo ve firmanın çevreci telefon serisi GreenHeart'ın yeni üyesi Cedar.


    Şimdi kısa kısa bu telefonlara yakında bakalım;



    • Xperia X8


    alt="Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo"


    Sony Ericsson'un Android'li akıllı telefon serisi olan Xperia'nın yeni X8, gerek tasarım olarak gerekse de kullanıcı arayüzü olarak X10 Mini'i oldukça çağrıştırıyor. Dört köşeli kullanıcı arayüzünü 320x480 piksel görüntü sağlayan kapasitif 3 inçlik ekranında sunan X8, 600MHz'lik işlemcisinin vermiş olduğu güç ile Android 1.6 işletim sisteminde (Güncelleştirme ile Android'in üst sürümlerine destek verip vermeyeceği şimdilik bilinmiyor) çalışıyor. Ekranı 6H kalem sertliğine kadar çizilmeyi engelleyen yüzey ile kaplı olan X8'de kamera çözünürlüğü ise 3,2 megapiksel olarak tercih edilmiş. 128MB dahili depolama alanına sahip olan telefonun kutu içeriğindense 2GB'lık microSD hafıza kartı çıkıyor.


    Fiziksel özelliklerine baktığımızdaysa 99 x 54 x 15 mm boyutlarında ve 104 grf ağırlığında olduğunu söyleyeceğimiz X8'in beyaz, koyu mavi/beyaz, deniz mavisi/beyaz, pembe/beyaz ve gri/beyaz olmak üzere 5 farklı renk alternatifi bulunuyor.


    Wi-Fi, Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojilerine ve A-GPS yongasıyla konum servislerine destek veren X8, önümüzdeki çeyrekten itibaren çeşitli pazarlar da satışa sunulacak.


    alt="Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo"



    • Walkman Yendo


    alt="Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo"


    Firmanın dört köşeli kullanıcı arayüzüne sahip ilk dokunmatik ekranlı Walkman telefonu olan Yendo, 93.5 x 52 x 15.8 mm boyutlarında ve sadece 81 gramf ağırlığında. Sony Ericsson'un kendi özel işletim sistemine donatılan Yendo'da depolama alanı microSD kart girişiyle 16GB'a kadar arttırılıyor. Telefonun ekranı 2.6 inç boyutlarında 320x240 piksel görüntü sağlarken, 2 megapiksel çözünürlüğündeki kamerası 4x sayısal yakınlaştırma yeteneğine sahip.


    850/900/1800 ve 1900MHz frekanslarındaki GSM ağında çalışan Yendo, kullanıcının karşısına Siyah, Mavi, Yeşil, Turuncu, Pembe, Mor, Kırmızı, Gri, Beyaz ve Siyah olmak üzere geniş renk alternatifleriyle çıkıyor. Yendo'da Xperia X8 gibi kullanıcıyla 3.çeyrek içersinde buluşacak.


    alt="Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo"



    • Greenheart Cedar


    alt="Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo"


    Sony Ericsson'un çevreci telefon ailesi Greenheart'ın yeni üyesi Cedar ise doğa mühendisliğinin eseri ve geri dönüşüme uygun malzemelerden imal edildiği için oldukça çevreci. İnsan omurgasının eğriliğine sahip olan Cedar, bu sayede ele çok rahat uyum sağlıyor ve kullanıcıya kullanım rahatlığı sunuyor. 111 x 49 x 15.5 mm ölçülerinde ve sadece 84 gramf ağırlığında olan telefonun ekranı 2,2 inç olup, 2 megapiksellik kamerası VGA çözünürlüğünde saniyede 30 karelik hareketli görüntü kaydı yapabiliyor.


    Widget Manager 2.0 yazılımı ile kullanıcılara ana ekrandan sosyal ağlarak rahatça ulaşmasına imkan veren Cedar, GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 iletişim ağlarının yanı sıra UMTS 850 / 1900 / 2100 iletişim ağına destek veriyor.


    Firmanın bugün tanıttığı diğer iki telefon gibi çevreci Cedar'da 3.çeyrek içersinde raflardaki yerini alacak.


    alt="Sony Ericsson'dan üç yeni telefon; X8, Cedar ve Yendo"









  • Cedar çok hoş geldi bi anda gözüme
  • İkisi de bir kalıp sabun gibi duruyor... xD
  • bu telefonlar satmaz sony w810 kullandım o zamandan beri adam gibi telefon yapmadı gitti yav.

    ekran çözünürlüğü bu devirde 320*240 yeter artık ayıp be kardeşim millet hd ekrana geçti artık değişsin bu kafayı.
  • Keşke biraz daha ince olabilselermiş.
  • fazla kalın tipleri bence berbat
  • bencede cok kalin olmus ayrica yavastan ekran cözünürlükleri arttirilmali..
  • bu kaçinci konu ya su sonyericsson bölümûne bakan moderatör bi el atsin toplam 6 tane konu oldu heralde bununla dünden beri
  • Daha X10 gelemedi ülkemize.X8 de 2011-12 gibi gelir artık.
  • x8 modeli güzel görünüyor...
  • SE acilen motorola gibi bir atılım yapmazsa sonu kötü görünüyor.
  • X8 android 1.6 kullanıyormuş,bu sonyericsson ya intihar etmey çalışıyor bu modellerle yada bizim bilmediğimiz bi bildikleri var
  • bunlar trde tutmaz 3.2 mpx 2.0 mpx falan
  • tek cümle:yazıklar olsun sony ericsson.
  • S.E seviorum sağlam telefonları var K700 W810 şimdi W705 kullanıorum ama çogunu söylediğine katılıorumm S.E daha fazlasını yapabilir yada yapmalı bir daha telefonumu değiştirirsem S.E bırakabillirim .
  • Bizim millete yap 20 mp telefon hemen alır. 2 mp oldu mu beğenmez. Görende dicek fotoğraf makinası alıyor. 8 mp fotoğraf çeken cep telefonlarını da gördük. Adı üstünde cep telefonu iletişim aracı ;)
  • Cep telefonu konuşmaya yarar doğru,arabada bir yerden bir yere gitmeye yarar ama herkes klimalı,hidrolik diteksiyonlu,abs,asr,karizma vs arıyor araba alırken,beni bir yerden bir yere götürsün yeter demiyor,SE alt orta sınıf araba gibi cep tlf nu yapmaya devam etsin onunda alıcısı var
  • Klima hidrolik direksiyon vb hepsi rahatlık güvenlik vb bakımından.
    Telefonun gereksinimleride görsellik herşeyde olduğu gibi, uzun süre şarj, iyi çekim, çevre dostu olmalıdır. Fotoğraf makinası diye birşey var. Mp3 player diye birşey var. Kaldı ki hiç bir zaman telefonun çektiği fotoğraf fotoğraf makinasından iyi çekemez kurallar bunu gerektirir.

    Ama şimdi siz diceksiniz arabaya o zaman klima mı alalım. Yalnız araba ile bir yolculuk var bu demek oluyor rahatlık olmalı konfor olmalı. Sizin fikrinize göre de arabalar o zaman fotoğraf da çekse ooo çok iyi diceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 18 Haziran 2010; 18:44:42 >
  • x8 güzel telefon bence iyi fiyattan çıkarsa iyi alıcısı olur bi de gelse ülkemize şu modeller gelmiyor işte .
  • 320x240 çözünürlük ve 2 Mp kamerayla Türkiye'de satması çok zor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.