Şimdi Ara

Sol El Parmaklarında Uyuşma ve Karıncalanma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
148.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickbaron

    quote:

    Orijinalden alıntı: OneLastTime

    ekimde yazmışım en son, 1 ay şiddetli devam etti uyuşma, bunun çaresi bana göre ( herkesteki şiddeti zedelenme elbet farklıdır ama) siniri rahatlatmanız lazım, bu da yalnızca dirsegi bir yere dayamaktan kaçınmayla olmaz bu sadece ilerlemesini engeller, vücuda esneklik kazandırmalısınız, internette evde kolayca yapılacak 10dk süren strecth egzersizleri var onları uygulayın. şu anda rahatsızlığı neredeyse unutma durumuna gelmeme buna bağlıyorum. başlığı görünce cevap vereyim dedim. hele yaz geldi havuzla birlikte iyice geriledi rahatsızlık, serçe parmagın ucunda o da tüm konsantrasyonumu oraya verirsem hissettiğim bir hafif hissizlik kaldı.

    kısacası dinlendirmekten fazlasını yapın, strecth egzersizleri ile siniri rahatlatın. unutuyorsanız alarm kurun her gün, bahanesiz o alarm çaldığında o günün egzersizini halledin.

    hocam eşya taşırken aşırı derece zorlamışım iki elimdede ulnar yoğunlukta olmak üzere karpal tünelde de ufak sıkışmalar var ne yapmak lazım şuan 2 hafya geçti 3 hafta ya giriyoruz ufak tefek düzelmeler oldu ama hala tam olarak düzelemedim ne önerirsiniz yüzme iyi gelirm mi bilgisyarda oturunca artıyor ağrılar

    Her sıkışma farklı olabilir ama beinm içn yüzmenin iyi geldiğini söyleyebilirim. Hatta artık sadece gece kolumu kırarak uyursam sabah ağrı hissediyorum ama yüzme öncesi uzun süre strech egzersizleri ile sinirleri rahatlatmıştım, belki direk yüzmek kötüde yapabilir.

    Senin kararın ama buradaki amaç yüzme olsun başka bir spor olsun, sinirleri esnetmek. Bu yönde sana uygun herhangi birşeyi yapabilirsin. Fizik tedaviyede gitsen, sinirleri esneticek hareketler yaptırcaklardır, youtubeda örnek videolarına bakabilirsin.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen hafta kıl dönmesi ameliyatı olmuştum ve yüz üstü yatmam gerektiği için bazen uykuda sağ kolumu vucudumun altında uyusuk halde buluyordum. Birden yüzük ve serçe parmağımda uyuşmalar belirmeye başladı, çok rahatsız edecek düzeyde değil fakat takıntılı bir insan olduğum için canımı sıkmaya başladı. Araştırabildiğim kadar ile kübital tünel sendromu olarak geçiyor hastalık ve çözüm ameliyat gibi duruyor. Malum yeni ameliyattan çıkmışız, ikinci bir ameliyati kesinlikle şuan düşünmek bile istemiyorum.

    Bu sorunu yaşayan arkadaşlar nasıl bir çözüm buldu gerçekten tek çare ameliyat mı ?
    2-3 gündür stretch egzersizleri yapmaya başladım fakat geçecek gibi durmuyor biraz daha sabretmeli miyim ? Ne kadar sürede geçebilir ?
    Tam birinden kurtulduk derken birde bu çıktı başımıza tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mo-Cuishle kullanıcısına yanıt
    Benim sol elimde karıncalanma ve kolumda uyuşmalar olmuştu (masaya dayayarak çalışmam sebebiyle olduğunu düşünmüştüm malum masa başı çalışıyorum ve buna dikkat edince zamanla düzelmişti)
    O dönem gittiğim doktor, eğer hareket fonksiyonlarımda azalma ya da şiddetli ağrı ve rahatsızlığım yoksa kesinlikle ameliyat önermediğini, ameliyatın çözüm için garantisi olmadığı gibi risklide olduğunu söylemişti.
    Ben sınırlı sayıda gün kolunun üstüne yattın diye kalıcı bir şey olduğunu düşünmüyorum, bence kısa sürede düzelecektir, en azından 15 gün bekle.

    Benim sol elimde karıncalanma problemi tamamen düzeldi, sadece bazen (belki ayda 1 kez diyebilirim) sol kolumun dirsek altından itibaren bir şey taşımışda yorulmuş gibi hissediyorum.
    Egzersiz yapmakta fayda var. Ben yapıyormuyum hayır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Evet arkadaşlar, az önce hastaneden geldim. Boyun röntgeni çektiler, EMG çektiler.

    Sonuçta düşündüğümüz gibi, sol dirsek bölgesinde sinir sıkışması çıktı. Masabaşı bir işte çalışıyorum, ve dirseklerimi hep masaya dayıyorum, sanıyorum bundan kaynaklandı. Doktor da zaten artık dirseklerime dikkat etmemi söyledi.

    Röntgende de, boyun bölgemin iki tarafında da "bir sıkıntı görünüyor" dedi doktor, ancak söylemedi ne olduğunu. Bu da kol ağrımın sebebi olabilirmiş. MR çektirmemi önerdi.

    Ancak benim sigortam henüz işlemeye başlamadığından, bayağı bir para vermek zorunda kaldım bu özel hastaneye;

    Muayene ücreti 60 TL,
    Röntgen ve EMG için 140 TL,
    İlaçlar için 43 TL,

    MR için de 380 TL dediler. Çok acil olmadığından sigortam işleyince gidip çektirecem.

    Merhaba.

    Bahsettiğiniz durum ulnar sinir sıkışması gibi duruyor. Bu durumlarda hastaların önkol fleksör kasları germesi ve dirsek bölgesine günde 3-4 kez 15-20 dk. bir havluya sarılmış poşetin içinde buz ya da hazır coldpack uygulaması fayda sağlıyor.

    Germe nasıl yapılıyor derseniz...

     Sol El Parmaklarında Uyuşma ve Karıncalanma


    Hasta el parmaklarınızı diğer elinizin avuç içine elleriniz çaprazlayacak şekilde yerleştirin.

    Hasta kolu dirseğinizden bükün.

    Parmak uçlarınızı sanki aynı kolunuzun pazı kasına yaklaştırmaya çalışın.

    Bu durumda 30 saniye boyunca germe yapın 15-20 saniye dinlenip tekrar 30 saniye gerin ve toplamda 3 kere 30 saniyelik germe yapın. Bunu her gün tekrarlayın.

    Geçmiş olsun.




  • Başparmağınızı avucunuzun içinde biraz bekletin.

    Özellikle bilgisayar başında masaya dirseğinizi yaslayıp uzun süre tuttuğunuzda
    dış kol kısmında, parmak ucundan dirseğe kadar karıncalanma olabiliyor.

    Öncelikle bu duruş/kullanış şeklini değiştirin; dirseğinizi uzun süre yaslı veya bükük tutmayın.

    Başparmağınızı avucuzun içine alıp yumruk yapın ve bir süre tutup bırakın, iyi gelecektir.
  • Merhabalar benimde sol elimin orta parmak ucuyla basladi bu rahatsizlik ve yine sol bas parmak isaret parmagi ve sag elimde yine yuzuk orta isaret ve bas barmak uclarim uyusuk antidepresan kullaniyorum o yuzden oluyor saniyordum ama doktorum alakasi yok dedi sinir sksmasi olabilir dedi vitamin degerlrm normal yaklasik 6aydir var bu bende korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Benim de geçen hafta başladı bu hissizlik ve ara sıra olan karıncalanma hissiyatı.
    Benim sağ elim de serçe ve yüzük parmağında var, ayrıca el bileği ile dirsek arasında kalan kısımda da ağrı var hafiften.
    Diğer kolumla kıyaslama yaptığım da bariz bir fark var kolda. Sol kolumda olan rahatlığı sağ kolumda hissedemiyorum.
    Ben de uzun süre bilgisayar başında oturuyorum. Kollarım sürekli masa başında, en çokta fare tutan sağ kolum.
    Ayrıca spor da yapıyorum, barfiks falan çekiyorum. Fakat bundan dolayı 30saniye bile barda zor asılı duruyorum.

    Yarın hastaneye gideceğim.
    İnşaAllah bu rahatsızlığı çeken herkes sağlığına en kısa sürede kavuşur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xbayus

    Sol el serçe parmak ve yüzük parmağının serçe parmağa bakan tarafının uyuşması. Ben de de 10 günden beri başladı. Netten baktığım kadarıyla ulnar sinir sıkışması denen olay. Ve tabi tahmin edebileceğiniz üzere ben de sürekli bilgisayar başında, sol kolunu sandalyeye masaya dayayan biriyim ve sinir sıkışmasının sebebi bu.

    Ameliyat falan sıkıntılı iş her zaman. Alternatif tedavi yöntemleri uygulayan arkadaşlar yine buradan paylaşmaya devam etsin lütfen.

    2,5 sene önce bu mesajı yazmışım. Geçen sürede ne oldu? Hiçbir şey. Ben aynı önceki mesajdaki yaşadığım hayata aynen devam ettim. Ne tedavi ne egzersiz...Ama iyileşmedi kendiliğinden. Ve ilerlemedi de. şu an o uyuşmayı sadece parmaklarıma dikkat ettiğimde farkediyorum hala var 2 parmakta. ama günndelik yaşamımda hiç farketmiyorum.




  • Daha önce konuya şikayetlerini yazmış olup halen forumda aktif olanlar gelişmeleri bildirebilirler mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayni agri resimde gosterildigi gibi baslamaya basladi , onceden iki elim ve kolum yatis pozisyonum geregi karincalanirdi simdi gunluk hayatimdada olmaya basladi , ben spora bagliyorum ama genede bilinmez , kalp yetmezligi dolasim problemleri gibi bi sikinti var gibi . biraz kilo aldim ,sismanladim yasimda 36 vucut dolasimimda dogal olarak yavasladi , sporla kurtariyormusum onceden sporu biraktim ama genede surekli masa basindada oturmuyorum azda olsa hareket halindeyim , sonuc olarak kiloya bagliyorum dolasim sistemi yavaslamasi diyorum , portakali elime alip hafif ce sikiyorum , bu arada gozlerimin altida morarmaya basliyor , kalp yaglanmasi olabilir oda dolasimi etkiler yazdikca fikrimde degisiyor , sonuc olarak yaglanma , kilo alma bunlara bagliyorum , boyun agrisiyla beraber saniyorum ki karsilasmadim , boyun agrisiyla karsilasirsam oda farkli bi boyuta tasiyacaktir beni , moral bozuklugu , yasama istegi , bunlari yuksek tutmak lazim , neseli istekli mutlu guzel bir hayatin pesinden kosmak da onemli sanirim . bende bu aralar bunlar tamamen kaybolup gitmisti oda arti nedenler diyebilirim ... kendimi gozlemlemeye devam ediyorum spora baslicam bugunden itibaren , bir erkek sporu birakmamasi lazimmi meger .

    durumumu biraz karisik ifade etmis olabilirim , saygilar duruma gore bildirecegim degismleri .




  • Merhaba,

    6 gündür sağ el serçe parmağımın sağ kenarında hafif bir hissizlik karıncalanma var. dün doktora gittim, emg çekildi, doktor sonuçlarına bir şey görünmüyor, temiz dedi. ince lif zedelenmesi gibi bir şey dedi. atel ve b vitamini verdi. ateli bir ay kullanmalısın dedi. burada okuduklarıma göre direkte bir siniz sıkışması gibi değil benimkisi. öyle olsaydı sanırım emg'de görünürdü. ateli çıkardım fazla ter yapıyor ve elimi sıkıyor diye. zaten eczacı yanlış atel vermiş (baş parmak ateli vermiş, onu da etiketine bakınca anladım). bakalım ne gibi maceralar yaşayacağım :)
  • 1-Dirseği olabildiğince düz tutarak sinirin sıkışmasını engellemek,
    2-Gögüs üzerinde kolların çaprazlaşmasını engellemek,
    3-Sık telefon görüşmeleri yapıyorsanız dirseği kullanmayacağınız bir sistem oluşturmak (megafonla konuşmak gibi)
    4-Çalışma masasınızı ayarlayarak dirseğin kırılmış pozisyonda kalmasını engellemek,
    5-Geceleri kullanacağınız,kolun pozisyonunu ayarlayan ateller,
    6-Spor esnasında dirseği koruyan dirsekliklerin kullanımı
    7-Steroid enjeksiyonu (ödemi azaltmak üzere)

    7. maddede bahsedilen yöntemi öneren kişi farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış olaya! Steroid kullanmış bir kişi olarak bunun bir çözüm olacağına inanmıyorum. El uyuşmasını geçirmek adına karaciğer, böbrek, kalp, üreme sistemi gibi hayati organ ve dokulara kalıcı zararlar verebilir. Kaldı ki her yönüyle yararlı bir madde olsa dahi, el, özellikle sol el uyuşması için dolar bazlı satılan kimyasallarla uğraşmana, para harcamana değmez...
    Vücudun sol tarafında yaşanan uyuşmalar veya sızlamalara genellikle kalple ilgili bir sorun olabilir gözüyle bakılır. Doktorunuzun önerdiği tedaviden ayrılmayın ve eğer gitmediyseniz muhakkak bir doktor kontrolünden geçin! İyi günler!




  • Bende bu sorun var 2 gündür, guncel olarak yaşayan var mi veya kurtulan? El yayi ve el topu aldim sinirleri uyarabilirim belki boylece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam. 1-2 yıl önce hafif şekilde baş parmağımda güç kaybı başlamıştı .

    Yaklaşık 5-6 aydır da bu durum oluştu. Uzun yıllardır bilgisayar başındayım ve son zamanlarda epey kilo aldım. EMG, MR çektirdim fakat bir bulguya rastlanmadı.
    Sol serçe parmağım ve aya alt kısmında (çizimdeki gibi) uyuşma, güç kaybı ve sızlama türü bir şeyler oluyor. Sanki serçe parmaktan bileğe kadar tel takmışlar gibi. İşaret parmağımda da güç kaybı var. Elimi tamamen düz pozisyona getirdiğimde işaret parmağım kapanmıyor. Alkol sigara kullanımı da var fakat 10 gün sigara ve alkol içmedim fakat hiç bir iyileşme belirtisi göstermedi.

    Yarın Beyin ve sinir cerrahisi randevum var, bakalım ne diyecek.

    olur da birgün iyileşirsem buraya yazacağım.

    Herkese geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.