Şimdi Ara

Sıvı Lehim vey krem lehim teknik soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 1 adet xbox360 var bildiginiz üzere klasik 3k hatası vermiş durumda fazla ısıdan gpu üzerindeki lehimler erimiş veya soğuk lehime dönüşmüş durumda bucihaza nasıl bir sıvı lehim uygulamam gerekirki birdaha aynı arızayı vermesin yani ısıya en dayanıklı en kaliteli lehim tr yoksa yurt dışından getiririm

• Bilen varsa aydınlatın bizi
  • Kurşunsuz lehimler diğer lehimlere oranla daha yüksek ısıda erirler.

Krem lehimde kullandığım en iyi marka PPD markadır, cep telefonu parçacılarında bulabilirsiniz. BGA entegreyi sökmeniz için iyi bir üflemeli havyaya ihtiyacınız olacak. Ayrıca entegreyi söktükten sonra kalıplamanız lazım ve bunu yapabileceğinizi sanmıyorum cihaz elinizde kalır.

Tavsiyem GPU yu sökmeden üflemeli havya ile lehimlerini eritin ve bir cımbız yardımı ile entegreye BASTIRMADAN yanlardan milimetrik olarak vurarak sallayın. Bu arada entegreye reçineli flux uygulamayı unutmayın.
  • Yapacağınız işlemi kabaca anlatıyorum ;
    Öncelikle bir havya istasyonunuz olmalı.Hava tabancası muhakkak.
    Gpu'ların soğuk lehime düşmesi notebooklarda ve bu tip oyun konsollarında sıkça görülüyor.
    Hava tabancasının hava üflemesini yarıya kadar kısın.
    Sıcaklığı da %50 civarına getirin eğer havya istasyonunuzda dijital ısı ayarı varsa ya da gösterge varsa bunu 170 derece civarına ayarlayın.
    Gpu'yu önce 2 dakika kadar istisnasız her alanını gezecek şekilde ısıtın.
    Sonra enjektöre çektiğiniz sıvı flux'ı "bga ya temas etmeden" bga ve board arasına sıkın tamamen yayıldığını görün.
    Sonra sıcaklığı %75 civarına ya da 300 dereceye getirin ve flux tamamen katılaşana kadar tahmini süre olarak 1 dakika bütün bga üzerinde gezdirin.
    Soğumaya bırakıp cihazı çalıştırın, sonuç alamazsanız selülozik tiner ile bga çevresindeki flux kalıntılarını temizleyin ve tekrar kurumaya bırakın.
    Sıcaklığı biraz daha artırıp bga üzerinde 2dakikadan biraz daha fazla süre ile gezdirin ya da arkadaşımızın da dediği gibi bir elektronikçi cımbızı ile bir köşesinden "çok çok çok nazik" şekilde temas ederek hareket ettirin ( lehimin eridiğine emin olmak için) bir milimetrelik bir kayma bile sıkıntıya sebebiyet verebilir.Ya da bganın tam ortasından çok nazik bir hareketle boarda doğru bastırabilirsin, cımbızın ağırlığı yeterlidir.

Bu yöntem ile çok anakart , çok notebook hayata döndürdüm.Tabiiki bu işlemi uyguladıktan sonra çalışacağının garantisi yok fakat yapılabilecek en basit uygulama bu.
    Bu tip ısınma-soğuma , ısınma-soğuma olayları ile ilgili soğuk lehime düşme problemleri en çok hp pavilion dv6xxx cihazlarda gördüm şimdiye kadar.
    Diğer birçok cihaz da istisnai olarak gelebiliyor.En az rastladığım ise Toshiba oldu.

Çok dikkatli olmanız gerekiyor , bolşans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 17 Haziran 2010; 1:54:24 >

• dostum bunların hiç biri bende yok bunları ben yapmıcam atik veya tahtaklae güven elektronik veya özgür elektronik esenyurtta bu işin erbabına yaptırıcam benim bu tip ekipmanlarım yok sadece havyam var . amacım kaliteli birlehimle yapılsınki birdaha aynı hatayı vermesin diye bunları yazıp bilgi almak istedim saygılar. kısacası işi profesyonel birine yaptırıcam
  • bir çeyrek altın eritip karıştırsak mı acaba lehim malzemesine

İşin şakası bir yana bende düşündüm bu konuyu, daha kaliteli bir lehim malzemesi kullanılsa (fiyatı ne kadarsa artık). Daha uzun ömürlü olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 18 Haziran 2010; 17:15:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okttay

bir çeyrek altın eritip karıştırsak mı acaba lehim malzemesine

İşin şakası bir yana bende düşündüm bu konuyu, daha kaliteli bir lehim malzemesi kullanılsa (fiyatı ne kadarsa artık). Daha uzun ömürlü olmaz mı?

Büyük firmalar kaliteli kullanıyorlardır fabrikasyon üretim olduğundan sadece belli bir gruba kalite kontrol yapılıyor ama bu arızanın kalite kontrolle-kaliteyle değil şansla (elektronik eşya şans işi) ilgili olduğunu düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akrilik boru kesme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum laptoplar da 60 wattlık spot lamba ile üstten , altına bildigin elektrikli ocaklardan. kullanıp yapabilirsin . üflemeli ısı tabancasıyla zor olur.
    spot lambadaki uv ve lambanın kendi ısısı hallediyor. kalıplamana gerek yok. çipi söktükten sonra lehim emme teli ile fazlalıkları al. sonra anakarttakileri de al. sıvı lehimi dök. arada sırada flux ile toplanmasını sagla. sonra entegreyi koy. tabi kabaca anlattım. cok dikkatli olmalısın. cok ince hareket etmelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.