Arkadaşlar forumu okuyunca zaten bu konuda yarım olan aklım iyice karıştı...
Kimi demişki LED ler çakma LED alınmaz, kimi demiş yeni TV alcaklar 100HZ üzeri alsın çünkü yeni nesil 3D özelliği 120Hz ve üzeri olan T.V lere uygulanabilecekmiş vs...
2 gündür her başlığı okuyorum, sorular yazıyorum en sonunda kendi başlığıımı açmaya karar verdim. Zaten çoğu başlıklarda da konular saptırılmış bir kaç mesaj dan sonra..
Bütçem kısıtlı max 2700TL falan ayırabilicem bir T.V ye. Ama en sonunda almaktan vazgeçme raddesine geldim. Insan alınca 5-6 sene gitsin diyor en azından fakat burdaki yorumları okuyunca sanki eve çöp alıyormuşum gibi geldi. Yemin ediyorum soğudum tüm TV lerden.
Normal DigiPlus tan Full HD gösterebilen, PS3 te sıkıntı yaratmayan güzel performans veren ve beni en az 5-6 sene götürecek bi teknolojiye sahip TV arayışındayım.
En merak ettiğim şeyler paneldeki farklılıklar. Kimi baktıgım TV lerde LED TV olsa bile WGXA yazıyor, kimilerinde de LED EDGE... Bunlardan hangisini tercih etmeliyim?
Normal Düz LCD lerin panelinde de çoğunda WGXA yazıyor bu durumda LED lerin bir farkı kalmıyor herhalde performans olarak LCD lerden. Veya benmi öyle düşünüyorum.
Lütfen BİLGİ sahibi olanlar cevaplarsa bu soruları sevinirim. Zira forum çok kirli bu konularda.. Temiz bilgi bulamadım.
Ve birde örnek, 47SL9000 LG LED TV ----- Bu t.v nin üzerinde yoğunlaştım fakat forumu okuduktan sonra vazgeçme raddesine geldim. 2 sebep var vazgeçme raddesine gelmemin,
1- 100Hz oluşu (İlerde 3D özelliğini bu T.V de kullanamayacağımı okudum) 2- Panelinin WGXA oluşu (LED TV olmasına rağmen düz LCD TV paneli kullanıyor sanki)
Bu korkularım asılsız mı? Yoksa acı gerçekler mi? Lütfen yardım
- Ucuz LED TV almayın, Edge LED (çakma LED de denir) teknolojisinin standart LCD're göre hiçbir getirisi yoktur. İlla LED alacaksanız Full LED modelleri tercih edin. - WXGA olayının görüntü kalitesi veya LED-LCD karşılaştırmasıyla ilgisi pek yok buna kafanızı takmayın - Panel tepkime süresinin performansa hiçbir getirisi yok 2ms. gibi değerlere kanmayın - Panel kontrast değerleri için bir tstandart olmadığından her üretici kafasına göre sallıyor bunlara da takılmayın - 3D özelliği özel olarak belirtilmeyen TV'lerde 3D görüntü almanız 100Hz bile olsa muhtemelen mümkün olmayacak. Bu sebeple 3D teknolojisinden faydalanmak istiyorsanız active shutter tipi gözlüklerle uyumlu çalışabilen özel modelleri beklemeniz gerekli. Bunun neden böyle olduğunu PS3'ünde 3D özelliğini deneyen şu arkadaşın yazdıklarından anlayabilrisiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_40397512/tm.htm - Her TV sizi 5-6 yıl götürebilir ama bugünden harcayacak 5000-6000TL'niz yoksa 2000TL seviyesinde aldığınız her TV için en geç 1 yıl sonra yeni çıkan TV modellerine bakıp keşke biraz daha bekleseydim diyeceğinizden emin olabilirsiniz.
EDGE LED cakma led degildir... Sadece LED TV'lere gore biraz daha dusuk Kontrast degeri vardır.. tabi CCFL ye gore verilecek farka deger mi degmezmi F/P oranı olarak siz karar vermelisiniz...
Bu grafikleri aldığınız kaynağı açıklayabilir misiniz? Çünkü ben genelde ingilizce sitelerden okuduklarıma göre bu yorumları yapıyorum.
Bende Sony 40W5500 LCD var ve görüntünün kesinlikle en solda iddia edilen gibi olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Esasında kontrast seviyesi arka ışıklandırmadan ziyade panelin tipine (S-IPS veya SPVA gibi) bağlıdır ve bu konuda Samsung-Sony ortak üretimi olan SPVA panellerin diğer tüm ortalama kullanıcı seviyesi panellerin hepsinden daha başarılı olduğu ortak kabul edilen bir gerçektir.
Örneğin aşağıdaki LG Edge LED TV incelemesinde siyah seviyesi ile ilgili olarak "Good for a S-IPS panel(0.15cd/m2)" denmiş yani siyah seviyesi değerlendirmesini panel tipine göre yapmışlar ve 0.15 gibi aslında çok da iyi olmayan bir değeri "bu panel tipi için iyi" olarak değerlendirmişler: http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-42sl9000-42sl9500-20100409261.htm
Basit açıklayacağım: Şayet bir HD görüntü (Yüksek Çözünürlük) kaynağıyla LCD televizyonu beslemeyecekseniz şunu çok net söyleyeyim piyasadaki tüm televizyonlar neredeyse sizin için aynı olacaktır. Peki neden? 1. Televizyonumuzu SD yayın (standart çözünürlük) ile besleyeceğimiz için ve panel (görüntünün oluştuğu yer) çözünürlüğü, yayının çözünürlüğünden yüksek olacağı için televizyon yapay pikseller üreterek paneli dolduracaktır. Bu olay yakından bakınca kare kare renklerin ayrımını fark etmemizi sağlayacaktır.
2. Bizi ilgilendiren özellik panelin fiziksel çözünürlüğüdür ki bu da artık neredeyse standart olmuştur. 1920 x 1080
3. Gözümüz 60 Hz den ötesini göremez ve de henüz 60 Hz'in üzerinde yayın bulmamız çok kolay değildir. Bazı dijital platformlar bile HD yayın adı altında günde bir kaç saat bazı belgeselleri HD yayınlamaktadır. 100Hz ve 200Hz televizyonlara para vermeye gerek yoktur. Tek istisnası günün çok büyük bir bölümünü TV karşısında geçiren birisi uzun vadede göz sağlığı açısından yüksek frekansları tercih edebilir.
Ayrıca Led Tv ve LCD TV arasındaki fark birinde arka ışık ledlerle diğerinde floresan lambalarla olmasıdır ki mevcut stoklar tükenince zaten Led Tv Standart olacaktır. Bu da tahmini bir yıl sonra olacaktır. Şu an 2000 TL fazla para verip Led Tv almak biraz lükstür.
Tüm bu yazdıklarım Blue Ray disk kullanan veya bilgisayarının ekran kartı (Bilgisayardan TVye HDMI kablo ile görüntü aktaracaklar için) 100Hz ve 200Hz çıkış kapasitesine sahip olan arkadaşlar HARİCİ kişiler için geçerlidir. Eğer uydu alıcı,Divx/DVD player,karasal anten kullanıyorsanız yukarıdaki yazdıklarım size hitap etmektedir.
Ek olarak 5 ila 10 yıl içinde tamamen HD yayına geçilmesi pek mümkün değildir. Bazı dijital platformlar geçebilir ama uydu alıcılar ve karasal yayın için bu süre içinde geçiş pek mümkün değildir.
Konu dışı olacak ama şunu unutmayın
Philips ve Sony Teknolojik olarak ve dayanıklılık olarak daha üstündür. Samsung ve LG panel üretir ayrıca Samsung Tasarımda iyidir.
LCD seçiminde başarılar dilerim... Kimseyi dinlemeyin, hele satıcıları hiç, en iyi karar sizin kararınız olacaktır...
Kimi demişki LED ler çakma LED alınmaz, kimi demiş yeni TV alcaklar 100HZ üzeri alsın çünkü yeni nesil 3D özelliği 120Hz ve üzeri olan T.V lere uygulanabilecekmiş vs... <<<< Tv üreticileri yeni tv satmak için ne takla atacaklarını şaşırıyorlar, işi gücü bırakıp eski tvlere 3D özelliği sağlayıp neden bindikleri dalı kessinler.
50hz tüplü veya lcd tvde bile 3 d film izlenir. Mavi kırmızı renkli gözlükle Turksat 3a uydusundan 3DTest kanalına bakabilirsiniz.
Bütçem kısıtlı max 2700TL falan ayırabilicem bir T.V ye. Ama en sonunda almaktan vazgeçme raddesine geldim. Insan alınca 5-6 sene gitsin diyor en azından fakat burdaki yorumları okuyunca sanki eve çöp alıyormuşum gibi geldi. Yemin ediyorum soğudum tüm TV lerden. <<<< 5-6 sene kullanabilirseniz kendiniz şanslı sayın.
Normal DigiPlus tan Full HD gösterebilen, PS3 te sıkıntı yaratmayan güzel performans veren ve beni en az 5-6 sene götürecek bi teknolojiye sahip TV arayışındayım. <<< Fullhd yayın gibi konularda tvden sorun yaşamazsınız. Sorunu tv kanallarından veya yayın paketlerinden yaşarsınız. Teknolojik olarak 5-6 sene götürecek tvye sahip olamazsınız. Seneye neyin çıkacağı belirsiz.
En merak ettiğim şeyler paneldeki farklılıklar. Kimi baktıgım TV lerde LED TV olsa bile WGXA yazıyor, kimilerinde de LED EDGE... Bunlardan hangisini tercih etmeliyim?<<<<< CCFL (florasan lambalı) klasik lcd tv alın.
WGXA ne demek istiyorsunuz? sonuçta hepsinin 1920x1080 piksel çözünürlüğü var. W yani wide 16:9 formatında, tv yayınında da , usbden film oynatırkende çözünürlüğü bu, bilgisayara bağlarsanız ara çözünürlüklerde masaüstünü açabilirsiniz.
Normal Düz LCD lerin panelinde de çoğunda WGXA yazıyor bu durumda LED lerin bir farkı kalmıyor herhalde performans olarak LCD lerden. Veya benmi öyle düşünüyorum. <<<<< Led tv diye bir tv yoktur. Hepsi aynı tvdir. Panelin arkasını ya florasan lamba ya da led ışık vererek aydınlatıyor.
1- 100Hz oluşu (İlerde 3D özelliğini bu T.V de kullanamayacağımı okudum)<<<< Aynı tvler amerikada 120 hz , avrupada 100 hz olarak satılır. 2- Panelinin WGXA oluşu (LED TV olmasına rağmen düz LCD TV paneli kullanıyor sanki) <<< Led tv diye birşey yok, hepsi aynı paneli kullanır. 1920x1080 tane minik ledden oluşan bir tv yoktur.
Bu korkularım asılsız mı? Yoksa acı gerçekler mi? Lütfen yardım <<<< Ne alacağınız biliyorsanız korkularınız geçersiz ve birazı da acı gerçekler.
Kolay gelsin
Bütçemi zorlayıp (2 ye katlayıp) teknosanın websitesinden SAMSUNG 46C7000 FHD 3D LED LCD TV modelini aldım. Umarım yüzümü kara çıkarmaz ve beni bayaa uzun götürür. Almadan önce 40'' C7000 modelinde 3D film izledim biraz Teknosada gayet güzeldi.. Kendimce olmuşken en güzeli olsun mantığıyla hareket ettim birazda bütçemi zorlayarak.. Umarım iyi bir tercih yapmışımdır.. Siz nasıl yorumluyorsunuz bu tercihi?
EDGE LED cakma led degildir... Sadece LED TV'lere gore biraz daha dusuk Kontrast degeri vardır.. tabi CCFL ye gore verilecek farka deger mi degmezmi F/P oranı olarak siz karar vermelisiniz...
Bu tamamen üreticilerin iddialarıdır. Gerçekte sadece kağıt üzerinde kalır. Led tv kendisi olmayan ve yanıltmaca ve sahte birşey, bir de onun sahtesi ifadesi daha da komik.
Sizin de dediğiniz gibi led arka aydıtlatmalı lcd tvlerde , ledler ya kenara dizilir (EDGE) veya arkaya komple yerleştirilir (FULL) ve aradaki fiyat farkına deyip değmeyeceği apaçık ortadadır.
Led arka aydıtlatmalı tvlerde arka aydınlatma eşit olmamasında kaynaklanan sorunlar daha çoktur. Denemek isteyenler 1920x1080 piksel ebatlarında siyah bir resim hazırlayıp , gece tam karanlıkta bu resmi tvye verip ekrana bakabilir. Ekranda alacalı bulacalı yerler , kenarlardan ışık sızmaları veya < şeklinde fener tutulmuş gibi izleri az yada çok görebilirler.
Artık almışsın, bu dakikadan sonra yorum yapmaya gerek yok, hayırlı olsun güle güle kullan. Fakat 2 renk sistemi ile 3 boyutlu film izlemek gözleri biraz yorar. Ürünü alan olarak artık sizin yorumlarınızı bekliyoruz. Tekrar hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: okean
Bu grafikleri aldığınız kaynağı açıklayabilir misiniz? Çünkü ben genelde ingilizce sitelerden okuduklarıma göre bu yorumları yapıyorum.
Bende Sony 40W5500 LCD var ve görüntünün kesinlikle en solda iddia edilen gibi olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Esasında kontrast seviyesi arka ışıklandırmadan ziyade panelin tipine (S-IPS veya SPVA gibi) bağlıdır ve bu konuda Samsung-Sony ortak üretimi olan SPVA panellerin diğer tüm ortalama kullanıcı seviyesi panellerin hepsinden daha başarılı olduğu ortak kabul edilen bir gerçektir. .................
Okean hocamın söyledikleri doğrudur. CCFL (florasanlı) lcd tvler de en sağdaki fotodaki gibi kapkara siyah görüntü verir. Ben hatta detay kaybı olmaması için siyah seviyesini kapalıda tutuyorum ve yine de yeterince siyah ayrıca kontrast oranı da yeterli.
quote:
Orijinalden alıntı: Muratti1905
Bütçemi zorlayıp (2 ye katlayıp) teknosanın websitesinden SAMSUNG 46C7000 FHD 3D LED LCD TV modelini aldım. Umarım yüzümü kara çıkarmaz ve beni bayaa uzun götürür. Almadan önce 40'' C7000 modelinde 3D film izledim biraz Teknosada gayet güzeldi.. Kendimce olmuşken en güzeli olsun mantığıyla hareket ettim birazda bütçemi zorlayarak.. Umarım iyi bir tercih yapmışımdır.. Siz nasıl yorumluyorsunuz bu tercihi?
Alınmış ürünün üzerine yorum yapılmaz. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Peki teşekkür ederim..
İnceleyip nasıl olduğunu kendimce yazarak paylaşırım burda..
İnşallah sorunsuz bir TV tercihi yapmışımdır Buraları fazla okumadan direk tak diye aldım bu modeli. Çünkü ne zaman bu forumu okumaya başlasam alacağım modelden vazgeçip başka arayışlara geçiyordum.
Ben de tv arayisindayim. 2300 liraya kadar Xbox360'da rahat kullanabilecegim bi tv ariyorum. IB'nin sitesinde bu fiyat civarlarinda LED Tv'ler var.Onlar hakkinda yorumlariniz nelerdir acaba? Ya da bu fiyata model ya da modeller uretebilir misiniz acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: bvesek
Basit açıklayacağım: Şayet bir HD görüntü (Yüksek Çözünürlük) kaynağıyla LCD televizyonu beslemeyecekseniz şunu çok net söyleyeyim piyasadaki tüm televizyonlar neredeyse sizin için aynı olacaktır. Peki neden? 1. Televizyonumuzu SD yayın (standart çözünürlük) ile besleyeceğimiz için ve panel (görüntünün oluştuğu yer) çözünürlüğü, yayının çözünürlüğünden yüksek olacağı için televizyon yapay pikseller üreterek paneli dolduracaktır. Bu olay yakından bakınca kare kare renklerin ayrımını fark etmemizi sağlayacaktır.
2. Bizi ilgilendiren özellik panelin fiziksel çözünürlüğüdür ki bu da artık neredeyse standart olmuştur. 1920 x 1080
3. Gözümüz 60 Hz den ötesini göremez ve de henüz 60 Hz'in üzerinde yayın bulmamız çok kolay değildir. Bazı dijital platformlar bile HD yayın adı altında günde bir kaç saat bazı belgeselleri HD yayınlamaktadır. 100Hz ve 200Hz televizyonlara para vermeye gerek yoktur. Tek istisnası günün çok büyük bir bölümünü TV karşısında geçiren birisi uzun vadede göz sağlığı açısından yüksek frekansları tercih edebilir.
Ayrıca Led Tv ve LCD TV arasındaki fark birinde arka ışık ledlerle diğerinde floresan lambalarla olmasıdır ki mevcut stoklar tükenince zaten Led Tv Standart olacaktır. Bu da tahmini bir yıl sonra olacaktır. Şu an 2000 TL fazla para verip Led Tv almak biraz lükstür.
Tüm bu yazdıklarım Blue Ray disk kullanan veya bilgisayarının ekran kartı (Bilgisayardan TVye HDMI kablo ile görüntü aktaracaklar için) 100Hz ve 200Hz çıkış kapasitesine sahip olan arkadaşlar HARİCİ kişiler için geçerlidir. Eğer uydu alıcı,Divx/DVD player,karasal anten kullanıyorsanız yukarıdaki yazdıklarım size hitap etmektedir.
Ek olarak 5 ila 10 yıl içinde tamamen HD yayına geçilmesi pek mümkün değildir. Bazı dijital platformlar geçebilir ama uydu alıcılar ve karasal yayın için bu süre içinde geçiş pek mümkün değildir.
Philips ve Sony Teknolojik olarak ve dayanıklılık olarak daha üstündür. Samsung ve LG panel üretir ayrıca Samsung Tasarımda iyidir.
LCD seçiminde başarılar dilerim... Kimseyi dinlemeyin, hele satıcıları hiç, en iyi karar sizin kararınız olacaktır...
Bu tamamen üreticilerin iddialarıdır. Gerçekte sadece kağıt üzerinde kalır. Led tv kendisi olmayan ve yanıltmaca ve sahte birşey, bir de onun sahtesi ifadesi daha da komik.
Sizin de dediğiniz gibi led arka aydıtlatmalı lcd tvlerde , ledler ya kenara dizilir (EDGE) veya arkaya komple yerleştirilir (FULL) ve aradaki fiyat farkına deyip değmeyeceği apaçık ortadadır.
Led arka aydıtlatmalı tvlerde arka aydınlatma eşit olmamasında kaynaklanan sorunlar daha çoktur. Denemek isteyenler 1920x1080 piksel ebatlarında siyah bir resim hazırlayıp , gece tam karanlıkta bu resmi tvye verip ekrana bakabilir. Ekranda alacalı bulacalı yerler , kenarlardan ışık sızmaları veya < şeklinde fener tutulmuş gibi izleri az yada çok görebilirler.
Ureticilerin iddiaları evet ... LED ' lerin konulmasın tek amacı lokal aydınlatma yapabilmektir.. diger alandaki ledleri kapatarak gercek siyaha ulasmak.. bu da dolayısıyla kontrast degerini artmasına neden olmaktadır..baska hic bir farkı yok LED aydınlatmalı -LCD TV denmesi daha dogru olacak ,, sanırım (AMOLED,OLED, panellerden ayırt etmek gerekir cunku teknoojileri cok farklı ...) bahsettiginiz problem EDGE-LED lerde olması daha muhtemel ışıgın panele eşit olarak dagıtılmadıgın icin tek avantajı ince olması
quote:
Orijinalden alıntı: MEMORYSTICK
quote:
Orijinalden alıntı: bvesek
Bugün içinde bu örneklerin hepsini en başarılı çalıştıran yine Sharp panellerdir(bazı Serileri)
-White-EDGE-LED sadece bit "tekniktir" hiç bir esprisi yoktur;CCFL yerine hem maliyeti düşürmek hemde uyanıklık yapıp "yeni" diye panelleri pahalı satmanın ufak bir hilesidir
Örneğin EEFL/HCFL Baclit sistemler dahada pahalıdır! CCFL ninde ise adam gibi kalitelisini kullanırsan bayağı pahalıdır,ama uyanık üreticiler dandiik Çin malı tüpler kullanırlar ve gördüğünüz gibi her sene Baclit kalitesi CCFL lerde düşer özellikle Samy/Sony/LGE de ama Tosh hala çok kaliteli CCFL tüpler kullanıyor(Hitac ta sonra)
LED-LCD de asıl espiri zaten Sharp RGB-FULL-LED bulduğu zaman ki bugün bunu uygululayan sadece XS1 ile X45x ler vardır,yüksek maliyeti sebebiyle piyasalar yemedi!!!
Local-dimming(zone dim working effect) ise bu işin adam gibi olması gereken durumudur!!
Kısaca panel en azından FULL-array(96/225zone ve üzeri) olmalı+Local-dimming yapabilmeliki,ona doğru bir LED-LCD diyelim!
Bugün için Tosh SV685/SonyX45x/Sharp XS1/Tosh CELLTV/LGE LH90x/95x/Phil 9x(2010 Model) gibi paneller böyledir ayrıca yakında Samy den 85x/90x/95x gibi Baclit-LED lerde böyle olacak,ayrıca Sharp 8x/9x larda böyledir
Şimdi yeni nesil Local-dimming sistemlerde zone sayısı+LED sayısı giderek artıyor,buda dim özelliğini daha doğru ve adeta nokta atışı hale getirmektedir
Bugünkü basit EDGE-LED ler ise son nesil CCFL nin yerine daha ucuz maliyetli ve satışa yönelik çıkarılmış panellerdir,sanırım çok yakın gelecekte bütün bildik üreticilerin panelleri standard LED-LCD olacak ama High-End panellerde ise FULL-LED+LD olacaktı ki 2010 Modellerden bunu görmeye başladık bile! Seneye dahada çoğalacaktır,2 sene sonra ise EDGE-LED lerde out olacaktır,herifler zaten her sene bir şey çıkarıyorlar
Bugün içinde bu örneklerin hepsini en başarılı çalıştıran yine Sharp panellerdir(bazı Serileri)
-White-EDGE-LED sadece bit "tekniktir" hiç bir esprisi yoktur;CCFL yerine hem maliyeti düşürmek hemde uyanıklık yapıp "yeni" diye panelleri pahalı satmanın ufak bir hilesidir
Örneğin EEFL/HCFL Baclit sistemler dahada pahalıdır! CCFL ninde ise adam gibi kalitelisini kullanırsan bayağı pahalıdır,ama uyanık üreticiler dandiik Çin malı tüpler kullanırlar ve gördüğünüz gibi her sene Baclit kalitesi CCFL lerde düşer özellikle Samy/Sony/LGE de ama Tosh hala çok kaliteli CCFL tüpler kullanıyor(Hitac ta sonra)
LED-LCD de asıl espiri zaten Sharp RGB-FULL-LED bulduğu zaman ki bugün bunu uygululayan sadece XS1 ile X45x ler vardır,yüksek maliyeti sebebiyle piyasalar yemedi!!!
Local-dimming(zone dim working effect) ise bu işin adam gibi olması gereken durumudur!!
Kısaca panel en azından FULL-array(96/225zone ve üzeri) olmalı+Local-dimming yapabilmeliki,ona doğru bir LED-LCD diyelim!
Bugün için Tosh SV685/SonyX45x/Sharp XS1/Tosh CELLTV/LGE LH90x/95x/Phil 9x(2010 Model) gibi paneller böyledir ayrıca yakında Samy den 85x/90x/95x gibi Baclit-LED lerde böyle olacak,ayrıca Sharp 8x/9x larda böyledir
Şimdi yeni nesil Local-dimming sistemlerde zone sayısı+LED sayısı giderek artıyor,buda dim özelliğini daha doğru ve adeta nokta atışı hale getirmektedir
Bugünkü basit EDGE-LED ler ise son nesil CCFL nin yerine daha ucuz maliyetli ve satışa yönelik çıkarılmış panellerdir,sanırım çok yakın gelecekte bütün bildik üreticilerin panelleri standard LED-LCD olacak ama High-End panellerde ise FULL-LED+LD olacaktı ki 2010 Modellerden bunu görmeye başladık bile! Seneye dahada çoğalacaktır,2 sene sonra ise EDGE-LED lerde out olacaktır,herifler zaten her sene bir şey çıkarıyorlar
++
İyi Akşamlar Hocam,
SAMSUNG 46C7000 FHD 3D LED LCD ------ Bu T.V hakkındaki fikirlerinizi çok merak ediyorum. Biliyorum her gün onlarca TV modeli soruluyor size ama herhangi bir fikriniz varsa bunun hakkında paylaşırsanız çok sevinirim ve benim için büyük önem taşır..
sayın myanmaz, EDGE-LED lerin local dimming yapamaması normal :) yoksa TV bi tarafı komple kararacaktır.. zaten grafikte kontrast oranınnın yuksek oldugundan bahsetmis local dimming den yani lokal karartmadan bahsedilmemis. ayrıca wikipedia ada bu yazıyor kesin budur diye bir sey soylemedim .. sayın albani'nin dedigi gibi yakında out olacak gibi..
zaten kontrastın da arka aydınlatmanın cinsi ile doğrudan ilgisi yoktur. kontrast oranını asıl belirleyen şey kullanılan modülün cinsidir. yani edge ledin kontrasta bir getirisi yoktur, olamaz. bu tür bilgiler yanlıştır.