Şimdi Ara

[Ana Başlık] Fallout 1-2 [Güncel 17.12.2013]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
6
Favori
9.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  [Ana Başlık] Fallout 1-2 [Güncel 17.12.2013]


    Yayımcı: Interplay Inc.
    Dağıtıcı: Interplay Inc.
    Yapımcı: Black Isle Studios
    Tasarımcı: Tim Cain
    Sürüm: 1.1 (Kasım 21,1997)
    Oyun motoru: Fallout Motoru
    Platform: DOS, Windows, Macintosh
    Çıkış tarihi: Eylül 30, 1997
    Tür: Kıyamet sonrası dünya(Post-apocalyptic) RPG

    Fallout, Interplay tarafından 30 Eylül 1997 tarihinde piyasaya çıkartılmış ve oyuncular tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmış bilgisayar oyunudur. "A Post Nuclear Role Playing Game" (Nükleer Savaş Sonrası Rol Yapma Oyunu) olarak da tanıtımı yapılmış ve bir nükleer savaş sonrasını konu almıştır. Tur bazlı stateji kategorisinde de yer alsa sadece savaş kısmı tur bazlı olup, diğer kısımlar gerçek zamanlı oynanabilmektedir. Oyuncu, bulunduğu sığınağın su üretici yongası bozulan ve yeni bir yonga aramak için yaşadığı vaulttan yer yüzüne çıkan bir karakteri canlandırmaktadır.
    Oyun resmi olmayan olarak Wasteland oyununun devamı olarak da sayılmaktadır. Ancak Electronic Arts şirketinin oyunun isim haklarını elinde bulundurması nedeni ile oyun farklı bir isim altında çıkarılmıştır. Oyunun içinde Wasteland dünyasına bazı göndermeler bulunması ile beraber farklı bir Fallout evreninde geçmektedir. Fallout'da, esas olarak Steve Jackson Games'in yarattığı "Generic Universal RolePlaying System" (GURPS) sistemini kullanması öngörülmüştü. Ancak, bir iddiaya göre, oyununun fazla şiddet öğeleri içerdiğini düşünen Steve Jackson Games şirketi Fallout'da kendi sisteminin kullanılmasına izin vermedi.

    Evren

    Oyun 22. yüzyılda geçmektedir. Oyunun ilginç yanlarından bir tanesi 1950'li yıllarında baş gösteren paranoya ve (Retro-futurism) bilimkurgu öykülerinden etkilenmesidir. Öyle ki oyundaki 22. yüzyıl günümüz insanın hayal ürünü değil de 1950'de yaşayan birinin hayal gücünden çıkmışa benzemektedir.
    Oyun 2161 yılında geçmektedir. 23 Ekim 2077'de meydana gelen ve sadece 2 saat süren "Büyük Savaş" tan sonra dünya karanlık bir çağa girmiştir. Savaşın en önemli sebebi dünyanın kaynakların gittikçe tükenmesi ve hızla azalan kaynaklardan daha fazla pay almak isteyen ülkelerin, bunun için birbirleri ile çatışmaya başlamalarıdır. Savaştan önce meydana gelen önemli olaylar arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kanada'yı ilhak etmesi, Alaska'da Çinliler ile Amerikalıların çatışmaları ve Birleşmiş Milletler'in varlığına son verilmesi gösterilebilir.
    Savaşın yaklaştığını farkeden Amerika, Vault-Tec isimli bir kuruluşa kaynak sağlayarak, Vault isimli büyük yeraltı sığınakları inşa etmesini sağlamıştır. Ancak savaş başladığı zaman beklenmedik bir şekilde, ABD'nin yaptığı Vault'lar arasında bağlantı kopar. Bunun üzerine, bu sığınaklar dış dünya ile iletişimden yoksun olarak yerin altında yaşarlar. Buna karşın bazı sığınaklar planları doğrultusunda yıllar sonra açılır. Bir tanesi de deneyin bir parçası olarak asla kapanmaz.
    Fallout Bible'ları (Fallout İncilleri) sayesinde Amerika'da toplam 122 Vault olduğu bilinmektedir. Buna rağmen 2077'de 400 milyon insanı bulunan Amerika'daki 122 Vault toplamda sadece 400.000 insan kapasitelidir. Vault'ların hepsi kendine özel bir kod numarasına sahip olup hepsinin kendi üniforması ve farklı ekipmanları vardır. Vault Experiment (Vault Deneyleri) planına göre Vault 0 diğer tüm Vault'ların kontrolünü elinde tutar, ama en önemlisi Vault'ların kontrolünün kısmen Amerika'nın gölge hükümeti olan Enclave'in elinde olmasıdır.
    Amerika Hükümeti savaştan hemen önce Çinlilerin onları öldürmek için bir tür virüs keşfettiği paranoyasına kapılır. Bunun üzerine Power Armor'ları da keşfeden West-Tec, F.E.V (Forced Evolutionary Virus) adı verilen bir virüs geliştirmeye başlar. Ama virüs tam olarak bitirilmeden savaş başlar ve virüsün geliştirildiği Mariposa Üssü bombalanır. Yıllar sonra Harold, Richard Grey ve bir grup insan karavanlara zor anlar yaşatan Raider'ları etkisiz hale getirmek için yola çıkar ve izleri takip ederek Mariposa'ya ulaşırlar. Kısa süre sonra sadece Harold üsten canlı çıkar. Richard Grey yüksek dozda radyasyon ve F.E.V'e mağruz kalır ve mutasyon geçirerek oyundaki baş düşmanınız The Master haline gelir.

    Konu Özeti

    Oyun Güney Kaliforniya bölgesindeki yeraltı sığınaklarından biri olan Vault 13'te başlamaktadır. Vault 13'de Water Chip adı (Su Çipi) verilen ve Vault'un su ihtiyacını gidermesini sağlayan parça bozulunca, yer yüzüne yedek parça bulmak için seçilen kişi gönderilir.
    İlk olarak 150 gün içerisinde sığınağınızın su sorunu çözmek için görevler üsleniyorsunuz. Su sorunu çözmek için tamamladığınız görevlerden sonra, insanlığı tehdit eden mutant sorunu ile uğraşmak üzere görevler yapmaya çalışıyorsunuz. Amacınız 500 gün dolmadan mutantların lideri, "Efendi" (Master) olarak da adlandırılan, Richard Grey'i öldürmek. İkinci hedefiniz ise, Richard Grey'in insanları mutantlara çevirmek üzere tasarladığı Zorunlu Evrim Virüsü'nün depolandığı tesisleri imha etmek.

     [Ana Başlık] Fallout 1-2 [Güncel 17.12.2013]


    Yayımcı: Interplay Entertainment
    Dağıtıcı: Interplay Entertainment
    Yapımcı: Black Isle Studios
    Tasarımcı: Feargus Urquhart, Matt Norton
    Sürüm: Windows: 1.02d (29 Ocak 1999)
    Mac: 1.02a (7 Ekim 2002)
    Oyun motoru: Fallout Motoru
    Platform: DOS, Windows, Macintosh
    Çıkış tarihi: 30 Eylül 1998
    Tür: Kıyamet sonrası dünya

    Fallout 2 yapımcılığı ilk oyundaki gibi Interplay tarafından üstlenilen ve yine Black Isle tarafından geliştirilen rol yapma oyunu. 30 Kasım 1998 tarihinde piyasaya sürülen bilgisayar oyunu takipçisi olduğu Fallout'tan daha çok satmayı başarmış, birçok oyun eleştirmeni tarafından tarihin en iyi rol yapma oyunu seçilmiştir.

    Ortam


    Oyun yine ilkinde olduğu gibi büyük bir nükleer savaş sonrası harap olmuş dünyada geçiyor. Amerika'nın batı yakasında geçen oyun, San Fransisco, New Reno, Redding, Klamath Falls gibi gerçek yerleşim birimlerini de içeriyor.

    Hikaye


    İlk oyunda sığınaktan kovulan kahraman kuzeye ilerleyip yanına katılanlarla birlikte büyük vadiler arasında bir köy kuruyor. Bu olaydan seksen yıl sonra, 2241'de, bu köy Arroyo bir kıtlıkla karşı karşıya kalıyor. Köyden seçilen birisi, ki bu da oyuncunun kendisi oluyor, bu kıtlığa karşı GECK adlı cihazı bulması için yollanıyor. Bu cihazın büyük savaş sırasında inşa edilen sığınaklarda saklandığı bilinen, yeni bir şehir yaratmak için gereken herşeyi içeren bir çanta olduğu anlatılıyor. Bu çantayı bulmak için de ilk oyunda kovulduğumuz Vault 13 adlı sığınağı aramak üzere gönderiliyoruz. GECK'i aldıktan sonra köyüme döndüğümzde yerinde yeller esiyor. Biraz araştırmadan sonra ENCLAVE'in ari insan ırkı yaratma projesi kapsamında alındıklarını görüyoruz. Ve grubumuzla beraber Arroyo sakinlerini kurtarmak için çabalıyoruz...

    Yenilikler


    İlk oyundaki neredeyse bütün eşyalar korumakla birlikte bunların üzerine bir o kadar daha yeni şeyler ekleyen oyun çarpışma sırasında yapılabilecekleri neredeyse hayal gücüyle sınırlandırmayı başarabilmiştir. Bu daha geniş zırh, silah ve diğer eşya seçeneğinin yanında oyunda etkileşimde bulunabilinecek kişi sayısı da önemli ölçüde artmıştır. Böylece görevlerin artması ve oyun süresinin iki katından fazla artması bir yana, Black Isle oynayanlara ilk kez sonu olmayan bir rol yapma oyunu sunabilmiştir. İlk oyuna göre artan bir diğer unsur ise seviye oldu, ilk oyundaki yirmi birinci seviye sınırlaması genişletilip doksan dokuza kadar çıkarıldı. Böylece oynayanların daha uzun süre zevk alabilmesi sağlandı. Bütün bunlarla birlikte ilk oyunda ciddi, karamsar ve korkutucu hava, popüler kültür referansları ve komik konuşma seçenekleri ile daha eğlenceli hale getirildi. Yanımıza alabildiğimiz kişilerin silah, zırh ve bunları kullanma seçenekleri üzerinde bir hakimiyet hakkı tanımasıyla oyun üzerinde daha çok seçeneceğe sahip olan oyuncular bu kişileri yanlarına alırken ilk oyundakinin aksine karma düzeneği sayesinde kendilerini daha gerçekçi bir ortamda buldular. Karma düzeneğine göre kötü karakterler yalnızca kendileri gibi kötü olan kişilerle birlikte olabilirken, iyi karakterler de aynı şekilde kendileri arasında gruplanabiliyorlar. Böylece aynı gerçek hayattaki gibi önceden yaptığımız seçimlerin karşılığını veya cezasını doğrudan görebiliyoruz. Bu seçeneklere ek olarak ilk oyunda yalnızca görsel olarak var olan arabalardan bir tanesi etkileşimli hale getirebildi ve ana harita üzerinde kullanılabilir oldu. Fallout oynayanların en sevdiği şeylerden biri olan Highwayman rol yapma oyunları arasında bir kült olarak yerini aldı. Oyun ilki gibi yetişkinlere yönelik olmasına rağmen uyuşturucu, fahişelik, argo deyimler ve şiddet daha da arttırıldı. Oyun evlenme, boşanma, mafyaya katılma, şehirler arası siyasi oyunlar düzenleme gibi yeni seçenekler ile neredeyse sınırsız bir özgürlük tanıyabildi.

    Gelişme Sistemi


    S.P.E.C.I.A.L. ve on sekiz konudan oluşan beceri sistemi aynen ilk oyundaki gibi korunuyor. Bununla birlikte beceri kısmının sınırı iki yüz yerine üç yüze çıkarılıyor. Perk olarak adlandırılan seviye atladıkça belirli aralıklarda çıkan hediyeler daha çok çeşitleniyor.



    Satın Alma Linkleri;
    [gog] Fallout
    [gog] Fallout 2
    [gog] Fallout Tactics

    [steam] Fallout
    [steam] Fallout 2
    [steam] Fallout Tactics
    [steam] Fallout Collection (3'ü 1 arada)

    [amazon] Fallout
    [amazon] Fallout 2
    [amazon] Fallout Tactics

    [playstore] Fallout
    [playstore] Fallout 2
    [playstore] Fallout Tactics
    [playstore] Fallout Collection (3'ü 1 arada)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 17 Aralık 2013; 12:02:36 >







  • Maalesef yok. Özellikle 1 ve 2. oyunu bu aralar pek talep eden olmadığı içinde çıkacağını sanmıyorum. Benim şu an üzerinde çalıştığım bir çeviri var o bittikten sonra Fallout 3'e başlamayı planlıyorum. Bakalım durumlar neyi gösterecek.
  • Fallout 3 çalışmaları başlamış zaten. Keşke 1 ve 2 içinde olsaydı :(
  • Hep birileri başlatıyor çalışmayı ama devamını getiren yok .
    Themanyax ın bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum.
  • themanyax sen yaparmışın. Rica etsem 1 ile 2yede yaparmısın
  • Kim olnuyacak ki hocam...

    Çeviri işi zahmetlidir hocam, hele fallout gibi rpg tarzı oyunlarda dünyalar kadar diyalog vardır.

    Yani günümüz oyuncularının burun kıvırdığı bir oyun. Ve eski oyuncuların da hepsi bitirmiştir mutlaka.

    Hem dosyaları ayrıştırılabiliyor mu? Bunu da bir araştırmak lazım.

    Şu an zaten bir çeviri yapıyorum, 3-4 güne kadar bitmiş olur sanırım ondan sonra da üzerinde çalışmam gereken bir script var yine, hataları düzeltmem lazım.

    Belki ondan sonra fallout 3'e belki başlayabilirim.

    Ama eğer çok talep gelirse bir değerlendirme yapabilir, işe girişebilirim. Ama hiç sanmıyorum, en fazla 3-4 kişi ister, onlar da zaten bitirmiştir bu oyunları.
  • Eminim benim gibi ingilizcesi olmadığı için bu oyunu oynamamış, yarıda bırakmış ve yada anlamadan bitirmiş ve Türkçe ile tekrar oynamak isteyen vardır. Neyse aklının bi köşesine yatarsa ve boş olursan içinden de gelirse bakarsın artık
  • Sıra tabanlı oyun artık ilgi çekmiyor.Bencede 3-4 kişi ister hadi çok kişi istedi diyelim onlarda oyunun başından sıkılırlar.Ama bu işe kalkışırsan hocam çok güzel olur RPG'leri tekrardan Türkçe oynamak müthiş bir his veriyor insana
  • Hadi 2 kişi oldu!
  • 3 olsun bende varım

    şaka bi yanada bence bir sürü kişi çıkar daha. Ankat açayım istiyosanız bakalım. Ahanda açtım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_40571670/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40571670



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 17 Haziran 2010; 19:22:28 >
  • eğer banada text dosyası atarsanız bende çevirebilirim bi kısmını

    Edit: Fall out 3 için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskancan -- 17 Haziran 2010; 23:11:29 >
  • Hani bir kişi cevap vermiş senin konuya @iğneli :)
  • yapan olursa iyi olurş. hiç oynamadım ama bu vesile ile oynayabilirim
  • 24 kişi oy atmış başlangıç için yeterli
  • walla bencede olrusa çok iyi olur. ama bence direk 3e yapsın 1-2 boş muhabbet gibi geldi bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 18 Haziran 2010; 16:40:52 >
  • oynamadığın bu cümlenden apaçık kendini belli ediyor zaten..


    quote:

    Orijinalden alıntı: biohard35

    walla bencede olrusa çok iyi olur. ama bence direk 3e yapsın 1-2 boş muhabbet gibi geldi bana
  • Steamde şuan kampanya var alabilirsiniz.
  • fallout 1-2 Türkçelensin aynen, oyuncusu azalır ama asla bitmez. 10 yıl sonra bile oynayan olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VII_outLaw

    Steamde şuan kampanya var alabilirsiniz.

    good old games de bedavaya verilmisti ilk oyun. sahsen alacaksaniz bile orayi takip edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelerinli


    quote:

    Orijinalden alıntı: VII_outLaw

    Steamde şuan kampanya var alabilirsiniz.

    good old games de bedavaya verilmisti ilk oyun. sahsen alacaksaniz bile orayi takip edin

    teşekkürler demekki ben kaçırmışım orada da var hesabım.

    arasıra kafam eser oynarım böyle eski güzel oyunları. Cd'den yüklemek canımı sıkıyor artık ayrıca mavi ekran hataları da alıyorum siteden indirdiklerimde sorun olmuyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.