Şimdi Ara

Yeni bir iPad katili mi doğuyor: Samsung Galaxy Tape detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple iPad ile üzerindeki ölü toprağını atan ve teknoloji dünyasındaki öncelikli gündem maddelerinden biri olmayı başaran tablet bilgisayar pazarında tansiyonun yükselmesi bekleniyor. Apple'ın sadece 59 gün içerisinde 2 milyondan fazla iPad satması, diğer üreticileri de bu pazara sevk ederken, endüstri devi isimlerden Samsung, en dişli rakiplerden biri olacak gibi görünüyor. Güney Kore merkezli firmanın, hazılıklarına devam ettiği Galaxy Tape isimli 7-inç tablet bilgisayarına ait detaylar netleşmeye başladı.


    Dünyanın en hızlı Android telefonu olarak lanse edilen Galaxy S'in tasarımı baz alınarak hazırlanan tablet bilgisayar, 7-inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran kullanıyor. Froyo kod adlı Android 2.2 sürümüne sahip olan tablet, 1.2GHz'de çalışan Cortex A8 tabanlı işlemcisi ile işlem gücü açısından ARM tabanlı diğer rakipleri karşısında liderliğ zorlayacak gibi görünüyor. 16GB entegre depolama alanına sahip olan ve 32GB'a kadar MicroSD kart desteği sunan Galaxy Tape, ihtiyaç duyduğu gücü 4000 mAh kapasiteli pilden alacak.


    TouchWiz ara birimini kullanması ve 370 gram ağırlığında olan Samsung Galaxy Tape'in çıkış tarihi ve fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.








  • Super AMOLED olarak çıkan en büyük ekran olmalı. Gerçekten çok ciddi bir rakip. Ama Samsung'un sürekli Apple'ı taklit etmesi karizmasına zarar veriyor. Koskoca Samsung iPad'den sonra hemen kalkıp taklit bir cihaz yapıyor inanılır gibi değil.
  • Yahu rica edicem şu iPhone katili, iPod katili, iPad katili yakıştırmalarından vazgeçin artık. Hiç bir firmanın başka bir firmanın ürünü için katil çıkarmak gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum. Bu çok çocukça...

    Bu tür başlıklar tahrik edici, gaz verici haber olmaktan öteye gidemiyorken haberi yapan sitenin de imajını zedelemekten başka bir işe yaramıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 14 Haziran 2010; 18:43:38 >
  • Abi soyle demeyin artik ya yeminle nazar degdiriyorsunuz yenicikacak her urune iphone katili ipad katili diyerek
  • taklit cihaz demekte ne demek anlamıyorum. böyle bi ürünü yapma hakkı sadece apple dami ? yada farkli şekilde nasıl yapilabilir ?

    neyse, 9 inç ligininde piyasaya çıkıcagı söyleniyordu.pilin 4000 mAh olması ise müthiş,samoled ekranla beraber eger işlemci de çok buyuk bir tüketim farkı yatarmazsa, enaz 13-14 saat 3g internet üzerinden kullanım süreleri sunucaktir (galaxys +%20 eklenerek galaxy s in 3g süresi üzerine pil boyutlarının oranları çarpılarak bulunmuş bir deger). galiba 70 günden uzun bir stand-by süresi saglıyor.(galaxy s 2g standby süresi X pil oranları. birde unutmadan galaxy s telefon oldugu için durmadan 2g ile baglı durumda kaliyor, galaxy s in standby da bunun gibi bir tüketimi olmıycagını da düşünürsek 3 ay standby süresi )




  • Başlık yanlış olmuş;

    Yeni bir "sözde" iPad katili mi doğuyor?
  • Galaxy S'deki menü efektlerinden geçişlere kadar herşey taklit olmuş. Kamerasında da tıpkı Apple gibi flaş koymuyor. Üstelik de 5MP gibi bir kameraya. Apple bile flaş koydu artık. Onu da geçiyorum ismi bile taklit. Apple 3G'den sonra onun geliştirilmiş versiyonu olan 3G"s" çıkardı. Samsung da daha önce çıkardığı Galaxy modelinin gelişmiş versiyonu olarak Apple'ın yaptığı gibi Galaxy'nin yanına "S" harfi koyarak Galaxy S çıkardı. Bu kadar taklit yapması bence kendisini Apple karşısında küçültüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Super AMOLED olarak çıkan en büyük ekran olmalı. Gerçekten çok ciddi bir rakip. Ama Samsung'un sürekli Apple'ı taklit etmesi karizmasına zarar veriyor. Koskoca Samsung iPad'den sonra hemen kalkıp taklit bir cihaz yapıyor inanılır gibi değil.


    taklit konusuna katılmıyorum.zira samsung'tan önce hp'nin çıkardığı hp slate adlı modeli bulunmakta.ayrıca ipad tarzı ürünlerin üretim hakkı kimsenin tekelinde değil.

    NOT:HP Slate <<< burdan inceleyebilirsiniz.




  • Elbette kimsenin tekelinde değil. Ben böyle birşey belirtmedim. Neticede çok iyi bir cihaz zaten bunu en üstteki mesajımda belirttim ama Samsung bu aralar Apple'ı fazla taklit etmeye başladı bunu belirttim.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 3 Temmuz 2010; 15:24:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    elindeki imkan ve teknolojilerle bence Samsung bu pazarda en iddaalı isimlerden biri...


    Yaptıkları telefonların arkalarında çok durmuyorlar destekleri çok yok. Bence bu yüzden biraz gözüküyor dediğiniz her zaman telefon çıkartıyorlar hem samsung un yeni telefon haberleri oluyor. Yeni çıkanı bi sonraki çıkana kadar destekliyorlar sonra resmen tüketiciyi yarı yolda bırakıyorlar. Benim şahsi görüşüm bu yönde.
  • samsung un bu tür cihazlarını kesinlikle almam anca lcd lerini falan alırım yok böyle telefonmuş tabletmiş bir kere bile tercih etmem daha yazılım güncelleme özürlüsü bu samsung denilen firma ne katil olmasından bahsediyoruz bu tableti alırsınız 2 gün sonra güncelleme ihtiyacı duysanız atın çöpe bundan daha dandirik bir model çıkartıp onu güncellerler samsung bu herşey beklenir
  • abi bu apple ne yaptı biliyonuz mu? adam akllı bir yazılım yazdı çok üstün multi touch özellikli vs. sonrada bu yazılımın arkasında durdu appstore'u açtı ve ultra taşınabilir pazarının lideri oldu. yani iphone, ipad vs. katili oolması için bi ürürnün önce iki şeyi geliştirmesi lazım yazılım ve yazılım dükkanı. yoksa gerisi hikaye. şahsen apple kendi standartlarını oluşturma çabasından dolayı (işte flash'ı koymamak, ipad'e USB girişi koymamak gibi) ürünlerine karşı biraz telkinli yaklaşsamda, "adam haklı beyler" demekden başka bir şey kalmıyor. adamlar yaptı abi kralından mobil işletim sistemi yazdılar karlından yazılım dükkanı açtılar bu işi bitirdiler. Apple bunu yaptı, donanımda işin bonusu oldu, yoksa aynı donanımda hatta daha iyi bir sürü cihaz bulabilirsiniz ama içi boş. En kısası; iPhone'nun iPad'in ruhu güzel gerisini boşver. Ama hala iPad almak için hiç bir nedenim yok. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78
    Yahu rica edicem şu iPhone katili, iPod katili, iPad katili yakıştırmalarından vazgeçin artık. Hiç bir firmanın başka bir firmanın ürünü için katil çıkarmak gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum. Bu çok çocukça...

    Bu tür başlıklar tahrik edici, gaz verici haber olmaktan öteye gidemiyorken haberi yapan sitenin de imajını zedelemekten başka bir işe yaramıyor.

    Bence de mantıklı.
  • Erasmus78 hakkaten haklı ya. Samsung başlığına her girdğimde "iPad Katili" yazılı başlığı görünce tuhaf oluyorum. Katil ne yaaaaaaa
  • iyi de bu terimi yabancilar cikardilar, bizimkilerin bi kabahati yok, her dokunmatik telefona "iphone killer" diyolar, demekki iphone gercekten zirvedeki teknoloji idi =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: androideolog

    iyi de bu terimi yabancilar cikardilar, bizimkilerin bi kabahati yok, her dokunmatik telefona "iphone killer" diyolar, demekki iphone gercekten zirvedeki teknoloji idi =)


    Orası öyle.
    Taklit ediliyorsan en iyisin demektir.
  • zaten Apple çıkarıyor ürünü , sonra tüm firmaların çıkardığı ürünlere "killer" deniyor, ama APPLE gene çatır çatır satıyor. Henüz gerçek anlamda bir killer göremedik, iPhone karşısında ... iPad de farklı olmayacaktır
  • Bu tabletlere verilen gazı da anlamıyorum. bir netbook'a kıyasla (hele t101mt gibi dual olanlara) ne tür bir avantajı var ki?

    Diğer yandan da bu tape'e gelirsek, ipad'e oranla daha avantajlı mı değil mi tartışmaya açık ancak özellikle ülkemizde Samsung ürünlerin fiyatlarının çok uygun olduğu düşünülürse Türkiye'de ciddi satış yakalayabilir. Çünkü muhtemelen operatörler ipad'leri kontratlı anlaşmalarla takır takır 1500-2000 TL'ye kitliyecekler...
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 3 Temmuz 2010; 15:36:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.