Şimdi Ara

Nokia N9 gün ışığına çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
10.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Finlandiya merkezli lider cep telefonu üreticisi Nokia, yakında satışa sunacağı N8 modeline ek olarak yeni model çalışmalarına da devam ediyor. Bir süredir N9 modelini hazırladığı yönünde çeşitli iddialar öne sürülen Nokia, tüm bu iddialar karşısında sessizliğini korurken, ortaya çıkan yeni bir video, N9 modeline yönelik bazı detayları somutlaştırdı.


    Başta teknik özellikleri olmak üzere merak edilen pek çok noktası henüz belirsiz olan N9, genel görünümü itibariyle N8 modelinin QWERTY klavyeli bir versiyonu olarak tanımlanabilir. Nokia'nın, Intel ile birlikte geliştirdiği MeeGo platformunu kullanması beklenen N9'un, gelişmiş sosyal ağ özelliklerine ve video düzenleme yeteneklerine sahip olması bekleniyor. Ovi desteği de sunacak olan Nokia N9'un yıl sonuna doğru hazır olması beklenirken, fiziksel tuş takımı sayesinde profesyonellere hitap etmesi bekleniyor.








  • Wayyy Umarım N8 ile farkı sadece QWERTY klavye ve MEEGO olmaz. Artık nokia nın kendini aşması lazım. Nokia donanım yönünüde biraz olsun güçlendirse süper olucak. Meego kullanmalarıda güzel olmuş bence
  • bunada xenon flaş koymayıp led flaş koyarlar bahse girerim.her modelde mutlaka birşeyi eksik bırakıyorlar çok dikkat ettim.
  • Xenon flaş olmayacak N82-N95 misali
  • her şey tam olursa diğer ürünleri alcak olmaz :=)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIMERIDER
    bunada xenon flaş koymayıp led flaş koyarlar bahse girerim.her modelde mutlaka birşeyi eksik bırakıyorlar çok dikkat ettim.

    Led yerine Xenon flash koymak sanıldığı kadar basit değil. Flash kapasitörü diğer devre elemanlarına göre çok yer kapladığından kasa ve entegre tasarımında köklü değişiklikler yapmak gerekiyor.Bu seferde kimisi hoparlörlerin yerini beğenmiyor, kimisi neden lens koruması yok diye eleştiriyor. Dolayısıyla Nokia'nın (ve diğer firmaların) modellerinde sıklıkla xenon flash'a yer vermemelerini ticari bir taktikten ziyade tasarım konsepti çerçevesinde bir takım özelliklerin dengelenmesi, yani bir özellik eklerken MECBUREN başka bir özellikten feragât edilmesi olarak değerlendirmek gerekir.
  • Belki de N8'de tek hoparlör olmasının sebebi budur.
  • İşte söz konusu video. Ancak insanın aklına şu geliyor gerçek olsa şimdiye nokia çoktan bu videoyu kaldırtırdı.
    [DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=UAVA0uWoguw&feature=player_embedded#!]
  • Gidin İphone alın n12 de çıksa on basar
  • N9 Bence N8 yerine çıkartılması gereken bir telefon. N97 fiyaskosundan sonra pazar payını arttırmasında yardımcı olmaması imkansız bu cihazın. Ben bir Nokia kullanıcısı olarak Nokia'nın Iphone u taklit eden ya da Iphone kullanıcısını kendisine çekmek isteyen bir ürün çıkartma çabasını manasız buluyorum. Tamam N8 sadece dokunmatik ekrandan ibaret değil fakat Iphone vari bir cihaz olduğuda kesin. Tıpkı Samsungun çıkarttığı full dokunmatik ekranlar gibi vs.

    Ben hiç tuşu olmayan sadece dokunmatik ekrandan ibaret olan bir telefon kullanmadım. Alıcak olursam da seçimim Iphone 4 ten yana olacaktır. Fakat eskiden beri alışmış olduğum tuş benim için vazgeçilmez olacaksa bu alet tam benim gibi düşünenler için biçilmiş kaptan. Nokia'nın alttan sürgülü QWERTY telefon modelleri bence kullanılabilirlik açısından mükemmel.

    Iphone'a heveslenipte umduğunu bulamayanlar için hem dokunmatik hem tuşlu bir telefon sahibi olmak isteyenler için N9 güzel bir seçim olacaktır. Tabi iphone un inanılmaz uygulamalarından vazgeçmek sizin için kolaysa




  • GuerillaUnit: hiç mi nokia full dokunmatik ürün çıkartmasın. bu kadar da pes yani. çıkartsa taklit ediyor derseniz, çıkartmasa hani nokia piyasanıın lideriydi derseniz. gerçekten bazı yorumlar mantık sınırlarını zorlamaya başlıyor.
  • nedir bu fiziksel klavye tutkunluğu anlamış değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Football Mania

    GuerillaUnit: hiç mi nokia full dokunmatik ürün çıkartmasın. bu kadar da pes yani. çıkartsa taklit ediyor derseniz, çıkartmasa hani nokia piyasanıın lideriydi derseniz. gerçekten bazı yorumlar mantık sınırlarını zorlamaya başlıyor.


    çıkartsın ama kendine özgü bir arayüz kullansın. yenilikçi olsun eski arayüzünü dokunmatik yapıp piyasaya sürmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: em007re
    Gidin İphone alın n12 de çıksa on basar




    Bu yorum(!)ları yapmak için birinden para mı alıyorsunuz?

    Saygılarımla.
  • Ayrıca şöyle bişey anlatayım: Şimdi diyelimki telefonu yurtdışından ve hatta almanyadan aldınız. Üzerindeki fiziksel klavyede almanca harfler var. hadi türkçe kullanmasını geçtim. zamanla ben rusça öğrenmeye karar verdim. ve telefonumu rusça olarak kullanmak istiyorum. işletim sistemi ve arayüzünde ayrıca dokunmatik klavyesinde de rusçayı kusursuz olarak kullanabilirim. peki fiziksel klavyeyi ele alın. istediğiniz an, almancadan türkçeye, türkçeden rusçaya bir anda değiştirebilir miyim? Tabiki hayır.

    O yüzden klavyeli telefon almam. bu açıdan kendi gerekçelerimi sunarak klavyeli telefon almayı saçma buluıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Football Mania

    Ayrıca şöyle bişey anlatayım: Şimdi diyelimki telefonu yurtdışından ve hatta almanyadan aldınız. Üzerindeki fiziksel klavyede almanca harfler var. hadi türkçe kullanmasını geçtim. zamanla ben rusça öğrenmeye karar verdim. ve telefonumu rusça olarak kullanmak istiyorum. işletim sistemi ve arayüzünde ayrıca dokunmatik klavyesinde de rusçayı kusursuz olarak kullanabilirim. peki fiziksel klavyeyi ele alın. istediğiniz an, almancadan türkçeye, türkçeden rusçaya bir anda değiştirebilir miyim? Tabiki hayır.

    O yüzden klavyeli telefon almam. bu açıdan kendi gerekçelerimi sunarak klavyeli telefon almayı saçma buluıyorum.



    Değerli forumdaşım : Gerekçene saygı duyuyor ve haklı buluyorum. Ancak olaya Nokia tarafından baktığımızda, verdiğin örnek profile uyan potansiyel kullanıcı yüzdesi muhtemelen "%" ile değil "yüzbinde" hatta "milyonda" oranı kullanılarak ifade ediliyordur.

    Saygılarımla.




  • Pek beğenmedim , ileride göreceğiz.. Şimdi yorum yapmak yanlışlık olur..
  • Bu forumda insanlar acayip olmuş forumdaki en ufak yazıya fikire bile böylesine agresif tavırlar gösteriyorlar. Gerçek hayatta nasıllar acaba sadece forumda yani düşünceyi yazıya dökerken mi böyle davranıyorlar merak ediyorum. Herkezin kendi düşüncesi kendi gerekçesi. Biz sizinkine saygı duyarken siz bizim yazdıklarımız hakkında neden böyle bir tutum sergiliyorsunuz? Sizinle aynı düşünceleri paylaşmak zorunda mıyız?


    Telefonun kullanılabilirliği açısından konuşurken konuyu aldınız nerelere getirdiniz. Tamam sizinkiside kullanılabilirlik hakkında ama öznel bir durum. Ben konuya nesnel yaklaşıyorum dikkatinizi çekerim. Eğer ünlem içeren cümleler kurarak gereksiz saçma bir tavır takınarak benim yazdıklarıma cevap verecekseniz kendinizi hiç yormayın ben sizi bloklamadan siz beni bloklayın.
  • Güzel görünüyor;ama bence artık Nokia iyi yapamıyor.
  • tasarım yönünden beğenmedim bide donanım olarak ne gibi yeteneğe sahip onu bi öğrenebilsek .gerçi ben nokiadan vaz geçtim artık.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.