Şimdi Ara

Armored Trooper Votoms (1983)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Armored Trooper Votoms (1983)






    Yayın Tarihi : 1/4/1983 ile 23/3/1984 arası

    Bölüm Sayısı : 52

    Yönetmen : Ryousuke Takahashi

    Tanıtım:

    7213 yılında insanlık 200 gezegenden daha da fazlasına yayılmış ama bu ilerleme değil bölünme ve parçalanma getirmiştir. Kolonizasyonun büyük kısmını barındıran Astragius galaksisindeki 2 karşıt organizasyon, Gilgamesh Konfederasyonu ve Balarant Birliği arasında uzun süredir -yaklaşık 100 yıldır- sürmekte olan savaş her iki tarafa da ağır zaiyatlar verdirmiştir ve savaş hiçbir ateşkes olmaksızın sessizce biter. Fakat, her iki grubu da yıllarca perde gerisinden yönetmiş olan gizli bir topluluk gerçek planlarına daha yeni başlamaktadır.

    Gilgamesh Konfederasyonu barıştan daha fazlasının peşindedir ve -sadece görünüşte- amaçlarından şüphe duydukları bir sabotaj görevi için dolaylı olarak A.T. (Armored Trooper) kullanıcısı elit askerlerden seçilen birimleri olan Kızıl Omuz Taburu'daki bir takımı düşmanlara ait olduğu söylenen bir astreoid üssüne gönderirler ama göreve gönderildikleri RID üssü aslında düşmana ait değildir. Timdeki bir asker olan Chirico Cuvie, operasyon sırasında gördüğü birşey yüzünden takımını terkeder ve yokedilen astreoid kolonisinin hemen dışında kalarak ölmekten son anda kurtulur. Fakat orada gördükleri yüzünden artık bir kenara bırakılıp göz yumulamayacak biri haline gelmiştir. Kendi ordusundan olduğu halde, işkence ile kendisinden bilgi almayı deneyen subaylarından askeri üsten bir jet kaçırarak uzaklaşmayı dener, ve kendisini ilk olarak suçlularla savaş mültecilerinin yuvası olmuş Uoodo Şehrine sığınmış olarak bulur. Amacı artık bu bitmeyen savaştan kaçmaktır. Fakat, eski silah arkadaşları onun izini adım adım takip edip kendisine saldırınca onlarla da savaşmak zorunda kalır, etrafta daha da karışmadan yüzeyde kalamayacağı için şehrin yeraltı ağında bir süre gizlenir.

    Chirico artık o andan itibaren bir kaçaktan çok daha fazlası olduğunu anlar ve saldırıların kaynağını araştırıp kendi yaşamı ve olayların ardında yatan şeyin kaynağı ile yüzleşmek zorunda kalır. Yolculuğu onu sırasıyla karanlık ve endüstriyel bir cehennem, bir cangıl gezegeni, bir çöl gezegeni ve nihayet Gizli Cemiyet'in gözlerden uzak ana gezegenine dek sürükleyecektir.

    Notlar:

    -Votoms, -tıpkı Fang of Sun : Dougram gibi- Kidou Senshi Gundam'ın tarz olarak en yakın ilk takipçilerinden kabul edilir. Buna karşın, diğer tüm mecha kuzenlerinin aksine Votoms'da çok daha ağır bir mekanik gerçekçilik kaygısı hakimdir. Tüm A.T.'ler sıvı yakıtların limitine bağımlı olup atmosfer koşulları içinde uçuş gerçekleştiremez, form değiştiremez ve attıkları her kurşunun sayılı olduğu birkaç silaha sahiptir. Enerji bazlı silahların hala denenme safhasında olması savaşlarda büyük ölçüde konvansiyonel silahlar kullanılmasına, çoğu zaman tek bir kurşun yada mayının bile o A.T.'in kullanıcısını ölüme götürmesine neden olur ki bu da gerçekçilik faktörünü oldukça arttırır.

    -VOTOMS kelimesi, "Vertical One-man Tank for Offence & Maneuver" nın kısaltması olup "AT (Armored Trooper)" bunun için daha sık kullanılan bir terimdir.

    -Kültürlerin büyük ölçüde etkileşime maruz kaldığı uzak bir gelecekte geçtiğinden bu düşünceyi desteklemek için Latin alfabesi ve rakamlar bölüm içinde görünen tüm metinlerde (tabelalardan klasör yazılarına, bilgisayar konsollarından koli etiketlerine kadar) Kril alfabesiyle bütünleştirilmiş bir formda tasvir edilir. Gilgamesh aksanının yazımında kullanılan kodları şu linkte bulabilirsiniz:http://www.vap.co.jp/merowlink/special.html

    -Tıpkı Dougram'da da olduğu gibi, serinin fiziksel limitlere sert bir şekilde bağlı yapısı yüzünden Heavy Gear gibi Mecha tabanlı PC ve masaüstü rol yapma oyunu serilerinin en büyük esin kaynaklarından birisidir. Ayrıca, bu serinin Talsorian Games'den çıkmış Fuzion tabanlı resmi masaüstü rol yapma oyunu sistemi de yapılmıştır.

    -Seri tamamen olmasa da konunun vardığı nokta itibariyle büyük ölçüde Frank Herbert'in Dune roman serisinin serbest bir uyarlaması özelliği taşır. Benzer şekilde, seri boyunca Blade Runner'den Deer Hunter'a, Apocalypse Now'dan 2001 : Space Odyssey'e birçok klasik filme hatırlanabilir göndermelere sahiptir.

    Ayrıcahttp://www.animemangatr.com/forum/anime-tanitimlari-ve-incelemeleri/2218-armored-trooper-votoms/ adresinde konu ile ilgili yazdığım bir deneme/kritik yazısı var. Okumanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 2 Nisan 2013; 0:04:49 >







  • -bir süreliğine edit-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 13 Haziran 2010; 22:45:43 >
  • Hamit güzel bir tavsiye,güzel bir konu olmuş.Fakat link paylaşımı yapmak yasak herhalde,editleyebilirsen sorun olmaz.Teşekkürler
  • Yayinlandiği yila gore gerçekten çizimler çok iyimiş etkilendim ayrica tanitim da oldukça iyi olmuş bir ara izlemeyi dusunebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Versalid -- 14 Haziran 2010; 20:54:27 >
  • http://animeski-armored-trooper-votoms.blogspot.com/

    Türkçe altyazılar, online izleme linkleri ve daha fazlası için buradan alalım
  • Hamit abi # Armored Trooper Votoms 27/52 ( DieBuster Bitene Kadar Ara ) şöyle bir yazı gördüm blogta.DieBuster uzun bir serimidir.Yani 27 bölümden sonra çok beklememiz gerekecek mi?
  • Diebuster 6 bölümlük bir anime ve çeviren arkadaş zaten 3 bölümünü daha önceden çevirmişti. İçin rahat olsun, izlemeye başlayabilirsin Votoms'u. Zaten arkadaş altyazıları düzenli yüklüyor.
  • İzlemeye yeni başladım ve neden efsane olduğunu anladım.Bu gibi serileri kimse bilmese de Anime tarihinde önemli bir yere sahipler.Kim bilir Votoms ve Gundam gibi seriler olmasaydı Animeler bu kadar popüler olabilir miydi aceba ?
  • Alt yazısı tamamlanmış , indirdim alt yazıyı.1-2 aya başlarım seriye güzele benziyor
  • Bundan yaklaşık 30 yıl önce başlayan Votoms'un ana hikayesinin en sonunu bize gösterecek "Alone Again" adlı final OVA'sı 2011 yılında yayınlanacak. Ayrıca Armor Hunter Mellowlink'de olduğu gibi alternatif karakterlerin gözünden anlatılan 2 Votoms OVA'sı daha yolda, bunlar kış 2011'de yayınlanacak.

    "Alone Again" fragmanı hayli hayli spoiler içerdiğinden koymuyorum ama meraklısı için "Case: Irvine" ve "Votoms Finder" fragmanları aşağıda:





    Kötü olan haber ise Votoms'un 2011 itibariyle belki de artık tamamen bitmiş olacağı.




  • Hocam bu Armored Trooper Votoms herhangi bir serinin 2-3-4-5 vs sezonu falanmı. (Naruto , Shippuuden gibi) eğer öyleyse listelermisin 1-2-3. diye
  • Ana seri:

    Armored Trooper Votoms, 52 bölüm
    İlk 13 bölüm Uedo Arc, 14-27 arası Kummen Arc, 28-39 arası Sunsa Arc, 40-50 arası Quent Arc iken 51-52. bölümler serideki ilk finali oluşturur.

    Last Red Shoulder OVA'sı 13 ile 14. bölüm arasında geçer. Big Battle OVA'sı 52. bölüm içinde geçen 1 yıllık timeskip içinde geçen olayları anlatır.

    Roots of Ambition ve 12 bölüm + 1 filmlik Pailsen Files OVA'ları 54 bölümlük seriden önce aslında neler olduğunu anlatır. Ama bu her iki yapımı Sunsa Arc'dan sonra izlemezseniz sonradan görecekleriniz konusunda aşırı spoiler teşkil edecektir.

    TV serisinin bitişinden sonraki timeskip'den sonra gelen 5 bölümlük "Shining Heresy" OVA'sını çok kısa bir zaman aralığıyla "Alone Again" ve "Phantom Arc" OVA'sı takip eder.

    Gerçi bu kadar şey saydık, diyeceksiniz ki fazla mı, değil. Ayrıca bu saydıklarımın tamamı Türkçe altyazılıdır.

    Yan hikayeler:



    Armor Hunter Mellowlink, 12 bölüm
    54 bölümlük klasik seriyi izlememiş arkadaşlar için onları Votoms evrenine ısındırabilecek bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Konusu 54 bölümlük seriden birkaç hafta önce başlıyor ve serinin bitimiyle aynı gün sona eriyor fakat serinin hikayesiyle ilgili herhangi bir Spoiler yok. Ama göndermeleri yakalamayı seviyorsanız (Mesela 9. bölümdeki generalin isim vermeden telefonla konuştuğu "Korgeneral" aslında klasik seride oldukça önemli yere sahip Korgeneral Battentain'dir) seriden aldığınız tadı arttıracaktır. Bu serinin konusu, intikam için and içmiş bir askerin 9 eski komutanını bulup öldürmek için çıktığı bir yol hikayesidir.

    Altyazısını bitirmeme 2 bölüm kaldı. Bittiğinde buraya linkini atacağım.

    Case: Irvine
    Votoms Finder

    Bu ikisi içinse ana seriyi izlemeniz gerekmemekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 25 Mayıs 2011; 1:11:48 >




  • Hocam çok karışıkmış yaYa ben özür dilerim şimdi seni zahmete sokmak istemem ama , izleme sırasını yazarmısın peki ?
  • 1- Bölüm 1-13 arası
    2- "Last Red Shoulder"
    3- 14-39 arası
    4- "Roots of Ambition" ve "Pailsen Files" (Bölüm 1'in öncesinde geçen fakat serinin başı için spoiler ihtiva edenler)
    5- 40-52 arası
    6- "Big Battle" (Bu OVA 52. bölümün 17. dakikasında belirtilen timeskip aralığında geçmektedir)
    7- 52. bölüm (TV serisinin bitişi)
    8- "Shining Heresy"
    9- "Alone Again"
    10- "Phantom Arc"

    52 bölümlük klasik seri ile aynı süre zarfında geçen / aynı evrende geçtiği halde bağımsız hikayeler olan "Armor Hunter Mellowlink" ve "Case Irvine" ile tamemen bir alternatif evren hikayesi olan "Votoms Finder" bu izleme sırasından bağımsız şekilde izlenebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 25 Mayıs 2011; 1:12:45 >
  • Sağolasın
  • Hamit abi Ocak maaşımı alınca bi HDD almayı düşünüyorum 2TB kadar. Diski sana göndereyim de Gundam, Votom, bu tarz önemli serileri at.
  • Çizimler çok hoş.
  •  Armored Trooper Votoms (1983)


    ARMOR HUNTER MELLOWLINK çevirisini tamamlamış bulunuyorum. Artık Votoms evrenine başlamamak için bahaneniz yok. İyi seyirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 4 Aralık 2010; 22:59:06 >


  • Deprem sebebi ile piyasaya çıkması geciken ve -Phantom Arc ile birlikte- serinin finalini anlatacak olan "Alone Again" DVD'lerinin bu hafta içinde satışa sunulması bekleniyor.
  • 1. bölümü indirmeye başladım. Güzel bir seriye benziyor. Ayrıca altyazı için çok teşekkürler.
    ilk bölümü izledim uzun zamandır izlediğim en iyi animeler arasına girdi bile hepsini indiriyorum çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardDawkins -- 14 Nisan 2011; 20:39:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.