Şimdi Ara

Winter's Bone (2010)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ülke: ABD
    Tür: Dram
    Yönetmen: Debra Granik
    Senaryo: Anne Rosellini, Debra Granik, Daniel Woodrell (Roman)
    Oyuncular: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan
    Süre: 100 dk
    Gösterim Tarihi: 11 Haziran 2010 ABD (Sınırlı), 03 Kasım 2010 (Fransa)
    Ödüller: Sundanca Film Festivali - Büyük Jüri Ödülü (Dramatik Film) ve Senaryo Ödülü
    Resmi Site:www.wintersbonemovie.com
    imdb: 7.4/10 19,256 votes

Winter's Bone (2010)

Winter's Bone (2010)

Konusu: Alabama'nın küçük bir kasabasında hayatını sürdürmeye çalışan 17 yaşındaki Ree Dolly, kendisinden yaşça küçük iki kardeşine ve hasta annelerine bakmak zorundadır. Ruhsal bir çöküntü içinde olan annesinin o hale gelmesinde uyuşturucu bağımlısı babasının rolü çok büyüktür. Methamphetamin bağımlısı olan babası onları terk etmiştir. Ama Ree onu bulmaya ve ailesini yeniden bir araya getirmeye karar verir.

Winter's Bone (2010)

Winter's Bone (2010)

Winter's Bone (2010)

Winter's Bone (2010)

Winter's Bone (2010)

Kaynaklar ve Faydalı Linkler: [1] [2]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 28 Şubat 2011; 13:23:50 >

• Güzele benziyor.

Ödüller: Sundanca Film Festivali - Büyük Jüri Ödülü (Dramatik Film) ve Senaryo Ödülü
  • Bildiğim kadarıyla Sundanca en önemli bağımsız filmler festivali. Dolayısıyla bu filmin en önemli referansı aldığı ödüllerdir, Berlin Film Festivalinde de ödülleri var. Imdb notuda gayet iyi, oy sayısı arttıkça puan düşecektir elbette.

Filmin başrol oyuncusu Jennifer Lawrence'ın giderek yükselen bir grafiği var ve bu film kariyerindeki en önemli nokta şu anda, ilk başrolü ve 1990 doğumlu. Önceki rollerine baktığımızda, ya dizilerde sıradan roller oynamış ya da anladığım kadarıyla ucuz Amerikan 'teenage' filmlerinde yer almış. Kariyerine böyle bir filmle devam edecek olması sevindirici.

Yönetmenin ise ikinci uzun metrajlı filmi ve en önemlisi diyebiliriz. Kadın yönetmenlere biraz mesafeli yaklaşıyorum çünkü bazen ne anlatmaya çalıştıkları anlaşılamayabiliyor veya hissedilemeyebiliyor. My life without me filmini izleyenler beni anlayacaktır, Fish Tank'de de yine anlam veremediğim yerler yok değildi.

Filme ilgili şu anda Türkçe kaynak bulmak imkansız, elbette filmin henüz vizyona girmemiş olması ve dvdsinin çıkmaması bunda etkili, sanırım önümüzdeki sene ancak ülkemize gelir, o da gelirse tabi.

• Güncelleme: imdb: 8.4/10 183 votes ==> imdb: 8.2/10 1,338 votes
    Daha Fazla Göster
  • Winters.Bone.2010.LIMITED.DVDRip.XviD-AMIABLE sürümünü indirdim.Altyazıyı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 28 Ekim 2010; 19:17:02 >

Filmi izleyenler yorumlarını esirgemesinler, daha iyi fikir sahibi olalım.

Türkçe altyazısı da mevcut şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 28 Ekim 2010; 14:43:57 >
  • İzledim, fazla bir beklenti içine girmeyin derim. Dışarıdan göründüğü kadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost -- 28 Ekim 2010; 18:40:25 >

..not much time.. hear my call.. please get through.. im here..
  • bende puanlara bakarak indirdim izledim son derece sıkıcı sonunu da sevmedim.

Orijinalden alıntı: ghost

İzledim, fazla bir beklenti içine girmeyin derim. Dışarıdan göründüğü kadar iyi değil.

Bencede.Geçen gün izlemiştim.Çok uzun geldi ve birazda sıktı desem yeridir.Ama kötü bir film değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur* -- 28 Ekim 2010; 22:22:40 >
  • İzleyenlerin de dediği gibi durağan, yavaş ilerleyen, pek birşey anlatmayan bir film. Zaten bu filmi beğenip beğenmeyeceğinizi ilk 20-30 dakikada anlarsınız. Yukardaki arkadaş da öyle yapmış zaten.
    Filmi beğenmeyebilirsiniz, herkes bu tür filmleri sevmek durumunda değil, o yüzden yukarıdaki uyarıları dikkate alıp ona göre başına oturmanızı tavsiye ediyorum, ondan sonra ben beğenmedim demeniz abest olur biraz.
    Fikrime gelince, ben filmi beğendim. Görüntü yönetmenliği muhteşem olmuş, bu kadar güzel bir doğa ancak bu kadar kaliteli yansıtılabilirdi. Zaten filmin yönetmeni eskiden görüntü yönetmeni olarak da çalışmış, kalitesi buradan geliyor olmalı. Ek olarak, kadın yönetmenlerin filmleri her zaman farklı olur, filmi izlerken hissedersiniz bir kadının elinden çıktığını, bu da öyle bir film olmuş. Ayrıca ABD'nin sadece gökdelenlerden veya zencilerden ibaret olmadığını görmüş olduk, herkes dümdüz yolları olan, çift katlı villalarda yaşamıyor demek ki, bize böyle öğretilmişti ama.
    Bence bu film Oscar adayları çıkarıcak kaliteye sahip. Görüntü yönetmenliği, uyarlama senaryo veya biraz daha zorlarsak Jennifer Lawrence için en iyi kadın oyuncu adaylığı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 13 Kasım 2010; 19:33:45 >

• idare eder bir yapım olmuş..izlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Anderson -- 14 Aralık 2010; 17:31:53 >

En İyi Kadın Oyuncu (DRAMA)

HALLE BERRY (FRANKIE AND ALICE)
    NICOLE KIDMAN (RABBIT HOLE)
    JENNIFER LAWRENCE (WINTER’S BONE)
    NATALIE PORTMAN (BLACK SWAN)
    MICHELLE WILLIAMS (BLUE VALENTINE)

http://www.ntvmsnbc.com/id/25160248/
  • *'Winter's Bone' ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday olan 20 yaşındaki Jennifer Lawrence, ilk defa katıldğı törende olmanın çok güzel oluğunu ve çocukluğundan beri bunu hayal ettiğini söyledi. Lawrence gecenin en güzel isimleri arasında gösterildi.

Winter's Bone (2010)

Winter's Bone (2010)  Winter's Bone (2010)  Winter's Bone (2010)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.