Şimdi Ara

AMD, Evergreen tabanlı ATi FireStream kartlarını duyurmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • ATi Radeon HD 5000 serisi ile DirectX 11 dünyasına öncülük eden ve yüksek performans segmentinden giriş seviyesindeki modellere kadar ürün gamını rakibi Nvidia'dan aylar önce tamamlamayı başaran AMD, profesyonel segmentler için sürdürdüğü hazırlık çalışmalarını endüstri ile paylaşmaya hazırlanıyor. ATi Radeon HD 5000 serisi için geliştirdiği Evergreen tasarımını FirePro serisi grafik odaklı profesyonel kartlarından sonra FireStream serisi hesaplama çözümlerinde kullanmaya hazırlanan AMD, rakibi Nvidia'nın, Fermi tabanlı Tesla 20 serisi profesyonel çözümlerini hedef alacak. FirePro V8800 modelini endüstrinin en güçlü profesyonel grafik kartı olarak lanse eden AMD, henüz resmi herhangi bir açıklama olmamasına rağmen, firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Evergreen tabanlı FireStream kartlarını duyurmaya oldukça yakın.


    Yüksek performanslı bilgi-işlem pazarı, bulut bilgi-işlem tabanlı oyun sistemleri ve sunucu odaklı hesaplama kümeleri için geliştirilen FireStream serisi yeni nesil bilgi-işlem kartlarının, daha çok bilimsel hesaplamalarda ve çeşitli araştırmalarda kullanılması bekleniyor. Evergreen serisinin gerek tek gerekse de çift hassasiyetteki yüksek işlem kapasitesine güvenen AMD'nin, FireStream serisinin yeni modellerinde 1600x paralel işlem birimine sahip olan ve 256-bit bellek veri yolu desteği ile gelen Cypress GPU'sunu kullanması bekleniyor. Öte yandan platform odaklı çalışmalarını da sürdüren AMD, FireStream serisinin yeni nesil temsilcilerini, Opteron 4000 ile Opteron 6000 işlemci ailelerini esas alan tek, çift ve dört işlemci desteğine sahip Maranello ve San Marino kod adlı sunucu platformlarında kullanarak komple çözümler sunmayı da planlıyor.


    Evergreen tabanlı yeni nesil FireStream kartlarının, bu ayın sonuna doğru lanse edilmesi beklenirken, AMD'nin konuyla ilgili sessizliği sürmekte.








  • bu sürücü sistemi le bulut bilgi işlemde zor atinin işleri..adamlar masaüstüne zor sürücü yazıyor burda zor..teslaya yetişmesi zor atinin hatta uzak
  • azim elbet başarıyı getirir .helal atı sana:))
  • quote:

    azim elbet başarıyı getirir




    evet katılıyorum
  • ati bu yolda bence iyice yol kat etmeli grafik kartları için iyi bi çalışma olduğu kesin ancak Pnynin Fx5500sdı ya rakip olablecek mi ? bunu sorgulamak lasım sonuçta rekabet piyasası :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.