Şimdi Ara

VIA gömülü uygulamalar için Em-ITX formunda anakart tasarladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Computex 2010 fuarı kapsamında çift çekirdekli Nano işlemcisini gösteren VIA, gömülü uygulamalar için hazırladığı Em-ITX formundaki yeni anakartını duyurdu. 17 x 12cm boyutlarında olan EITX-3001 kod adlı yeni anakart, VIA'nın VX855 medya çipsetini kullanıyor ve 1.3GHz'de çalışan Nano E işlemcisiyle geliyor.


    Kullandığı yonga seti itibariyle üzerinde DirectX 9 destekli Chrome 9 entegre grafik birimine yer verilen anakart, AT ve ATX modları için kart üstü DC > DC dönüştürücüsüne de sahip. Görüntü aktarımı için HDMI ve D-Sub çıkışlarını kullanan anakart, aynı zamanda iki adet COM ve 4 adet USB portunu üzerinde barındırıyor.


    Fansız olarak kullanılan enerji verimli yeni anakartın öncelikle kiosklarda ve kimi POS uygulamalarında kullanılacağı açıklanırken, fiyatı hakkında bir bilgi verilmedi.








  • eğer arka yüzünde ram slot yoksa: 1 adet so-dimm ram slot ve 1 adet sata port görünüyor.
    quote:

    Fansız olarak kullanılan enerji verimli yeni anakartın öncelikle kiosklarda ve kimi POS uygulamalarında kullanılacağı açıklanırken

    Bunların azami kapasitesine ve işlemcinin başarımına göre bence çok daha fazlasını yapabilir. Mesela netbook olabilir
  • tak rem i calıştır süper
  • RAM'i de onboard yapsalarmış ya
  • Saçmalık, VN1000 çipsetli anakart bekliyoruz, bu saatten sonra VX855 çipsetini alacak kişi 64bit windows7 yi kurduğunda o kasanın tek cazibesi hafif ve sessiz olması kalır, performans adına bu çipi kullanmaları büyük yanlış. Bide ATX genişleme slotu koymuş, ATX kasaya bunu toplarsan ne anlamı kalır ya.
  • E serisi işlemciler de şu anda 1.8GHz de çalışan modeller bile hali hazırda zaten var, VIA çift çekirdek işlemcilerini de gösterdi, baba_mustafa'nın da dediği gibi VN1000 yongaseti çıkalı epey zaman oldu.

    Sonuç: VN1000 yongasetli, DDR3 bellekli, USB3.0, Sata3 destekli ve 1.8GHz çift çekirdekli VIA işlemcili sistem almak varken gerçekten de geçen sene benzer örnekleri netbooklarda çıkan bir sistemi Mini-ITX kasaya toplamak için bu sistemin epey bir ucuz olması gerekir.

    Piyasadaki kalitesiz intel Mini-ITX sistemlerin satışından cesaret alınmış gibi.
  • Maliyet odaklı yazarkasa (POS) bilgisayarlar için çok güzel bir gelişme bence. VIA bu konuda yeterli reklamı yapıp piyasada adını duyurabilirse bence iyi iş yapacaktır.

    ÖRN: Süpermarketlerdeki kasalar gibi..
  • Killer, yukarıdaki sisteme 64 bit Windows7 kurulabiliyor. :) Adam yazarkasayla niye yetinsin, hem de piyasada tüm windows işletim sistemlerini çalıştıran 3 işlemci markasından birisiyken.

    Yukarıdaki sistem Mini-ITX'lerden yüksek performansda, Hasanhh'nin yazdığı özelliklerde modeller ATX anakart olarak bile çıksa, işlemcisi ayrı satılsa yine kapış kıran satar. Mini-ITX yada netbook olmasına dahi gerek yok.
  • quote:

    Maliyet odaklı yazarkasa (POS) bilgisayarlar için çok güzel bir gelişme bence. VIA bu konuda yeterli reklamı yapıp piyasada adını duyurabilirse bence iyi iş yapacaktır.

    ÖRN: Süpermarketlerdeki kasalar gibi..


    Bence de çok haklısın, hatta kasalara çift çekirdek yetmez, 4 çekirdekli phenom işlemcili sistemi koyacan kasaya, kasiyer boş zamanlarında assasins creed kurup oynasın, askeriyedeki süper bilgisayarlardan da kurulabilir, girecen bildiriciye, kasiyerler multi game oynuyolar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.