Şimdi Ara

===> Yeni Nokia N9 | MeeGo - 3.9' AMOLED FWVGA - 8MP 720p - NFC <=== (157. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.177
Cevap
10
Favori
150.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konunun Özeti:Daha 3 sene önce pazarında lider olan nokia'nın ipini Microsoft çekti o nokia telefonlarında WP yerine Symbyan veya MeeGo kullansa idi şuan androide bile fark atacaktı eminim.O Symbyan denilen işletim sistemi gerçektende gerek kökleri olsun gerek mağazı olsun androidden daha iyidi.İnşallah Nokia 2016'da geri döner dönmeli! bu işler samsungla apple yürümez tek büyük Nokia!
  • Günümüzde piyasada satılan yalnızca üç mobil işletim sistemi var ve üçünün de menşei ABD. Üçü de pek çok konuda birbirinden berbat. Birinin iyi olduğu yerde diğeri tökezliyor, diğerinin iyi olduğu yerde öbürü... Bu artık normal bir şey olarak önümüze sunuluyor, çeşitlilik olarak gösteriliyor. Nokia eğer Android ile geri dönerse en fazla bu "çeşitliliğin" bir parçası olur diyorum. Jolla zaten Nokia altında çalışmayı kabul etmeyecek, böyle bir şey olmayacak.

    quote:

    Zannediyorum bazı konularda Symbian'dan iyi, bir de Bada'dan.

    Symbian yok edildiği yıl (2011) hepsinden yıllarca öndeydi. Özellik, fonksyonellik olarak tamamlanmış ama daha ileriye götürülmeyi bekleyen bir paketti fakat öbür üreticiler abd menşeili bu yetersiz sistemlere son model donanımları dayarken, Symbianlı telefonların üzerinde hep 12 yıllık işlemciler yetersiz RAM'ler vardı ve haklı olarak ben de dahil pek çok kullanıcı bunu eleştirdi. Bana kalırsa Symbian gibi gerçekten akıllı bir sisteme o donanımlar bir hakaretti. Yazılımın bazı parçalarının eski kalması da cabası. Symbian muhabbeti dönerken bu üç sistemin ikisi sürekli olarak gelişti, gelişti ve gelişti.

    MeeGo bana kalırsa hem Maemo'cuları hem de Symbian'cıları tek çatı altında toplamak için oluşturulmuş başarılı bir sistem. Her kullanıcıya hitap ediyor. Maemo'cu power user için linux, Symbiancı özellik arayan adam için fonksyonellik, hiçbir fikri olmayan normal kullanıcı için basitlik. O zamanlarda aldığı olumlu yorumlar, destek gördüğü kısa süredeki uygulama patlaması ve satış rakamları bunu gösteriyor zaten.

    quote:

    Şöyle bir gerçek var ki yazılım teknolojisinde ABD dışında bir yerin, hiçbir şansı yok. 3 büyük mobil işl. sistemi de ABD merkezli.

    Öyle bir gerçek yok. ABD dışında geliştirilen çok sistem var ancak buradaki önemli nokta ABD menşeili sistemleri geliştiren şirketlerin büyüklüğü ve kontrol ettikleri alanlar. Google internette gezindiğin her yerde. Microsoft başında yazdığın bilgisayarın içinde. Apple ise internette gezinen amcanın elinde. Bu döngü gerek pazarlama gerek viral reklamlar gerekse yüzüne vura vura yapılan reklamlarla sana yedirilmiş.

    quote:

    Nokia maemo/meego'ya 3 yıl önce geçseydi bile, ABD silikon vadisi habitatı dışında yerde sistemi optimize etme şansları yok.

    Şöyle bir gerçek var. Nokia 3 yıl önce akıllı telefon pazarının yarıya yakınına sahipti ve bu sadece symbian ile olan bir şeydi. Şu anda Meego olmasaydı da Nokia sadece Symbian ile ilerliyor olsaydı ve adam gibi geliştiriliyor olsaydı, Android ve iPhone ABD dışında hiçbir zaman böyle büyük satışlar gerçekleştiremezdi. Bir de şimdi MeeGo ile devam ettiğini düşün...
    ABD'de optimize edilip Avrupa'da optimize edilemeyen nedir? Optimizasyon ne demek biliyor musun? Nokia'nın başına gelen şeyin bunlarla hiç alakası yok.

    quote:

    Nokia'nın çöküşü hala incelenmeye değer çünki hiçbir sektörde %50'nin üstünde pazar payından 2,3 yıl içerisinde %8'lere düşmenin örneği yok.

    Neyi incelenecek? Her şey ortada zaten. Nokia'ya bir CEO gelip platformlarımız kötü windowsa geçeceğiz dedi ve 3 yıl içerisinde pazar payı yerin dibini boyladı, şirketin telefon birimi satıldı, patentleri kiralandı.
  • Size müjde. Whatsup'un geliştiricisi whatsup üzerinde tekrar çalışmaya başladı. Hala N9 kullanıyor ve Whatsapp sıkıntısı yaşıyorsanız bunu kullanabilirsiniz. Varsa eski uygulamayı kaldırıp bu linkteki en son sürüm uygulamayı indirin:https://openrepos.net/content/cepiperez/whatsup

    Not: Bunu kurmadan, daha önce whatsup bulundurduysanız dosya yöneticisinden /home/user/.cache/whatsup klasörünü siliniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 18 Kasım 2014; 19:41:17 >
  • Prime. kullanıcısına yanıt
    Nokia N1 ile geri döndü. Sence bu ileride telefon için de geçerli olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ama gsm özellikli bir cihaz çıkarmaları için 2016'ya kadar beklemeleri gerekiyor. Aksi halde anlaşma şartlarını ihlal ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prime. kullanıcısına yanıt
    Nokia Android ile geri dönecek sanırım. Bi ara Jolla ile anlaşacak diye bir şeyler duydum. Benim merak ettiğim Nokia pazara dönerse Carl Zeiss ortaklığı ve PureView teknolojisini kim kullanacak? Nokia mı Microsoft mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Nokia Android ile geri dönecek sanırım.

    Büyük olasılıkla. Zaten MeeGo veya benzeri bir linux yatırımı için ellerinde gerekli beyinlerin ve yazılımların artık kalmadığını düşünüyorum. Bu noktadan sonra yapabileceklerinin en iyisi Android üzerine launcherlar ve uygulamalar inşa etmek olur ki şu an izledikleri yol öyle. Bu da sadece bir başka Android cihazı demek oluyor...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles
    Bi ara Jolla ile anlaşacak diye bir şeyler duydum.

    Daha önce de pek çok kez söylendiği üzere, böyle bir şey asla olmayacak.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles
    Benim merak ettiğim Nokia pazara dönerse Carl Zeiss ortaklığı ve PureView teknolojisini kim kullanacak? Nokia mı Microsoft mu?

    PureView bir Nokia ürünü zaten. Nokia istediği gibi kullanabilir. Carl Zeiss'e gelince, bu üretici sadece Nokia'ya özel lens yapmıyor. Çok bahsedilmese de, halihazırda Sony ve Apple da telefonlarında Carl Zeiss lensler kullanıyor.

    Neyse özet olarak şunu söyleyebiliriz. Nokia artık son kullanıcı bazında bitmiş bir markadır. Android de üretse, WP da üretse, MeeGo'yu da diriltse artık her şey için çok geç. Ürettikleri N1 isimli tablet de yalnızca Nokia ismi basılmış bir Foxconn tableti. Nokia'nın bu tablete yalnızca yazılımsal katkıları var. Bunun dışında her yönüyle Android'li bir iPad Mini'ye benziyor.
  • bugün 2. el bir n9 alarak aranıza katıldım, yüksek ihtimal 2. telefon olarak kullanacağım. şu anda moto g yanında n79 kullanıyorum, gelince emekliye ayıracağım kendisini. meego ile tanışmak istedim. konuya baştan sona bir göz atarım artık. umarım yanlış karar vermemişimdir, aslında kamerasından dolayı 808 düşünüyordum çokta abartmaya gerek olmadığını düşünerekten n9 aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 21 Kasım 2014; 12:30:18 >
  • N9'da Whatsapp stabil çalışıyor mu? Eğer öyleyse 64 GB bir versiyonunu 808'i satıp almayı düşünüyorum.
  • Şuan çalışan bir sürümü var.Fakat resmi whatsapp değil.Geliştirici tarafından yazılmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nu.D.38

    Şuan çalışan bir sürümü var.Fakat resmi whatsapp değil.Geliştirici tarafından yazılmış.

    Teşekkür ederim.

    Resmi Twitter ve Facebook uygulamaları çalışmıyor sanırım. Hava durumu servisi Symbian için kapatılmıştı. N9'da da böyle bir durum var mı? RSS okuyucu verimli çalışıyor mu?
  • Resmi twitter ve facebook uygulamaları telefonda gömülü geliyor ve çalışmalarında sorun yok.Kullanıyorum ben sorun yok.Kendi RSS okuyucusu da iyi sorunsuz çalışıyor.
  • Bahsettiğim uygulamaların olmayışını dahi göze almıştım. Şimdi süper oldu işte :D Bunun dışında sizce göze batan eksiklikleri nelerdir?
  • Herşeye rağmen nokiaya devam. Nedvedin Juventus küme düştüğünde söylediği şahane bir söz vardı. "Takım küme düştüğünde futbolcular gider,adamlar kalır." Evet geçmişte bazı pazarlama yada yönetimle alakalı hataları olmuş olabilir ama bu yinede Nokia ismini yoketmeye yetmez. Tabiki ben içinde Symbian,Meego yada Nokianın katkısı olan sistemler hariç hiçbir sistemi desteklemeyeceğim.Bu arada emin olun ilk olarak Windows denen lanet sistem çıkmasaydı veya onunla rekabet edecek bir firma çıksaydı microsoftun hiç şansı yoktu.Tamamen kalas,şekilsiz bir sistem.Tabiki bunlar benim kişisel görüşlerim.Son olarak Nokiaya güvenim sonsuz diyorum ve konuşmamı bitiriyorum. :)

    (Kesinlikle fanboy değilim sadece yılların tecrübesi bana Nokia-Sony ikilisine güvenmeyi öğretti.)
  • Nokia geri dönerse android ile döner.
    Symbian ile battıktan sonra jolla ile riske girmezler.
    Jolla demek risk demektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    quote:

    Nokia geri dönerse android ile döner.

    Android ile kısmen döndü bile. (Nokia N1 ve C1)
    quote:

    Symbian ile battıktan sonra jolla ile riske girmezler.

    Nokia'nın telefon birimi Symbian ile değil Windows Phone ile battı. Nokia'nın kötü cihazlar yapmış olması Symbian'ın kötü bir sistem olduğu anlamına gelmez.
    quote:

    Jolla demek risk demektir.

    Katılıyorum. Zaten Nokia hiçbir zaman Jolla'yı ne satın alabilecek ne de Sailfish işletim sistemlerini kullanacaktır. Jolla'yı kuran kişiler N9'u geliştiren kişilerdi ve Nokia daha doğrusu Stephen Elop Windows Phone aşkıyla hepsini kapı dışarı etti. Bu kişiler aynı rezilliğin tekrar etmesine müsade etmezler. Jolla'ya gelince, günümüzde marka her şey demek iyi veya kötü olsun ve Son yıllarda yalnızca Apple ve Android'i duyuyoruz. Marka bilinirliği=reklam=para demek ve Jolla'da da para yok. O yüzden kullanıcı da üretici de Android'e yöneliyor doğal olarak. Tost makinasına bile Android kuruyorlar artık.
  • Son hatırladığım kadarıyle Twitter ve Facebook API'ları değiştiği için uygulamanın tüm özellikleri düzgün çalışmıyordu. Aynı şekilde Twitter da çalışmıyordu ancak en azından Twitter için başarılı alternatif uygulamalar mevcut. Uygulamalar Twitter ve Facebook'un resmi uygulamaları değildi, Nokia geliştiriyordu o yüzden destek bitince bunların desteği de kalktı.
    Hava durumu için MeeCast adlı uygulamayı öneririm çok başarılıdır yalnız kurmadan önce telefon içerisinde gelen Accu Weather uygulamasını kaldırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 11 Ocak 2015; 22:08:39 >
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.