Bundan önceki telefonum Mpx 200 dü telefonumu çok sevmeem rağmen pil sorunu yüzünden satmıştım. Şimdi Panasonic X700 aldım. Panasonic x700 gerçekten güzel bir telefon. Ancak bu pil problemi mpx den çok daha kötü olarak devam ediyor. Pek telefonunu kurcalamayan biri olmama rağmen 1 gün bile gitmiyordu şarjı. Panasonic servisine götürdüm bana aynen şöyle dediler "Sim kartınız eski tip bir sim kart ise bu kartlar çok fazla enerji tükettiği için pilinizi çabuk bitiriyor olabilir" dediler. Başlangıçta pek mantıklı gözükmedi ama başka bir arkadaşım nokia 6600 da da aynı prblemi yaşayıp sim kartı değiştirdikten sonra pil ömrü 2 kat arttı deyince acaba mı diye düşünmye başladım.
Bu konuda fikri olan varmıdır acaba... Bu X700 de pil olayını çözen varmı
selamlar
ilk defa duyuyorum tuş ışığını kapat. şarjı tamamen boşaldıkta sonra kapalı vaziyette pil dolana kadar şarj et. 3-4 kez bu işlemi tekrarladığında şarjın 2 gün rahat gider.
Kurcalamayacaksak niye böyle bir telefon alıyoruz ki ; Bu telefonun işletim sistemli bir tel olması , mp3 çalması , kamerası olması v.s. ne işe yarayacak o zaman ? Ben bu telefonu iade edeceğim anlaşıldı
arkadaşlar, pc suite ile tele bağlanamıyorum.. sistem trayinde çalışan router programında usb seçeneği var infrared seçeneği var. bluetooth seçeneği diye bir şey yok. o yüzden bir telefonu gösteremedim siz bluetooth ile nasıl bağlanıyorsunuz? router programında bluetooth diye ayrı bir seçenek çıkıyor mu?
Forumda ki bu başlığı okuyup gaza geldim bende bir adet edindim Panasonic x700 den , şimdi sıra aksesuarlarına geldi kulaklık ve masaüstü şarz cihazı gibi aksesuarlar almayı düşünüyorum , hadi masaüstü şarz cihazını geçtim de orjinal kulaklığını bulabilen oldu mu henüz???? Bide bu cihaz sıteyro mudur ???
panasonic x700 ü iade ettim ve kurtuldum. Oh be ...... olmadık yerde pilinin bitmesi çok can sıkıcıydı. Telefona diyecek birşey yok ama pil problemi gerçekten bu telefonu mahfediyor. Neden birden bire fiyatının yarıya düştüğünü şimdi daha iyi anladım
yaw alacam bu tel.i. pili az gitse de alacam. nasıl olsa az pilli telfona alıştım bundan önce de siemens c65 kullandım da yani 1 gun anca dayanıyodu. ya bi de philips xenium 909i mi ne var bu telefonun şarjı 14 gun gidiyomuş biliyomusunuz? çok ilginç geldi ama tel.de bluetooth yok
Merhaba, ben de bu forum sayesinde bu telefonu aldım. şu bir gerçek ki nokia telefonlar türkiyede gereginden fazla destek gordukçe bu tip fiyat/performans açısından tatmin edici telefonlar kullanılmamaya mahkum. telefon gerçekten çok güzel ama eksik yanları yok deil . mesela mp3 olayının olmaması cok kotu. zil sesini mecburen mid olarak seçmek zorundasın. cut olaylarına girmek işin icinden çıkılmaz bir hal alıyor. bir de kulaklık olayına gelince orjinal kulaklığı yok bunu kabul edin. tekofakstan oyle soylediler ve cııkış mono. forumu dikkatli okuyanlar telefonun kapağı kapalıyken birisi aradıgında zil sesini nasıl keseceklerini sormuşlar yandaki düğme bu işe yarıyor. şimdilik bu kadar.
Merhaba, ben de bu forum sayesinde bu telefonu aldım. şu bir gerçek ki nokia telefonlar türkiyede gereginden fazla destek gordukçe bu tip fiyat/performans açısından tatmin edici telefonlar kullanılmamaya mahkum. telefon gerçekten çok güzel ama eksik yanları yok deil . mesela mp3 olayının olmaması cok kotu. zil sesini mecburen mid olarak seçmek zorundasın. cut olaylarına girmek işin icinden çıkılmaz bir hal alıyor. bir de kulaklık olayına gelince orjinal kulaklığı yok bunu kabul edin. tekofakstan oyle soylediler ve cııkış mono. forumu dikkatli okuyanlar telefonun kapağı kapalıyken birisi aradıgında zil sesini nasıl keseceklerini sormuşlar yandaki düğme bu işe yarıyor. şimdilik bu kadar.
.ogg play yüklersen, zil sesi yapabiliyorsun.. Benim nişanlımda şu anda arayınca normal mp3 çalıyor. Ama .0gg formatında tabi
bu sorunu hallettim yardımlar icin tesekkur ederim. buarada telefonun hafızası dikkatinizi cektimi 16 mb gosteriyor bende. her yerde 8mb oldugu soyleniyor ama anlamadım.
.ogg play yüklersen, zil sesi yapabiliyorsun.. Benim nişanlımda şu anda arayınca normal mp3 çalıyor. Ama .0gg formatında tabi
arkadaş şu ogg yi zil sesi yapma olayını açıklarmısın bizde yapalım. nasıl oluyormuş bu iş.
Şimdi telefon elime ulaşınca nette ne kadar symbian program varsa hepsini indirdim denedim ama şu an için sadece oggplayer , fileexplorer ve ultramp3 çalıştırabildim . Telefonu kullanan artık x700 konusunda ustalaşmış arkadaşlar telefonlarıyla uyumlu yani telefonlarımızla uyumlu :D olmazsa olmaz programları burda yayınlayabilirlerse çok makbule geçecek. Mesela kızılötesi üzerinden kumanda programı , photocute , eticamcorder , agilemessenger , aveqradio gibi olmazsa olmaz programları bile çalıştıramadım ben benim telefonda ????
Uyumlu program versiyonlarını yayınlayarak tüm x700 cülere yardımcı olursanız minnettar kalırız kısacası :D
Arkadaşlar ben de x700 sahibiyim peki neler yapıyorum bu telefonla film izliyorum smartmoive programını kullanıyorum.(tüm mini sd kartları destekliyor 512 mb dan aşasını almayın yetmeyecektir. ) mp3 dinliyorum ultramp3 kullanıyorum gayet iyi . Dosyalarımı FExplorer ile kullanıyorum gayet iyi bir program.FsCaller ile arayanın resmini ekranda görebiliyorsunuz. Bloetooth için EPOX marka aldım fakat dosya gönderip alabiliyorsunuz ama PC Suite içindeki çipten dolayı çalışmadı. Bende Bloetooth markalı bir Bloetooth cihazı aldım PC Suite gayet güzel çalışıyor. Bu telefonun tek eksiği o da eksik değil çünkü işletim sisteminden kaynaklanan kısa pil ömrü diğer aklınıza gelecek her türlü uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz.
x700 de kullandığım ve yukarda bahsettiğim programlar ilaçlı olarak aşağıdaki ekli dosyada mevcut ayrıca 10 yakın oyun da bu dosyada bulunmakta sizde paylaşımda bulunursanız sevinirim.
(Açılan sayfadaki rapiidshare.de ki i harflerinden birini silin adresin dogru çalışması için açılan sayfadaki en alttali free (premium un yanında) tıklayın
açılan sayfada altta saniyeler geri gider Download-Ticket reserved. Please wait 7 seconds. Avoid the need for download-tickets by using a PREMIUM-Account. Instant access!
denilen yerde saniyeler bitince
renkli harflerden ve sayıdan oluşan 3 harf veya helimeyi boşluga yazıp
x700 alacaklar kulaklık sorununu dert etmeyin.. x700 standart 2,5 mm kulaklık kullanıyor. piyasada yaygın olmasada bu kulaklıklardan bulmak mümkün. ayrıca motorola servislerinede bakın. motorolanın kendi telefonları için ürettiği 2,5 mm kulaklıklar var.
hatta standart her yerde rastladığınız 3,5mm kulaklıkları x700'e takmanın bile bir yolu var. gittigidiyor.com gibi sitelerde bunu yapacak aparatlar var. işte anlatmaya çalıştığım aparatla ilgili resimler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face01tr -- 10 Ocak 2006 20:28:45 >
ya şu pil sorunu olmasa gözüm kapalı alıcam ama telefonu fena halde kurcalayan biriyim ve 6630'un pili bile bana 1 gün anca gidiyordu. Sanırım bunun 1 gün gitmesi imkansıza yakın!! MPX Faciası ver. 2.0 ile karşı karşıyayız sanırım..
yaw alacam bu tel.i. pili az gitse de alacam. nasıl olsa az pilli telfona alıştım bundan önce de siemens c65 kullandım da yani 1 gun anca dayanıyodu. ya bi de philips xenium 909i mi ne var bu telefonun şarjı 14 gun gidiyomuş biliyomusunuz? çok ilginç geldi ama tel.de bluetooth yok
boş ver philipsi Panasonic SA7 i inceledinmi.. Kapalı pozisyonda 35 gün şarjı gidiyor.. düşse düşse 15-20 güne düşer.. O bataryayı 16milyon ekranı yeni çıkardı panasonic..
yükle ye bastıktan sonra yukarıda http://rapiidshare.de/files/10685056/x700dosyasi.rar.html deki kırmızı ile gösterilen i lerden birini sil sayfa açılır sonra yukarıda da anlatıldığım gibi indirirsin dosyayı
Arkadaşlar pil 1 gün gider diyen var, 4 gün gider diyen var???
Yani bu telefonu nasıl kullanıyorsunuz da şu kadar gidiyor? Akşamları açık mı kalıyor, sürekli kızılötesi veya blurtooth kullanıyormusunuz? mp3 dinleyip kamerayı kullanıyormusunuz? Yani hangi durumlarda ne kadar gidiyor kısmı önemli, herkes farklı kullancak sonuçta, o konuda ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.. Yani günde şu kadar mesaj atıyorum, şu kadar konuşuyorum, şu kadar saat geceleri kapalı duruyor, şu sıklıkla bluetooth, kızılötesi veya kamera müzik kullanıyorum ve de şu kadar gün gidiyor gibi..
ARKADAŞLAR KULAKLIK KONUSUNDA BİR GÜN ÖZELLİKLE ARAŞTIRMA YAPTIM.. BÜTÜN TELEFONCULARI DOLAŞTIM..PİYASADA SATILAN 2,5MM KULAKLIKLARIN ÇOĞUSU BU CİHAZA UYUYOR.. NORMAL KONUŞMAK İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ. YANLIZ MP3 ÇALARKEN İYİ SES VERMİYOR.. ÖRNEĞİN KULLAKSIZ DİNLESENİZ DAHA ÇOK SES ALIYORSUNUZ.. BENCE KULAKLIĞIN DAHA ÇOK SES VERMESİ LAZIM.. BİR TANE LG TELEFONUN KULAKLIĞI VARDI O BAYAĞA GÜZELDİ TELEFONUN KENDİ SESİ KADAR VEREBİLİYORDU.
SİZDEN RİCAM.. ULTRA MP3 KULLANIYORUM.. VEYA OGG PLAYERDA KULLANABİLİRİZ.. HANGİ KULAKLIK GÜZEL SES VERİYOR.. KENDİ SESİNDEN DAHA ÇOK VERMESİ LAZIM.. BU KONUDA BİR ÇOK YORUM VAR AMA DAHA EMİN OLAMIYORUM.. VARSA ÖLE BİR KULAKLIK BANA BİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..
KULAKLIĞIN X700 ÜN KENDİ SESİNDEN DAHA YÜKSEK OLMASI GEREKMEZMİ..
arkadaşlar panasonic vs9 başka adıyla z800 diye bir model var.. panasonic in resmi sitesinde böyle model yok.. gsmarena da var ve bir çok sitede var. ve bilişim fuarında tanıtılmış.. gerçek resimleri çekilmiş. ama öyle bir cihaz varmı yokmu belli değil.. çıkalı çok oldu ama ses yok.. bu telefon hakkında bilginiz varmı neyin nesidir..
arkadaş şu ogg yi zil sesi yapma olayını açıklarmısın bizde yapalım. nasıl oluyormuş bu iş.
Öncelikler symbian teller için bir oggPlay yükleyeceksin. Daha sonra Imtoo Mpeg Encoder programıyla mp3/waw/aac vs. seslerini .ogg vorbis formatına çevireceksin tele atıp kaydedeceksin. Tercihler/zil sesleri kısmında bu format çıkıyor zaten İsmini verdiğim programları Google den aratınca rahatça bulursun. Kolay gele
Öncelikler symbian teller için bir oggPlay yükleyeceksin. Daha sonra Imtoo Mpeg Encoder programıyla mp3/waw/aac vs. seslerini .ogg vorbis formatına çevireceksin tele atıp kaydedeceksin. Tercihler/zil sesleri kısmında bu format çıkıyor zaten İsmini verdiğim programları Google den aratınca rahatça bulursun. Kolay gele
merhaba bişey sorucam creative muvo tv fm aldım eve geldiğimde cd yi çalıştıramadım pc eski bayada gerçi yeni pc dede denediğimde ekranı donduruyo oyüzden bilgisayardaki şarkılarımı kaydedemiyorum programı varda isticektim sizden.bana cevap yazarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.iyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüyanda_Görsen -- 29 Ocak 2006 0:50:08 >
Arkadaşım merhaba :) ogg formatındaki parçayı herhangi bi yere atman yeterli , zil seçimi kısmına geldiğinde telefon bütün hafızayı tarayıp , zil sesi olarak kullanılabilecek formattaki tüm dosyaları sana listeliyor.
Bu arada arkadaşlar muhtemelen biliyorsunuzdur ama bilmeyen ve yeni gelen arkadaşlar için hatırlatayım ;
Hiç bir mp3 programında tatminkar ses alamadığım için mp3 dosyalarımın kazancını mp3gain programıyla 100db ye kadar yükselttim ama yine tatmin olmayınca bu sefer mp3 dosyalarını "Adensoft Audio MP3 Converter" kullanarak *.ogg formatına çevirdim ve telefona oggplayer kurdum , oggplayer menülerinde ses kazancını yükselt diye bir bölüm var bu bölümden de çalınan tüm dosyaların kazancını +12db kadar yükseltebiliyorsunuz , ben bu şekilde ayarlayıp dinliyorum fakat %84 dolu olan pilim 1 saat içinde %10 a kadar geriliyor o ayrı bir konu :D . Birde unutmadan söyleyim , ben ogg dosyalarını zil sesi olarak ayarladığım zaman bu dosyaların kazancı yüksek olmasına rağmen zil sesi olarak hiç sesi çıkmıyor nedenini bilemiyorum ama bende çözümü zil sesi yapmak istediğim mp3 şarkılarını mp3cutter ile kesip , mp3gain ile ses kazancını yükseltip Adensoft Audio MP3 Converter ile wav dosyasına çeviriyorum ve wav olarak kullanıyorum , bu şekilde gayet güçlü bir şekilde ses alabiliyorum. Sonradan 512mb bellek aldığım için wav dosyalarının büyük olması pek sorun olmuyor.
Aklınıza takılan konuları sorabilirsiniz denediğim ve bildiğim ölçüde yardımcı olmaya çalışayım :D
ARKADAŞ dalgamı geçiyorsun kafamı buluyorsunuz. beni saçma salak şeylerle uğraştırıp insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. beyler x700 de melodi olarak mp3 ve ogg kullanamazsınız bu formatları desteklemiyor. bilginize sunulur. kimse inanıpta benim gibi uğraşmasın.
Zil sesi olarak mp3 kullanamaz doğru ama sen arkadaşı yanlış anlamışsın , arkadaş mp3 leri ogg formatına çevirip zil sesi olarak kullanabilirsin demiş ki ogg formatını zil sesi olarak tanımlayabiliyorsun ama yukarıda dediğim gibi ogg dosyaları oggplayerda çok güçlü çalmasına rağmen , zil sesi olarak ayarladığın zaman sesi duyulmuyor o yüzden bende zil sesi olarak wav formatını tavsiye ediyorum.
FAvoriler bölümüne istediğimiz diğer kısayolları nasıl atabiliriz?
Şu anda telefon hanımda olduğu için deneyemiyorum ama sanırım şu şekilde yapabilirsin. Taşımak istediğin kısayolun özelliklerine giriyosun , klasöre taşı diyosun , çıkan klasör listesinden de favorileri seçiyosun.
panasonic x700 avea gprs ayarları: Bağlantı ismi: Avea GPRS veri taşıyıcı: Gprs erişim noktası ismi: wap kullanıcı ismi: wap şifre sorma:hayır şifre: (valla hatırlamıyorum ama wap, gprs veya hiçbişey yazmıyor da olabilirsiniz) doğrulama: normal ana sayfa: http://wap.avea.com.tr
bundan sonra seçenek--> gelişmiş ayarlara girin
telefonun ip adresi: otomatik birincil ad sunucusu: 0.0.0.0 ikincil ad sunucusu: 0.0.0.0 yakın kopya su. adr. : 213.161.151.201 yakın kopya port no: 8080
panasonic x700 avea mms ayarları: bağlantı ismi: Avea MMS veri taşıyıcı GPRS erişim noktası ismi: mms kullanıcı ismi: mms şifre sorma: hayır şifre: (bunu da hatırlamıyorum ama mms olabilir, belki de boş bırakmanız gerekir) doğrulama:normal ana sayfa: http://mms.avea.com.tr/servlets/mms
bundan sonra seçenek-->gelişmiş ayarlar gidin telefonun ip adresi: otomatik birincil ad sunucusu: 0.0.0.0 ikincil ad sunucusu: 0.0.0.0 yakın kopya su. adr. : 213.161.151.201 yakın kopya port no: 8080
Arkadaşlar bende örnek bir x700 videosu var, yani x700 ile çekilmiş bir video, ancak takılmaktan video izlenmiyor, acaba her videosu böylemidir bunun? Yani böyle video çekilmez, video çekim özelliğini çıkarmak lazım telefondan.. Düzgün takılmadan video çekebilen var mı??? Ancak videoda renk canlılığını çok beğendim..
ARKADAŞ dalgamı geçiyorsun kafamı buluyorsunuz. beni saçma salak şeylerle uğraştırıp insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. beyler x700 de melodi olarak mp3 ve ogg kullanamazsınız bu formatları desteklemiyor. bilginize sunulur. kimse inanıpta benim gibi uğraşmasın.
Zil sesi olarak mp3 kullanamaz doğru ama sen arkadaşı yanlış anlamışsın , arkadaş mp3 leri ogg formatına çevirip zil sesi olarak kullanabilirsin demiş ki ogg formatını zil sesi olarak tanımlayabiliyorsun ama yukarıda dediğim gibi ogg dosyaları oggplayerda çok güçlü çalmasına rağmen , zil sesi olarak ayarladığın zaman sesi duyulmuyor o yüzden bende zil sesi olarak wav formatını tavsiye ediyorum.
ben ogg kullanıyorum zaten mp3 kullanmıyorum. peki ogg leri nasıl zil sesi olarak tanımlıyorsun?
ben ogg kullanıyorum zaten mp3 kullanmıyorum. peki ogg leri nasıl zil sesi olarak tanımlıyorsun?
Fexplorer ya da SeleQ gibi bir dosya yönetici programın varsa yüklediğin ogg leri E:/sounds/digital klasörüne atarsan tercihler/uyarla/zil sesi seçeneği kısmında görünecektir