Şimdi Ara

DOMUZ YAĞINI NERDE BULABİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
38.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • domuz yağını nerden bulabilirim arkadaşlar ?

    köpeğim için alman çoban köpegi kendisi 7 aylık ve 4 aylık bi alman çobandan daha küçük ... büyümüyor hiç ilerleme yok büyüsün diye alacam ... mamasına karışştıracam saglam bi mama kullanıyorum ama yine işe yaramıyor ... vitaminler alıyorum yine işe yaramıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosedur- -- 7 Haziran 2010; 19:57:57 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilguven

    merhaba arkadaşım.. uzun süredir foruma giremiyordum şimdi girince baktım gördüm konuyu... domuz yağını nerde bulabilirim diye sormuşsunuz.. domuz yağı yanık tedavisinde ve açık yara tedavisinde en etkili kullanılan ilaçtır kıvamı vazelin gibidir.. yanık yarasını ve açık yarayı çok hızlı bir şekilde besleyerek iyileşmesini hücrelerin yenilenmesini sağlar.. ben sürekli kazaya belaya karşı bulunduruyorum domuz yağını.. hergün mutfakta yemek pişiyor elini kolunu yakma teklikesi mutlaka var.. allah korusun ufak cocugumuz var elini kolunu yakma durumunda sobada ateşte ütüde vs. bunun gibi bir suru durumda en etkili kullanılacak ve iz bırakmadan geçiren domuz yağıdır... ilgilenen arkadaşlar olursa mail adresimden ulaşabilirsiniz yardımcı olmak isterim.. ama şunuda açıkca ve çok net bi şekilde soyliyeyim... kötü amaçlı kullananlarda var bu domuz yağını allah onların bin kere belasını versin kesinlikle kötü maksatlı bir kullanım için alma tenezzülünde bulunmayın en ufak bir sezgim olursa kesinlikle yardımcı olmam.... yazılı ve sözlü beyan da alırım kendi gönlümü ve vicdanımı rahat tutmak amacı ile...

    aşağıda yazılanlar müslümanlar için geçerlidir:
    Hanbelîlere göre, İslâm'da haram kılınmış yiyecek ve içeceklerle tedavi de caiz değildir. İbn Teymiyye; şarap, domuz eti ve benzerleriyle tedavinin caiz olup olmadığı sorusuna, şu cevabı vermiştir:

    "Bunlarla tedavi caiz değildir." (İbn Teymiyye, Fetâvâ, Mısır, 1329, I, 270).

    İbnü'l-Kayyim de aynı cevabı vermiştir (İbnü'l-Kayyim, Zâdü'l-Meâd, II, 114) İbnü'l-Arabî de, Sahnûn'un; "Şarap ve domuz eti ile tedavi olunmaz." sözünü naklettikten sonra, ayni görüşü benimsemiştir (İbnü'l-Arabî, Ahkâmü'l-Kur'ân, I, 59).

    Dayandıkları delil sünnettir. Târık b. Süvey el-Cufî'den rivâyet edildiğine göre, Rasûlüllah (s.a.s)'den şarabı sormuş, o da yasaklamıştır, ya da üretilmesini çirkin görmüştür. Târık'ın: "Ben onu yalnız tedavi için üretiyorum." demesi üzerine de "O ilâç değil derttir." buyurmuştur (Dârimî, Eşribe, 6; Müslim, Eşribe, 12; Ebû Dâvud, Tıbb, II; Tirmizî, Tıbb, 8)

    Ebu'd-Derdâ (r.a)'dan Rasûlüllah (s.a.s)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

    "Allah Teâlâ hem derdi hem de ilâcı (deva) indirmiştir, her hastalık için bir ilâç yaratmıştır, tedavi olun, ancak tedavide haramı kullanmayın." (bk. Mâlik, Muvatta', Ayn, 12; Ahmed b. Hanbel, Müsned I,13, 446, III, 156).

    İbn Mes'ûd (r.anhümâ)'dan şöyle dediği nakledilmiştir: "Âllah şifanızı haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır" (eş-Şevkanî, Neylü'l-Evtâr, VIII, 203). Başka bir hadiste de Allah elçisi pis ilâcı yasaklamış ve şöyle buyurmuştur:

    "Âllah Teâlâ ümmetimin şifasını, onlara haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır." (bk. Ebu Dâvud, Tıbb, II; Tirmizî, Tıbb, 7; İbn Mâce, Tıbb, II, Ahmed b. Hanbel, II, 305, 446, 478; eş-Şevkânî, a.g.e., VIII, 203; İbn Teymiyye, I, 270).

    http://www.sorularlaislamiyet.com/article/16415/dinimizin-tedavi-olmakla-ilgili-hukumleri-nelerdir-haram-seylerle-tedavi-olmanin-caiz-oldugu-yerler-var-midir.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.