Şimdi Ara

Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaz geldi laptop cayır cayır! Normalde 50 dereceyi geçmeyen harddisk'in 58'e çıktığını görünce bunu ucuza nasıl karşılayabilirim diye aradım ve buldum (Kadıköy yazıcıoğlu pasajının yanındaki korsan cd'cilerin bulunduğu küçük pasajda buldum bunu, 10 liraya aldım)
    Öncesinde aradığım bazı soğutucular hep laptop kadar büyük ve hantal ürünlerdi, ya şunu küçültseler olmaz mı derken bu ürüne rastladım;
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=106859&productid=bs0903

    Alıntı özellikler ve eklemeler;

    Çift fanlı, sessiz fanlar (6 cm çaplı)
    Hafif, flexible, Portatif kolay taşınır
    Açılır ve katlanır vaziyette, rahat kullanım
    Kanatları hareket edebilir, ayarlanabilir tüm laptoplara uyar (15.6" laptop'uma küçük geldi biraz)
    Kaymaz kauçuk ayaklar ile desteklenmiş (Pek de kaymaz değil doğrusu )
    Materyal : Alüminyum + ABS (Ben alüminyuma rastlamadım , sanırım fanların bulunduğu gövde alüminyum, ayaklar ABS dedikleri şeyden olsa gerek, plastik işte )
    Hava akımı : 28CFM
    Fan hızı : 2300 rpm
    Gürültü seviyesi : 25dBA (Laptop boştayken oldukça duyuluyor, ama oyun vs. açıkken zaten işlemci fanı ile gürültü seviyeleri yaklaşık oluyor, pek duyulmuyor)
    Voltaj : DC 5V
    Güç tüketimi : < 0,9W
    Rated Current : < 180mA
    Boyut, Kapalı Halde: 17 x 6.5 x 1.2cm
    Boyut, Açık Halde : 27 x 18cm
    Ağırlık : 172 gr
    + Bazılarında mavi renk led var, hem öyle disko gibi ışıl ışıl şeyleri sevmediğim hem de gece kullandığımdan gözümü yormaması ve rahatsız etmemesi için ledsiz olanı aldım. Bir de led'lilerin fanları şeffaf, satıcının söylediğine göre led'lere giden kabloları keserek kullanabilirmişim ama pek elektrikten anlamadığım için kabul etmedim, şeffaf isteyenler led'li seçip led'leri iptal edebilirler.
    Şimdi benim eklediğim fotoğraflar;

    Kutulu hali;

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

    Üst ve alttan görünümü (kapalı);

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi  Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

    Üstten görünümü (açık);

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

    Packard Bell TJ65-015TK, 15.6" laptop altına yerleştirilmiş hali (Ayaklardan biri fan ızgarasına denk geliyor diye tam açmıyorum);

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

    Yanında verilen ek yapışkan süngerler, fanı ve bağlantı ucu;

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi  Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi  Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi


    JasoNBuraK tarafından eklenen fotoğraflar;

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi


    *Genel değerlendirmeye gelirsek eğer, plastik kullanılması eğilmesine sebep oluyor ama elastik olduğundan laptop'un ağırlığı ile hafif yamulan ayaklar kaldırınca düzeliyor, avataj olarak da görebiliriz çünkü ayakların temas ettikleri yerler tam olarak düz değil, tolere edip daha düzgün durmasını sağlıyor.

    *Erkek ve dişi uçlu usb kullanılması şahsen benim işime yaramadı, aksine uzayan bağlantı biraz da şeklini bozdu laptop'un. Fakat usb port sıkıntısı çekenler için güzel bir özellik olmuş.

    *Katlanması kesinlikle çok güzel bir özellik, mesela kuzenime gittiğim zaman yanımda taşıyıp rahatlıkla lan'dan oyun oynayabilirim ısınma derdi olmadan.

    *Boyutları biraz daha büyük olabilirdi, mesela 6cm yerine 8cm fan koysalar hem daha iyi soğuturdu hem de 15.6" ve üzeri laptop kullanıcıları için daha rahat bir kullanım sağlardı (Belirtmekte yarar var laptop kesinlikle bu ürün üzerinde sallanıyor ya da küçüklüğü sebebiyle üstünde dengesiz duruyor değil, sadece laptop'un kendi ayaklarına kadar uzasaydı soğutucu ayakları, daha güzel olurdu)

    * Ve asıl mevzu soğutması nasıl? Soğutucu kullanmadığım zamana göre sıcaklık değerleri ~10 derece düştü (tabi buna laptop'un yerden 2 parmak yükselmesi de dahil), tam sıcaklık değerlerini bir haftaya kadar koyacağım, şimdi final haftası kör topal geçsin şu hafta sonra düz zeminde, fanlar kapalı iken soğutucu üstünde ve fan açık hali için sıcaklık değerlerini paylaşırım Şimdilik söyleyebileceğim işlemci 88 derece görürken 80 civarı oldu, 56-8 derece harddisk 48-50 civarı çalışır oldu. Ekran kartından yana hep sıkıntım yok 70 derece gördüm geçen gün ama nvidia 105 derece kadar devam dediğinden doğrusu hiç ilgilenmedim
    Yakında Hardware monitor çekimleriyle incelemeyi biraz daha renklendiririm

    **Sonuçta kanaatim iyi ki almışım, laptop'a göre küçük, boştayken kullanımda sesi kısmen duyuluyor ama hiç yoktan kafam rahat oyun oynayabiliyorum harddisk ya da işlemciyi yakmadan. Almak isteyenlere de öneririm, ucuza işlevsel bir çözüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 14 Mart 2011; 21:15:44 >







  • inceleme için teşekkürler. herkes leptop falan inceliyor. aslında bu tarz yan ürünleride inceleyip bilgilendirmek lazım.
  • İnceleme gayet güzel olmuş. Ben de sipariş verdim , yakında elimde olur..
  • cem_uar teşekkürler, aynen katılıyorum forumda hep ben bilmem hangi laptop'u kullanıyorum bi de şu soğutucuyu diyor ama arasan inceleyen yok. naçizane bu konu çok da kapsamlı bir inceleme olmasa da en azından benim gördüklerimi, artıları eksileri yazayım ki almak isteyen birinin de aklında aynı sorular varsa çözüm olayım

    JasoNBuraK hayırlı olsun, sen de buraya yazarsın izlenimlerini ilk sayfaya ekleriz, biraz daha genişlemiş olur inceleme
  • Bugün elime ulaştı. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Parasını kuruşu kuruşuna hakediyor. Soğutmaya katkısı olsun boyutları olsun çok beğendim.Ayrıca soğutmaktan çok laptop'un kendi fanının etkisini arttırıyor. 50 TL ye aldığım ve fanlarının sürtmesinden dolayı iade etmek zorunda kaldığım Cooler Master'ı aratmadı. İyi ki iade etmişim diyorum. Çünkü yazın her gün laptop'ı taşıyacağım. Yanında bunu da götürebilmem iyi olacak. Kısacası benim puanım 10 üzerinden 9,5. Puan kırdığım nokta ise sesi. Birkaç tane de fotoğraf ekleyim..

    Fotoğraflar ilk mesajda


    Bu arada marka farklı olsa da tamamen aynı modeller çünkü fason üretim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 9 Haziran 2010; 17:51:51 >
  • kıskandım kasası daha güzelmiş aldığın markanınki
    hayırlı olsun, dediğin gibi sesi yüksek bunların ama normalde internette gezerken film izlerken falan ısınmadığı için fişini çekiyorum sadece yükseltici olarak kalıyor altında, oyuna girip biraz ısındığında geri takıyorum. fark ettim de bi anahtar taksalarmış daha güzel olurmuş
  • Ben de ilk gördüğümde siyahı daha çekici gelmişti , gel takas edelim. Ben de aynı şekilde kullanıyorum. Yükseltmesi bile yeterli oluyor..
  • fotoğrafları ekledim ilk sayfaya

    ızragasının şekli hoşuma gitti, daha güzel duruyor. siyahı da severim gerçi ama gümüş daha iyi durmuş, gerçi zaten laptop'un altında duruyor gümüş ya da siyah farketmiyor
  • Fotoğrafları kaldırıyorum o zaman..
  • Hayırlı olsun arkadaşlar. Havalandırma ızgaralarında da açık hale gelmesinin artısıyla, başarılı bir ürün olmuş anladığım kadarıyla...
  • inceleme yapan arkadaslari cok seviyorum cunku herkeze yardimci oluolarr.r..r saol dostummm
  • teşekkürler

    bu incelemesini yaptığımız soğutucunun bir başkasını aldım, fanları biraz daha büyük ama daha gürültülü, üstelik fazla da soğutma farkı yok;

     Katlanabilir Notebook Soğutucusu İncelemesi


    tabi markadan markaya da değişebilir ses fakat üzerine laptop bindiğinde sesi duyup almak daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 25 Kasım 2010; 12:23:30 >




  • Bende 2 gün önce aldım. Büyük kullanışlı bişey. Gayet memnunum işe yarıyor farkettim.
  • hayırlı olsun, umarım işinizi görür.

    Konuya ekleme yapmadığımı farkettim, hwmonitor kayıtları ekleyecektim hem kaynamış...
    Şu an bilgisayarım yok ama en kısa sürede alıcam, tekrar buna benzer soğutucu alıyorum, bu sefer konuya hwmonitor kayıtları eklerim.
  • quote:

    scorn


    N550JV için önerdiğin bir soğutucu var mı? Bu laptopun alt kapakta hava alığı olmadığı için fansız sadece havada tutan bir alimünyum soğutucu kullanıyorum. Senin deneyip de iyi bir soğutma aldığın bir soğutucu var mı ne önerirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 25 Şubat 2015; 23:10:53 >
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    N550 havayı alttan almakta. Gördüğünüz ince delikler hava girişi, ekrana doğru açılan delikler ise hava çıkışı. Laptopu normal (kendi ayakları üzerinde) halde kullanırken özellikle fanın hızlı çalıştığı bir anda kulağınızı yaklaştırıp hafifce ekrandan tutup kaldırın, sesin değiştiğini göreceksiniz.
    Bu tip bir soğutucu işinize yarayabilir fakat vaktinde bunu alma sebebim harddiskin aşırı ısınmasıydı. n550de ise herhangi bir bileşenin aşırı ısınmasına denk gelmedim. Ergonomi açısından benim de kullandığım fansız bir stand var, hafif açı veriyor ve ızgaralar yerden uzaklaştığı için daha rahat hava alıyor, kısmen daha serin çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.