Şimdi Ara

Computex 2010: ECS, H55 çipsetli Mini-ITX anakartını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Computex 2010 fuarı kapsamında Mini-ITX anakart tanıtımı yapan tek isim Gigabyte değildi. Önde gelen anakart üreticilerinden ECS de, Intel H55 çipsetli Mini-ITX çözümü H55H-I'yı tanıttı. LGA1156 formundaki Core i3 ve Core i5 işlemcileriyle uyumlu olan anakart, iki adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR3-1333MHz bellek desteği sunabiliyor. Katı kapasitörler ve pasif soğutma ile donatılan ECS H55H-I, dört adet SATA-II ve bir adet eSATA-II konnektörü ile donatılmış. Entegre grafik işlemcili 32nm Intel işlemciler için D-Sub, DVI ve HDMI konnektörlerine sahip olan anakart, harici ekran kartı takmak isteyenler için bir adet PCIe x16 slotunu da üzerinde barındırmakta.


    Diğer özellikleri arasında 7.1 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit Ethernet gibi detaylara yer verilen H55H-I, tasarım özellikleri açısından Gigabyte'ın çözümü kadar dikkat çekmese de, kompakt boyutları ve güçlü özellikleri ile Mini-ITX sınıfının öne çıkan temsilcilerinden biri olacak gibi görünüyor. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulması beklenen ECS H55H-I'nın satış fiyatı hakkındaysa henüz herhangi bir açıklamada bulunulmadı.








  • Kart tasarımı çok akıllıca... O kadar çok birimi o küçük yere yerleştirmelerinin en büyük avantajı Intel'in cipseti olsa gerek. Kartın üstünde çoğu kondansatör katı olarak dizilmiş olmasına rağmen iki üç taneyi eski tip kondansatör koymalarının sebebini çözemedim. Yine de fazla güç tüketmeyeceği için önemi yok gibi.
  • Bu platformun amacı bellidir.
    En ucuz i3 işlemcisi ve 2gb ddr3 ram in de fiyatı belli.
    Bu soketin eskilerin yerini alması için uygulamaların hızla agırlaşıp zaman geçmesi gerekli.

    Şu durumda kesinlikle alınabilir değil.



    İntel Atom işlemcili ddr2 ram destekli anakartlar 150TL civarına bulunabiliyorlar.Şu anda halen kullanım amacına göre yeterliler.Benimde yakında kuracagım download sistemi bundan olacak.
  • atom ile i serisi performansını karşılaştırmak biraz saçma olur. 4670 e.kartı bağladımı bu tam canavar olur. gezici ps3pc olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 7 Haziran 2010; 10:58:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.