Şimdi Ara

Computex 2010: ASRock, Intel'in yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri için P67 Extreme3'ü hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Computex 2010 fuarı kapsamında, P67 çipsetli anakartını gösteren üreticilerden biri de ASRock oldu. Hazırlık çalışmaları devam eden Sandy Bridge serisi yeni nesil Intel işlemciler için planlanan anakart, LGA1155 soket formuna sahip Intel işlemcilerle kullanılabilecek. ASRock tarafından P67 Extreme3 olarak isimlendirilen yeni modelde, dört adet DIMM slotu bulunuyor ve çift kanal DDR3 bellek kullanımına olanak tanınıyor.


    ASRock'dan edindiğimiz bilgiye göre yeni nesil V12+2 fazlı güç tasarımına sahip olan P67 Extreme3'ün, %100 Japonya üretimi katı kapasitörleriyle uzun ömürlü kullanım ve yüksek hız aşırtma stabilitesi sağladığı belirtiliyor. Üzerinde üç adet PCIe x16, iki adet PCI ve iki adet PCIe x1 slotu bulunan anakart çift, üç ve dört yollu Crossfire X ile çift, üç ve dört yollu Crossfire X kurulumlarına olanak tanıyor.


    Üzerinde iki adet SATA-III, bir adet eSATA-III ve iki adet USB 3.0 portu bulunan anakart, 7.1 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit Ethernet gibi özelliklere de sahip. Hız aşırtmacılara yönelik çok sayıda özelliğe sahip olacağı belirtilen ASRock P67 Extreme3'ün satışına, Sandy Bridge işlemci ailesinin lansmanıyla birlikte başlanması beklenirken, fiyat hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.











  • firmalar birer birer P67 çipsetli anakartlarını sergiliyorlar. ancak yeni soket yapısı 32nm işlemci kullanımı dışında P55 göre farklı yenilik getirmiyor. fiyat politikasına göre bu ürünler yaygın hale geldiğinde ancak yeni sistem toplayacakların ilgisini çekebilir diye düşünüyorum.
  • yeni p55 P67 bakalım intel X58 in yerine ne getirecek zaman gösterecek
  • Ben bu asrock ürünlerini çok beğeniyorum çok başarılı ve yurtdışı fiyatları uygun ama Türkiyeye gelmiyor :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cohannan

    Ben bu asrock ürünlerini çok beğeniyorum çok başarılı ve yurtdışı fiyatları uygun ama Türkiyeye gelmiyor :S

    3 makinamda ASRock marka ana kart var amd islmeci ile harbi cok kaliteli anakartlar diger 5 makinamda ECS marka anakart var Allah belasini versin her ay mutlaka biri servise gidiyor ve 1 ay gelmiyor !! 5 makinanin 4'u aylik kullanimda biri mutlaka serviste !! Iste kalite farki burada !!! asus'mus giga imis artik umrumda degil alirsam bundan sonra ASRock !!!
  • Benim p4 kasada var asrock 7 senedir hiçmi bozulmaz arkadaş bozuk ram taktım ateş çıktı ama slot halen çalışıyordu işlemciye o/c yaptım yandı ama anakarta hiç birşey olmadı çok saglam bu kartlar
  • Ancak Türkiye de düzgün bir distribitörü yok sanırım. Bende Asrock ın 890FX anakartını merakla bekliyorum fakat daha çok bekleyeceğiz gibi.
  • İnternet üzerinden yurtdışı alsak şöyle Türkiye'ye ücretsiz getiren bir site var mı bildiğiniz? Kargo ücreti 30-40 TL tutsa da olur.250 Tl'ye satılan şu asrock'a bakar mısınız tam bir oc canavarı;

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157196

    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890FX%20Deluxe3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 6 Haziran 2010; 21:50:27 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.