Oyunla ilgili fazla Türkçe Forumlara girmemiştim bi yazı dikkatimi çekince girdim fakat oyunla ilgili bir çok kişinin sorunu olduğunu gördüm bu yüzden oyunla ilgili sorunu olan herkese her konuda yardım etmek isterim oyunu bi kaç sefer bitirdim oyunla ilgili herşey hakkında soru sorabilirsiniz mesela; *Questlerle ilgi *Karakterlerle anlaşma verilecek hediyelerle ilgili *Haritalar takip etmesi en kolay görev sırası *Item yerleri *DLC ler le ilgi her türlü sorununuz *Taktikler(Herhangi bir karaktere ne tür bir taktik üzerinden gitme) *Achivments lerle ilgili sorular *Specializations(Blood Mage,Reaver vs) ile ilgi sorular ve en kullanışlıları şu an oyunu son bir kez sağlam bir Arcane Warrior/Blood Mage ile bitirip Awakening te kopacam o yüzden en ince ayrıntısına kadar kafamda inciğini cıncığını sorabilirsiniz
Blood Mage Spec'i nereden öğreniliyor bulamadım.Arcane warrior daha mı iyi ama ben pure mage gittiğim için olmaz o gibi geliyor bana?
Elf ormanına gidiyorsun,bir görevde Hermit diye bir büyücü var onu öldürdüm, bir yer var forest barrier geçemiyorum rüzgarlı bir barikat kurtadamların olduğu ormanda.
Pure mage gideceksin zaten arcane warrior normal büyücü özelliklerini warrior özelliklerine çevirerek kullanmanı sağlıyor mesela 50 magic varsa 50 str yerine geçiyor arcane warrior büyüleriyle ki bu da süper zaten Return to Ostagar DLC siyle Cailan'ın setini çekip Eline Spellwaver(sadece Arcane Warriorların alabildiği Urn of Sacred Ashes görevinden gelen bir silah) Bulwark of True King i de çektin mi işlemiyor bile :D tabi Blood Mage için biraz Hp yi artırman lazım malum hem büyünü hem canını Hp den kullanıyorsun(Blood Mage+Arcane Warrior Orgins teki kullandığım en iyi 2 li Spec.) Blood Mage i en kolay Redcillfe gittiğinde Jowan'ı serbest bırak (sana yardım etsin) daha sonra Arl Eamon 'ın karısıyla falan çocuğu kurtarmak için konuşurken falan Jowan gelince Fade e geçip kurtarmaktan Blood Mage kullanmaktan bahsedecek kabul edersen Wynne gider o yüzden Circle dan büyücü toplama ya gideceksin daha önce Broken Circle görevini yapıp büyücüleri koruduysan Irvingle konuşunca adam toplayıp gelecektir :D bu şekil Fade e gidiyorsun(kendin gitmen lazım) orada bi kaç git gel yaptıktan sonra asıl Desire Demon la karşılaşıyorsun konuşmadan önce Quick Save yap konuşurken bana güç ver falan muhabbetine girersen blood mage öğretiyor eğer Persuade vs konuşma skilllerini açtıysan iyi şimdi kaydettiğin yerden tekrar yükle Blood Mage açılacak (hile değil sonuçta Online Profile yüzünden her hangi bir şekilde açtığın Achivment ler ve Spec. ler diğer bütün savelerde de açılır) dediğim gibi muhabbet yeteneğin iyiyse aynen bu Demon dan büyü için bir kitap alıp çocuğuda kurtarabilirsin. Blood Mage i öğrenmenin başka yolu da vardı ama unuttum çünkü hiç lazım olmadı ama biraz bakmam lazım kitabı yok diye biliyorum.eğer bu yeri geçtiysen bile bu göreve yakın bi kayıttan devam edip yapabilirsin 1 saatini almaz. Arcane Warrior u o geçemediğin rüzgarlı yerden geçip aldığın bi Phalcteryden öğreniyorsun serbest bırakmadan sana öğretmesini unutma Hermit i eğer Oak 'ın Acorn u almadan öldürdüysen bi rogue olursan yada partyde rogue olursa iyi olur(lelianada oluyor mu bilmiom çünkü hiç lelianayı buraya kadar kullanmadım)orda bi ağaç var ondan acorn u alıp Oak a veriyorsun o da sana o rüzgarlı yerden geçmeni sağlıyor öldürürsende geçersinde öldürme bence :D
Jowanı öldürdüm O rüzgarlı yol biraz karışık geldi bakacağım tekrar saolasın.
Zaten herkes ana başlıkta yardım ediyordu. Yeni bir başlığa gerek yoktu.
ana başlığa girip son sayfaya gelip sorulan sorularla cevaplarının tarih farkına bakarsan sevinirim
Ben oyunu oynarken oradan çok yardım aldım ve hepsi de vaktindeydi. Zaten dragon age oynayabilecek ingilizcen olduğunda walkthrough felan bulup çözüyorsun.
cevapsız kalan sorular olduğundan açtım konuyu zaten açılmış bir konu eğer herhangi bir sorun yoksa konuyla alakasız mesajlar yazıp konuyu dağıtmazsan sevinirim zaten gereksiz bir konu olmuşsa konu niye açıldı diye hortlatılmadıktan sonra konu düşer konuyu oturup her gün uplayacak değilim.bu işi mesaj kasmak için falan yapmıyorum sonuçta 3 günlük bi üye değiliz gereksiz mesaj yazmamaya çalışıyorum o yüzden polemiğe gerek yok.
Bemin şöyle bi sorunum var arkadaşlar....
bazı modları yükledim zırh kılıc kalkan vs. ancak oyuna girdiğimde modlar aktif olmasına rağmen çantada değil yani yoklar daha onceden yarım bıraktığım save dosyasını yükledim karaktere girdim FORCE LOAD diye bi uyarı geldi kabul ettim ki etmezsem oyuna girmiyor
tüm itemler o karaktern çantasında idi ama yeni açtığım karakterin çantasında yüklediğim modlardaki itemler yok tekrar tekrar yeni karakter acmamam rağmen olmadı bir türlü anlmadım sebebini şimdiye kadar yazdıklarımdan sorunumu anlayan oldu ise:) yardımlarını bekliyorum Şimdiden teşekkürler....
Hocam şu kutuları açmak için gerekli olan skilli son seviyeye getirdim fakat bazı kutular hala açılmıyor.Neden?
Cunning 29 Stealing ya da adı her neyse 4 ve lock pickingti sanırım o da 4 oldu mu açarsın hepsini. Ama sonuncusunu 4 yapmadan herşeyini cunninge verirsen gene açarsın.
29 mu? Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Juvixted
29 mu? Teşekkürler.
hocam sakın boyle bir hataya düşme eğer rogue geliştiriyorsan 22 str(belli seviyedeki zırhlar için) ayrıca bu str atağada ekleniyor, cunningle arasinda 6-8 fark olan bi dex(örn 20li lvllerdeki bi rogue'm da 46 dex 38 cunning var). bunun sebebi normal ataklarinda dex ve str den skiller de de cunning ten etkilenmesi ki 38 bi cuningle okuz gibi vurur rogue karsinda eger oynamayi biliyorsan adam birakmaz(örn: bas stealth geç arkasina assasin spec. te fulldeyse dönemeden arkasini adam yatar) spec.ler içinse origin oynuyorsan eğer çift silah kullanıyorsan; assasin ve duelist okçu içinde bard ve ranger zaten çift silahı anlatacak bişey yok okçu içinde bard daki 3. ve 4. skilleri kullanıp ranger dan bir kurt yada örümcek çıkar(AYI ÇIKARMA! ayı sadece ana karakter bir mage ve o da blood mage se yan karakterlerden birine açtığın ranger dan çıkarıp sadece blood sacrifice için kuıllanabileceğin bir hayvanattır)(bu hayvanlara istediğin taktiği uygulat ama tavsiyem overweight i kullanmaman sadece atacking party member...(okçu yani bu düzende sen oluon) seçiceksin dier özellikleri kulanıp dövüşecek olurda takımı geçen birileri olrda sana saldırırlarsa kurt hemen overweightle yere alır bu arada öldüremesse bile seninde yardımınla biter olay) Eğer Awakenings te oynuorsan Roguelar daa bi sağlam oluor specler; okçu için legioner scout spec. süper (çift kılıca bu özelliği kullanma derim çünkü bir assasin temelli çift silahlı bir karakter yakın dövüşe hızlı girip çıkan,defansı az ama seri darbe almadan rakibi deviren bir karakterdir.bu spec daa çok warrior a çevirirki senin böyle bir spec. e ihtiyacın yok assasin için. ama okçu için çok önemli bir spec. zira yakına gelenler olurda bard skillerini aşabilirlerse bu seni büyük darbelerden korur zaten ) e zaten çift kılıç içinde shadow açılacak iyice asaslaşıyoruz bu spec varken deli oluor gerek orn stealth le boss a arkadan girip indirdik ama bu demek deil ki dier canavarlar bizi parçalamaz tabi bunu yapmamızın sebebi demekki dikkat çekmeden önce boss ozelliklede ben boss mageler için yapıorum takımı geride bırakıp mage i alınca çağırıyorum boyle kitleme büyüleri olan büyücüler olunca.e bunu oldürünce dierlerinin önünde basmak zor oluo stealth decoyla zaten hemen cecik sıvışıorsun.shadow form zaten ayrı bi olay tamamen bakındırıor ilerki lvl larda da gene takımı geride bırakıp asas aynen bossa arkadan dalarken etrafa toplanan minion lara pandemonium çakıp birbirlerini öldürtüyorsun başka sorun olursa sormaktan çekinme bi kaç gündür bakmıordum foruma ondan bu kadar geç cevapladım yoksa düz cunning i 29 yapmakla rogue un dertler çözülmüo rogueun atak hesabı daha karmaşık ama en sevdiğim yanı 2 lvl da bir skill point alması yapacağın önce coercing i fulle sonra pick pocket sonra combat training daha sonra istersen trap making yaparsın
quote:
Orijinalden alıntı: xxarslxx
Bemin şöyle bi sorunum var arkadaşlar....
bazı modları yükledim zırh kılıc kalkan vs. ancak oyuna girdiğimde modlar aktif olmasına rağmen çantada değil yani yoklar daha onceden yarım bıraktığım save dosyasını yükledim karaktere girdim FORCE LOAD diye bi uyarı geldi kabul ettim ki etmezsem oyuna girmiyor
tüm itemler o karaktern çantasında idi ama yeni açtığım karakterin çantasında yüklediğim modlardaki itemler yok tekrar tekrar yeni karakter acmamam rağmen olmadı bir türlü anlmadım sebebini şimdiye kadar yazdıklarımdan sorunumu anlayan oldu ise:) yardımlarını bekliyorum Şimdiden teşekkürler....
bu senin olayda ise sen yüklediğin DLC leri eğer Orjinal yani Bioware çıkışlı ise yukarada vereceğim Settings linkindeki dosyaları direk vereceğim yere kopyalıyorsun oluyor.gözükmemesinin sebebi sen yükledikten sonra bile onun varlığını onaylamadığın için kabul olmuyor ki force load olayıda zaten bundan kaynaklı eğer o ise durum bunu düzeltir.büyük ihtimal bide dazip olarak deilde direk çıkmış halini indirmişsindir o şekilde hele hiç olmuyor.eğer fan yapımı bi modsa zaten gerekli kodları verirler aynen aşağıdaki anlatıcağım şekilde Addlns.xml ye ekliyorsun girince gözükür; bu Settings dosyası=>http://rapid share.com/files/395530597/Settings.rar (rapidle share arasındaki boşluğu silmeyi unutma) Belgelerim(documents)=>Bioware=>Dragon Age=>Settings dosyasının içindeki bunun eşleriyle bu dosyaları deiştir(klasör olarak deişme sakın) Fan yapımı modları eklemek içinde AddIns.xml yi not defteriyle açıyorsun en alt satıra iniyorsun en alt satır </AddInsList> böyle bişey bide bunun üstünde </AddInItem> böyle bir satır olması lazım. </AddInItem> bundan sonra yani imleci > den sonraya getirip enterla(salak muamelesi yapmıyorumda bi tek sen okumiyacan vede okuyan anlamaz falan şimdi :D) aynen adamların verdikleri kodu kopyalyıp yapıştırdığında son alt iki satır gene </AddInItem> ardından </AddInsList> olur. bunu kaydedip çkacaksın(auth. soruorsa auth aratıp hepsinin 0 olduundan emin ol) yapcağın işlem bu k.bakma daha erken cevaplamadığım için bi kaç gündür soran olmuodu farketmedim yazıldığını
quote:
Orijinalden alıntı: Juvixted
29 mu? Teşekkürler.
29 ne ya?
Teşekkürler dostum büyük yardımın oldu sayende sorunu çözdüm ilgin ve alakan için çok Teşekkür ederim..
bende rüya alemi gibi biyerde takıldım,fareye falan dönüştüm :S
Fade desin arkadasim fare özelliğini aldıktan sonra fare deligi gibi bi yer var oradan gecip ana yere gidip orda kase gibi biseye tıkladığında dier alemlere geçiyor orda orn burning tower falan filan diye yerler var önce açılan bu 5 yeri temizlemeye çalışıorsun 4 tane dönüscen sey var 1 i fare küçük deliklere girmek için hafif saydam kapılar için spirit form var onu açıyorsun o ruh dünyasına geçiyor alevli yerleri burning man form war ona ateş işlemiyor onunla kilitli kapılarıda stone golem la geçiyorsun kapıları kırıyor.bunları yaparken tabi tek tek yerlere gidip önce hepsini açıcaksın sonra tamamlanmadıysa yerler bütün formlar açık bir şekilde bi yeri tekrar dolaşacaksın iyice her yere girip çıkmanı tavsiye ederim çünkü burada çok sağlam attrib. bonusları var eğer bu şekilde yapamazsan akşama doğru sana resimli anlatım yapayım.(not o 5 yeri tamamlarken dışardaki 3 yer partydekiler için onları oradan kurtaracaksın en ortadakide fade in en sağlam demonu yapcaan spirit form a geçip prisona hapsedip golemle döveceksin aradada burning man formla 1-2 fireball atabilirsin fireball atarken dikkat et partydekiler gitmesin)
Fade de the templars nightmare yi bi turlu tamamlayamadım?orası nasıl oluyor..diğer 4 bölge tamamlandı ama orda aynı yerde dolaşıp duruyorum?
orda dipteki kapıdan geçip sloath demon u keseceksin orda bi fare yeri var oraya gidip kurtu kes geri dön sol en dipteki odaya gir arcane horroru kes sonra sağdaki fare deligine gir ogre çıkacak karşına kes onuda burada burning man formuna geçip alevlerden geçion daha sonra gene fare deliği yapıon ruh moduna girip kapdan geç fade portala kadar ilerle burning man olmanı tavsiye ediyorum zaten genelde burning man olarak dolas kapıdan geçince abominationlar olacak onlarıda kescen bi sonraki odada arcane horror var ondan sorada verveel var o fare olacak onu yakalıyımkesiorsun sonrada çıkacan eğer eksik kalmışsa die tavsiyem her yeri tek tek gez bütün essence leri al sağlam bonuslardır. en son partyi kurtardıktan sonrada ortaya girersin