Şimdi Ara

Ses kartı + kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir türlü karar veremiyorum.. Ucuz yollu birşey arıyorum fakat stereo istemediğim için 5.1 seçeneğide fazla yok..

Ses kartı olarak bir 3 lüde kalmış bulunmaktayım..

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E 188 TL
     Ses kartı + kulaklık

CREATIVE X-FI XTREME AUDIO 132 TL
     Ses kartı + kulaklık

CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI 148 TL
     Ses kartı + kulaklık

Kulaklık olaraksa ilk başta pc350 aklımdaydı fakat stereo olduğu için vazgeçtim.. Şuanda xtatic ile medusa arasında düşünüyorum..
    Bu ürünleri kullanan arkadaşlar varsa fikirlerini söylerse memnun olurum..
    Ayrıca ucuz yollu başka 5.1 kaliteli kulaklıklar önerirsenizde minnettar kalırım.. (Örn: Grado)
    (Not:Lütfen bir kişi çıkıpta dsp550 al yok 777 al yok Siberia al gibi yorumlar atmazsa sevinirim)

Tüm bunların dışında CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO PCI-E kartı ile CREATIVE X-FI TITANIUM arasında sadece bir paket farkı olduğu gerçeğimi yatıyor?
    X-fi fatality'nin yonga setini görebileceğimiz bir resim gören varmı?
     Ses kartı + kulaklık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 5 Haziran 2010; 10:05:38 >

• Hocam tam sana göre bir bundle var

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=X-Tatic Analog K

Ses kartı + kulaklık

edit: Hocam linki kopyaşayıp yapıştır kodda hata veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RorshacK -- 5 Haziran 2010; 10:21:09 >

• ben X-Fi lerin çok ii performans verdiklerini iliyorum bu yuzden x-Fi diyorum
  • Hocam çok sağol gerçekten bende böyle bir 2'li set arıyordum daha ucuz oluyor çünkü :)
    280 lira fiyatı çok iyi duruyor.
    Yalnız Analog versiyonu bu sizce dijital olanımı tercih etsem? ne kadar fark olurki ;?
    Linkide bu şekilde verirseniz çalışıyor :)
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=X-Tatic%20Analog%20K
  • Hocam Dijital olanı ya On Board basit ses kartı ya da Ps 3 gibi optik bağlantıdan başka şansı olmayan konsollar için ideal ama aldığın ses kartı ile beraber Analog modeli fazla fazla yeter
  • Bende zaten bu ses kartındada optik giriş olduğu için... Düşündüm hani direk optik girişten bağlarsam eğer kablo kirliliği olmaz hemde diğer çıkışlarıda kullanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morphinz

Hocam çok sağol gerçekten bende böyle bir 2'li set arıyordum daha ucuz oluyor çünkü :)
    280 lira fiyatı çok iyi duruyor.
    Yalnız Analog versiyonu bu sizce dijital olanımı tercih etsem? ne kadar fark olurki ;?
    Linkide bu şekilde verirseniz çalışıyor :)
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=X-Tatic%20Analog%20K

RorshacK ın tavsiyesi sizin için gayet uygun. Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsin.

Eğer biraz daha opsiyonel olsun isterseniz Xtatic Analog modeli ve Creative harici X-Fi de tercih edebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    logitech z5500 için ses kartı
    4 yıl önce açıldı
    Onboard Ses Kartı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Surround a ne diyorsunuz. Bende ondan almayi düşünüyorum
  • Surround olarak bu ürünlerden iyisi yok.. Var olanda zaten 1000 lirayı geçiyor.. :),
    (Ozenhoca) Söylediğiniz gibi bende genellikle lan-game'de kullandığım için usb ürün tercih edicektim.. Yukarıda söylediğim usb ürünüde almayı düşündüm o yüzden sizlerin görüşüne sunmak istedim zaten...
    Kullanan arkadaşlar varsa eğer pci ile usb arasında farkları dile getirirse sevinirim.. Usb ürünlere korkarak yaklaşıyorum çünkü hız problemi olur diye tedirginim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 5 Haziran 2010; 16:08:21 >
  • CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI 148 TL
     Ses kartı + kulaklık

Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. ister masaüstüne kurar kulllanırsın istersen eğer varsa laptopa takar kullanırsın. Ses kalitesi olarak da sizi tatmin edecektir.

Kulaklık işine gelince zamanında Cosonic, Zallman, Özaki 5,1 leri kullandım. Cosonic ve Özaki bassları simule eden titreşim kullanıyordu. Şu an ise X-Tatic Analog modeli kullanmaktayım. İçlerinde en iyi ses veren, elektrik hatlarındaki parazitlerden de etkilenmeyen Zallman ve X-Tatic oldu. Ama Zallman 6 hoparlörlüydü surround sesleri alabilmeme rağmen basslardan mahrum kalıyordum, X-Tatic'de ise ses ayarlarından Bass Redirectionu açtığınızda sinema salonlarındakilere benzer bass sesleri de alabiliyorsunuz. Üstelik simüle edilmeden gerçekten bassları duyabiliyorsunuz.
    Bunları en iyi deneyerek anlayabilirsiniz.
    Eğer ses kartınız iyiyse ve platformdan bağımsız (hem ps3 de kullanırım, hem mac.lerde, hem pc lerde hem de laptolarda) optik çıkış üzerinden kullanırım derseniz X-Tatic Dijital modeli işinizi görür. Çok aşırıya kaçmayacaksanız, ps3 lerle işiniz olmazsa Creative in harici ses kartı ile beraber Sharkoon X-Tatic Analog sizin için biçilmiş kaftan gibi olur. En azından bu tavsiyeden sonra gidip X-Tatic le beraber bir Creative ses kartı alırsanız en azından sonrası için arkamdan sövmezsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 5 Haziran 2010; 18:59:38 >

• @OzeNHocA bu önerdiğiniz harici creative surround ses kartı ile SteelSeries 5h v2 USB'nin ses kartı karşılaştırırsak hangisini seçerdiniz oyun için? Steelseries 5h v2 USB'nin ses kartıda bir şekilde tatmin ediyor, bir yere kadar tabiki ama. Özellikle creative surround'u sormamın sebebi taşınabilir olması? Arkadaşınızda bir tanıdığınızda bu 2 ürünü karşılaştırma fırsatınız olduysa yazarsanız sevinirim.

2.sorum ise xtactic analog'u sennheiser ve steelseries ile kıyaslama yaptınızmı daha önce, özelliklerini biliyoruz az çok. Tecrübeniz varsa paylaşırmısınız.
  • Bu sorulara gerek yok Steelseries Kesinlikle alma... O söylediğiniz ürünler STEREO!! bu ise 5.1 birbiriyle aynı potansiyelde olmadıklarından karşılaştırma yapılamaz... Ama sennheiser pc350 pahalı olduğu için mecbur xtatic'e yöneliceksiniz. Kulaklık olarak en iyi bu.
    Ayrıca bu creative'in ses kartını ve burdaki diğer pci kartları SS usb ile karşılaştıramazsınız...
    Burda gördüğünüz ürünler tamamiyle piyasadaki en iyi ürünler.. USB olarak tek seçim creative harici olucaktır.
  • Morphinz zaten gerekli cevabı vermiş. Steelseries hiç bulaşma. Ben bir steelseries kulaklık kullandım o zamanlar mavi bilgisayar vardı oradan almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 3. gününde sinirlenip yere çarparak kırmıştım. Hem kulaklarımı acıtıyordu hem de elektrik sistemindeki her türlü dalgalanmayı cızırtıyı hoparlörle yansıtıyordu.
    Sennheiser ise kalite olarak Sharkoon dan daha iyi tabiki. Fakat stereo. Sharkoon X-Tatic ile klansmanları farklı. Daha kaliteli sesler alabilmenize karşın x-taticteki surround hissini tam alamazsınız. Bunun dışında pahalı.
    Şöyle düşünün;
    Eğer stereo oyun kulaklığı alacaksanız Sennheiser PC 350 hedefinizde olmalı.
    Eğer 5.1 tarzı surround kulaklık alacaksanız şu an ülkemizde bulabileceğiniz en iyisi Sharkoon X-Tatic.
  • Bende 2 gündür Sharkoon Analaog + Creative X-fi Surround USB kart kullanıyorum.
    Henüz ayarları tam olarak tutturabilmiş değilim ama ilk deneyimlerim çok iyi ve olumlu. Ses kalitesini test etmek için HD MKV filmler izledim ve gerek basslar gerekse diğer efektler kulaklık tarafından oldukça iyi bir şekilde kulağınıza yansıtılıyor. Hepsi 720p HD mkv olmasına rağmen filmden filme seslerin çok fark ettiğini gördüm.
    Ayrıca ses seviyesi orta düzeyde açık olmasına rağmen bass'lar doyurucu ve keyif verici. Sesi çok açsanız bile bass'larda bozulma ve rahatsız edici yan etki olmuyor. Filmleri Kmplayer ile izliyorum, sesler iyi ancak forumda bazı arkadaşların yazdığı gibi mediaplayer ile iyi bir performans alamadım. Diğer bir nokta quicktime player ile izlediğim filmlerde daha doyurucu bass'lar aldım.

Bu kartı ve kulaklığı kullanan arkadaşlar varsa extra ince ayarlar için tavsiyelerini yazsın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: kyosan

Bende 2 gündür Sharkoon Analaog + Creative X-fi Surround USB kart kullanıyorum.
    Henüz ayarları tam olarak tutturabilmiş değilim ama ilk deneyimlerim çok iyi ve olumlu. Ses kalitesini test etmek için HD MKV filmler izledim ve gerek basslar gerekse diğer efektler kulaklık tarafından oldukça iyi bir şekilde kulağınıza yansıtılıyor. Hepsi 720p HD mkv olmasına rağmen filmden filme seslerin çok fark ettiğini gördüm.
    Ayrıca ses seviyesi orta düzeyde açık olmasına rağmen bass'lar doyurucu ve keyif verici. Sesi çok açsanız bile bass'larda bozulma ve rahatsız edici yan etki olmuyor. Filmleri Kmplayer ile izliyorum, sesler iyi ancak forumda bazı arkadaşların yazdığı gibi mediaplayer ile iyi bir performans alamadım. Diğer bir nokta quicktime player ile izlediğim filmlerde daha doyurucu bass'lar aldım.

Bu kartı ve kulaklığı kullanan arkadaşlar varsa extra ince ayarlar için tavsiyelerini yazsın lütfen.

Size yardımcı olmaya çalışayım.

Öncelikle genel olarak tüm programlarda bass ları alabilmek için creative ayarlarından bass redirection özelliğini açmamız gerekiyor. Böyle yapınca da özellikle AC3 Filter ile ses çözümlemelerinde basslarda aşırı sesten çatlamalar yaşarsınız. Bunun çözümü eğer ac3 filter kullanan uygulama veya film olursa creative özelliklerinden bass redirectionu kapamalısınız. Ben bu handikapı aşmak için ac3 filteri komple sistemden kaldırdım.
    Genelde insanlar komple codec packler kullanıyorlar. Ben ise bunu yapmak yerine codeclerin son sürümlerini tek tek yüklemeyi seçiyorum. Size de tavsiyem bu şekilde yapmanız.

Sırası çok önemli değil;
    DivX Codec ve Player yükleyiniz
    XVid Codec Yükleyiniz
    FFDShow Codec yükleyiniz.
    Oynatıcı olarak VLC Player tavsiye ederim. Sistemdeki Media Player i de kullanabilirsiniz.

Bütün bu yükleme işlerinden sonra Creative Konsoldan ayarları girerek öncelikle tüm ayarları defaulta getirin. X-Fi USB de bu özellik var mı bilmiyorum PCI modelinde default düğmesine tıkladığınızda tüm ayarları sıfırlıyor.
    Ayarları sıfırladıktan sonra Spekars tan 5,1 seçerek işe başlıyoruz. Ses olarak ise %60-75 ler seviyesini ayarlayın. Sonrasında Bass kısmından Bass Redirection ve Subwoofer gain işaretleyin. Sonrasında zevkinize göre CMSS, Crystalizer, EAX efektlerini de açabilirsiniz. Ses kartını X-Tatic e göre ayarlamış olduk.

Şimdi de FFDSHow Audio ayarlarına girelim Mixer kısmı seçili olsun 3/0/2 5 Channels seçili olsun LFE yi de işaretleyelim. Tüm işlemlerimiz bu kadar. Artık tüm ses ve videolarımız 5.1 e göre ayarlanmış oluyor.

Yalnız bazı dosyalarda, veya yüksek cpu kullanımı gerektiren codeclerde sistem ve ffdshow codec çözme işi yetersiz gelebiliyor. Bunun için ise en iyi çözüm CyberLink Power DVD 10 kullanmanız.
    Ses dosyalarına gelince tavsiyem Creative MediaSource 5 kullanmanız şeklinde olacaktır.

• OzeNHocA, dostum bilgi ve tavsiyeler için teşekkür ederim.
    Anlattığın işlemleri önceki msjlarını da takip ettiğim için ses kartı ve kulaklığı alır almaz yaptım. Şu an için AC3 5.1 filmleri keyifle izliyorum. Ayarlardaki EAX efektllerinde Theatre özelliğini aktif yapıp değeri 4.0 yapınca daha keyif veren bir ses aldığımı söyleyebilirim.

Creative + Sharkoon ile belki ev sinema sisteminin verdiği zevki, fiziksel donanım açısından almak imkansız ama yinede tatmin edici bir bass ve ses efekti alıyorsunuz. Kulaklık ile gerçek ev sinema sitemindeki gibi arka hoparlör desteği beklemeyin ama bu deneyimi daha önce yaşamayanlar için yeterli diye düşünüyorum.
  • Dün akşam nihayet Creative + Sharkoon Analog kullanırken AC3 formatındaki 5.1 filmler için KMPlayer'da bana göre optimum olan ayarları buldum diyebilirim. Öncelikle KMPlayer kullanırken AC3 Filter decoder'in neden aktif olmadığını anladım ve bu sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için AC3 Filter'i aktif hale getirmek için oynatım sırasında F2'ye basın. Soldaki süzgeç kontrolü menüsünden Kod Çözümü kullanımı ve ardından Dahili Ses Kod çözücü menüsündeki işaretli olan Ac3, Liba52, DTS ve libdts seçeneklerini kaldırın.

Ses kartı + kulaklık

Bu işlemi yaptıktan sonra AC3 filter decoder in aktif olduğunu göreceksiniz.
    AC3 filmleri izlerken arka sağ ve sol hoparlörlerden gelen seslere derinlik katmak için biraz araştırma yaptım ve tıpkı Digital Sharkoon kulaklıkla gelen SCU decoder'de olduğu gibi arka seslere "delay" özelliği katabileceğimizi yani sesleri geciktirebileceğimizi öğrendim. Bu delay özelliği için milisaniye oranında bir değer girmemiz gerekiyor. Bu özelliği aktif ettikten sonra filmlerde az da olsa arkadan gelen seslerin derinleştiğini hissettim. Bunun için AC3 Filter decoder menüsünü açın. Açılan penceredeki üst menülerden Gains sekmesine gelin. Delay Enable kutcuğunu işaretleyin. SL için 10 Milisecs ve yine SR için 10 Milisecs değerlerini girin.

Ses kartı + kulaklık

Ayrıca OzeNHocA'nın bahsettiği AC3 Filter ile ses çözümlemelerinde basslardaki aşırı sesten kaynaklanan bozulmaları da araştırdım ve AC3 Filterin Mixer menüsündeki Options kısmında "Bass Redirection" seçili iken söz konusu bozulmaların olduğu anladım. Ac3 mixer menüsündeki bu özelliği kaldırıp Creative Console ayarlarında Bass Redirection'ı aktif hale getirince sorun olmadığını gördüm.

Ses kartı + kulaklık

• Tebrikler hocam bu ve bunun gibi tüm detayları bu konu altında paylaşalımki bu ürünü kullanıp pc'den fazla anlamayan arkadaşlarada yardımcı olalım... Çok sevdiğim bir atasözü vardır: (Kör için elmas da birdir cam da.. Kör seni cam yerine koyduysa kendini cam sanma)
    Kyosan arkadaşımın anlattığı olaylarda bu atasözünü çağrıştırıyor.. Bilmeyen bir insan için bu ayarlar yapılmadan izlediği bir film Ses kalitesinden yoksun izlenebilir... Eğer bir yanlış varsa mutlaka çözümüde vardır.
  • X-fi surround un bu yaz yeni modeli çıkacak demişti biri forumda, bu konuda bilginiz var mı acaba?
  • CREATIVE SB Arena Surround USB Gaming Headset nasıl kulaklık arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.