asus a6v ! evet, bu notebook son 3-4 gündür gündemimi oluşturuyor. forumu dikkatle takip ediyorum. Son birkaç yıldır biriktirdiğim parayla bir notebook almaya karar verdim. Ne yaparsınız memur maaşı! Almışken de şöyle orta ve orta nın biraz üstü bir notebook alayım dedim; imkanları zorlayarak! Ve hepsiburada ya siparişi verdim sonunda. Tabi forum daki siz arkadaşların yazdıklarına istinaden. sanırım 2 hafta sonra elime geçer diye umuyorum.
İlla toshiba veya dell al diye ısrar eden arkadaşlarımla hergün tartışıyorum. yok asus notebooklar optik sürücüleri cd seçer, yok ısınır, yok şudur, yok budur diyip duruyorlar. Vallahi size güvenerek verdim siparişi. İnşallah doğru bir karar vermişimdir. Anladığım kadarı ile de ölü piksel artık şansa kalıyor ve garanti kapsamı dışında. Hayırlısı bakalım.
Aranıza biran önce katılmak dileğiyle.
Yanlış karar verdiğimi düşünen varsa, veya daha iyi bir tavsiyesi olan lütfen forumda belirtsin. hepinize çok teşekkür ederim.
Kaçırdımsa özür, bu notebook 1x512 ddr2 533mhz değil sanırım. 2x256 ddr2 533mhz. Ram upgrade için ram leri komple değiştirmek gerekecek öyle değil mi? Ayrıca bu notebook un optik sürücüsü ileride başka bir marka ile değiştirilebilir mi? Sorularım basit ve aptalca geliyorsa özür. Ama hiç notebook kullanmamış ve birikimini bu uğurda harcamak üzere olan birini anlayışla karşılayın lütfen. teşekkürler.
Beyler ben bişi sorcam bu laptop u geldiği haliyle ben kullanmak istemiyorum.. Yani format atıcam partition sayısını felan arttırıcam ama bi arkadas öle yaparsan garanti kapsamından cıkar dedi yaaa. Gercekten war mı bole bişi.... Yoksa yiyo mu bu arkadass benii Bi de sildikten sonra yuklu olan programlası nerden bulurum bi daha yuklemek için... Asusun sitesinde bu war... http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A6Vc burda hepsi war mı yuklu programlarınn???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Anderson -- 21 Eylül 2005, 0:28:41 >
Orjinalden alıntı: kerem3
merhaba, ben de 2 laptop arasında kaldım. sizce
Asus A6V - 4200 rpm - 1.86 GHz ve Datron KXA - 5400 rpm - 2.0 GHz
bu 2 laptopdan birine karar vermeye çalışıyorum. fiyatları yaklaşık aynı. Bu ikisini karşılaştırmak adına fikirleriniz nedir? teşekkürler.
arkadaşlar dün akşam makinaya format atıp hddyi bölerek yüklemek istedim ama windows cd si yok daha dogrusu home xp edition adı aldında bir kitapcık ve yanında iki cd var ama anlamadım nasıl yapılacagını bunda kurulum xp prof. gibi degilmi cdlerin üzerinde ufak bi not kagıdı var onu okuyunca cd lerin kurtarma cd si oldugunu anladım notebokla birlikte home edition cd si verilmiyomu sadeece kurulu olarakmı geliyor
aynıca nfs 2 yi oynadım en başta şunu belirteyim sistem kurcam diye ugraşınca oyuna pek zaman ayıramadım ama notebookla illede oyun oynamak istiyorum derseniz bana göre ekran kartından çok ekranın boyutuna önem verin araba çok basık duruor oynarken çok garip geldi bana ama oyunda takılma filen yok söyliyim 1024*768 le oynadım tabiki ful ayarda kasıyor ama fx5200 den daha performanslı oldugunu söyleyebilirim
Beyler ben bişi sorcam bu laptop u geldiği haliyle ben kullanmak istemiyorum.. Yani format atıcam partition sayısını felan arttırıcam ama bi arkadas öle yaparsan garanti kapsamından cıkar dedi yaaa. Gercekten war mı bole bişi.... Yoksa yiyo mu bu arkadass benii Bi de sildikten sonra yuklu olan programlası nerden bulurum bi daha yuklemek için... Asusun sitesinde bu war... http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A6Vc burda hepsi war mı yuklu programlarınn???
Mr.Anderson notebook sana 2 partition olarak gelecek. Hatta diğer asuslar gibiyse bir de hidden partition olacak. O gizli bölümü XP de disk manegement da görebiliyorsun. Cihaz açılırken F9 a basınca sistemi baştan kurman için yönlendirir ve tüm işletim sistemi ve sürücülerini o bahsettiğim gizli partitiondan kurar. Yok ben illa format atıcam diyorsan PC ile birlikte sana recovery CD leride gelecek. Aynı işlemleri onunla da yapabilirsin. Benim tavsiyem Partitionları ile oynamaman. dilediğinde 10-15 dk içerisinde sistemini ilk haline döndürebilir durumda olman.
Onun haricinde güncel sürücüleri Asus web sitesinden alabilirsin.
Garanti ile ilgili arkadaşının söyledikleri komik geldi. Sen cihazını belirtilen şekilde şartlara uygun kullanırsan ister format at ister diskini 75 e böl kim karışır?
Öncelikle ASUS'un kendi sitesinde Video hakkında sorulan bir sorunun cevabını yazıyım dedim.
The difference of display memory for A6Va / A6V / A6Vc A6Va ——X700 128M A6V ——X700 64M A6Vc ——NV 44 external 64MB VRAM (GeForce 6200 with TurboCache 256MB)
Türkiyedeki model A6Vc modeli. (Keşke A6Va gelseydi)
Yaklaşık bir aydır kendime laptop arıyorum, 1000$ lık bütce ile başladığım yolculuk 1500 $ lara dayandı. Tam bir cihazı beyeniyorum onun hakkında bilgi toplarken daha iyisini görüp vermişken 50 $ daha fazla verip daha iyisini alıyım diyorum, sonra daha iyibir modele daha rastlayıp bir 100 $ daha bir şey olmaz diye düşünüyorum. Bu işin sonu yok gibi. En son A6V'de karar kıldım. Şimdilik.
Şimdide 64 bit işlemcili AMD cihazlara takıldım sizce nasıl. Teknoloji okey ama ya yazılım... Şu anda 64 mimarisini kullanan yazılım yok galiba. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.