Cyclops, daha önce de a6vm'nin ekranının altında parlak şerit sorununu yazmıştım. Sende de olduğunu söyledin servise götüreceğim demiştin. Merak ediyorum herhangi bir gelişme var mı?
Orjinalden alıntı: catasthrope Cyclops, daha önce de a6vm'nin ekranının altında parlak şerit sorununu yazmıştım. Sende de olduğunu söyledin servise götüreceğim demiştin. Merak ediyorum herhangi bir gelişme var mı?
merhaba..
sorun devam etmekte halen.. işlerimin yoğunluğu nedeniyle bi türlü gidemedim istanbula.. bi bakıma, bilgisayarıma da ihtiyacım olan bi dönem.. erken götürsem belki alacak ve sonra size yollarız diyip ellerinde tutacaklar, işlerim aksayacak boğaziçine mail attım, ister gelin ister makineneizi yollayın derhal müdahale edilecektir diye cevap verdiler (bu cevaptan daha önce de böyle sorunlu makinelerin kendilerine geldiği çıkarsamasını yaptım ama??? ) önümüzdeki hafta mutlaka götürücem servise.. makineyi yollamaktansa elimle götürüp teslim ediyim.. onarımdan sonra bi daha aynı sorunun tekrerlanıp tekrarlanmayacağını merak ediyorum gidim bi konuşiim...
bişi dikkatimi çekti ,parlak hareli alana dokununca sıvı dalgalanması çooooook belli oluyor.. dokununca sıvı toplanması hissi var yani..diğer sağlam alanlarda böle hareket belli değil, bi de uzun süre baş aşşaaa tutunca makineyi ,o parlak alan ekranda üst tarafa doğru kayıyo.. hareket ediyor bozuk alan. alt taraf tertemiz oluyor...:S anlamadım bişi bu işten
Arkadaşlar ben bilgisayarımı (A6VC) geçen yıl cebit zamanı almıştım. A6 nın ilk müşterilerindenim Benim srounum da pille ilgili. Daha yeni oldu gerçi ama şarj işlemi tamamlanmıyor %100 doluyor uyarısı 10 saat bile çalıştırsam yine kaybolmuyor Buna ek olarak da cd yazmada sorunum var. CD yazdıramıyorum ayrıca DVD+ medyalara yazıyo ama DVD- medyalara yazmam da yazmam diyo bu nasıl itirazdır anlamadım. Servise göndermem gerekir mi? format atıp yeni kurulum yaptım yine de sorun aynı Son olarak ram terfisi kaça malolur bilgisi olan var mı? 1gb ye çıkarıcam... teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: falco203
Merhaba;
Asus A6vc modelini 10 aydır kullanıyorum, bugunlerde cd yazma ile ilgili problem yaşıyprum, nero ile cd yazdıramıyorum , buna benzer problem yaşayan oldumu?
quote:
Orjinalden alıntı: ikokci
Arkadaşlar, ben A6VB serisini bir süredir kullanıyorum.
2- CD ve DVD ile ilgili problemim var. Kaliteli olsun diye Philips 16X DVD aldım, fakat DVD yazıcı ile DVD arasında uyum problemi ortaya çıktı, DVD'yi iade ettim. Diamond DVD aldım, aynı sorunu gördüm. Alet gerçekten DVD seçiyor. Kullandığınız DVD-CD markalarını yorumlarınız ile birlikte yazarsanız DVD-CD alırken yol göstermiş olursunuz. Lütfen Asus A6V serisi laptop kullanan arkadaşlar katılımlarınızı bekliyorum. Şimdiden tşk.
quote:
Orjinalden alıntı: qntrl
sanırım benim laptopa da nazar değdi.
gözlemlediğimiki sorunum var.
birincisi dvd ve cd yazamıyorum nero ile.ashampoo diye bir yazma programı ile yazabiliyorum.ilginç bir durum var.
ayrıca touchpadin sol tarafında bir kararma meydana geldi.sanırım kasanın kalitesizliğini gösteren bir durum bu.kısa zaman içerisinde servise göndereceğim.cd-dvd yazmamasını filan hazmediyorumda kasa malzemesinin kararması çok canımı sıktı.umarım garanti kapsamında gerekli işlemleri yaptıracağım...
Arkadaşlar, ben A6VB serisini bir süredir kullanıyorum. 1- Tek parça 1 GB kigston ram takmıştım. Fakat bilgisayarda özellikle ikinci bir işlem yapmak istediğimde takılma oluyor. 2 X 512 ram takmyı düşünüyorum. Acaba sorunum tek parça ram takılı olmasındanmı kaynaklanıyor? Bu aletin tek ramle dual çalışmadığı doğru mu?
2- CD ve DVD ile ilgili problemim var. Kaliteli olsun diye Philips 16X DVD aldım, fakat DVD yazıcı ile DVD arasında uyum problemi ortaya çıktı, DVD'yi iade ettim. Diamond DVD aldım, aynı sorunu gördüm. Alet gerçekten DVD seçiyor. Kullandığınız DVD-CD markalarını yorumlarınız ile birlikte yazarsanız DVD-CD alırken yol göstermiş olursunuz. Lütfen Asus A6V serisi laptop kullanan arkadaşlar katılımlarınızı bekliyorum. Şimdiden tşk.
1.si bende 1gb kigston rem kullanıyorum göze çarpan bi takılmaya rastlamadım ki dual kullanan a6vm de kullandım pek fark göremedim tabi kingston değildi ewt zaten dual in anlamı çift olduğundan reminin çift olması gerekir ama illaki dual olsun istiyosan 1gb kingston daha al 2 gb yap rem i:) aynı hızda (512 mb remde taksan dual olarak çalışıyo 1024 lük ile bunuda deneyebilirsin) 2. a6vm in dvd seçtiğinede rastlamadım sadece tekrar yazılabilir philips te sorun yaşadım 1 saat te yazdı diamond philips maxell + ve - dvd ler kullandım bi sorunla karşılaşmadım dvd sürücüm samsung toshiba samsung bazı modellerde farklı oluyo da belki ondandır ..
dün istanbuldaydımç.. boğaziçi bilgisayara bıraktım makinemi... sora dedim ben servisten biriyle görüşiyim.. nese bi eleman gelsi . açtık baktık ekrana.. yazmıştımya sıvı dalgalanması var die.. o da böle farketti bunu.. dedi ki.. su kaçırmışınız içine... haydaaa... dedim ne suyu yauuu.. nemli bezle bile silmedim ben... sora dedi camsil mamsil sürmüşünüzdür.. hoppaaa.. yaf ben nemli bez sürmedim deli etmeyin.camsil mi sürücem.. kullanıcı hatası diye tutturdu.. ben diyorum sıvı deymedi adam diyo su kaçırdınız.. dedim peki bunun ekranı nassı bişi ki delik tekne misali içine su alaıyo bana açıklayın?? cevap veremedi pek, sıvı aldı dielim nie girdii gibi çıkmıyo ya da o sıvının girdii yerden LCD nin kendi sıvısı çıkmıyo??? (bugun bakiim LCD üreten sony mi olur artık hangisi ise mail atıp sıvı kaçma olayını sorcam yardım ederler işşala mantıken bana bi açıklasınlar olabiliyomu...) sora dedim sadece ben değilib bu durum başıma gelen, başka arkadaşlar da tanıyorum.. bize gelen herhangi bi şikayet yok diyo, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyo.. yaf 2000 lira saymışım , borcu bile yarılanmamışken makienenin nie böle bişi yapıyım, sulu besle silmişim töbe töööbe.... senden ve benzer sorun yaşayan arkadaşlardan ricam eğer boğaziçi çıkışlı ise makinanız sorunlarınızla ilgili mailller atar mızınız teknik servislerine?? bilsinler dvd ekran vs sorun yaşayanlar olduğunu..üzerime kalcak gibi bi his var içimde, çarşamba günü arayın dediler bekliyorum... sonra gene komik bi olay, sistemi açtık; ben vista inspirat yüklemiştim görüntü ses filan vistaya çeviriyo ya eleman dedi vistayı nie kurdunuz orj.işletim sistemi yerine.. yau dedim bak canım kardeşim daha fazla delirtme beni bu tema paketi temaaa... alllaaammm. bana suçlusun diyen benden daha az biliyo bilgisayarı, öle bi inatlaşmaya girdik.. eğer kull.hatası diyip garanti dışı bu derlerse uğraşmaya niyetliyim ffena halde.. yapmadığım bişi yüzünden suçlanmaya daha da tav oldum..
Arkdaşlar benim A6VQ de bir card reader sorunu var.Kingstom marka 256MB MMC kartımı readere takıp bir şek kopyalaya çalıtığımda "döngüsel atıklık denetimi " hatası veriyor.Tüm driverleri güncelledeim.Windows updatelerim tamam.Başka marka kartları kullanırken hiç bir sorunla karşılaşmıyorum. Çözüm önerisi olan var mı ?
cyclops kardeş.. Duyduklarıma üzüldüm, sağa sola asus tavsiye ediyordum pişman etmezler umarım. Madem kullanıcı hatası diyorlar..Ben de ilk fırsatta aldığım yer aracılığıyla teknik servise göndereceğim. Ben izmirdeyim, doğrudan istanbula gönderiyorlar mı bilmiyorum ama dediğin gibi mail de atıp konuyla ilgili bilgi almak için de olsa durumu aktaracağım. Bana da bilgisayarı aldığım yer büyük ihtimalle aydınlatma kusuru derler ama notebook'un görüntüsünü engellemediği için garanti kapsamına almazlar..Yine de bir deneyelim gönderip dedi. Benim taksitler de daha bitmedi olmaz böyle iş. Resmen parlak bir şerit var..Ayrıca o adamın bilgisinden şüphe ederim çünkü benim diğer makinem asus a7jb ve ona da dokununca sıvı dalgalanması oluyor, parlak bölgelerde daha da bariz görünmesi şaşırtıcı değil...Ben de şu anda deniyorum LCD bu likit kristal, sıvı dalgalanması görünmesi en fazla normal olabilir. Ama içine sıvı kaçtı ne demek madem bi bahane sölicek açar bi notebook daha basar parmağını gösterir dalgalandığını..Adam lcd'ye parmak basınca sıvı dalgalanması görünebileceğini bile bilmiyormuş. Neyse haberleşelim...Ben de işin peşine düşeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: cyclops_
quote:
Orjinalden alıntı: catasthrope
Cyclops, daha önce de a6vm'nin ekranının altında parlak şerit sorununu yazmıştım. Sende de olduğunu söyledin servise götüreceğim demiştin. Merak ediyorum herhangi bir gelişme var mı?
merhaba catasthrope!!!
dün istanbuldaydımç.. boğaziçi bilgisayara bıraktım makinemi... sora dedim ben servisten biriyle görüşiyim.. nese bi eleman gelsi . açtık baktık ekrana.. yazmıştımya sıvı dalgalanması var die.. o da böle farketti bunu.. dedi ki.. su kaçırmışınız içine... haydaaa... dedim ne suyu yauuu.. nemli bezle bile silmedim ben... sora dedi camsil mamsil sürmüşünüzdür.. hoppaaa.. yaf ben nemli bez sürmedim deli etmeyin.camsil mi sürücem.. kullanıcı hatası diye tutturdu.. ben diyorum sıvı deymedi adam diyo su kaçırdınız.. dedim peki bunun ekranı nassı bişi ki delik tekne misali içine su alaıyo bana açıklayın?? cevap veremedi pek, sıvı aldı dielim nie girdii gibi çıkmıyo ya da o sıvının girdii yerden LCD nin kendi sıvısı çıkmıyo??? (bugun bakiim LCD üreten sony mi olur artık hangisi ise mail atıp sıvı kaçma olayını sorcam yardım ederler işşala mantıken bana bi açıklasınlar olabiliyomu...) sora dedim sadece ben değilib bu durum başıma gelen, başka arkadaşlar da tanıyorum.. bize gelen herhangi bi şikayet yok diyo, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyo.. yaf 2000 lira saymışım , borcu bile yarılanmamışken makienenin nie böle bişi yapıyım, sulu besle silmişim töbe töööbe.... senden ve benzer sorun yaşayan arkadaşlardan ricam eğer boğaziçi çıkışlı ise makinanız sorunlarınızla ilgili mailller atar mızınız teknik servislerine?? bilsinler dvd ekran vs sorun yaşayanlar olduğunu..üzerime kalcak gibi bi his var içimde, çarşamba günü arayın dediler bekliyorum... sonra gene komik bi olay, sistemi açtık; ben vista inspirat yüklemiştim görüntü ses filan vistaya çeviriyo ya eleman dedi vistayı nie kurdunuz orj.işletim sistemi yerine.. yau dedim bak canım kardeşim daha fazla delirtme beni bu tema paketi temaaa... alllaaammm. bana suçlusun diyen benden daha az biliyo bilgisayarı, öle bi inatlaşmaya girdik.. eğer kull.hatası diyip garanti dışı bu derlerse uğraşmaya niyetliyim ffena halde.. yapmadığım bişi yüzünden suçlanmaya daha da tav oldum..
esteeik açıdan çok hoş asusların genelde kasası aynıdır zaten rakiplaerine oranla hem estetik hemde özellik yönünden oldukça fark atar
ekran kartı tümleşik 64 mb olarak belirtilmiş ama üzerinde bağımsız 256 mb ekran kartı var ben oyun oynamayı semediğim için tam olarak ekran kartının perfonmansnı çlçemedim forumda arkadaşın biri cd çaları ca seçiyor demiş hayır gayet hızlı dvd okuyan sorunsuz bir dvd yazıcısı var ve kamerasının üzerinde monteli olması ayrı bir artı tabiki
vaylıs harıka ben kullanıyorum inanın 3 kattan bile çekiyor beton bloklar halt etmiş tek
eksi yanı
bu model eskidi artık ama tek çekirdek sınıfında lider coor duo lar çıkınca fiyatıda düştü vatan bilgisayarda 900 dolar ben 1300 dolara almıştım almak isteyenlere tavsiye ederim
merhaba arkadaşlar dün gece www.sanalmarketim.com dan asus A6Vm Centrino 2.0GHz sipariş verdim.
Özellikler
Marka : ASUS Ürün : A6Vm Centrino 2.0GHz 15.4' 60GB Notebook Ürün Kodu : ASUS.NB.A6WV200DRB / AN-264 İşlemci : Intel® Pentium® M 760 (2.0GHz/2MB/533MHz) LCD Ekran : 15.4' WXGA (1280x800), ColorShine Yonga Takımı : Intel® 915PM/ICH6M Grafik Arabirimi : nVidia GeForce Go 7300 TurboCache Grafik Bellek : 64MB - 256MB paylaşımsız İşletim Sistemi : Windows® XP Home (Türkçe) Ağırlık : ~ 2.85kg Anabellek : 512MB DDR-2 533 Sabit Disk : 60GB Optik Sürücü : 8x DVD±RW Dual DL Modem : 56K Ethernet : Gigabit + Intel 802.11b/g WLAN Bluetooth : Var IrDA : Var Pil Ömrü (Ençok) : ~ 3-4 saat (Li-Ion) Bellek Kapasitesi : 2GB (2x SODIMM) USB : 4x USB2.0 Firewire : 1 PCMCIA : 1xTip II TV-Out : Var (S-Video) Ses : AC 97 Stereo Ölçüler : 354x284x35.2mm Diğer : Dahili 1.3MP Webcam Kamera : Audio DJ, Power4Gear+ Teknolojisi : Dahili Kart Okuyucu Hediyeler : Taşıma Çantası
Garanti Süresi : 2 Yıl
1 aydır alışveriş , forum ve teknoloji sayfalarında dolaşıyorum.inanın bana daha hesaplısı ve ve bu fiyata daha iis i yok.gelince daha anlatıcam.bien siparişi verdim bekl iom
Asus A6vc modelini 10 aydır kullanıyorum, bugunlerde cd yazma ile ilgili problem yaşıyprum, nero ile cd yazdıramıyorum , buna benzer problem yaşayan oldumu?
Maalesef bendede CD ve DVD yazma sorunu var. Sinir oluyorum, 3-4 çeşit DVD aldım hiçbirini tanımadı. Yazıcı'nın DVD'yi tanımadığı şeklinde hata mesajı veriyor. bazı marka CD lerde de aynı sorunu yapıyor. Sırf bu yüzden DVD yazıcıyı değiştirmeyi bile düşünüyorum.