Şimdi Ara

Galaxy, GeForce GTX 470 X2 modelini gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
12.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GeForce GTX 480 modelinde kullandığı GF100 GPU'sunu, dünyanın en hızlı grafik yongası olarak lanse eden Nvidia, en hızlı ekran kartına ise sahip değil. AMD tarafından 6 ay önce pazara sunulan çift GPU'lu ATi Radeon HD 5970 modeli, yüksek performans segmentindeki liderliğini koruyor. ATi Radeon HD 5870'te kullanılan Cypress kod adlı RV870 GPU'sunun iki tanesine sahip olan ekran kartı, 3200x paralel işlem birimi ve 2GB GDDR5 bellek kapasitesiyle, günümüzün en hızlı ekran kartı olarak pazardaki yerini korumakta. Performans liderliğini geri almayı hedefleyen Nvidia, GF100 GPU'sunun çiftine yer vereceği yeni bir "X2" modeliyle liderlik koltuğunu ele geçirmeyi planlarken, bu noktada ilk ciddi adım Nvidia yerine önde gelen iş ortaklarından Galaxy'den geldi ve bir süre önce GeForce GTS 250 X2 modelini duyuran firma, GeForce GTX 470 X2 prototipini, Tayvan'da devam eden Computex 2010 fuarında gösterdi.



    alt="Galaxy, GeForce GTX 470 X2 modelini gösterdi"


    GeForce GTX 480 lansmanından önceki haberlerimizde, yüksek güç tüketiminden ötürü, planlama aşamasındaki yeni bir "X2" modelinde, GeForce GTX 480 yerine GeForce GTX 470'nin kullanılacağını yani GeForce GTX 470'te yer alan GF100 GPU'sunun iki tanesinin tek bir baskılı devre üzerinde bir araya getirileceğinden bahsetmiştik. Kapalı kapılar ardında hazırlık çalışmalarına devam eden Nvidia, bahsi geçen X2 modeli için sessizliğini korurken, Galaxy'nin hazırladığı GeForce GTX 470 X2 modeli gün ışığına çıktı. Üzerinde iki adet GF100 GPU'su bulunan yeni nesil X2 modeli, 12-inç uzunluğunda Mavi renkli baskılı devre üzerine inşa edilmiş. Her biri 3.2 milyar transistör içeren iki adet GF100 GPU'sunu besleyebilmek için iki adet 8pin PCIe konnekörü ile donatılan ekran kartında, GPU'ların haberleşebilmesine adına, Nvidia'nın BR-04 kodlu NF200 yongasına yer verildiğini de görüyoruz.



    alt="Galaxy, GeForce GTX 470 X2 modelini gösterdi"


    Sahip olduğu SLI konnektörü ile Quad SLI kurulumuna olanak tanıyan kart, henüz prototip aşamasında olduğu için saat hızları ve bellek kapasitesi gibi detaylar hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Hatırlanacağı üzere Nvidia yöneticilerinden bir tanesi "GeForce GTX 295 için de yapılamaz deniyordu [güç tüketiminden ötürü] ama biz bunu başardık" açıklamasında bulunarak Fermi X2 modeline gönderme yapmıştı. Nvidia'nın Avrupa'daki tepe isimlerinden biri olan Luciano Alibrandi de, Donanım Haber'e verdiği röportajında, Fermi mimarisinin piyasadaki her segmentte kendine yer bulacağına söyleyerek Fermi X2 için ilk sinyallerden birini vermişti. Bizim elimize ulaşan bilgilere göre Nvidia, GeForce GTX 470 tabanlı Fermi X2 modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor ve en geç üçüncü çeyrek sonuna doğru yani "okula dönüş" dönemi olarak bilinen Eylül ayı içerisinde kullanıma sunmayı planlıyor.








  • merakla bekliyorum eğer gerceklestirirlerse liderliği geri alabilirler.
  • Bu kartın güç tüketimini galiba hızları kısarak ayarlıyacaklar. İnşallah 5970 i sollar. Yoksa ATI indirim yapacak gibi değil.
  • Bu kart 5970 i sollarsa herhalde kartı 3000 liradan felan alırız
  • GTX 470 X2 , Muhtemelen HD5970 i sollayacak ve bir gıdım önünde olacaktır , Burada TDP degerini nasıl dengeleyecekler o önemli.Görünene göre kart 300W TDP ye sahip olacak , bunu nasıl düşürecekler yada hiç düşürmeyeceklermi görecegiz.

    Msı daki Twin Frozer II gibi sogutucu kullanılırsa sogutmasında da sorun olmayacaktır.Geriye kalan tek sorun , Kartı alırken yanında yeni bir Psu almak.
  • Keşke ismini GTX 490 yapsalarmış.
  • bencede inanılmaz olur 90c+90c sıcaklık 1kg soğutucu 4slot kaplar herhalde bence 2 adet 5970 cf yapılması daha makul olacaktır gibi çıksın bakalım neler yapacak ortalığın karışması bizim için daha iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    yüksek maliyetli, sıcak ve güç tüketimi çok yüksek bir kart olacağı şimdiden kesin. bakalım performansı ne olacak...


    Katılıyorum, zira maliyet, sıcaklık ve güç tüketimi konularında tavan yapıcak bi karttan da aynı oranda performans beklicektir kullanıcılar haklı olarak, umarım fiyatı da hakettiği seviyelerde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Vayvalak -- 2 Haziran 2010; 10:45:12 >
  • Nvidia'dan önce üreticiler yapıyor kartı ilginç TDP ve ısı değerleri merak konusu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    quote:

    Nvidia'dan önce üreticiler yapıyor kartı ilginç TDP ve ısı değerleri merak konusu..


    performansı geçtin mi hocam? ;)


    5970'den az farkla hızlı olur
  • performansı nasıl olacak bakalım
  • 3.2 Milyar transistörü doyuracak bir PSU lazım ilk öncelikle :)
  • Kaç metre bu kart :D baya yer kaplıycak gibi gözüküyor. Performans sonuçlarını bekliyoruz.
  • Gercekten 2 Adet 5970 CF yapılması F/P acısından daha makul olur diye düsünüyorumm
  • yanlız quad sli olursa nasil olur sonuclar merak ediyorum
  • dailymilk'ci arkadaşlar doğrudan 2 ile çarpmışlar 470i.. bu kadar da yüksek olmaz heralde.. eşeğin biyerine su kaçırırlar böyle olursa .. buarada kartın arkasında da belki bellek çipleri vardır, göremiyoruz..
  • Bu kadar yüksek olabilir sonuçta 2 tane gpu var kartta.Fakat çok hayvani olur orası ayrı tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erikakerstedt

    GTX 470 x2 430W TDP?
    http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=18589


    430w değilde 390-400w olabilir
  • quad sli dediği 4 x 470 X2 mi? öyleyse octa sli olmuyor mu? bu arada 8 pciex x16 slotlu anakart var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.