Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
208.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bios 1304

@ceycey11

manuel de 1.41 yaptim zaten , 1.425'e kadar ciktim gene olmadi, stabil olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

@tg2901

Bios 1304

@ceycey11

manuel de 1.41 yaptim zaten , 1.425'e kadar ciktim gene olmadi, stabil olmuyor

CPU VDDA 2.65v yapıp denermisin.
  • Beni de ekleyin dostlar

Phenom II X2 555 BE 3 Core 3 Thread Açık 4.30 ghz soğutma stok fan
    Bellekler Team 4-4-4-10

Cpu-z ve Validate

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

Validate:http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2012489

• atlon II x3 rekoruda yazsak olmazmı
  • beyler biraz konu dışı olacak ama konuya en hakim arkadaşlar burada olduğu için danışmak zorundayım mazur görün

phenom II x2 555 be

phenom II x4 955 be

aralarında 65 tl fark var ( ikisi de 2. el ve garantileri devam etmekte )

ikisi de c3 revizyon, x2 90w, x4 125w tdp değerde

foxconn a7da-s anakart, hi level ddr3 1333mhz ram, fsp saga II 500 psu ile kullanmak için bu iki cpu dan hangisini önerirsiniz ?

araştırabildiğim kadarıyla iki işlemci de gayet güzel ve ikisi de oc açısından başarılı. 17" ekranda her oyunu full detay oynamak amacıyla toplamaya başladığım sistem için, aradaki farkı gözeterek bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. gerek oyunlardaki başarıları, gerek f/p durumları, ve tabi ki oc kapasiteleri hakkında yorumlarınızı beklemekteyim. öyle zırt pırt sistem değiştiren bir adam da değilim ( 8 sene p4 takıldım, böyle de stabil bi adamım işte )

kısacası aradaki farka değer mi sizce ? öğrenciyim ve ekran kartı ob takılacam bi süre. özellikle x4 ü aırsam kesin ob takılacam mecburen

konu dışı için özür diler yardımlarınızı beklerim sayın amd oc tutkunları...

bir de en çok kafamı kurcalayan, x4 ün max sıcaklık değeri 62 imiş ama cogu kullanıcı bu değerin üstünde çalışmak zorunda kalıyormuş. bu bir sorun teşkil eder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi başı dönen semazen -- 25 Eylül 2011; 4:56:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canawar1905

beyler biraz konu dışı olacak ama konuya en hakim arkadaşlar burada olduğu için danışmak zorundayım mazur görün

phenom II x2 555 be

phenom II x4 955 be

foxconn a7da-s anakart, hi level ddr3 1333mhz ram, fsp saga II 500 psu ile kullanmak için bu iki cpu dan hangisini önerirsiniz ?

araştırabildiğim kadarıyla iki işlemci de gayet güzel ve ikisi de oc açısından başarılı. 17" ekranda her oyunu full detay oynamak amacıyla toplamaya başladığım sistem için, aradaki farkı gözeterek bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. gerek oyunlardaki başarıları, gerek f/p durumları, ve tabi ki oc kapasiteleri hakkında yorumlarınızı beklemekteyim. öyle zırt pırt sistem değiştiren bir adam da değilim ( 8 sene p4 takıldım, böyle de stabil bi adamım işte )

kısacası aradaki farka değer mi sizce ? öğrenciyim ve ekran kartı ob takılacam bi süre. özellikle x4 ü aırsam kesin ob takılacam mecburen

bir de en çok kafamı kurcalayan, x4 ün max sıcaklık değeri 62 imiş ama cogu kullanıcı bu değerin üstünde çalışmak zorunda kalıyormuş. bu bir sorun teşkil eder mi ?

Hocam sıcaklïk sorununu 50tl lik bi sogutucuyla cozersin bendeki atlon ii x3 o.c li 20~30 derece arasinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• harikasınız Çocuklar..Bravo
  • quote:

beyler biraz konu dışı olacak ama konuya en hakim arkadaşlar burada olduğu için danışmak zorundayım mazur görün

phenom II x2 555 be

phenom II x4 955 be

x4 955 al 4 çekirdeğin performansından faydalan derim ben ayrıca anakartıda değiştir , gigabyte yada asus olsun ...

• quote:

Orijinalden alıntı: NowOrN3wer

quote:

phenom II x2 555 be

phenom II x4 955 be

Hocam sıcaklïk sorununu 50tl lik bi sogutucuyla cozersin bendeki atlon ii x3 o.c li 20~30 derece arasinda

hocam o zaman fark 115 tl ye cıkıyor işte öğrenci adamız, daha ekran kartı alacam hdd alacam, parasızlıktan ilk etapta o/b vga ve 40gb ide hdd takılmayı düşünüyorum. o sebeple bu kadar ikilemdeyim zaten ama genel kanaat aradaki farka stok fan ile bile kesin değeceği yönündeyse, mecbur alacaz x4 ü

anandtechte aralarında oyun farkı yok gibi birşey, o sebeple kafam karışık

http://www.anandtech.com/bench/Product/120?vs=88

( buradakı 955 be edition degıl yalnız farkeder mi standart hız da bilemiyorum )

bir de en çok kafamı karıstıran, 10 gun sonra buldozerın pıyasaya gırecek olması. fıyatlarda bır dusus saglar mı acaba. öyle cok acelem yok acıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi başı dönen semazen -- 25 Eylül 2011; 21:08:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intoman

quote:

phenom II x2 555 be

phenom II x4 955 be

x4 955 al 4 çekirdeğin performansından faydalan derim ben ayrıca anakartıda değiştir , gigabyte yada asus olsun ...

bırader elımde para yok dıyorum, daha aldıgım anakart elime geçmeden değiştirmemi tavsiye ediyorsun bi dur bismillah

• Yaz bitti havalar daha da serinleyecek.

Overclock çalışmaları son sürat başlar artık
  • canawar1905 : hocam x2 555 b.e c3 revizyonlu ise ve uygun bir anakartınız varsa 4 çekirdeği açıp x4 olarak kullanabilirsiniz bende ki c3 rev 3 çekirdek açık 4 açılıyor ama stabil değil

zaten x2 555 x4 955'in 2 çekirdeğinin tutarsız çalışmasından dolayı o çekirdekler kapatılarak x2 555 olmuş hâli

ikisi arasında pek fiyat farkı yok mantıklı görünen x4 955 ama şansınız var ise ve alacağınız işlemci c3 rev. ise zaten uygun bir kartla 4 çekirdeği açarsınız en kötü 3. çekirdeği açıp x3 takılırsınız ve o.c başarımı çok iyi
    fp konusunda tabi ki x2 555 b.e 1 numara ayrıca x2 555 Black edition olması dolayısı ile çarpan kilidi açık bir şekilde geliyor buda demektir ki voltajsız sadece çarpanı yükselterek 4 ghz'de stabil kullanırsınız bunu x4 955'te yapamazsınız =)

Son olarak bulldozer'i beklemenizde fayda var mutlaka fiyatlar düşecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh1N0 -- 26 Eylül 2011; 13:13:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akay KLC

canawar1905 : hocam x2 555 b.e c3 revizyonlu ise ve uygun bir anakartınız varsa 4 çekirdeği açıp x4 olarak kullanabilirsiniz bende ki c3 rev 3 çekirdek açık 4 açılıyor ama stabil değil

zaten x2 555 x4 955'in 2 çekirdeğinin tutarsız çalışmasından dolayı o çekirdekler kapatılarak x2 555 olmuş hâli

ikisi arasında pek fiyat farkı yok mantıklı görünen x4 955 ama şansınız var ise ve alacağınız işlemci c3 rev. ise zaten uygun bir kartla 4 çekirdeği açarsınız en kötü 3. çekirdeği açıp x3 takılırsınız ve o.c başarımı çok iyi
    fp konusunda tabi ki x2 555 b.e 1 numara ayrıca x2 555 Black edition olması dolayısı ile çarpan kilidi açık bir şekilde geliyor buda demektir ki voltajsız sadece çarpanı yükselterek 4 ghz'de stabil kullanırsınız bunu x4 955'te yapamazsınız =)

Son olarak bulldozer'i beklemenizde fayda var mutlaka fiyatlar düşecektir..

ilgine teşekkürler hocam, aldık bakalım bi x4 955be dediğinde haklısın, 555 in 955 ten pek geri kalır yanı yok hatta oc ta bir adım önde. ama aradaki farkı verdim 4 çekirdek olsun kafam rahat olsun dedim. bakalım iyi mi ettik kötü mü ettik zamanla görürüz sonuçta ikisi de gerek fiyat gerek performans olarak yakın ve başarılı ürünler

yakında aranızdayım kısmetse

• canawar1905: Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan x4 alman ileriye yönelik yatırım çok iyi etmişsin,

işlemcin geldiğinde seni güzel sonuçlarla aramızda tekrar görmek isteriz..
  • Buda benden;

Prime testi 1 saat Xigmatek balder çift fan ile max 57 derece,boşta ise 23 dereceye kadar indiğini gördüm.Oyunlarda 45 i geçmiyor

prime ;

http://i56.tinypic.com/2u6zfp3.jpg

Boşta Değerler ;

http://i56.tinypic.com/90n438.jpg

Puanlama ;

http://i54.tinypic.com/2wrdt9f.jpg

Cpu-Z ;

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2017812

Değerler bunlar..Bu işlemciden önce aynı işlemci vardı stok voltajı 1.4750 olduğu için değiştirdim.4 Ghz de bu ısı değerlerinin iyi oldğunu düşünüyorm.4 Ghz geçiyim dedim 4.1 yaptım Voltajı bir kademe daha arttırdım(1.4500).Prime ile 20.dakikada 0x0000124(Voltaj Yetersizliği) mavi ekran hatasını verdı.Bende geri çektim..He birde cl7 olupta cl9 calısan kingston ramı bios'dan sitesindeki orjinal değerleri girdim.7 7 7 20 1T 1.65 volt,önceki hali 1.5 v idi sizce sorun olurmu=?..Son olarak Bu ısı değerlerini nasıl elde ettiğimi anlatıyım.Aopen Nagas Kasama üste 2 arkaya1 önde 1 olmak üzere 4 fan taktım ve 5. fanıda işlemci soğutucum olan xgimatek baldere ilave ettim macunu tekrar sürdüm.Fanı ottururkun işlemci biraz dışarda kaldı sanki ama değerler gayet iyi.Bu Harici Fanları 2 tane Basit Fan kontrol ile kontrol ederek sesin önüne geçtim.gayet memnunum.Saygilar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

Buda benden;

Prime testi 1 saat Xigmatek balder çift fan ile max 57 derece,boşta ise 23 dereceye kadar indiğini gördüm.Oyunlarda 45 i geçmiyor

prime ;

http://i56.tinypic.com/2u6zfp3.jpg

Boşta Değerler ;

http://i56.tinypic.com/90n438.jpg

Puanlama ;

http://i54.tinypic.com/2wrdt9f.jpg

Cpu-Z ;

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2017812

Değerler bunlar..Bu işlemciden önce aynı işlemci vardı stok voltajı 1.4750 olduğu için değiştirdim.4 Ghz de bu ısı değerlerinin iyi oldğunu düşünüyorm.4 Ghz geçiyim dedim 4.1 yaptım Voltajı bir kademe daha arttırdım(1.4500).Prime ile 20.dakikada 0x0000124(Voltaj Yetersizliği) mavi ekran hatasını verdı.Bende geri çektim..He birde cl7 olupta cl9 calısan kingston ramı bios'dan sitesindeki orjinal değerleri girdim.7 7 7 20 1T 1.65 volt,önceki hali 1.5 v idi sizce sorun olurmu=?..Son olarak Bu ısı değerlerini nasıl elde ettiğimi anlatıyım.Aopen Nagas Kasama üste 2 arkaya1 önde 1 olmak üzere 4 fan taktım ve 5. fanıda işlemci soğutucum olan xgimatek baldere ilave ettim macunu tekrar sürdüm.Fanı ottururkun işlemci biraz dışarda kaldı sanki ama değerler gayet iyi.Bu Harici Fanları 2 tane Basit Fan kontrol ile kontrol ederek sesin önüne geçtim.gayet memnunum.Saygilar...

güzel değerler elde etmişsin
    ram olayında bende senin gibi yaptım eğer ram kendi hızında çalışıyorsa 1.65 ve 7-7-7 hızında çalıştıra bilirsin birşey olmaz.
    fanların sanırım 12 cm eğer değilse sesi baya bi rahatsız edici olur ...

• Ramlar kendi ayarında cl7 olarak çalişiyor..Fanlar ise 12 cm mavi led li fanlar fan kontrol sayesinde Gayet sesiz..En yüksek ayarda bile o kadar rahatsız etmiyor bir tanesi hariç (: Bir olayı çözemedim..Xfx oc Hd6850 war knight online oynuyorum.Oyuna ilk girdiğimde sanki çevreyi yüklermiş gibi teklıyor..Cok hafif olasada sonucta kasıyor.Diğer güncel oyunlarda tın yok gibi.Bu g*tü boklu oyunda kasıyor.sistemimim 3 de 1 i sisteme sahib olan elemanda bile tın yok bende kasıyor?Birde windows açılırken 'Hoşgeldiniz' yazısından sonra masaüstüne geçerken kararma efektinde dalgalanma war.Driver 11.8 güncel.her ayarında denedimm sonuc olumsuz..monıtorum Samsung 21.5 inc B2230 fll hd.laptop'a bağladığımda sorun yok..powerdan şüpheleniyorum Aopenin kendi psu su 550 watt peak..Bu duruma bir anlam verebılen warmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 28 Eylül 2011; 21:47:55 >
  • AMD Phenom II X4 955 BE C3 3.2 ghz(o.c 4.2 GHz)
    1.450 v
    Sunbeam CCF 12 cm
    eklersenız sevınırım.

http://b1109.hizliresim.com/11/9/28/12327.jpg
  • güncelleme, 3.8 de 1.3v de stabil olan işlemcim, c&q acık olmaması nedeniyle 3.7 decalıstırıyordum, biraz fsb artırdım 3.8 de stabil yine 1.3v de ve c&q acık, 18.5 carpandan sonra c&q kapanıyor.

1.42 de 4.12 ghz sorunsuz olarak 20 dk prime95 ve saatlerce oyun vs test sorun yok. daha üstüne cıkmadım sıcaklık 72 derece oluyor cekirdeklerin.

iyi bir soğutucum olsa daha yukarları zorlarım ama bakalım havalar serinlesin bakacaz bişeylere

suan 7/24 3.81ghz @ 1.3v

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2021359

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAGILE -- 29 Eylül 2011; 1:31:06 >

• 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.