Şimdi Ara

Uluslararasi ehliyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
12.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendi aracimla Yunanistan uzerinden Italya'ya gitmeyi dusunuyorum. Vize basvurusu sirasinda uluslararasi ehliyeti soruyorlarmis diye bir soylenti var emin degilim. iData cagri merkezini ariyorum biri gerek var diyor digeri gerek yok diyor... Onlarda guya konsolosluk islerini takip ediyor ne belgeler gerekiyor bi haberler...

    Bazi internet siteleri uluslar arasi ehliyet veriyorlar bkz :http://www.idlservice.com/
    Ayni zamanda Turkiye Touring de veriyor fakat tabiki "yurt disina cikan adam zengindir" mantigindan bir kagit parcasina 265,70 TL. harac istiyorlar. BKz.http://www.turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp

    Ayriyeten dunyanin en pahali pasaportunu kullandigimizida eklemeden gecemeyecegim...


    Simdi yurt disi siteleri bu isi 35$ a yaparken turkiye touring den almak akilsizlik olur ama yurt disi sitelerinin gecerliligi varmi yokmu emin olamiyorum.
    Aracla yurt disina cikan varsa;

    1. Uluslar arasi ehliyet gercekten gerekiyor mu? Sinir kapisinda soruyorlar mi?
    2. Gerekiyorsa web sitelerinden alan var mi, duyan bilgisi olan mantikli biseyler paylasabilecek olan varsa sevinirim.

    Tesekkurler...


    2015 yılında gelen edit:
    Hem Yunanistan, hem Bulgaristan kişisel araçla yapılan seyahatlerde uluslararası ehliyet (beynelminel ehliyetname) soruyor. Fiyatı 2015 yılında ilk kez alacaklar için 425TL
    Kendi aracı ile yurtdışına çıkacaklar için şimdiden geçmiş olsun. Böyle soygun görülmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi online1 -- 29 Mayıs 2015; 10:19:42 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: online1

    Kendi aracimla Yunanistan uzerinden Italya'ya gitmeyi dusunuyorum. Vize basvurusu sirasinda uluslararasi ehliyeti soruyorlarmis diye bir soylenti var emin degilim. iData cagri merkezini ariyorum biri gerek var diyor digeri gerek yok diyor... Onlarda guya konsolosluk islerini takip ediyor ne belgeler gerekiyor bi haberler...

    Bazi internet siteleri uluslar arasi ehliyet veriyorlar bkz :http://www.idlservice.com/
    Ayni zamanda Turkiye Touring de veriyor fakat tabiki "yurt disina cikan adam zengindir" mantigindan bir kagit parcasina 265,70 TL. harac istiyorlar. BKz.http://www.turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp

    Ayriyeten dunyanin en pahali pasaportunu kullandigimizida eklemeden gecemeyecegim...


    Simdi yurt disi siteleri bu isi 35$ a yaparken turkiye touring den almak akilsizlik olur ama yurt disi sitelerinin gecerliligi varmi yokmu emin olamiyorum.
    Aracla yurt disina cikan varsa;

    1. Uluslar arasi ehliyet gercekten gerekiyor mu? Sinir kapisinda soruyorlar mi?
    2. Gerekiyorsa web sitelerinden alan var mi, duyan bilgisi olan mantikli biseyler paylasabilecek olan varsa sevinirim.

    Tesekkurler...

    yunanistan uluslararası ehliyet istiyor yani bizim ehliyetimizin beş para etmez ama nasıl oluyorsa parayı bastırıyorsun turing kurumuna birden bire uluslararası ehliyetin oluveriyor... mucize gibi... bu kadar kendi vatandaşını soyan bir ülke yoktur galiba... bu arada uluslar arası trafik sigortası da yaptırman lazım 15 günlüğü 84 euro (soygun) diğer ülkelerin araçlarında bu yok onların kendi trafik sigortası uluslararası oludğu için bedava




  • Ucuz birşey de değilmiş...

    http://www.turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp

    Kişilerin yurtdışında sorunsuz olarak taşıt kullanabilmesi için düzenlenen Uluslararası bir sürücü iznidir. Belge 1949 yılında BM nezdinde imzalanan Uluslararası Karayolları Trafiği Anlaşmasına gıöre düzenlenir.

    Belge için gerekli evrak;

    T.C.Vatandaşları İçin
    - Sürücü Belgesi aslı,
    - TC kimlik numarası, (Ehliyetinde T.C. Kimlik numarası yazmayan müracaat sahiplerinin kimlik aslı veya fotokopisini ibraz etmeleri gerekmektedir.)
    - 2 Fotoğraf,

    Yabancı Uyruklu Vatandaşlar İçin
    - Sürücü Belgesi aslı,
    - 2 Fotoğraf,
    - Sürücü Belgesinin Diplomatik Temsilcilik (Konsolosluk veya Büyükelçilik) Onayli Tercüme

    Uluslararasi Sürücü Belgesi, ilgili Uluslararasi Anlaşma geregi, düzenlendiği ülkede geçersizdir. Bu belge Uluslararası anlaşmaya taraf pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist Olarak bulunmak ve daimi ikametinin olmamasıdır. Belgenin geçerliliği düzenlendiği tarihten itibaren 1 yıldır. Bu sebeple ibraz edilen sürücü belgesinin de en az 1 yıl geçerliliği olması istenir.

    Devletin mali mevzuatina göre, Uluslararası Sürücü Belgesinin harç tutarları her sene başında yeniden düzenlenmektedir. Ayni mevzuata göre; belgenin yenilenmesi için eskisini iade edenlere harç indirimi uygulanabilmektedir.

    İlk Alım Ehliyet Harç KDV TOPLAM
    93,05 168,20 16,75 278,00 TL.

    Yenileme Ehliyet Harç KDV TOPLAM
    93,05 42,05 16,75 151,85 TL.

    Not : Belge ücretleri ödemeleri İstanbul Bürosu dışında kredi kartı ile yapılamamaktadır!

     Uluslararasi ehliyet




  • Birde şu siteyi buldum ama güvenilirliğini doğrulayamadım. http://www.idlid.com/ Fiyatlar oldukça uygun gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RqJnr

    Geçen sene yarış için İtalya'ya gittik, diğer evraklarla beraber (sigorta, Hırvatistan geçişi için triptik) beynelmilel ehliyeti de aldım. Yola çıkarken çantama koydum, eve dönünce çıkarttım.



    Triptik başka bir ülkeye geçiş yapılacaksamı almak gerekiyor. Örneğin sadece Yunanistan'da bulunacaksam triptike ihtiyacım yokmu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Physio_
    yunanistan uluslararası ehliyet istiyor gümrükteki turing bürosundan alabilirsin


    Şu linkten:http://www.idlid.com/ ehliyet alırsam kullanabilirmiyim acaba?




  • [simage][/simage]@online1

    merhaba dostum. bende bulgaristan'a giriş yapanlara sordum 'uluslararası ehliyet sormadılar' denildi. Soran polisede gösterdik sorun olmadı dedi. Arada kaldım bende 400 lira az para değil. Sınır kapılarına göre de güvenlik önlemleri vs değişiyormuş. Temmuz'da planım, daha detaylı bir yazı için uğraşıyorum konumuz ehliyet şuan ama :)

    benim anlamadığım şu var: gümrük görevlisinin sürücü belgesi sorma yetkisi var mıdır? yani mantıklı değil. araç sigortası-pasaport-ruhsat tamam ama sürücü belgesi kısmı saçma.

    türkiye'nin de taraf olduğu 'ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMALARI SÖZLEŞMESİ'Nİ' okudum. Üşenmedim. 400 lira içinde 400 sayfayı üşenmeden okurum. Sözleşme linki:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/07/20130726-2-1.pdf Sayfa 10'da son bölüme bakabilirsin.

    AKİT TARAFLARCA VERİLEN SÜRÜCÜ BELGELERİ KARŞILIKLI OLARAK TANINIR maddesi gayet açık.

    Yunanistan ile yaptığımız başka bir anlaşmayıda buldum:http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/13696.pdf&main=http://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/13696.pdf sayfa 6'nın sonunda DİLEKÇE var bir göz atarsan eğer 1970'de imzalanan hükümetler arası anlaşma diyor. Biz bu anlaşmayı imzaladıysak neden TURİNG'ten belge alıyoruz?

    bu TURİNG kurumu DEVLETLE bir olup, TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarını DOLANDIRMAKTADIRLAR. Yada DEVLET TURİNG'Le bir olup TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarını DOLANDIRMAKTADIRLAR :) Sonuçta biri beni dürtüyor dostum, bir çözüm gerek bana. Bana göre TÜRKİYE DEVLETİ demek TÜRKİYE CUMHURİYETİ demek değil çünkü :)

    Şöyle ki; benim paylaştığım 1970 yılında VİYANA'da taraflar tarafından topluca imzalanan sözleşme '1968 ULUSLARARASI KARAYOLLARI ANLAŞMASI' diye geçiyor.

    TURİNG denilen aracı kurumun varlığıysa 1949 yılındaki eski sözleşmeye dayanmakta. 1949 Sözleşmesi ulusal kuruluşlar tarafından verilen sürücü ehliyetleri ile uluslararası araç kullanımına izin vermemekte ve bu tür kullanımlar için, ULUSLARASI GARANTİ ZİNCİRİ oluşturmuş bulunan TURİNG kurumlarından "Geçici Beynelminel Ehliyet" alınması zorunluluğunu getirmekte iken, 1968 Sözleşmesi bu zorunluluğu ortadan kaldırmakta ve sözleşme hükümlerine uygun olarak verilen ulusal ehliyetler ile diğer ülke yollarında da araç kullanımına izin vermekte.

    Hani ne diyeceğimi bilemiyorum. Daha önce AVRUPA planım olmadığı için yeni öğrendim ama bunun üstüne giden bir kişi bile yok mu? Neden kimse bunu yazmadı, konuşmadı. Nereden baksan 45 YILDIR bu saçmalığa kimse niye dur demedi? Devleti, devlete şikayet etmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama ben bu belgeyi almayacağım dostum. İlgili sözleşmede AYNI ALFABEYİ kullanmayanlar için ÇEVİRİ amaçlı olarak belge bulundurulması gerekir yazıyor. Yani şimdi YUNANİSTAN ve BULGARİSTAN bizdeki gibi LATİN ALFABESİ yine KİRİL ALFABESİ kullandığı için bu belgeyi istiyor olabilir lakin SÜRÜCÜ BELGESİNİN YUNANCA yahut BULGARCASI için yeminli tercüman bulup NOTERDEN kağıt çıkartacağım fiyatını soracağım daha ucuzsa öyle yapacağım. O belgeyi almayacağım, almam da. Ulen iki hafta tatil için aylarca çalışıyorum gidip 400 lirayı 'al kanka benim sürücü belgesini diğer ülkeler tanıyorlarmış aslında ama sen bunların farklı dilde çevirilerini bana 400 liraya ver, çünkü ben salağım, devlette sırtımdan geçinmeyi çok seviyor.' demek istemiyorum.

    Kalıcı bir çözüm için ne yapacağımı bilmiyorum ama. Avukat vs. bu işlere bakan birisi varsa mevcut devlete 'SEN BÖYLE BİR SÖZLEŞME İMZALAMIŞSIN KANKA' demesini isterim cani gönülden....

    bir diğer ihtimal: TÜRKİYE'nin 1949 sözleşmesine taraf olup ardından 1968'deki sözleşmeye TARAF olmama ihtimali ama Yunanistan'la yapılan o anlaşmada 1970'e atıf var. Zaten o dönemdeki ARAÇ sayısını düşününce şimdiyle kıyaslayınca bu uluslararası ehliyetten 'harç' bedeliyle 25152452416532 MERCEDES daha alırlar. Ne denir? Yani böyle bir durum da varsa şayet yine birileri gidip 'KANKA SENDE TARAF OLSANA YA, SAF MISIN NİYE VATANDAŞINI DÜRTÜYON?' demesi lazım.

    DEVLETİ yönetmek için gelen her parti DEVLET olup çıktı anladığım kadarıyla, yaş çok olmayınca sen birde 80'leri görseydin diyemeyeceğim hehe :)

    SORU: 1968 Anlaşmasına tarafsak bu TURİNG kurumu niye var? 1968 anlaşmasına taraf değilsek, neden taraf değiliz? Aklım almadı halen.

    düzeltme:http://hizliresim.com/n7p3OM şöyle bir duyuru yapmış turing sitesi. aydınlandım ama yine de anlam veremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vabi sabi -- 10 Haziran 2015; 0:51:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.