Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.253
Cevap
19
Favori
686.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arabayı devamlı öven bir çete varmış. Piyasayı canlı tutup arabalarını daha pahalı satmak isteyen.
  • Eski yazılarını bildiğim için belirttim zaten, "sattım kurtuldum" diyen ben değilim buyur bak;



    Senin yaşamış olduğun sorunlar olabilir, veya çözmeyi becerememişsindir, bilemiyorum. Bunları söylediğin zaman; "arkadaşları uyarmak istiyorum" "Burası bilgi paylaşım yeri" gibi klişe cümlelerin arkasına saklanıp arabaya giydirip duruyorsun. Seni bilmem ama bu aracı kullanan ve memnun olan azımsanmayacak kadar kullanıcı var bunu unutma. Bu insanlar da burada senin deyiminle olumlu "tecrübelerini" paylaşabilir, memnun olduklarını belirtebilir bundan doğal birşey yok. Fakat sen paylaşınca bilgi paylaşımı, başkası olumlu bir şey söylerse "çete " öyle mi? Yok öyle yağma, kusura bakma... Bu insanlara da senin kalkıp "Bu arabayı devamlı öven bir çete varmış. Piyasayı canlı tutup arabalarını daha pahalı satmak isteyen " gibi saçma sapan ithamlarda bulunmaya hakkın yok bilesin.
    Ayrıca 2010 yılından beri aracı kulanıyorum , hiç de satmaya niyetim yok; Yani kısaca beni rahatsız eden birşey de yok, sen keyfine bak...
    Ben 2 nisan 2015 de 2012 model Emgrand ec7 premium sr modelinden aldım bir kaç deneyimimi paylaşayım istedim , aracı alacak yada almayacak arkadaşlara belki ışık olurum.

    uşak ilindeyim uşaktaki ilk sahibinden aracı 38000 km de aldım. Uşakta gelly yetkili satıcısından 2012 ağustos ayında satın alınmış. tüm bakımları uşak gelly yetkili servisine yaptırılmış. orjinal kitapçıkları yedek anahtarı, bakım faturaları hepsi aldığımda vardı, ilk sahibi çok titiz kullanmış, (10 bin bakımı 180 tl , 20 bin bakımı 210 tl , 30 bin bakımı 230 tl)

    Aracı 26,250 ye aldım lpg yoktu lpg taktırdım, lpg de atiker gold ile uyumlu imiş yetkili servisten aldığım bilgi yönünde atiker servisinde atiker gold taktırdım (1400 tl)

    araçlarda yüksek hacimli lpg tanklarıyla kilo poblemi çıkıyormuş vize için, 1355 kg aracın ağırlığı, 1690 kg azami yüklü ağırlığı maksimum lpg den sonra 1390 kg olması gerekiyormuş. (300 kilo fark olması mecburi imiş) 31 litrelik manken tank kullanıldı benim aracımda toplam ağırlık projesi çizildi ben vizeye gittim , en ufakbir sorun çıkmadan vizeden geçtim. Eğer 40 lık -50 lik yada 65 lik tanklardan koydursaydım vizeden geçmeyecekmiş tuv deki arkadaşlar bunu söyledi.

    akabinde 1400 tl ye kasko yaptırdım, ilk kasko olduğu için yüksek çıktı önüğmüzdeki yıl hasarsız olursak 900 tl ye felan düşermiş, 420 tl sigortası tuttu .

    vizeye de yanlış hatırlamıyorsam 160 tl ödedim toplamda : 29,650 tl ye anahtar teslim herşeyisi içinde bana mal oldu.

    Şimdi nisan ayından beri 2000km yaptım, 40 bin bakımı geldi önümüzdeki hafta götürecem . aracımda yukarıda bahsedilen sorunlardan hiçbirini yaşamadım ben hemen deneyimlerimi aktarayım

    Araç süper geniş , içine oturunca passata oturmuşsunuz gibi bir his var, d,ireksiyon müthiş yumaşak , elektrikli direksiyonmuş serçe parmağınızla bile çevirrisiniz.
    yolda giderken 4 kişiden birisi muıtlak dö nüp dönüp bakıyor, hele aracınız benimkisi gibi siyah ve o gün yıkayıp sildiyseniz.


    1-Mayısta ilk sıcaklar başladığında klima yeteli soğutmuyordu , hemen yetkili servise gittim , polen filtresi değişecek istersen bakımı bekle istersen hemen değiştirelim dediler , bende hemen değiştirelim dedim , 15 tl imiş polen filtresi , 5 dakika içersinde değişim yaptılar işçilik almadılar.

    2-direksiyondan kumanda düğmeleri yoktu benim araçta, yetkili servise sordum , 140 tl imiş , hemen yatırdım 2 saat içersinde montaj yaptılar yine işçilik almadılar.2013 modellerde olan direksiyon kumanda düğmeleri artık benim aracımda da var.

    3-sunroof düğmesinin oradaki tavan labması da bünyesinde barındıran gözlük koyma kabını ben zorlarken kırdım , hemen servise gittim sunroofsuz modellerde 55 tl imiş, benim modelde 90 tl imiş( sunrrof düğmeleri olduğu için ) hemen sipariş verdirttim 3 gün içinde geldi 10 dakikada taktılar 90 tl ödedim yine işçilik almadılar.

    4-Malum yağmurlar bitmedi gitti, silecekler tam işlevinde değildi onalrı değiştrittim yetkili serviste 20 tl aldılar.

    5-Kalkışlarda ve rampalarda hafif bir bayılma oluyor gaz tepkime pedalı varmış , onu taktıracam fiyatı 650 tl imiş keyfe keder bişi ama kullananlar ciddi ivmelenme farkları görmüşler önümüzdeki hafta bakıma götürdüğümde bunu da düşünüyorum.

    şu ana kadar ne zaman gittysem bana hiç bir zaman bunun parçası yok , bilmemne diyen olmadı, gider gitmez hemen ilgilendiler , önümüzdkei yılda volvo ile ürettikleri otomobilin gireceğinden felan bahsettiler ama bu kulaktan dolma gibi geldi bana.

    AYRICA 5 YIL -150BİN M GARANTİSİNİN SÜRDÜĞÜNÜ ISRARLA HER GİTTİĞİMDE YİNELEDİLER.
    2017 YILININ 8. AYINA KADAR GARANATİM DEVAM EDİYORMUŞ.

    2012 MODEL
    DİJİTAL KLİMA
    ELEKTRİKLİ KOLTUK
    SUNROOF
    10 ADET AİRBAG
    ABS
    CD-MP3 ÇALAR DİREKSİYONDAN KUMANDALI
    4 CAM OTOMATİK
    YOL BİLGİSAYARI
    ELEKTRİKLİ DİREKSİYON
    DERİ KOLTUK
    VS. VS
    10 BİN BAKIMLARI 200-250 TL ARASI

    ZATEN BU ÖZELLİKELRDE BU MODELDE ARACIN PAS TUTMAYANI, 2. ELİ TUTALINI ARKADAŞLAR PASSAT OLUYOR , JETTA OLUYOR ONLARDA 30 BİN DEĞİL TAHMİNİM 60 BİN FELANDIR

    BIRAKINDA BU ÖZELLİKELRE BU FİYATA BİNERKEN VARSIN 2. ELİ AZ TUTULSUN

    BEN DE BİNERİM 2 YIL DAHA HEVESİMİ ALIRIM O ZAMAN GELİRSE ÜST MODELLERİ ONALRDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM CİDDİ CİDDİ.

    BEN MEMNUNUM BANA KEYİF VERİYOR GÜZEL VE HACİMLİ BİR ARAÇ. ÖZELLİKLE BENİM GİBİ ALBEA DAN SONRA BUNA BİNERSENİZ KENDİNİZİ RÜTBE ALMIŞ HİSSEDİYORSUNUZ.

    SON HIZDAN BAHSEDİLMİŞ BAZI YORUMLARDA BEN UŞAK AFYON YOLUNDA 180 İ GÖRDÜM ARKADAŞLAR. DÜZ YOLDU V.S YOL BOŞTU , ARABA SADECE TONAJLI OLDUĞU İÇİN İLK KALKIŞLAR VE YOKUŞLARDA BAZEN YIĞILIYOR HEPSİ BU.ONUDA GAZ TEPKİME PEDALI İLE ÇZÖERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

    BENİM NACİZANE 3 AYLI KDENEYİMLERİM BUNLARDIR.
    Kaç yaşındasınız?Hangi okulu bitirdiniz?Ne iş yapıyorsunuz?
    Bunları öğrenip bir değerlendirme yapabiliriz.Ben 63 yaşındayım.Emekli matematik öğretmeniyim.Orta okulu sanat okulunda okudum.
    Bilgi sahibi olmadan düşünce sahibi olan binlerce insan tanıdım.Bilgi iletişimi sayesinde teknolojik şirketlerin bir çoğu birbirlerine yakın
    teknolojide araçlar üretiyorlar.Bir kısmının marka değeri yüksek olduğundan çok daha pahalı araçları satabiliyorlar.Bu işlerde tanınabilirlik
    konusunda yetersiz iseniz isterseniz alleme-i cihan olun işe yaramıyor.Düne kadar insanlar hain dayı diye Hyundai'i kötülerken şimdi çok daha
    yüksek fiyatlara bu araçları alabiliyorlar.Bmv,Mercedes, İphone prestij için alınıyor olabilir.Ben her üründe fiyat/performans oranına bakarım.
    Boşuna markaya para vermem.Adam gömleği 15000 dolar kira ödenen mağazadan alabilir.Ben aynı gömleği sahte olmaması garanti ise daha kenarda köşede
    bir yerden alırım.Şurdan aldım diye hava atmak baba parası yiyenler için önemli olabilir.
    İçinde bilgi olmayan iletiler bana eziyet veriyor.Kusura bakmayın.
    Fren hidroliğinin havasını almak:
    1)Ön iki tekere parke taşı koy,2)Sağ arka teker bijonu ile sol arka teker bijonunu gevşet,3)El freni çekili ise bırak,4)Kriko ile sağ tekeri kaldır.Kriko tutamağına saç ayağı yerleştir,5)Tebeşir ile lastiğe çizik at.Bu çizik belirlediğin noktaya baksın,6)Tekeri çıkart,bijonları şaşırtmalı sök ve aynı konumda yere diz,7)Kriko ile sol tekeri kaldır.Kriko tutamağına saç ayağı yerleştir,8)Tebeşir ile lastiğe çizik at.Bu çizik belirlediğin noktaya baksın,9)Tekeri çıkart,bijonları şaşırtmalı sök ve aynı konumda yere diz.(Takarken çizik aynı konumda ve bijonlar söküldüğü gibi takılırsa lastiklerin balansı bozulmamış olur)İşleme sağ arka tekerden başla.Bulaşık sıvılarının fıs fıs sprey ucunu uygun şeffaf hortum ile uzat.Bir ucunu hidrolik memesine yerleştir.Uygun anahtar ile açarak hidroliğin gelmesini sağla.Hortum içine bir miktar hidrolik gelir.Hortumu yukarıda tut.Fıs fısın tetiğini yarım litrelik şişeye tutarak çektiğinde hortum içinde hidrolik ilerler.Hidrolik içindeki hava kabarcıklarını görebilirsin.Hava kabarcığı bitince Motor kaputunu aç.Hidrolik kapağını aç.Eksilen kadar hidrolik ekle.Somunu sık,hortumu çek.Her tekerde yap.Yapış sırası sağ arka teker,sol arka teker,sağ ön,sol ön.Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dijitalficialis

    Gülmeyin ve en geç 10 sene sonra bu mesajımdan alıntı yapın.Bu Geely;Toyota ile Hondanın toplamı kadar araba satacak,sakince izleyin.

    Kaldı 2.5 yıl :)
  • gorkemuls kullanıcısına yanıt
    Eski yazılarını bildiğim için belirttim zaten, "sattım kurtuldum" diyen ben değilim buyur bak;

     Geely Emgrand EC7

    Senin yaşamış olduğun sorunlar olabilir, veya çözmeyi becerememişsindir, bilemiyorum. Bunları söylediğin zaman; "arkadaşları uyarmak istiyorum" "Burası bilgi paylaşım yeri" gibi klişe cümlelerin arkasına saklanıp arabaya giydirip duruyorsun. Seni bilmem ama bu aracı kullanan ve memnun olan azımsanmayacak kadar kullanıcı var bunu unutma. Bu insanlar da burada senin deyiminle olumlu "tecrübelerini" paylaşabilir, memnun olduklarını belirtebilir bundan doğal birşey yok. Fakat sen paylaşınca bilgi paylaşımı, başkası olumlu bir şey söylerse "çete " öyle mi? Yok öyle yağma, kusura bakma... Bu insanlara da senin kalkıp "Bu arabayı devamlı öven bir çete varmış. Piyasayı canlı tutup arabalarını daha pahalı satmak isteyen " gibi saçma sapan ithamlarda bulunmaya hakkın yok bilesin.
    Ayrıca 2010 yılından beri aracı kulanıyorum , hiç de satmaya niyetim yok; Yani kısaca beni rahatsız eden birşey de yok, sen keyfine bak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 2 Haziran 2015; 11:18:46 >




  • Ben 2 nisan 2015 de 2012 model Emgrand ec7 premium sr modelinden aldım bir kaç deneyimimi paylaşayım istedim , aracı alacak yada almayacak arkadaşlara belki ışık olurum.

    uşak ilindeyim uşaktaki ilk sahibinden aracı 38000 km de aldım. Uşakta gelly yetkili satıcısından 2012 ağustos ayında satın alınmış. tüm bakımları uşak gelly yetkili servisine yaptırılmış. orjinal kitapçıkları yedek anahtarı, bakım faturaları hepsi aldığımda vardı, ilk sahibi çok titiz kullanmış, (10 bin bakımı 180 tl , 20 bin bakımı 210 tl , 30 bin bakımı 230 tl)

    Aracı 26,250 ye aldım lpg yoktu lpg taktırdım, lpg de atiker gold ile uyumlu imiş yetkili servisten aldığım bilgi yönünde atiker servisinde atiker gold taktırdım (1400 tl)

    araçlarda yüksek hacimli lpg tanklarıyla kilo poblemi çıkıyormuş vize için, 1355 kg aracın ağırlığı, 1690 kg azami yüklü ağırlığı maksimum lpg den sonra 1390 kg olması gerekiyormuş. (300 kilo fark olması mecburi imiş) 31 litrelik manken tank kullanıldı benim aracımda toplam ağırlık projesi çizildi ben vizeye gittim , en ufakbir sorun çıkmadan vizeden geçtim. Eğer 40 lık -50 lik yada 65 lik tanklardan koydursaydım vizeden geçmeyecekmiş tuv deki arkadaşlar bunu söyledi.

    akabinde 1400 tl ye kasko yaptırdım, ilk kasko olduğu için yüksek çıktı önüğmüzdeki yıl hasarsız olursak 900 tl ye felan düşermiş, 420 tl sigortası tuttu .

    vizeye de yanlış hatırlamıyorsam 160 tl ödedim toplamda : 29,650 tl ye anahtar teslim herşeyisi içinde bana mal oldu.

    Şimdi nisan ayından beri 2000km yaptım, 40 bin bakımı geldi önümüzdeki hafta götürecem . aracımda yukarıda bahsedilen sorunlardan hiçbirini yaşamadım ben hemen deneyimlerimi aktarayım

    Araç süper geniş , içine oturunca passata oturmuşsunuz gibi bir his var, d,ireksiyon müthiş yumaşak , elektrikli direksiyonmuş serçe parmağınızla bile çevirrisiniz.
    yolda giderken 4 kişiden birisi muıtlak dö nüp dönüp bakıyor, hele aracınız benimkisi gibi siyah ve o gün yıkayıp sildiyseniz.


    1-Mayısta ilk sıcaklar başladığında klima yeteli soğutmuyordu , hemen yetkili servise gittim , polen filtresi değişecek istersen bakımı bekle istersen hemen değiştirelim dediler , bende hemen değiştirelim dedim , 15 tl imiş polen filtresi , 5 dakika içersinde değişim yaptılar işçilik almadılar.

    2-direksiyondan kumanda düğmeleri yoktu benim araçta, yetkili servise sordum , 140 tl imiş , hemen yatırdım 2 saat içersinde montaj yaptılar yine işçilik almadılar.2013 modellerde olan direksiyon kumanda düğmeleri artık benim aracımda da var.

    3-sunroof düğmesinin oradaki tavan labması da bünyesinde barındıran gözlük koyma kabını ben zorlarken kırdım , hemen servise gittim sunroofsuz modellerde 55 tl imiş, benim modelde 90 tl imiş( sunrrof düğmeleri olduğu için ) hemen sipariş verdirttim 3 gün içinde geldi 10 dakikada taktılar 90 tl ödedim yine işçilik almadılar.

    4-Malum yağmurlar bitmedi gitti, silecekler tam işlevinde değildi onalrı değiştrittim yetkili serviste 20 tl aldılar.

    5-Kalkışlarda ve rampalarda hafif bir bayılma oluyor gaz tepkime pedalı varmış , onu taktıracam fiyatı 650 tl imiş keyfe keder bişi ama kullananlar ciddi ivmelenme farkları görmüşler önümüzdeki hafta bakıma götürdüğümde bunu da düşünüyorum.

    şu ana kadar ne zaman gittysem bana hiç bir zaman bunun parçası yok , bilmemne diyen olmadı, gider gitmez hemen ilgilendiler , önümüzdkei yılda volvo ile ürettikleri otomobilin gireceğinden felan bahsettiler ama bu kulaktan dolma gibi geldi bana.

    AYRICA 5 YIL -150BİN M GARANTİSİNİN SÜRDÜĞÜNÜ ISRARLA HER GİTTİĞİMDE YİNELEDİLER.
    2017 YILININ 8. AYINA KADAR GARANATİM DEVAM EDİYORMUŞ.

    2012 MODEL
    DİJİTAL KLİMA
    ELEKTRİKLİ KOLTUK
    SUNROOF
    10 ADET AİRBAG
    ABS
    CD-MP3 ÇALAR DİREKSİYONDAN KUMANDALI
    4 CAM OTOMATİK
    YOL BİLGİSAYARI
    ELEKTRİKLİ DİREKSİYON
    DERİ KOLTUK
    VS. VS
    10 BİN BAKIMLARI 200-250 TL ARASI

    ZATEN BU ÖZELLİKELRDE BU MODELDE ARACIN PAS TUTMAYANI, 2. ELİ TUTALINI ARKADAŞLAR PASSAT OLUYOR , JETTA OLUYOR ONLARDA 30 BİN DEĞİL TAHMİNİM 60 BİN FELANDIR

    BIRAKINDA BU ÖZELLİKELRE BU FİYATA BİNERKEN VARSIN 2. ELİ AZ TUTULSUN

    BEN DE BİNERİM 2 YIL DAHA HEVESİMİ ALIRIM O ZAMAN GELİRSE ÜST MODELLERİ ONALRDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM CİDDİ CİDDİ.

    BEN MEMNUNUM BANA KEYİF VERİYOR GÜZEL VE HACİMLİ BİR ARAÇ. ÖZELLİKLE BENİM GİBİ ALBEA DAN SONRA BUNA BİNERSENİZ KENDİNİZİ RÜTBE ALMIŞ HİSSEDİYORSUNUZ.

    SON HIZDAN BAHSEDİLMİŞ BAZI YORUMLARDA BEN UŞAK AFYON YOLUNDA 180 İ GÖRDÜM ARKADAŞLAR. DÜZ YOLDU V.S YOL BOŞTU , ARABA SADECE TONAJLI OLDUĞU İÇİN İLK KALKIŞLAR VE YOKUŞLARDA BAZEN YIĞILIYOR HEPSİ BU.ONUDA GAZ TEPKİME PEDALI İLE ÇZÖERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

    BENİM NACİZANE 3 AYLI KDENEYİMLERİM BUNLARDIR.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Car Specialist

    Tecrübelere dayanarak söylüyorum.



    Alman malı veya en kötü ihtimalle Japon malı arabalara bakın. Fransız arabaları dahi Geely'den iyidir.

    Kaç yaşındasınız?Hangi okulu bitirdiniz?Ne iş yapıyorsunuz?
    Bunları öğrenip bir değerlendirme yapabiliriz.Ben 63 yaşındayım.Emekli matematik öğretmeniyim.Orta okulu sanat okulunda okudum.
    Bilgi sahibi olmadan düşünce sahibi olan binlerce insan tanıdım.Bilgi iletişimi sayesinde teknolojik şirketlerin bir çoğu birbirlerine yakın
    teknolojide araçlar üretiyorlar.Bir kısmının marka değeri yüksek olduğundan çok daha pahalı araçları satabiliyorlar.Bu işlerde tanınabilirlik
    konusunda yetersiz iseniz isterseniz alleme-i cihan olun işe yaramıyor.Düne kadar insanlar hain dayı diye Hyundai'i kötülerken şimdi çok daha
    yüksek fiyatlara bu araçları alabiliyorlar.Bmv,Mercedes, İphone prestij için alınıyor olabilir.Ben her üründe fiyat/performans oranına bakarım.
    Boşuna markaya para vermem.Adam gömleği 15000 dolar kira ödenen mağazadan alabilir.Ben aynı gömleği sahte olmaması garanti ise daha kenarda köşede
    bir yerden alırım.Şurdan aldım diye hava atmak baba parası yiyenler için önemli olabilir.
    İçinde bilgi olmayan iletiler bana eziyet veriyor.Kusura bakmayın.




  • Aracin ic kismi bile ,resmen bagriyor ben cin maliyim diye
    Cakma Cadillac logosu ,arka kisimi s-klasse tan kopyalamislar . teknik 0

    yok abi bu cinlilerden adam olmaz.
  • Markanın Avrupalı tüketici için Avrupa standartlarında ürettiği ilk otomobil serisi olma özelliğini taşıyor. Bu serinin ilk üyesi olan EC7, Türkiye’de Geely’nin sunduğu en güvenli, en performanslı ve en çevreci araç olarak öne çıkıyor.

    Motor yönetim sistemi, fren ve yakıt sistemi, elektrik-elektronik kontrol üniteleri gibi son derece kritik konularda Bosch, Valeo, Delphi gibi pek çok dünya devi teknoloji şirketiyle oluşturulan işbirlikleri sonucu üretilmiştir.

    Geely’nin Emgrand EC7 modeline duyduğu güvenin en önemli kanıtı ise bu model için mekanik, boya ve paslanmazlıkta verdiği 5 yıl /150,000 km garanti uygulamasıdır. Türkiye’de zorunlu olarak verilen 2 yıl ya da 60,000 km yasal garantinin üzerine verilen 5 Yıl / 150.000 km' garantisi, Türkiye’de bu kadar geniş kapsamlı verilen ilk garantilerden biridir.

    Geely Emgrand EC7 ülkemizde 1,5 lt. 98 hp benzinli CVVT motor ile satışa sunuluyor. 1498 cm3 hacimlik bu motor, 6000 dev/dak’lık motor devrinde 98 hp, 4000 dev/dak’da ise 126 Nm maksimum tork üretiyor. Bir çok prestijli marka tarafından da kullanılan yüksek teknolojili yeni nesil CVVT motor, her devirde yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sunuyor.

    Aracın standart donanım listesinde bulunan EBD destekli ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, darbe emici özellikli ön tampon, kapı içi darbe koruyucu barlar ile güvenliği ön planda tutan Geely Emgrand’ta ayrıca yol bilgisayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve bagaj açma, elektrikli, ısıtmalı ve led sinyalli yan aynalar, katlanabilir kontak anahtarı, tam otomatik digital klima ve polen filtresi, radyo/CD/Mp3 çalar ve USB bağlantısı, elektrikli ön ve arka camlar, otomotik yanan farlar, arka cam içi gizli radyo anteni, ön ve arka sis farları standart olarak sunulan konfor ekipmanlarından bazıları.

    Detaylar için :GEELY
    Satış Fiyatı : 28.888 TL
     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7

     Geely Emgrand EC7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackersun -- 11 Mayıs 2011; 17:53:02 >







  • Beyler geely arabamız var kesinlikle tavsiye etmem.Biz 0 aldık ve nerdeyse turkıyede piyasasıyok alınca zor satılır.Zaten kullanılan metal vs hepsi vasat.Ayagamı yerden kessin diye alcaksanız tofaş alın daha iyi :D
  • Ah işte, yerim yok.:( Olsa üçbeş tanede ben alıp atacağım ama.
    Şaka bir tarafa birde şu gerçek var ki,Türkiyede her aracın alıcısıda satıcısıda bulunur her zaman.
  • Öncelikle ne Geely sahibiyim nede almayı düşünüyorum.Önceki mesajlarıma bakan bunu görür zaten.Ancak bir kaç kelam etmek istiyorum.

    Öncelikle Çin diye baştan ön yargılı bakanları anlamıyorum.Telefonlarınızdan tutun da,ısıtıcınıza,ampülünüze hatta diş fırçanıza kadar neredeyse günlük hayatınızda kullandığınız her şey Çin'de üretiliyor.Araştırma yapılsa eminim yüzde 80'lerden aşağı inmez bu oran.Bazıları Çin'de üretilir ama bir marka bandrolü altında üretilir ve alırsınız.Hatta ve hatta ürününüz "marka" diye hava bile atarsınız.Ama aldığınız ürünün biraz inceleyip altını kazırsanız "marka" diye aldığınız bir çok ürününde en azından büyük bir kısmının Çin,Hong Kong,Taiwan gibi ülkelerde üretildiğini görürsünüz.

    Teknolojide yetkinlik mi?Bu konuda en ileri teknoloji uzay teknolojisidir ve bu adamlardan bu konuda sayılı ülkelerden biri.Yani uzay teknolojisini başarabilen bir teknoloji kağıt üzerinde her türlü teknolojiyi üretebilir.

    Sizin ağzınızın suyunun aktığı Ferrari,Lamborghini gibi araçların teknolojisi kıçı kırık kalıyor arkadaşlar o kadar söyleyeyim.

    Ha peki sorun ne?Bütün kaliteli ürünleri ürettiği gibi yan sanayi üretimi de inanılmaz olan bir ülke.Ve bun yan sanayi olayından dolayı biraz da haklı bir şekilde olumsuz bir imaj oluştu ülke hakkında.

    Bu yüzden Çin herhangi bir sektöre yatırım yaparken Ferrari tarzında bir araçla giremez.Çünkü ne kadar kaliteli üretirsen üret kapitalizmde önemli olan marka değerindir.Dolayısıyla Çin'lilerin bir sektöre girerken fiyat/performans ürünü ile piyasaya girmekten başka bir şansları yok.Ha daha sonra önyargı yıkıldıktan sonra ilerisi olur mu?Olur.

    Hatta idda ediyorum ki 10 sene içinde Çin,bir çok ağır ve hafif sanayi kolunda öncü konuma yükselecek.

    Bakın bugün Çin'in ürettiği Xaomi telefonlar daha henüz bir çok ülkede satışta olmamasına rağmen Avrupa'da satıldığı ülkelerde ve dünya genelinde ilk 10'a girdi.Daha da büyüyecekler.Huawei'yi vs. saymıyorum bile.Onlarda kendini geliştirecek.

    Aynı şey otomobil alanında da olacak.

    Ha ben şu an alırım almam bu tercih sebebi.Ben şu an almam çünkü Emgrand serisi hariç çarpışma testlerinde başarılı olan pek yok.Ama daha da önemlisi yaygın servis ağı ve yedek parçası yok.Ülkemizdeki ithalatçılar ayrı bir güvensizlik kaynağı zaten.Ha bu benim fikrimdir.Başkası başka avantajlar görür alır orasını bilmem.

    Bu araçlara çöp deyipde Euroncap'a girmeyi reddeden onlarca italyan,fransız vs. modeline tapan insanları da anlamıyorum.

    Veyahut fikir hırsızlığı,tasarım hırsızlığı deyip de BİM mağazalarının taklit ürünlerini höpür höpür götürenleri de.

    Veya yan sanayi ürün kullananları da.

    Hatta ve hatta internetten oyun,müzik indirip kullananları da.

    Daha da sayabilirim...

    Bana göre fikri mülkiyetin kendisi hırsızlıktır.Düşünsenize ilkel dönemlerde patent hakkı olsaydı bugün her yaktığınız ateş için ateşi bulan kişiye telif hakkı öderdiniz.Bu işin latifesi tabi ama sırf bu yüzden milyonlarca kişinin ilaç patenti sınırlamasına takılıp acı çekerek öldüğünü ve diğer ülkelerin ellerini ovuşturduğunu çok çabuk unutuyorsunuz.

    Ha üretenler kazanmasın mı?Tabi ki kazansın.Bilim adamına saygı ve itibar verilsin.Tasarımlar ve buluşlar ödüllendirilsin.Bu insanlara güzel şartlar tesis edilsin.Ama bu fikri mülkiyetle olmasın.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 21 Ocak 2015; 16:08:17 >




  • Arabadan gayet memnunum süspansüyon gayet yumuşaktır. 2 yıldır kullanmaktayım hiç bir sorunla karşılaşmadım. Arkadaşlar siz hiç reno ve fiat ın eurocap çarpışma testine girdiğini gördünüzmü? 40.000 bakım için servise gittim tam ağır bakımı 435 -TL gibi bir masrafı oldu gayet makul buldum. Sakaryada Elbirlik Servisi servis çalışanları çok ilgili davrandılar. LPG yi de orda yeni taktırdım. Atiker hiç bir hoplama tekleme stop v.s. gibi sorunla karşılaşmadım. inanın arabadan çok memnunum. 22.000.-TL YE aldım full paketini 2. el 32.000.km. deyken kimse kötülemesin arabayı.
     Geely Emgrand EC7




  • HANDSOME_XP H kullanıcısına yanıt
    kimse kötülemesin arabayı, resimdeki arabam ve ben hazırız ona göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juke sero -- 6 Haziran 2015; 0:16:57 >
  • Bakın o halde bir deney yapalım, siz gidin toyotanın o gösterdiğiniz motoru için buji kablosu alın. Evet evet en dandik olan bir buji kablosu alın, bakalım sizin aracınıza uyumlu mu? Veya gidin mekanik bölümlerinden piston-silindir vs.. alın arabanıza uyacak mı? Veya debriyaj balatasını alın bakalım aracınıza ne kadar uyumlu? Eğer aynı olduğunu kanıtlarsanız ben burada eşşeğim diye anırıcam. Ama yok ispat edemezseniz siz anıracaksınız kabul mu?

    He bu arada arabası bile yoktu diyen arkadaş, evet artık Geely Emgrand kullanmıyorum. Sattım ben çoktan. Forumu okumayı bilirsen, eski sayfalarda ne gibi sorunlar yaşadığımı da görebilirsin.
  • 2011 de 29000 tl'ye kampanyalı satılan emgrand 1.5 gsl basic 2012 de kampanyalı 34000 tl'ye satılmış.2014 de ise ötv'ye gelen zamla birlikte 2013 modeli 39000 tl'ye satılıyor.Çin'de ise ec8 modeli 18500-23500 tl arasında bir fiyata denk satılıyor.
    Tamam ön yargılarımızdan sıyrıldık.Konfor ve güvenliği tatmin edici gördük.Bu aracı satın almak istiyorum.Ancak emekli öğretmen olarak 3 yılda aracın 0 km fiyatında 10000 tl'lik artışı hazmedemiyorum.Hadi ikinci el alalım diyorum.Sahibinden .com'da fiyatlar 25000-29000 arasında yazılmış.Çoğu da 27500-28000 aralığında.Adam 29000 e almış 3 yıl binmiş ,neredeyse hiç değer yitirmeden 28500 istiyor.Ben bu mantıksızlığa isyan ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gazozvar


    quote:

    Orijinalden alıntı: akgokhan

    Araştırıyorum ama sıfır Gelly hakkında hiçbir bilgi yok. Neden fiyatı 3 e katlanacak? Bildiğiniz birşey var mı ?

    En az 3e katlanır çünkü volvonun araçları 3 kat daha pahalı ve geriye yönelik de dahil olarak tğm geelyler volvo güvencesi ve kalitesi ilen kapış kapış gider, karaborsa olur. garajında 3-5 Geely saklayan var, volvodan dolayı.




    "garajında 3-5 Geely saklayan var" kısmına iyi güldüm. az daha abartın.

    ben birkaç hafta öncesine kadar geely almayı düşünüyordum, yukarıda mesajımı da görebilirsiniz. arabayı canlı inceleyince fikrim değişti. neden? çünkü bir kere o jantlar lastikler böyle kalıplı arabaya ufacık kalmış. bir diğer husus iç konsol plastiğinin kalitesinden herkes şikayetçiydi, içine oturmadan yan camından içeriye baktım, plastik gerçekten bir tuhaf çok basit duruyor beni asıl soğutan bu oldu benim için konsol çok önemli. motor kaputunu kaldırdım içerisi boş gibi yukarıdan bakınca asfalt görünüyor radyatörle motor arasında epey boşluk var. sebebini anlayamadım. servis ve yedek parça kısmına hiç girmiyorum. alan arkadaşlara hayırlı olsun, ancak ben vazgeçtim başka arayışlar içerisine girdim.

    son diyeceğim şudur ki yok fiyatı üç katına çıkacakmış yok garajında 5 tane geely saklayan varmış vs insanları salak yerine koymaya çalışmayın. arabaya bu şekilde sempati toplayamazsınız tam tersi komik oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacardi cola -- 15 Ekim 2014; 14:12:45 >




  • Yorumlarınızı okudukça çok şaşırdım.. 14.02.2012 tarihinden beri bu aracı yani Geely Emgrand EC7 marka ve model aracımı zevkle kullanıyorum.. (Bknz. Resim)

     Geely Emgrand EC7


    36500 KM'yi geçtik.. Şükür farların değişmesi dışında birşeyi değişmedi..

    Servis konusunda bu işten çok para kazanmak isteyen servisler maalesef markayı olağanüstü kötülüyorlar.. İstanbul'da olduğum zamanlar bizzat şahit oldum.

    Anadolu Grubu çok saçma politikalar izliyor o ayrı.. Belki de araç hiç gelmeyecek ilerleyen senelerde.. Ama bir söylenti var.. 2015 yılında 1.3 motorlu 130 küsür beygirlik bir turbolu araçla rüzgar gibi geri döneceği..

    Her neyse.. A'dan Z'ye modifiye'ye uygun bir araç ve resimde biraz farketmişsinizdir..

    Kaza haberine ayrıca üzüldüm.. Sanırım ölü yok.. Bu halde yaralı kurtulmak zaten mucize..

    Almayanlar, kullanmayanlar hala b.k atmayı çok seviyor.. Ama bizde sizi seviyoruz bilin istedim :)

    Sağlıcakla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekskalibur


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hüsami

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ekskalibur

    İyi sallıyorsunuz.

    ben mi sallıyorum ayıp size arabayı kullanmış biri olarak size bunu yakıştıramadm

    Hocam yanlış anladınız sanırım yukardaki arkadaşı kastettim.Görmeden kullanmadan yorum yapıyor.Sizle alakası yok yani.

    tamam ozaman kusura bakmayın ama sizin yazdığınız mesajın üstünde benim mesajım vardı ve yazdığınız mesajada alıntı yapmamışsınız bende kendime yazıldığını sandım tekrar özür dilerim iyi akşamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HANDSOME_XP

    Arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıldır bu arabanın sahibiyim. İnanın çok memnunum fakat bu arabanın yeni modelleri 2014 ve 2015 bir türlü türkiyeye gelmedi acaba türkiyeden tamamen elini çekiyormu chevrole gibi. Bir de bu arabaya uyayan mekanik parçaları mesela buji kablosu mazda lantis ile aynı. başka varmı diğer parçalar ile ilgili bu aracı kullanan diğer arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.


    Forumu takip edersen Mazda Lantis ile aynı olduğunu da ben söylemiştim. Gene acı tecrübelerimden biriydi. Bütün sanayiyi elimde buji kablolarıyla dolaşmıştım.! Servisler o kadar vurdum duymaz ki, sanayide uyan parçayı bul tak diyor. Sizde elinizde nadide bir araç olsun, hiç parçası bulunmasın istiyorsanız alın bir tane.! 2013-2014-2015'de bu arabalar gelmedi Ve bundan sonrada gelmiyecek. Boşuna umut etmeyin.. Benden size tavsiye.




  • HANDSOME_XP H kullanıcısına yanıt
    Bu arabayı kötülemeye çalışan bi çete var. Piyasadaki tüm araçları ucuza kapamaya çalışıyorlarmış.
  • Bu lineayi pek bir ezmissiniz hatta isi abartip linea alacagima bu konusu gecen arabayi alirim demissiniz.

    Linea bu tip arabalarla kiyaslanacak bir model degil. Bugun taksici adam 300bin kim devirmek uzere linea aliyor.

    Bu adamlar 150bin garantisi veriyormus. Siz onemli bir parca bozulunca heleki 100binden sonra garantim var diye gidin bakalim servise nasil kanirtiyorlar sizi kullanici hatasi diye.

    Beyler objektif olun biraz. Savunulacak araba var savunulmayacak araba var. Birakin emergani memergani artik her neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 2 Haziran 2015; 9:11:33 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.