Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.253
Cevap
19
Favori
686.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet o umutsuzluk beni sattırdı zaten. Bu arada bu araçta şunada şahit oldum, aracın kaput kısmının altı komple paslanmıştı.

    Bi kaç yere rütuş yaptırdım, kaportacı bile dedi, 2011 model arabada böyle pas olur mu abi ya diye.

    Anadolu Grubu bu araçlara girdiği için pişman olmuş sanırım. 2013-2014 hiç ses seda yok. Benim satmam için yedek parçasının bulunamaması yeterli.
  • 5-9 eylül 2014 arasında yağan şiddetli yağmurlar birçok ilde sellere neden oldu.Özellikle alt geçitlere dolan sular yüzünden araçlar yarı beline kadar sulara gömüldü.Hangi marka olursa olsun bu durumu yaşayan otolarda paslanma kaçınılmaz olarak ortaya çıkacaktır.Buna mercedes de emgrand da dahildir.
  • Türk İnsanı

    Kaza yerinde işini gücünü hatta Dünyasını unutur nedense gidip yardım edecektir ama önce olay yerinde suçlu kimdi sorusuna cevap bulmalı sonra uzaman soruları olan kaç yaralı kaç ölü var. İnanın bunun gibi bir çok özelliğimiz mevcuttur ve bizler bazı gereksiz bizlere hiçbir katkısı olmamış olan bazı gelenek göreneklerimizi adet ve törelerimizi unuttuysak inanın bunlar gibi Türk İnsanın daha medeni daha akıllı ve daha bilimsel ve gerçeğe en yakın şekilde düşünecek yeni nesiller gelecektir. Babalarımızdan bizlere miras kalan bir aracın önce neresinden bakılır? Boya var mı nasıl anlaşılır ? v.s. gibi gibi bir sürü expertizlere bile taş çıkartan bilgilerdir bunlar.

    Tüm Karsal Yolla Taşımacılık yapacak olan araçlar Kamyondan süper spor otomobillere kadar Yüksek Mekanik bilgisi olan Mühendisleri, Elektronik Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri v.s. Yani kısacası konusunda uzman olan kişiler bir araya gelerek herkes kendisinden istenilen ve beklenen işini en iyi şekilde ve en iyi usta ve yardımcı elemanları ile yapılan ve ortaya çıkan emek, uğraş, fedakarlık gibi bir çok kişisel sonuçların ürünüdürler bu araçlar.

    O yüzden bir şeye .... atmadan önce birilerinin de senin yapmakta olduğun iş veya emek veya her ne ise ... atarsa cevap çok net bir şekilde olacağına kesin eminim.

    Adamlar Bir çok Ünlü firmanın cesaret edipte almadığı VOLVO firması satın almışlar ve insanların en çok hoşuna giden otomobillerden esinlenerek parçalarının benzerlerini yapmışlar. Ne yani yıllar önceki kullanılan Testiler vazo oldu da bizim içme şeklimizde kadeh nasıl tutulur mu oldu yani.

    Bırakın üç beş matematik bilsek herhalde Einstein aslında çok zeki değildi o zaman ki insanlar çok geri zekalıydı derdik herhalde....

    Bakın foruma kaç tane bu konuda uzman olan Makina Mühendisi veya Otomobil sektöründe çalışan uzman bu bahsettiğiniz otomobil için yorum yapmış ??? Yok dimi işte uzman olmadığın konuda yorum yaparsan buna ben ... atmak derim arkadaş.

    Bu bahsedilen otomobil için sizler adına uzman gözüyle yaptığım araştırma:

    Çarpışma testlerinden aldığı sonuç geçer notun üstünde...

    Çarpışma Testlerini ise Uzman olan ve tarafsız yetkili güvenilir firmalar tarafından yapılmakta ki yani rüşvet vermek gibi usulsüz durumlara karşın bu adamlar verdikleri güvenden sonra araç güvensiz olduğunda yüksek bir tazminat ödeyecekleri için kendi bindikleri dalıda kesmezler. Hiç bir otomobil Tank olarak trafiğe çıkış izni alamaz trafiğe çıkış iznini de Ülkedeki Motorlu Taşıtlar Bakanlığı verdiği için araç eğer Uygunsuz ise bu birimde çökmüş olur.

    Araç yaklaşık olarak boş hali 1355 Kg. Bu ne demek oluyor yani araca hiç bir aksam motordan koltuklara döşemeler kadar hiç bir şey monte edilmeden şasi ağırlığı 950 kg. gibidir ve bu durumda Metalin özgül ağırlığı 7.85 olduğuna göre ortalama olarak 950/7.85 = 1.2 sac kalınlığı bulabiliriz. Neredeyse eski eski chevrolet impala diyebiliriz.

    Şasi kısmında ise Motor kesme kulakları bu özellik şöförün ön kısımdan yapacağı kazalarda Motoru kucağına almaması için düşünülen bir teknik ama bununda bildiğim kadar çok pahalı Otomobillerde var M...des bakılabilir.

    Fren sistemi her araç gider ama her araç durmaz diyende yine M....des Teker kısmında baskı yapan ekipmanları Bosch tarafından üretilmüş ve ABS fren sisteminde Pompada uzaman Frasızların Value pompası diyebiliriz.

    Motor ise bir kaç ünlü Otomobil firması kendi motorunu kendisi üretmektedir ama en çok gözde otomobil firmaları ise motorlarını Dünyada sayılı sayıda olan Motor üreten Fabrikalardan alırlar GENERAL MOTOR ise en başta gelmekte hımm dedim NICALO TESLA nın hayatını okuduğumda bu firmayı biliyorum bilime değer veriyor demek ki zaten bilgi demek para demek para demek huzur demek.

    Emniyet güvence sistemleri 8 Hava yastığı tüm yolcularına kazada bir şans vermesi konusunda Tedbirini Al Takdirini Allah'a bırak sözüne isabet bir çok ünlü marka araçta olmaması şaşırtıcı bir özellik düşünülmeli deyince yahu Yıllarca AUDI A3-A4 serisi Çin de üretilmiş olup olmaması neyi değiştirdi biliyor musunuz ama adamlar istedikleri kalitede üretmişler nasıl şimdi İPHONE çin de üretiliyor ve hatta arasında yazmasına rağmen olsun ağbi adamların sonuçta üsütün de arması var.

    CEM YILMAZ BEY işte size yine TÜRK MUTFAĞI malzeme bol nasıl olsa... B.. atmayın :D




  • ellerinbe sağlık çok güzel anlatmışsın şu aracı bu kadar kötüleyenler benkide 5-10 yıl içinde bunlardan kullanmaya başlayacaklar hyundai piyasaya çıktığında çok fazla tutulmadı çünkü ithal bir araçtı mesela mercedes travego otobüs üretimine 2001 yılında başlamış ama türkiyede 403 üretimi sona ermese travego satışları patlamayacaktı mercedesler ayrıca kedi motorunu değil sadece citan diye bir modeli var onu bile renaulta ürettiriyor ve aynı cliodaki dizel motoru kullanıyor tüm mersolar japon toyota küçük hacimli dizel motor üretemiyor üretirsede verimli yapamıyor yaparsada 2-.2 oluyor oda türkiyedeki vergisi çok pahalı olduğundan bmwdwn motor almaya başladı mesela hondada aynı şekilde hiç honda civic modelinde dizel gördünüz mü neden yok küçük hacimli motorları üretemiyorlar honda civic dizelse ya motoru enaz 2.2 yada motor atılmıştır enazından bu adamlar her bişeylerini kendileri üretmeye çalışıyorlar renolar gibi ön çamurlukları plastik değil metal evet renoların ön çamurlukları plastik inanmayan clio ve sebollere baksın sonra bu aracı kötülesinler araç gayet iyi bi araç bence kullanışıda lineadan daha iyi linea kalas gibi araba




  • Reklam yapmak istemem ama aracın aksesuarları da çok önde 16" Alm alaşımlı jantlar, kapılar otomatik cam açma kapama ve cam sıkıştırmaya karşı otomatik geri açma sanroof var ise aynı özellik var ,elektronik ayarlanbilir sürücü koltuğu ,elektronik ayarlanabilir dikiz aynaları ,Dikiz aynası sinyal lambaları, Ergonomi yapıda koltuklarda sadece temizlik olarak avantaj ama sıcak soğuk günlerde kötü ,Xenon mercekli elektronik ayarlanabilir farlar v.s. Telefon ile aradım sordum ve hiç bir aksam ve aksesuar Çin veya muadil değildir hepsi en kaliteli firmaların ürünleridir. İsteyen herkes aracın parçalarını ve aracın üzerinde üretici firmaların etiketleri logoları ve etiketleri mevcuttur seri numaraları da mevcuttur kontrol edebilirler dediler.

    Şimdi bana sorarsanız bu işin içinde bir b.. var yahu bu milleti soğan soyar gibi soydunuz bee. Ulan bu adamlar hepsinin en tanındık araçlarda takılı olanlar ile aynı oldukları söylüyor gel kendi gözünle gör diyor da benim anlandığım bu millet 70- 80 TL İle araba alıyor da 30 TL sonrası için herhalde ........ alıyor derim yani.

    İkinci el prim yapmıyormuş yahu 70 alan 80 satıyor hayır 60 satıyor eeee adamda 30 almış 20 satıyor hesap kitap damı bilmiyor bu adamlar heee para demet demet olunca çok gözükoyor herhalde...

    Pardon ama MAL zeme çok oldukça daha bu ülkede CEM Bey para sıkıntısı çekmez




  • Yeni modellerin ne zaman geleceği hakkında bilgisi olan varmı acaba.
  • Dün kia ve geely Afyonkarahisar baş bayisinin önünden geçtim.Magazada Emgrand modelleri yoktu.Çoğunluğu kia idi.
  • araba gayet guzel, camur atanlar ozellikle atıyor bence. piyasadaki hemen hemen tum araclara bindim, bu buyukluk, konfor ve bu maliyette baska arac yok piyasada. Sadece turkiye piyasasına yeni aracların gelmemesi dusunduruyor, buda sanırım turkiye ana distiribitorunden kaynaklı sanıyorum.
  • Herkese Merhaba,

    Arkadaşlar bu aracı almayı düşünüyorum, 2010 model bulunduğum şehirde temiz bir tane buldum. Kafama takılan birkaç husus var;

    1- Yedek parça sıkıntısı yaşar mıyım, servis nasıl, yarın birgün yolda kalsam sanayide dükkan dükkan dolaşıp araçtan anlayan usta, ya da yedek parça arar mıyım?
    2- Arabanın şu anda sıfır üretimi devam ediyor mu, daha önceki echo vb modeller gibi üretiminin durması gibi bir şey söz konusu mu, yeni modelleri (ec8-9) Türkiye'de satışa sunulmayacak mı?

    Hepinize keyifli sürüşler.
  • Kardeşim, sana samimi olarak söylüyorum ki. Aracın aldığın gün parça sıkıntısı yaşamaya başladığın gündür. Ben elimde bütün sanayiyi baştan sona dolaştığımı biliyorum.

    Servislerin söylediği de, parçayı al eline sanayide uyan parçayı tak. Bu ne saçma bir cevaptır.

    Nitekim ben sattım kurtuldum, araç geliştirilse güzel bir araç olabilir. Ama bu haliyle de binilebilir. Fakat parça sorunu ciddi derecede var.

    Ben sana al yada alma demem, fakat ben binen birisi olarak, bir daha anca bedava verirlerse alırım.
  • Gelly Emgrand almayı düşünüyordum fakat fiyatların uçukluğu yüzünden vazgeçtim.Onun yerine hemen hemen aynı model aynı paraya Mitsubishi Lancer bakıyorum. Emgrand güzel araba fakat alınabilir değil.


    http://galeri.otomobilsayfasi.com/galeri/cin-isi-otomobil-turkiye_de-tutmadi/502131-191881
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 aydır Geely Emgrand modelini kullanıyorum. Almadan önce forum sitelerini didik didik ettim fakat detaylı bir açıklama bulamadım. Daha doğrusu güven veren bir yazı görmedim. Busebeple iğneden ipliğe Emgrandı ben anlatayım dedim.
    Öncelikle aracın kasasından az bahsedeyim. Aracın şasisi yani dış görüntüsü resimlerde görüldüğü gibi mükemmel Kapı saclarından yada tavandan tıkırtı değilde tok bir ses geliyor. Yani iç bariyerler ve sac kalınlığı arabaya ağır bir hava katıyor. Merccedes / Chevrolet Cruise' i andıran bir duruşu var. Dış kasa kullanıcıya güven veriyor açıkcası.
    Motor gücüne gelirsek 1.5 106 Hp VVT motor var. Atiklik konusunda yüzde yüzlük bir verim alamasam da vasat bir durumda da değil açıkcası. Rampa çıkışını 2 şekilde denedim klima açık ve kapalı konumdayken. Klima açık iken rampayı 110-115 km hızla çıktım, kapalıyken ise 120-123 km lik bir hıza ulaştım. Rampa kalkışlarında sıkıntısız bir kalkış yaşadım.
    İç dizayn konusunda bir tek yerde kusuru var o da torpido ve göstergeler. Araç dıştan ne kadar vahşi ve çekici görünsede şöför koltuğuna oturduğunuz anda hayal kırıklığına uğruyosunuz. Dizaynı biraz daha iyileştirmeleri gerekli. Yakıt durumunu net bir şekilde test edemedim fakat şekir içinde 10 km de 1 lt yandırdığını söyleye bilirim.
    Aracın 9 adet hava yastığı var (Sürücü, yolcu torpido hava yastığı, sürücü yolcu yan hava yastığı, sürücü yolcu ve arka perde hava yastığı)
    Araç modifikasyona uygun. Yani birçok aksamı sonradan ekleyebiliyorsunuz. Yapboz gibi. Örneğin direksiyon radyo kontrol ünitesi gibi. Fren mesafeci çok iyi. Aracın 4 adet disk fren sistemi mevcut. Hidrolik sistemlerde delphi ve bosch ortak çalışması mevcut.

    Artıları ile eksilerini kıyaslarsak eğer ;

    Artılar
    C sınıfı bir araç için çok iyi bir fiyata sahip olması
    Kasanın Volvo tesislerinde üretilmiş olması
    Güvenlik konusunda Euro N-cap dan 4 yıldız almış olması
    Motorunda VVTI teknolojisi kullanılması
    Ergonomik ve sürüş konforu sağlayan yapıda bir kokpitinin olması
    İç hacim olarak geniş kapasiteye sahip olması
    Hidrolik debriyas sisteminin kullanılması
    Dijital klimaya sahip olması


    Eksiler,

    İç malzeme daha kaliteli bir görünüşe sahip olabilirdi
    Özellikle farlar çok çabuk solma yapıyor. Cam kaldırma düğmelerinde renk atmaları meydana geliyor. Vites topuzu nikelaj kaplamarı çok çabuk soyuluyor.
    Gösterge tamamen vasat. R12 tipinde bişey :D
    Yol tutuşu konusuna hafif bir problemi var. Virajlarda hafif savurma yapıyor.
    Vites geçişleri kemik geçiş. Yani vitesi değiştirdiğini ruhen bedenen hissediyorsun biraz daha yumuşak bir sistem yapılabilirdi
    En göze batan şey ise gögsün tam ortasına konuşlanmış djital bir gösterge alanı. Bu çok komik ve gereksiz bişey. Bu ekranda saati emniyet kemeri göstergesini, ön arka sis farı uyarını lambasını ve Yine renault
    Broadway dan kalma bir djital saati göreceksiniz.
    Henüz otturtulmamış bir servis ağının olması (Benim yaşadığım ilde var ama bazı bölgelerde henüz kurulmamış)

    Aracın genel özelliklerini sıralarsak eğer;

    10 hava yastığı
    elektrikli ısıtmalı dikiz aynası
    Otomatik far sensörü
    Gündüz farı
    Optik mercekli farlar
    Dijital klima
    Ön ve arka kol dayama
    Ön arka sis farı
    4 cam otomatik
    Orjinal alarm sistemi
    Elektrikli bagaj açma (Kumandadan ve düğmeden)
    Otomatik kalkan camlar.


    Araca sonradan yaptıklarım resimde. Direksiyonu deri kaplayınca farklı bir hava kattı araca. Azda olsa kusurları görmeme engel oldu. Cam kaldırma düğmelerinin çevresınde ki renk atmasına da gri bir folyo ile çözüm buldum :) Az uğraştırdı ama değidi hayatta renk atmaz artık. Lastikler araca göre çok ufaktı ve komik duruyordu. Size önerim 17" bir jant lastik takmanız. Yoltutuşunu ve hızını o zaman görün meretin. Ama sunu unutmayın eski jantlarınızda ki göbekleri mutlaka alın. Aracın orjinal havasını bozmayın

    Son olarak Gelly Emgrand alınır mı diye sorarsanız 25.000 liranız varsa bu paraya alabileceğiniz en iyi araba derim. Daha fazlası varsa Jetta passat gibi mollere bakın :)
    Saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatihgurkan@hotmail.com -- 23 Ekim 2014; 21:58:35 >




  • @ fatıhgürkan

    hocam gzel bir özetleme olmus

    3 sene zaman icerısınde kac bin kilometre devirdiniz, kronik sorunları oldumu ?

    iyi günler
  • mfatihgurkan@hotmail.com M kullanıcısına yanıt
    km'de 13 kuruş demişsiniz de orası biraz halay olmuş ya da hesap hatası. km'de 13 kr 100 km'de 13 lira demek 4.90'dan hesaplarsak 100km'de 2.65lt demek ki bırakın şehir içini şehir dışında bu değer hayal. O aracın şehir içinde yakacağı min 100km'de 8 litredir ki bence bunun da üzerindedir çünkü teknoloji olarak eski bir motor. Bunun dışında yazdıklarınıza bir şey diyemeyeceğim çünkü araca hiç binmedim.
  • aracın lpgsi mevcut arkadaşım onu unuttun 2.70den hesapla
  • mfatihgurkan@hotmail.com M kullanıcısına yanıt
    İçeri çok ses alıyor mu ? Alt takım nasıl ? Kasilerden geçişlerde tıkırtılar nasıl ? Geçen bir sıfır Reno Sümbüle bindim berbat ötesi 36500e aldı arkadaş ve hiç beğenmedim.
  • Kalite ve konforda focus ve mazda gibi pahalı arabaların üzerinde olmasına rağmen algı oyunları nedeniyle henüz tutulmadı. 1-2 ay daha sabrederseniz 2. elde fiyatları üçe katlanacak, sıfır geely 75000 olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gazozvar kullanıcısına yanıt
    Araştırıyorum ama sıfır Gelly hakkında hiçbir bilgi yok. Neden fiyatı 3 e katlanacak? Bildiğiniz birşey var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgokhan

    Araştırıyorum ama sıfır Gelly hakkında hiçbir bilgi yok. Neden fiyatı 3 e katlanacak? Bildiğiniz birşey var mı ?

    En az 3e katlanır çünkü volvonun araçları 3 kat daha pahalı ve geriye yönelik de dahil olarak tğm geelyler volvo güvencesi ve kalitesi ilen kapış kapış gider, karaborsa olur. garajında 3-5 Geely saklayan var, volvodan dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz abarttınız galiba:) servis güvencesi oturmadıkça bir halt olmaz geely den.
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.