Şimdi Ara

Apple: O artık en büyük teknoloji şirketi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
13.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Güneş olmazsan yıldız ol, ama gökteki en parlak yıldız sen ol !..." R. Tagore tarafından kaleme alınan ve özgün olmanın altına kalın biz çizgi çeken özlü söz, Apple'ın gelmiş olduğu noktaya adeta ışık tutmakta. 90'lara kadar hızlı büyüyen ama çoğu zaman en büyüklerle birlikte anılmayan, bir dönem finansal krize giren ama farklı olmak üzerine inancını kaybetmeyen Apple, ekonomi derslerine konu olan bir başarı hikayesi ile bugün dünyanın en büyük teknoloji şirketi olmayı başardı.



    alt="Apple: O artık en büyük teknoloji şirketi"


    Tarih 1984, yer Moscone Center: Apple, iic modelini tanıtırken...

    Yönetim kurulu kararıyla şirketten uzaklaştırılan Steve Jobs'un kurtarıcı olarak geri çağrılması ve dümenin bir kez daha ona teslim edilmesiyle birlikte yeniden yükselişe geçen Apple, pek çok şirketin batma riski geçirdiği yeni yüzyılın başlangıç yıllarına iPod ile merhaba demiş ve yeni bir akımın öncüsü olmayı başarmıştı. Walkman ile Sony'nin yazdığı başarı hikayesinin bir benzerini tekrar eden Apple, öncesinde çok sayıda taşınabilir MP3 oynatıcısı olmasına rağmen iPod ile gerek tasarım gerekse de kullanım özellikleri açısından endüstriye yeni bir yol çizmiş ve ardından kazanılan bu ivme daha sonra iPhone ve son olarak iPad olarak karşımıza çıkmıştı. Piyasa sürdüğü hemen her cihaz adeta fenomen haline gelen Cupertino merkezli firma, 1989'dan sonra ilk defa Microsoft'u borsada geçti ve son rakamlar itibariyle dünyanın en değerli teknoloji şirketi olmayı başardı.



    alt="Apple: O artık en büyük teknoloji şirketi"


    Tarih 2010, yer yine Moscone Center: Apple, iPad'i tanıtırken...

    Son dönemde satın almalarla büyüyen ve kasasındaki 40 milyar dolar ile nakit varlığı en yüksek şirketlerden biri olduğu belirtilen Apple'ın, teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü NASDAQ borsasındaki hisseleri dün itibariyle %2.8 oranında artış gösterdi. Son hareketle piyasa değeri 229 milyar dolara kadar çıkan Apple, 219 milyar dolar borsa değeri olan Microsoft'u geçerek dünyanın en büyük teknoloji şirketi olmayı başardı. Zor dönemlerinde 3 dolar civarından işlem gören hisseleri, bugün 245$ seviyesinden alıcı bulan Apple, içine girdiği kriz ortamından kurtulabilmek için 1997'de 150 milyon dolar borç aldığı amansız rakibi Microsoft'u, bugün geride bırakarak rekor bir değere ulaşmış oldu. Piyasa değeri açısından Microsoft'u geride bırakan Apple, gelir bazında ise rakibini bir adım arkadan takip ediyor zira son çeyrekte, Windows 7'nin göz ardı edilemeyecek katkısı ile 14.5 milyar dolar gelir açıklayan Microsoft'a karşı Apple'ın geliri ise 13.5 milyar dolar olmuştu.




  • Valla bu adam a söylenecek laf yok yaptıklarını yapıyor ve yaşıyor..bizde bakmakla yetiniyoruz ve onun yaptığı aletlerle.
  • Kullandığım hemen hemen bütün Ürünlerin apple olmasını sağlamaya çalıştım iphone ile tanıştıktan sonra bu adamlar başka bir boyut teknolojide
  • Helal olsun adamlara :)
  • SJ nin su ipad ile cekilmis fotografi gercekten cok hosuma gitmisti. Adamin cihazla duydugu gurur yuzunden okunuyor. Herhalde bir insan ancak cocugu ile boyle gurur duyabilir.
  • Windows 7 gibi büyük bir adımın atıldığı zamanlarda Microsoft'tan daha değerli olmak eleştiriler olacaktır haklı veya haksız ama kimse bu adamın ticari zekasına tek kelime etme hakkı bulmasın kendinde
  • ilk resimdeki diğer iki adam kim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: med_cezir197

    ilk resimdeki diğer iki adam kim ?


    Solda Steve Jobs, ortada 1983 yılında Apple'a tepe yöneticisi olarak atanan (öncesinde Pepsi'nin CEO'luğunu yapan) John Sculley, sakallı olan ise Steve Jobs ve Ronald Wayne ile birlikte Apple'ın üç kurucusundan biri olan Steve Wozniak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

  • ilk resimde sj soldaki dimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: med_cezir197

    ilk resimdeki diğer iki adam kim ?

    en sağdaki Wozniak olsa gerek ama ortadakini bilemiyorum

    edit: arkadaşlar açıklamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsieurje -- 27 Mayıs 2010; 12:57:16 >
  • Çok Başarılı Teknolojik Ürünler Ortaya Koyuyorlar.
  • En yakın zamanda bir MacbookPro alacağım inşallah :)
  • işyerimde mach G5 var evde pc..
    pc'yi daha rahat kullanıyorum ve pc daha hızlı..
  • Dünyanın en iyisi..En başından beri...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    işyerimde mach G5 var evde pc..
    pc'yi daha rahat kullanıyorum ve pc daha hızlı..


    mac i kullanamıyor olabilir misin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DSGNRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    işyerimde mach G5 var evde pc..
    pc'yi daha rahat kullanıyorum ve pc daha hızlı..


    mac i kullanamıyor olabilir misin

    Bence de :)Hem de hakikaten ticari zekası müthiş.
  • Sadece madalyonun bir yüzünü görüyorsunuz. Öbür tarafında apple dünyanın en kolay çöpe giden ürünlerini üretiyor. Bu sayede yerine yenilerini satıyor.
  • adamların pazarlama olayı mükemmel.kusursuz.o yuzden çok büyükler.

    ipod lar çıkar çıkmaz piyasada kulaklık,hoparlor vs vs gibi cihazları satılıyordu.

    bide galiba iskoç malı olması lazım.
    ingilizlerin sahip oldugu ilginç milliyetçilikte bu büyümede büyük etken.
  • mesela? suan bilmem kac yillik bir powerbook g4 kullaniyorum, fan sesi bile ilk aldigim gunku gibi.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ::cc::

    Sadece madalyonun bir yüzünü görüyorsunuz. Öbür tarafında apple dünyanın en kolay çöpe giden ürünlerini üretiyor. Bu sayede yerine yenilerini satıyor.
  • ya zaten başından beri yani ilk pc mi aldığımdan beri hep macbook yada imac istiyordum ama aklımda bir sorun var burası bu sorunun yeri olmayabilir ama cevap verecek arkadaşlar mutlaka vardır ve şimdidende teşekkürler onlara sorum şu ; pc deki gibi oyun oynanabilir mi imac yada macbook prolarda ? ve kasalarına upgrade yapılabilir mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.