Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (154. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.517
Cevap
24
Favori
222.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Guvenlik sebebi ile daimi kapali kalmiyor. Hic bir aracta kalmiyor. Istege bagli kapatma luksu sunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

Guvenlik sebebi ile daimi kapali kalmiyor. Hic bir aracta kalmiyor. Istege bagli kapatma luksu sunuyor.

şimdi olay anlaşıldı ilginiz için teşekkürler

I just Want my Life To be an Adventure
  • 2009 ve ya 2010 dan onceki araclarda stc var sonrasinda dstc var. Zaten ekranda dstc yi getirip kapattiginizda anti patinaj sistemi kapali diyor.
    Bu arada benim dodikler bitti one palaka takmadim arkayada aksam yeni plaka ve plakalik taktik. Nasil olmus sizce
    http://i.imgur.com/0O8VryC.jpg
    http://i.imgur.com/f6HTGLG.jpg
    http://i.imgur.com/77IBVq4.jpg

Aracin arkasi goze cok bos geliyor o yuzden yaydan sonra orjinalinden daha buyuk sagdan ve soldan cikisli egzoz yapicaz ayrica spoiler yapicaz bakalim nasil olucak.

• akdenizatakan kullanıcısına yanıt
    Orada yanlis bir bilgi oldu. 2007model den son 2011 e kadar cesitli opsiyonlarda paketlerde stc ve kombinasyon yada stcsiz baska kombinasyonlarda sattilar c30lari. c30 da stc varsa dstc olmayabilir. Ekstra opsiyonda sunmuslardir. Ama dstc varsa stc ztn vardir.

Bisikletimi aracımın üstünde uzun yolda güvenli taşımak istiyorum...elimde kalın profilli orjinal volvo taşıma çıtaları var, hiç takmadım..

Montaj sırasında, Öndeki çıtayı ön kapıyı açtığımızda üst çıkan deliğe sokuyoruz.
    Arka çıtayı nasıl monaj ediyoruz sonuçta bizde arka kapı yok...
    http://accessories.volvocars.com/tr-tr/C30/Accessories/Document/VCC-449065/2008

Çıtaların üstüne bisiklet aparatı edinmeliyim sizin tavsiye edeceğiniz bir model var mı fp?
    Thule nin modelleri var ki o da isveç markasıdır, tahminim volvoda thuleye yaptırıyor, bu model 240 tl volvoda yetkilide isveçten gelicek 3 haftada kalite ve fiytaı Sizce nasıl değermi?
    http://accessories.volvocars.com/tr-tr/C30/Accessories/Document/VCC-449164/2008

http://www.thule.com.tr/urun-detay.asp?katid=46&kateid=34&uid=6

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: caver

Merhaba arkadaşlar, hepinize mutlu kazasız günler dilerim...
    Danışmak istediğim birkaç konu var,

Bisikletimi aracımın üstünde uzun yolda güvenli taşımak istiyorum...elimde kalın profilli orjinal volvo taşıma çıtaları var, hiç takmadım..

Montaj sırasında, Öndeki çıtayı ön kapıyı açtığımızda üst çıkan deliğe sokuyoruz.
    Arka çıtayı nasıl monaj ediyoruz sonuçta bizde arka kapı yok...
    http://accessories.volvocars.com/tr-tr/C30/Accessories/Document/VCC-449065/2008

Çıtaların üstüne bisiklet aparatı edinmeliyim sizin tavsiye edeceğiniz bir model var mı fp?
    Thule nin modelleri var ki o da isveç markasıdır, tahminim volvoda thuleye yaptırıyor, bu model 240 tl volvoda yetkilide isveçten gelicek 3 haftada kalite ve fiytaı Sizce nasıl değermi?
    http://accessories.volvocars.com/tr-tr/C30/Accessories/Document/VCC-449164/2008

http://www.thule.com.tr/urun-detay.asp?katid=46&kateid=34&uid=6
    Sayın caver

Kayak takımı monte ettmiştim thule firmasının yine, sıkıntısız takılmıştı. Attığınız ilk linkte zaten nereye takılması gerektiği belirtilmiş. Bizim araçların B sütunu ile C sütunu arasında (B ye yakın yerde) cam lastiğinde boşluk göreceksiniz. O bölgeye ekipmanın arka kısmı takılıyor. Açıkçası kalite namına pek fark yok, ki dediğiniz gibi volvo thule a ürettirmiş olabilir.

Sayın akdenizatakan

Araç git gide daha emek verilmiş bir hal alıyor, nazar değmesin. Bahsettiğiniz spoiler Drive seriyisle gelen bir spoiler.(drive spoiler denilince bilen anlar.) İlginçtir R ekipmanı olarak yer almaz. Benim de mecburi harcamalarım bir son bulsa edineceğim aksesuarların başında geliyor. Kendi aracım siyah olduğundan bu tip uzuvlar net seçilmiyor ama bu spoiler arka stopların dahi görünümünü değiştiriyor. Parça fiyatı boyasız olarak 1.200 idi geçen sene sorduğumda.

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design...
    c30 daki en top aksesuarlardan biri de polestar sürümünde sunulan açılabilir spoiler. (sanırım hıza duyarlı değil, el ile manuel sabitleniyor)

Bahsettiğiniz Drive spoiler. İlk etapta drive motorlu 2010 facelift öncesi ve sonrası kasada çıktı. Sonra electrice uyarlandı. Amacı tamamen aerodinami ve yakıt verimliliği. Performans spoileri değildir. Bana göre en büyük avantajı arka camı temiz tutmaya yaraması Çoğu yetkili - özel servis parçayı bilmediğinden montajı kolay değildir.

tipik R spoiler. Zor bi ihtimal çıkması bulunabilir. Asker uğurlamasında falan Türk bayrağını asmak çok kolay ve güzel oluyor. Rüzgarı alıp bayrağa doldurur güzel görüntüler oluşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Folie a deux

Sayın caver

Kayak takımı monte ettmiştim thule firmasının yine, sıkıntısız takılmıştı. Attığınız ilk linkte zaten nereye takılması gerektiği belirtilmiş. Bizim araçların B sütunu ile C sütunu arasında (B ye yakın yerde) cam lastiğinde boşluk göreceksiniz. O bölgeye ekipmanın arka kısmı takılıyor. Açıkçası kalite namına pek fark yok, ki dediğiniz gibi volvo thule a ürettirmiş olabilir.

Sayın akdenizatakan

Araç git gide daha emek verilmiş bir hal alıyor, nazar değmesin. Bahsettiğiniz spoiler Drive seriyisle gelen bir spoiler.(drive spoiler denilince bilen anlar.) İlginçtir R ekipmanı olarak yer almaz. Benim de mecburi harcamalarım bir son bulsa edineceğim aksesuarların başında geliyor. Kendi aracım siyah olduğundan bu tip uzuvlar net seçilmiyor ama bu spoiler arka stopların dahi görünümünü değiştiriyor. Parça fiyatı boyasız olarak 1.200 idi geçen sene sorduğumda.

c30 daki en top aksesuarlardan biri de polestar sürümünde sunulan açılabilir spoiler. (sanırım hıza duyarlı değil, el ile manuel sabitleniyor)

Bahsettiğiniz Drive spoiler. İlk etapta drive motorlu 2010 facelift öncesi ve sonrası kasada çıktı. Sonra electrice uyarlandı. Amacı tamamen aerodinami ve yakıt verimliliği. Performans spoileri değildir. Bana göre en büyük avantajı arka camı temiz tutmaya yaraması Çoğu yetkili - özel servis parçayı bilmediğinden montajı kolay değildir.

tipik R spoiler. Zor bi ihtimal çıkması bulunabilir. Asker uğurlamasında falan Türk bayrağını asmak çok kolay ve güzel oluyor. Rüzgarı alıp bayrağa doldurur güzel görüntüler oluşur.

Alıntıları Göster
    Bu arada belirtmeyi unuttum, bugün volvo kullanıcılarının en korkulan mesajlardan biri olan düşük motor performansı uyarısını almış bulunmaktayım. Öğlen çalıştırdıktan 3 km sonra birdenbire peydahlandı. Yol üzerindeyken Altunizade Volcar'a uğradım. İlgili arkadaş randevusuz olduğumdan biraz bekletse de bağladık güncel makinaya. Bişeyler gözüküyor siz daha müsait bir vakit uğrarsınız denildi. Dpf ve bujileri söyledi. ikisi için 6 yı dedi karşılıklı gülüştük, ayrıldım mekandan.

Bilen bilir bu arıza yüksek ihtimalle Dpf ya da kızdırma bujisi ve ekipmanlarından gelir.

Sonrasında özel servisime uğradım,şansıma dükkan müsaittii. Araç programa bağlandı iki buji sizlere ömür. Önceden değiştiren illaki olmuştur aranızda, bana da bugün nasip oldu. Eski aracımı sattığım arkadaş satın aldıktan 5bin km sonra değişmek zorunda kalmıştı. Bana da şimdi denk geldi. İki aracımın km leri de 75 lerde iken fire vermiş oldu. İkisi de 4. yılda bu sıkıntıya uğradı. Bunlar ortak özellikler.

Genel olarak bu tip şeyleri takım olarak değiştiren biriyim. 4 bujide değişti. Bloktan çıkan fabrikasyon bujiler BERU markaydı, bizde BERU kullandık. toplam 280 tl ye maloldu. Eski aracımın sahibi maslak gençler de bakıma girmişti. Bir buji kırıldığı için 800-900 arası bir meblaya hallolmuştu. Bazı servislerdeki yanlış müdahale 1.5 lara varabiliyor. Buji kırılmadığı için şanslıyım. (dipnot: araç sıcakken söküldü )

Servistekiler Dpf korkumu bildiğinden bana würth ün dpf cleaner ını önerdiler. normal şartlarda 120k larda ışığın yanacağını biliyoruz. Bir ara iki kutu deniycem. 1 er gün arayla iki kutuyu sisteme yediricem. daha sonra 20 k da bir kez bir kutu bitiricem. Maliyeti 80-90 tl, işçiliğine 50 tl falan alıyolar. Aslında tahminim hepimizin yapabileceği bi uygulama. Tekrardan yineliyoruz, kahrolsun dpf. Yaşasın düşük maliyetli ar-ge çalışmaları.

Würth uygulanış, çalışma mantığı youtube tanıtımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 19 Aralık 2014; 20:31:03 >

• Hocam dpf gibi bi derdim yakinda kalmayacak yazilimla iptal edip ayni zamanda katalizoru sokturecegim komple duz boru gecicem susturucularida sokucem. Bu arada spoileri izmirde birinde buldum numarasini aldim kalip cikartip yaptirticam. Aks imda sikinti var gibi suan sag on actirdim baktim icindeki yag bosalmis komprasyona binince tik tik ses yapiyor muhtemelen tamir edilicek. Hala izmire bekliyorum sizi :)

Az önce takmaya çalıştım barları ancak kafaların içinden üçgen şeklinde bir anahtar çıktı gevşetmem gereken o anahtar üçgen şeklinde lokma olmadığı için tam deliklere yerleştirme olamadı, onu bulmam gerekiyor, servise çakmak siparişi vermiştim bisiklet aparatına bakarken, üçgen lkmada bulamazsam soracağım.

Bisiklet aparatı konusunda volvonun aynı aparatı thuleden 50 tl daha uyguna satılıyor, ilginç :)
    240 tl bana 2 adet lazım o yüzden yinede ekonomik değil.. Sonuçta alüminyum malzemeler ve standart kitleme sağlıyorlar,, barın kalitesi daha önemli ama üsteki sabitleme aparatı fazla
    Şu siteyi bir arıcam fiyat alıcam daha ekonomik.

http://www.bagajmarket.com/arac_ustu_tavanda_bisiklet_tasiyicilar.aspx

Dpf temizlemek için boş depoya bir temizleyici döktüm benzinlikteki satılanlardan sonra fulledim depoyu ve yüksek devirde uzun yol yaptım,
    Geçen bakıma gittiğimde bilgisayardaki değerimde Servis bir miktar düşüş olduğunu söyledi ancak yine yüksekmiş değer...
    Würth ü de deneyeyim, muhtemelen boş depoya uygulanıyordur o da..

• Ben arabayi ilk aldigimda eski arac sahibi 2 bin deviri gecmedigi icin inanilmaz bi tikaniklik vardi once yarim depoya würth temizleme koydum 3. viteste 3 bin devir 15 dakika 4. Viteste 4 bin devir 15 dakika yapa yapa izmire geldim arabada cok cok bariz fark vardi. Ben diger ay söktürüyorum en temizi zaten performans odakli yukledigim icin gerekte yok. Diger ay rev limiter li yazilim komple egzoz dpf iptali arti bi kac islemden sonra sizinle detayli bilgileri paylasirim simdilik kozmetik islerini bitiriyorum spoiler coilover boyatma vs.

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

arkadaşlar kışlıklara geçtiniz mi? kar geliyormuş öyle diyolar :) haberlerin yalancısıyım. ben şu an 4. sezonu olacak olan kumho kışlıkları taktırıyorum. sizlerde durum ne?
    sıfırın altını görmeyen istanbul için gereksiz. iki gün yağan kar için değiştiğime yazık. sabahları don olacak diye çoğu zaman yağan yağmurda risk aldığıma değmez.

bende michlenin kışlıkları var ama yok arkadaş takmicam ya...

sıfırın altını görmeyen istanbul için gereksiz. iki gün yağan kar için değiştiğime yazık. sabahları don olacak diye çoğu zaman yağan yağmurda risk aldığıma değmez.

ben de aynı kararsızlığı yaşıyorum her kış geldiğinde, samsunda yaşıyorum ve benzer git geller bende de oluyor, ama yine de taktırdım az önce 2010'da aldığım kumhoları, continental conti sportcontact 5'lerimdem çok memnundum onları özleyeceğim kesin :)

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

ben de aynı kararsızlığı yaşıyorum her kış geldiğinde, samsunda yaşıyorum ve benzer git geller bende de oluyor, ama yine de taktırdım az önce 2010'da aldığım kumhoları, continental conti sportcontact 5'lerimdem çok memnundum onları özleyeceğim kesin :)

Alıntıları Göster
    @akdenizatakan

C30 u tamamen fabrikasyon kullanmayı baz alan biri olduğumdan inanın dpf yahut benzeri iptaller yapmayı düşünmedim. Evet, araç illaki bazı parçaları olmadan da çalışacaktır fakat Türkiye'nin AB ye gireceğini düşünmesem de şahsım olarak benzeri standartlarda yaşamayı seven biriyim. Elimden geldiğince de çevreci olmaya çalışıyorum, aktivist bi tip değilim yanlış anlaşılmasın. Sadece kendimden sorumlu olmak hoşuma gidiyor. 1.6d bir aracı yüklemek genele vurduğunda mantıklı mıdır bişey diyemem, fakat proje bazlı deneysel olaylar hoşuma gider. Ve netice itibariyle araç sizin. İster takla atarsınız ister baştan sona doldurursunuz. Ben varsa bi tecrübem esirgemem :) Ben de elimden geldiğince aracı doldurmaya çalışıyorum belirli bir maliyette. Hunharca aradığım elektrikli ısıtmalı koltuk sevdam umarım bi çözüme kavuşur. Geçen bahsettiğim kapı welcome warning muhabbeti gibi. 3. projem ise ayna altları için çıkma bliss çerçevesi (ya da sıfır getirticem) bulup day'n night kameralar donatmak. Ebay ya da direk volvo'dan orta navi ekran paneli ve çerçevesi ile android yönetimli bi sisteme geçiş yapmak. gelişmiş obd cihazıyla an be an android ya da ms üzerinden takip yapmak. kameraları ekrandan görmek, navigasyon vs vs.

Özetle orijinalliği sabit tutup konfora odaklı bazı projelerim var, ara sıra dile de getiriyorum. Keza sizin yaptığınız gibi performans olarak da doldurmak bir seçenek. Polestar uygun fiyatlı bir yazılım olsa eklemek isterdim ama şuan için düşünmüyorum. Size performans konusunda en büyük önerim turbo ve ekipmanlarını büyütmeniz olur. Yurtdışında bilhassa 2.0d lerde daha iyi sonuç alsalar da 1.6d lerde sistemi (radyatör,borular,boğazlar vs ) upgrade edenler tatminkar sonuçlara ulaşabiliyor. (Turbo da hybrid değil, komple değişim) Aklıma gelmişken umarım görüşebiliriz, sözümüz var :) Ankara-ist arası aynı şekil teklifim geçerli.

Kışlıklar demişken sormak isterim, aksilik olmazsa yarın ist-ankara yapıcam. Yollar baya kötü diyolar, giden gelen var mıdır ? mgm.gov.tr karayolları kısmına baktım eksili dereceler var ama kar olduğuna dair bilgi yok. Kışlıklar var fakat millete güvenmiyorum. Baya kararsız kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Folie a deux

@akdenizatakan

C30 u tamamen fabrikasyon kullanmayı baz alan biri olduğumdan inanın dpf yahut benzeri iptaller yapmayı düşünmedim. Evet, araç illaki bazı parçaları olmadan da çalışacaktır fakat Türkiye'nin AB ye gireceğini düşünmesem de şahsım olarak benzeri standartlarda yaşamayı seven biriyim. Elimden geldiğince de çevreci olmaya çalışıyorum, aktivist bi tip değilim yanlış anlaşılmasın. Sadece kendimden sorumlu olmak hoşuma gidiyor. 1.6d bir aracı yüklemek genele vurduğunda mantıklı mıdır bişey diyemem, fakat proje bazlı deneysel olaylar hoşuma gider. Ve netice itibariyle araç sizin. İster takla atarsınız ister baştan sona doldurursunuz. Ben varsa bi tecrübem esirgemem :) Ben de elimden geldiğince aracı doldurmaya çalışıyorum belirli bir maliyette. Hunharca aradığım elektrikli ısıtmalı koltuk sevdam umarım bi çözüme kavuşur. Geçen bahsettiğim kapı welcome warning muhabbeti gibi. 3. projem ise ayna altları için çıkma bliss çerçevesi (ya da sıfır getirticem) bulup day'n night kameralar donatmak. Ebay ya da direk volvo'dan orta navi ekran paneli ve çerçevesi ile android yönetimli bi sisteme geçiş yapmak. gelişmiş obd cihazıyla an be an android ya da ms üzerinden takip yapmak. kameraları ekrandan görmek, navigasyon vs vs.

Özetle orijinalliği sabit tutup konfora odaklı bazı projelerim var, ara sıra dile de getiriyorum. Keza sizin yaptığınız gibi performans olarak da doldurmak bir seçenek. Polestar uygun fiyatlı bir yazılım olsa eklemek isterdim ama şuan için düşünmüyorum. Size performans konusunda en büyük önerim turbo ve ekipmanlarını büyütmeniz olur. Yurtdışında bilhassa 2.0d lerde daha iyi sonuç alsalar da 1.6d lerde sistemi (radyatör,borular,boğazlar vs ) upgrade edenler tatminkar sonuçlara ulaşabiliyor. (Turbo da hybrid değil, komple değişim) Aklıma gelmişken umarım görüşebiliriz, sözümüz var :) Ankara-ist arası aynı şekil teklifim geçerli.

Kışlıklar demişken sormak isterim, aksilik olmazsa yarın ist-ankara yapıcam. Yollar baya kötü diyolar, giden gelen var mıdır ? mgm.gov.tr karayolları kısmına baktım eksili dereceler var ama kar olduğuna dair bilgi yok. Kışlıklar var fakat millete güvenmiyorum. Baya kararsız kaldım.

Alıntıları Göster
    Aynı ikilemde kalıp yazlıklar bittiğinden geçen ay herkes de kışlık al dediğinden taktık kışlıkları.. Yagmurda hiç kaymadım ancak yüksek hızlarda lastıkler kararsız, aracın karakteri değişti...

Gözünü seveyim İzmirimin

Ben de eskiden görsel ve motor aksamı modlarla uğrasırdım ancak C30 u aldıkdan sonra cam karartma harici dokunmadım..

Aracın orjinal hali bile sert geliyor zaten heralde bıktık artık :) Eskıden araba alındıgında hemen ince boya rutusları, jant lastık coil yay vs

Eskiye nazaran tam tersi, Yol tutusu kötulesse bıle şuan arka amortisorleri yumusatacak ve cukurlarda 'Pat-Küt' sesini kesecek mod yapmak ısterdım belkı de farklı marka amortisor takımı ıle daha iyi olabilir..

• Hocam şu blis işinden benide kesinlikle haberdar edin bulabilirseniz bende yapmak isterim. İşin acikcasi 2.5 250 beygir 2.0 210 beygir arabalardan inip 1.6 dizel arabaya binerek benimde cok bi beklentim yok ancak sadece yazilim egzozdan sonra bile 3.20 gecebilecek hale geliyor. arabam dumanli olsun sesli olsun ne bileyim hosuma giden seyler. Yaza dogru turboyu ve pallerini komple degistirmeyi dusunuyorum seneyede polestar rengine kaplatabilirim suan aracta bi kac yeri alcantra kaplatiyorum. Orta ekran buldum ben güzelde montaj yapiyorlar ekranda volvo falan yaziyoda ne kadar volvo bilmiyorum ancak bluetoothla odb ye baglayip ortadaki ekrana odb bilgilerinide vericem. Bakalim maddiyati ayarladikca biseyler yapiyoruzda bundan sonra ufak maliyetli seyler pek kalmadi yaza dogru tam olarak istedigim hale gelir.

Volvo degildi hocam bundan onceki araclarim. Mercedes e200 kom 186 hp lik var idi kasnak vs ufak tefek ugrasarak 200-210 hp almistik bir sure lpg siz bindim ortalama sehir ici 70-80 kurus sehirdisi 35-40 kurus yakiyordu lpg den sonra yari yariya dustu. Suan c30 agresif kullanimla yakit ortalamam 5.5 litre.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.