Şimdi Ara

Apple 7 Haziran'da herkesi şaşırtabilir !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Şüphesiz Apple'ın tarihinde hiç olmadığı kadar bilgi sızımı 4.nesil iPhone'da yaşandı ve iPhone HD prototipinin kaybedilmesi firmanın tarihinde fiyasko olarak yer edindi. Herkes 7 Haziran'da tanıtılacak yeni iPhone'un prototipteki gibi olacağına kesin gözüyle bakarken, Digitimes'da yayınlanan bir haber Apple'ın herkesi ters köşeye yatırabileceğini gözler önüne koyuyor.


    Uzakdoğu'nun önemli yayın organlarının başında gelen Digitimes'da yer alan habere göre Apple, 2008 yılının son döneminden bu yana 4.Nesil iPhone projesi üzerinde çalışıyor. Fakat Digitimes'ın kaynaklarına göre internete sızan N90 kodlu prototipin aksine Apple, N91 ismini verdiği başka bir 4.Nesil iPhone projesi üzerinde de çalışıyor. Bunun N90 kodlu projeden farkı, 3Gs'i andırması ve N90 projesi kadar önemli değişikliklere sahip olmaması. Bu farklılığın altını çizen Digitimes, Apple'ın N91 projesini de N90'da meydana gelebilecek çeşitli sorunlardan (kasada, ekranda, kameralarda yaşanabilecek çeşitli sorunlar) dolayı kenarda tuttuğunu belirtiyor. Yani Apple, N90 projesi yerine N91 ile karşımıza çıkabilir.


    Digitimes ayrıca seri üretime geçilene kadar üç farklı aşama bulunduğunu belirtiyor. EVT yani Mühendislik Onay Testi, DVT yani Tasarım Onay Testi ve PVT yani Proses Onay Testi. Sizlerinde hatırlayacağı gibi internete sızan iPhone HD prototipinin DVT aşamasında olması Apple'ın N91 kodlu iPhone'la karşımıza çıkabilme ihtimali olduğunu gözler önüne koyuyor.


    Ancak Apple N90 ve N91'in yanı sıra N89 adını verdiği bir iPhone projesi üzerinde de çalışıyor olabilir. Çünkü Şubat ayında iPhone OS 3.2'nin sistem dosyalarında ortaya çıkan ürün kodlarında "N88" kod adlı iPhone 3Gs'in hemen altında "N89" adlı farklı bir cihaz gözüküyor.





    Digitimes'ın iPhone'la ilgili yaptığı diğer bir açıklamada OLED ekranlarla ilgili. Gazetenin iddiasına göre Apple, iPhone 3Gs'den bu yana Samsung Mobile Display ile OLED ekranlar üzerinde görüşüyor ancak SMD'nin bütün OLED üretimini Apple'a ayırmasına rağmen iPhone'ların ancak %50-%60'ına panel tedarik edebilmesi en büyük sorun olduğu belirtiliyor.


    Bakalım Apple 7 Haziran'da kullanıcının karşısına nasıl bir iPhone'la çıkacak ? "N90" kod adlı iPhone HD sadece "prototip kaybedilme" olayıyla mı anılacak yoksa son kullanıcı eline alıp kullanma fırsatı yakalayabilecek mi ?









  • Şu çakma çin telefonu görünümünden kurtulsun yeter!
  • yapmadıkları tasarım kalmadı artık şu cihaza nasıl bi tasarım olacak acaba..
  • Sol taraftaki daha güzel gözüküyor kanımca kendini belli ettiriyor, hele hele white olsa tadından yenmez...
  • apple bu herşeyi beklerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HackAv

    Sol taraftaki daha güzel gözüküyor kanımca kendini belli ettiriyor, hele hele white olsa tadından yenmez...


    tamemen katılıyorum 3 senedir aynı kasa artık köklü bi deişikliğe gitmesi lazım
  • Zevkler farklı olabilir ama 4G (N90) nin tasarımının eskisinden kötü olduğunu genel bir kanıymış gibi vermek yanlış.

    Bence de soldaki tasarım daha güzel.
  • köşeli tasarım çok daha oturaklı duruyor.. çok daha ciddi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeyLu


    quote:

    Orijinalden alıntı: HackAv

    Sol taraftaki daha güzel gözüküyor kanımca kendini belli ettiriyor, hele hele white olsa tadından yenmez...


    tamemen katılıyorum 3 senedir aynı kasa artık köklü bi deişikliğe gitmesi lazım


    ama iPhone un şimdiki tasarımı çok beğenildi ve değiştirmek riskli olabilir.. belki iPhone u yine aynı tasarımla çıkartır apple




  • ne ayfonmuş be
  • Bencede aynı tasarım çıksın almayı düşünmüyorum gerçi ama , 3Gs var taraflı konuşmuyorum ama 4G bu olucaksa çok çin malı telefon görüntüsü veriyor kendimce .
  • prototip modeli beğenmediğimden değil ancak bence apple çok daha iyisini yapabilir umarım da yapmıştır.
  • Açıkçası eski tasarım hala çok hoşuma gidiyor.Çünkü ele tam olarak oturuyor ve bu da kullanımı kolaylaştırıyor.Ama tabi artık kullanıcılar daha yenilikçi bir şeyler bekliyor ki öyle de olmalı zaten.Yenilik her zaman iyidir.
  • Eğer prototip bu haber de belirtildiği gibi çıkmaz da yeni bir tasarım geçerse elimize harika olur.Ben ısınacağım bu prototipin tipine diye su kaynatmaya başladım.Haydi bakalım elma bekliyoruz senden bir sürpriz
  • Ben prototipi beğenmiştim aslında, kendi iPhone'umun tasarımından da memnunum. Ayrıca MacBook ve Mac tasarımlarını da çok beğeniyorum Apple'ın. Apple'ın genel müşteri kitlesi de sanıyorum benim gibi b*kun üstüne logo basılsa beğenecek insanlar, o yüzden tasarımın satışları etkilemeyeceğini düşünüyorum. Belki forumlarda millet gene bağırır çağırır böyle şey mi olur diye. Hatırlarsanız 3Gs çıktığında da hayal kırıklığı olmuştu, beklentiler daha yüksekti. Ama ne oldu, gene milyonlarca 3Gs satıldı.

    Yani bu sızan prototip de çıksa, eski tasarıma sadık da kalınsa ya da yepyeni bir tasarımla da karşımıza gelinse, ben satışların bundan çok da fazla etkileneceğini düşünmüyorum.
  • ipad ın formunda olacak.hanı su unutulan telefonlardan.guya gızlı reklam yapıyor apple.bukadar da goze sokulmaz kı kardesım
  • ben zaten bu prototiplerin unutlma ayagina pek inanamadim,inandirici gelmedi bana nedense.Su Allah'in isine bakinki koskoca firma, devlet sirri gibi sakladiklari telefonlarini olmadik yerlerde unutuyorlar.pek inandirci deyil ama bellide olmaz bu amerikalilarin isi ilginc bi reklam yontemide olabilir.
  • İnşallah yeni tasarımla çıkar eski tasarımdan sıkıldım artık.
  • aslında ben mevcut tasarımı begenmıstım.koselı tasarıma gecmelerındekı enbuyuk sebep tahmınımce ısınmadan dolayı yasanana catlama problemlerı.
    bu sebepten dolayı apple bınlerce iphone degımı yapmıs.
  • Steva amca cikip;
    "ne toplandiniz lan bole,her sene her sene iphone mu olurmus, yok size yeni iphone filan" derse sasirtir iste:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.