Şimdi Ara

Zotac, GeForce GTX 470 ve GTX 480 AMP! Edition modellerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zotac GeForce GTX 480 AMP! Edition













    İlk detaylarını dünyada ilk defa açıkladığımız GeForce GTX 470 AMP! Edition ve GeForce GTX 480 AMP! Edition, Zotac tarafından yapılan resmi açıklamayla lanse edildi. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GF100 GPU'sunun güç verdiği DirectX 11 destekli ekran kartları, fabrika çıkışı hız aşırtmalı değerleri, geliştirilmiş baskılı devre tasarımı ve kullanılan özel soğutucu ile referans tasarımlı Fermi modellerinden ayrılmayı başarıyorlar.


    Zotac'ın GeForce GTX 470 AMP! Edition ve GeForce GTX 480 AMP! Edition modelleri, standart modellerden farklı olarak iki yerine üç slot yer kaplıyorlar. Üzerinde her biri 6mm kalınlığında 5 adet Bakır ısı borusu bulunan ve iki adet 92mm fana yer verilen Bakır tabanlı Zalman VF3000 ile yeni AMP! Edition modelleri, şu ana kadar hazırlanmış hava soğutma performansı en yüksek Fermi modelleri olarak pazara sürülüyorlar.


    Kartların teknik özelliklerine gelirsek, GeForce GTX 470 AMP! Edition modeli 656MHz GPU, 1312MHz paralel işlemci ve 3402MHz bellek saat hızlarına sahip. 320-bit bellek veri yolu desteği, 1280MB GDDR5 bellek kapasitesi ve 448x paralel işlem birimiyle gelen kart, Fermi mimarisinin karakteristik tüm özelliklerini de bünyesinde altında barındırıyor.


    Zotac GeForce GTX 480 AMP! Edition ise 756MHz GPU, 1512MHz paralel işlemci ve 3800MHz bellek saat hızlarıyla geliyor. 384-bit bellek veri yolu desteğine, 1536MB GDDR5 bellek kapasitesine ve 480x paralel işlem birimine sahip olan ekran kartı, GeForce GTX 470 AMP! Edition gibi DirectX 11, PhysX, CUDA, 3DVision Surround gibi teknolojilere destek sunuyor ve her iki ekran kartı da çift DVI ile bir adet Mini HDMI portu ile sunuluyorlar.


    Zotac'ın yeni modellerinden GeForce GTX 470 AMP!, ön sipariş listelerine 443-5 Avro seviyesinden girmiş durumda.


    Zotac GeForce GTX 470 AMP! Edition


















  • gtx470 için 450 euro,amp de olsa verilmez.900 lira yapar ve 5850 CF yaparsın o parayla ne 470 kalır ne 480 Haber için teşekkürler..
  • kazık fiyatlar sıcak ve ateşli kartlar :)
  • 450 euro tr de 500 den aşağı olmaz önümüz yaz zaten belki kışın düşünülebilir
  • Acaba gtx 470 bu haliyle ve en yeni 256'lık sürücüyle 5850-5870 karşısında neler yapabilecek?? her iki ana markada da (ati-nvidia) fiyatlar halen çok yüksek, nezaman düşücek bu fiyatlar?..
  • tasarımları güzelmiş:)
  • şu anda kaymagını yemeye çalışıyorlar piyaasanın yaz sonuna kadar beklemek gerekiyor en az
  • çok güzel kartlar fiyatları hariç.
  • Sogutmaların güzel olacagı fiyatalrın yüksek olacagı belli.

    Önemli olan standart sogutmaya göre kaç derece daha düşük sıcaklıkta çalışabiliyorlar ,

    Mesela Zotac diyormu , bu kadar ücreti bu karta verirseniz şu kadar oc yaparsınız şu kadar daha serin çalışır 85 i geçmez vs gibi ?
  • AMD yeni bir GPU mimarisi geliştirene kadar Fermi GPU lar yeni mimari yapısı sebebiyle daha güncel ve geleceğe dönük çözümler olarak karşımıza çıkıyorlar. Mimari yapı ve total performans (min 8xAA, 16xAF, Tesselation ve diğer post processing efektleri açıldığında verilen f/ps) olarak 5850 ve 5870'in seneye bir anlamı kalmayacak. Ancak gtx 49x hatta gtx 5xx bile çıksa mimari alt yapı olarak bugünkü fermiler güncelliğini birkaç yıl sürdüreceklerdir. Tabi bu tespit AMD'nin yeni GPU mimarisi ortaya çıkana kadar geçerliliğini sürdürecek, yakın zamanda PC toplayacak kişiler için önemli bir tespit niteliği taşımaktadır.
  • kartlar fiyatı haric iyide bu gidisle ana karta ekran kartı haricinde baska bir sey takamayacagız. 3 slotluk yer kaplıyor.tv kartımı ve CI Slot HD 2 yi nereye takacam peki.daha iyi cozumler cozumler sunmaları lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 26 Mayıs 2010; 12:36:53 >
  • PCyi sadece oyun için topluyorum diyenler için hazırlanmış olsa gerek ki zaten başka birşey düşünülemez gibime geliyor.. Yalnız gerçekten çok iyi bir başarım sunacak gibi duruyor..
  • 445 € yurt dışı satış fiyatı.
    Bize gelişi 1200-1300TL ye yaklaşır (470 için)
    O fiyata HD5850 CF yapılabilir. (http://www.anandtech.com/print/2848)
    Listede GTX470 yok ama kartların performansından anlayabilirsiniz :)
  • Benim gibi ekstradan tv ve ses kartı kullanlarda tv kartı gidicek 7+1 imin ses kartına ihtiyacı var.Oda hava akımını dengesini bozabilir.Sonucta kartın hava akımı boş ve bol hava alımına dayalı tasarlanmıştır.
    Bence bu kadar ekstra ödemektense su soğutma bloğu alır daha sessiz hatta daha düşük ısılarda kullanırım.Belki fiyat daha düşüğe bile gelir.
  • beklediğim kart buydu ama fiyatı çok yüksek şimdi de fiyatın düşmesini bekliyecem anlaşılan :D
  • fiatlar bayağı el yakıyor ati şöyle süpriz bi indirime gitse o zaman nvida kartları nal toplamaya başlar ama sağlam bi indirime gitseler en az 50 ile 100ş arası
  • stardart fanla bu hızlarda kullanılabılırmı acaba
  • Donanımhaber incelemesini dört gözle bekliyorum çok güzel kartlar zotac yine performans liderliğini ele geçirmek ister gibi
  • bu kartı referans tasarım versinler bana,aynı soğutucuyu bende uğraşıp yaparım.hertürlü ekipman mevcut.o fiyat ne öyle soğtma sistemi karttan pahalı öhö.
  • Zotac yine farkını ortaya koymuş.Kartın Video incelemesi olursa süper olur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.