Şimdi Ara

Bu silindir ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hep merak etmişimdir aşağıdaki resimde daire içine aldığım, genelde bir çok ara kabloda bulunan silindir şeklindeki şişkinlik ne işe yarar ?

Bu silindir ne işe yarar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

O parça oring ferrit nüve olup içerisinden geçen kablodaki endüktif parazitleri filtre etmek için kullanılır...

Teşekkür ederim.
  • kenan bey yapmış olduğunuz yorumlara arkadaşlarla birlikte bende teşekkür etmek istiyorum sizin gibi bilgili insanların bizlerle bilgi paylaşımı yapması beni sevindiriyor açıkçası burdaki arkadaşlarımda benimle hemfikir olduğunu düşünüyorum...

oring ferrit nüve diye geçiyor o parça fakat çoğu ucuz arakablolarda yada ürünlerde sadece plastik olarak göz boyama amacıyla takılmış ürün olarak kalabiliyo ama onun normalde bir ferit nüve olup hat kablodaki parazitleri minimuma indirmesi gereken bir malzeme olması gerekiyor...
    saygılarımla ...
  • o parça aynı zamanda tellerin jack dibinden kopmasını yavaşlatır, kablonun ömrünü uzatır
  • Bende merak ediyordum. teşekkürler =) Bide bişey sorucm. Bi toshiba HDD var elimde. Kablo girişi şu 6300 larınki gibi. bi kaç kablo denedim. Ama sadece yanında gelen kablo çalıştırdı ve bu kabloda bu silindirden vardı. Ama çallışmayanlarda silindirden yoktu. Sizce çalışmamasının nedeni silindir olabilr mi? Hem bu çalıştıran kabloya usb uzatma kablosu(yaklaşık 30 cm) kablo takınca da çalıştırmıyor. Bu silindir yüzünden mi?
  • Hayır bahsettiğiniz olay ferrit nedeniyle olmaz. Kabloda bir değişiklik vardır.
  • Tm tşkler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    egzost spirali nedir ne işe yarar
    19 yıl önce açıldı
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • taktığınız diğer kablolar inceyse dirençle ilgili olarak akım yetersiz geliyor olabilir.kalın uzatma kablosuyal deneyin
  • HDD USB kablolarındaki sorun EMI filitresinden çok, kablo direnci ve enduktansı. HDD özellikle ilk kalkış anında çok akım çekiyor ve kablo üzerinde düşen gerilim HDD stabil çalışmamasına yahut hiç çalışmamasına neden olabiliyor.

Çözüm olarak kısa veya çift USB soketli kablo kullanmayı deneyebilirsiniz, bir de kasanın önündeki USB portlar yerine doğrudan ana karta monteli olan arkadaki USB portlarını deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 30 Mayıs 2010; 15:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

O parça oring ferrit nüve olup içerisinden geçen kablodaki endüktif parazitleri filtre etmek için kullanılır...

hocam teşekkürler
  • Çok teşekkür ederim herkese . Kablo bulamazsam en son çare kendim yaparım kabloyu :D Hemde elektrik kablosu vs. ile D:
  • faydalı oldu teşekkürler
  • Çıkarmak için ne yapmamız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekler

Çıkarmak için ne yapmamız lazım.

Kırmadan çıkmaz genelde(eğer iki parçalı değilse).Nüvenin üzerine çekiçle vurup kırabilirsin ancak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu ferrit nüveyi ses ilatim kablosunda anfinin girişinde pc ile anfi arası mesela kullansak dististoryon oranını azaltırmı parazitleri sesleri engellermi
  • Ses kablosu olayını bende merak ediyorum. Birde ses iletiminde kullanılan kumlu kablo diye tabir edilen kablolar var Bilgisi olan varmı. Araştırdım pek birşey bulamadım. Arama motorlarına yazdığım zaman çıkan sitelerin çogunda kedi kumu reklamları çıktı... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

Peki bu ferrit nüveyi ses ilatim kablosunda anfinin girişinde pc ile anfi arası mesela kullansak dististoryon oranını azaltırmı parazitleri sesleri engellermi

Yüksek frekanslardaki sesleri filtre edeceği için tiz seslerin bir kısmı kaybolabilir. Bu bir teori sadece yanlış olabilir en iyisi denemek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

quote:

Peki bu ferrit nüveyi ses ilatim kablosunda anfinin girişinde pc ile anfi arası mesela kullansak dististoryon oranını azaltırmı parazitleri sesleri engellermi

Yüksek frekanslardaki sesleri filtre edeceği için tiz seslerin bir kısmı kaybolabilir. Bu bir teori sadece yanlış olabilir en iyisi denemek

Hem parazitlerden hem tizlerden kurtulduk ohh be bir taşla iki kuş

Bass boparlörün kablosuna tak oh miss

• quote:

quote:

quote:

yada onun yerine basit bir bass filtresi yapabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

yada onun yerine basit bir bass filtresi yapabilirsin

Farklı bişey denemek iyidir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.