Şimdi Ara

CREATIVE Fatality Professional Series Gaming Headset MKII

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iki gün once soylediğim gibi ürün elime geçti ve incelememi buraya yazacağım. İlk kez bu tarz bir yazı yazacağın için yapacağım hatalardan ötürü hepinizden özür dilerim, eksiklerim varsa elbette bunları tamamlamamda yardımcı olursanız sevinirim.

Teknik Özellikler:

Arabirim 3.5mm Altın Kaplama Stereo
    Frekans aralığı 20Hz–20KHz
    Giriş empedansı 32 ohm
    Hassasiyet 105dB/mW
    Mikrofon empedansı ~2.2K ohm
    Mikrofon frekans aralığı 80Hz-16KHz

Teknik özellikler diğer kulaklıklardan farklı değil yanlız şunuda hatırlatmalıyım ürün 40 mm Neodymium sürücüler kullanmakta. (Neodymium: dünyadaki en güçlü mıknatısların yapıldığı madde olarak bilinir ve bu mıknatıslarla yapılmış hoparlörlerin çok kaliteli olduğu bilinir.)

Fiziksel Yapısı:

-Ürünün genel yapısı bi hayli esnek, bu esneklik kullanımda uzun sureli rahatlığa neden oluyor. Ağırlık konusuna gelirsek kulaklığa hafif diyemem fakat ağır bir kulaklıkda değil.
    -Ürün 3.5mm Altın Kaplama arabirime sahip
    -Mikrofon takıp çıkartılabilr ve yine altın kaplamalı. Esnek ve kırılmaz bir plastikten yapılmış çok az da olsa verdiğiniz şekli koruyor mikrofon yalnız şunu söylemeliyim ki kesinlikle kullanım süresince mikrofonun konumu rahatsız etmiyor.

-Kulaklıklar bi hayli oynak ve esnek, tek yöne doğru 90 derece dönebiliyor buda taşımada kolaylık sağlayacaktır diye düşünüyorum.

-Kulaklıklar deri kaplı ve çok rahat.
    -ses izalasyonu sağlayan bir süngerden yapılmış ve dış seside iyi kesiyor kulaklığı kullanırken dışa ses çıkışınıda.
    - Sünger yeterince yumuşak ve 3 saatlik ve daha fazalası kullanımlarda dahi kulaklara en ufak bir baski ya da zorlama yapmıyor.
    - Kulağı tam anlamıyla çevreliyor. Kulağı içinne aldığı alan yeterince büyük ve kulak üzerinde en ufak bir baskı söz konusu değil.

-Kafa yastığı kulaklıklarda olduğu kadar tatmin edici değil. Böyle bir ürün için ince ve az dolduğu bir kafa yastığı kullanılmış. Bu durum ilk başta olmasada 2 saati geçen kullanımlarda kafanın üst kısmında biraz rahatsızlığa neden oluyor.
    -Ürün kafa bandı ayarlanabilir şekilde, bununla kafa yapısına, boyutuna ve rahatlığa gore uzatılıp kısaltılabiliyor.

-Üründe oksijensiz bakır kablolar bulunmakta.

(X-Fi ses kartım olmadığı için bu özelliğini test edemedim)
    - Ürün susturucu adında bir özellikle geliyor. bu özellik sadece creative X-Fi ses kartlarıyla aktif oluyor. Mikrofon kullanımında dış sesi tamamen bloke ederek aradan sadece sizin sesinizi süzen bir sistem. Bu sistem oyunlarda çok daha anlaşılır bir iletişim sağlıyor.

Ses ve Ses Kalitesi:

- Ses kalitesi ilk takıp dinlemeye başladığımda kesinlikle tatmin eder bir kalite sunuyor.
    - Bass'lar kesinlikle mükemmel, sennheiser HD202 kullanma fırsatım oldu fakat bu ürün bass konusunda kesinlikle başarılı.
    - Müzik ve filmlerden çok oyuna girdiğinizde ses kalitesinin farkına daha çok varıyorsunuz ve tatmin edici bir kalite alıyorsunuz.
    - Sesler net ve parazitsiz.
    - Mikrofon kaydı(silencer özelliksiz) kesinlikle tatmin edici ve kaliteli.

Ürünün Artıları ve Eksileri:

+Yüksek ses kalitesi
    +Çok rahat kullanım
    +Çıkabilir mikrofon
    +Tatmin edici dış sesleri bloklaması

- Kafa bandındaki yastık yetersiz ve 2 saati aşan kullanımlarda rahatsızlık verici
    - 1.5 saati geçen kullanımlarda çok azda olsa kulaklarda ter ve ıslaklık hiisi yaratıyor. (bu bana göre eksi bir yön değil, ama uzun sureli kullanımda arada bi kulaklar üzerinden kaldırıp içeri hava girmesi gerekiyor ama bu kesinlikle bana göre bir sorun değil !!)

Sonuç:

Piyasada çok daha iyi gamer kulaklıklar bulunmakta fakat bu fiyata çok buyuk bir rahatlık ve tatmin edici bir ses kalitesi alıyorsunuz. Ürünün belli test merkezlerinden de 5'de 5 puan almıştır. Ben ürünü 2 gün önce aldım ve verdiğim paraya kesinlikle değdiğine inanıyorum.

Ayrıca Chip'in yaptığı incelmeyihttp://www.chip.com.tr/urun/creative-fatal1ty-mk-ii_2690.html linkinden, ve yine chip'in yaptığı video incelemeyihttp://www.chip.com.tr/video/creative-fatal1ty-mk-ii_1283.html linkinden bulabilrsiniz. Ayrıca başka bir incelemeyidehttp://www.pckoloji.com/kulakliklar/14307-creative-sound-blaster-fatal1ty-mk-ii-kulaklik.html linkinden bulabilrsiniz.

Bu benim yaptığım ilk incelemmeydi bu yüzden eksiklerim ve hatalarım olabilir bunları lütfen maruz görünüz ve varsa hatam yada eksiğim lütfen uyarınız. ayrıca aklınıza takılan sorularıda yanıtlamaktan memnun olurum

• güzel bir inceleme olmuş. bunun için teşekkürler.

çevresel ses konusunda durum nasıl? son seste boğukluk oluyor mu?
  • Umarım faydalı olmuştur.

Son seste herhangi bir boğukluk yada sorun yaşamadım.
  • güzel anlatmışsın teşekkürler. iyi bir inceleme olmuş.
  • aydınlatıcı inceleme olmuşi eline sağlık
  • ses bölümünü biraz daha geniş tutsan daha hoş olurmuş bence ama yinede çok iyi inceleme
  • Güzel inceleme olmuş, bir de yakın fiyata satılan Creative SB Surround Arena var. İkisi arasında kararsız kaldım ben de.

Logitech Z5500'den sonra çok sırıtmayacak bir kulaklık bulmam lazım...
  • Benzer incelemeyi biri Plantronics Gamecom 367 ve 377 içnide yaparsa memnun oluruz. Benzer kalitede ürünler çünkü.
  • Plantronics Gamecom 367 almayı düsünüyorum.Bu kulaklık mı senin aldıgın kulaklık mı?Birde ses kartı olmadan verim alabilir miyim?
  • Plantronics Gamecom 367 hakkında yorum yapamayacağım çok bi bilgimyok çünkü kullanma fırsatımda olmadı ne yazık ki, ama ben memnun olduğumu soyleyebilirim sadece
  • Cevabın icin sagol.Birde bu kulaklıklar icin ses kartı almak illa lazım mı?Benimki onboard'da.
  • yukarda belirttiğim gibi creative X-Fİ kartlarla silencer özelliği geiyor bunun duşındaki kartlarda ne kadar yüksek performanslıysa o kadar iyi ses verecektir tabiki, yani illa şart değil tabiki onboard da ses verecektir ama iyi kulaklıklarla iyi ses kartları çok daha ii performans verir
  • Fiyatı ne bu ürünün?
  • fiyatı mağazadan mağazaya değişken olduğu için fiyat araştırması size kalıyor, min 120TL yalnız.
  • Ankara'da bu kulaklıkları deneyebileceğimiz bir dükkan var mı? özellikle sharkoon x-tatic analog modelini. bunu aldım ama denildiği gibi çıkmadı. ya benim pc de sorun var ya da tam performans için scu ünitesi ile kullanmak gerek.
  • Ürünü geçen gün aldım performansı %75 düzeyinde diyebilirim yinede başarılı bir oran özellikle CS oyuncularına orta seviyede bir cihaz arıyanlara önerebilirim
  • Ben de 4-5 aydır kullanıyorum.

İdare eder diyebilirim en fazla.

Gereksiz ağır, 15-20 dk.dan sonra kafada iz bırakıyor ve ağrı yapıyor. Ses kalitesi de parasının hakkını verebilecek nitelikte değil.

Sadece 22.30'dan sonra taktığım ve normalde Logitech Z 5500'ü köklediğim için fazla dert etmedim, ama böyle çıkacağını bilsem almazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayItAgain

Ben de 4-5 aydır kullanıyorum.

İdare eder diyebilirim en fazla.

Gereksiz ağır, 15-20 dk.dan sonra kafada iz bırakıyor ve ağrı yapıyor. Ses kalitesi de parasının hakkını verebilecek nitelikte değil.

Sadece 22.30'dan sonra taktığım ve normalde Logitech Z 5500'ü köklediğim için fazla dert etmedim, ama böyle çıkacağını bilsem almazdım.

Haydaa. Kötü yorumlar :S Öyleyse gamecom 367-377'ye yönelmek gerek.
  • Çok iyi acıklamışsın verdiğin bilgiler için teşekkürler
  • Eğer kulaklık çıkışına özel ilgi gösterilmiş iyi bir ses kartınız yoksa, kulaklık amfiniz yoksa boşuna almayın.. Bunun ses kartlı modeli olan arena surroundu alın bu kulaklığın gerçek gücünü o zaman görürsünüz. Kulaklık gerçekten çok güçlü ama bunu alıp sıradan bir ses kartına bağlarsanız fıs fıs bir ses alırsınız.. Usb li modelinde ise gücü istediği gibi aldığından güç sorunu yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.