@omer11 kardeş,ooooofff yani hakkaten,one yaww öyle 5000 YTL,çokmuş,ki zaten evet B&W fanatiğisin biliyorum ama senin tarzına(BENİM TARZIMA DA) uygun kolonlar değil B&W ler,hep bişeyler eksikmiş gibi gelir sana B&W ile müzik dinlerken,o kadar para verdikten sonra ne kral kolonlar var ohoooooooooo Ama bakıyorum sen halaa B&W vs...araştırıyor ve fiyatlarını soruyorsun,ben bişey söylemiyim artık,bişeylerin kokusunu alıyorum ama ya hadi neyse... Virüs epey sardı galiba tüm bedenini,hayırlısı olsun,acil şifalar...
Yok yok bunlar Kenwood ları almadan önceki araştırmalarım. Affan arkadaş sana cevap yazdım. Okudun mu. İnan virüs şu an etkisiz durumda. Kendi sistemimden çok memnunum. O kadar büyük paralar verecek durumda da değilim. bu set artık uzuuunca bir süre götürür beni senin deyiminle. Selamlar. Üstad şu duşa bak. Hele bas vurdukça bas hoparlörün yuvasından hoplamasına bayılıyorum. Bu arada doğru söylüyorsun bass meraklısı oldum çıktım. Ben sony lerin bas seslerini sevmezmişim meğer.
@Kill, hi-fi film ve özellikle dvd olayında home cinema gibi tat veremiyor ki.. Ayrıca z5500 sıradan bir home cinema seti de değil. Müzik dinleyeceksen kaliteli bir hi-fi kurulumu şart tabii. Ama bu işin hastasıysan, yani müzik dinlemek sana çok keyif veriyorsa. Ama benim gibi bu keyfi müzikten değil de dvd den alan biriysen, yani film hastası biriysen o zaman da kaliteli bir home cinema seti ararsın. Elimdeki onlarca dergiden birinde Thx'in yaratıcısı G. Lucas'ın bir sözü var: "Kaliteli bir ses sistemi, kötü bir filmi bile izlenir kılar ve izlediğiniz bu filmden en az %50 keyif alırsınız." Yani demek ki film bir de iyiyse o zaman çok daha değişiyor ki zaten öyle. Sizler kadar müziği seven biri olsaydım bu konuda sözünü dinleyeceğim rehber arkadaş sizler olurdunuz bu gerçek. Ayrıca yorumları büyük bir keyifle okuyorum. Belirtmek isterim. Her ne kadar ilgilenmesem de bazı isimleri, markaları ve niteliklerini de not aldım yazdıklarınızdan.
Arkadaşlar ben ses sistemleri konusunda çok iddialı biri değilim. Bunu peşin peşin kabul ediyorum. Ama bildiklerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Resmini eklediğim kenwood ları önce Marantz ın AVR anfisine bağladım. Bir çok müzik türünde denedim. Yine bende bulunan B&W 309 lara göre bas ve tizler biraz daha belirginleşti. Ama bir şeyler eksik kalmıştı. Filmlerde ise Tabi DTS ve DD ses formatlı DVD lerde denedim ikisi arasında pek fark göremedim. B&W larda ses biraz daha canlı gibiydi.(Özellikle insan sesinde, çevreden gelen selerde) Daha sonra Yamaha nın anfisini aldım. Her iki hoparlör setini ayrı ayrı Stereo anfiye (bu arada anfi ampli olarak yazılıyormuş) bağladım. B&W lar yine istediğim sesi veremedi. Bas ları boğdu. Mid seslerde başarılıydı. Ama Kenwoodlar her tür müzikte bence çok iyiydi. Özellikle bas larda sesi nasıl tarif etsem donnnn donnnnn değil de dump dump şeklinde ses çıkarıyordu. Bunu bir arkadaş Bas sürücüsünün büyüklüğüne ve sürücünün etrafının plastik değil de yine kartonla çerçevesine tutturulmasına bağladı. Ancak Marantz da center rear ve back leri devreye sokunca filmlerde apayrı bir tat oluyor. Stereo anfinin filmlerde home cinema gibi tat vermediği bazı sesleri yuttuğu doğrudur. Yahu bu sahnede bu ses mi olurmuş Merminin, patlamanın etkisi farklı olmalıydı dediğiniz anlar çok oluyor. Wolverine arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum Stereo anfi ile DVD izlenmiyor. Eğer tercihiniz film izlemekse ev cinema sistemi almak gerek. Z5500 de gerçekten öyle yabana atılacak bir set değil. Ama z5500 ü bilgisayara bağlamak ta bence o sete haksızlık olur. Bilgisayarın yanısıra DVD player e bağlarsanız tadından yenmez."Kaliteli bir ses sistemi, kötü bir filmi bile izlenir kılar ve izlediğiniz bu filmden en az %50 fazla keyif alırsınız sözünü ben yaşadım. Daha önce TV nin sesiyle VCD de izlediğim ve hiç hoşlanmadığım filmleri home cinema ile izlediğimde çok keyif aldım. Doğru söze ne denir. Son olarak home cinema da çok pahalı sistemlere de gerek olmadığı kanaatindeyim. 500-700 YTL arası bir set fazlasıyla iş görür. Ama zamanla müzik film izlemenin önüne geçebiliyor. Arkadaşlar hem filmde hem müzikte başarılı bir sisteme de rastlamadım. İkisi ayrı kategoriler aman satıcılara kanmayalım. Kararımızı verip ona göre alış veriş yapalım. Tercihimiz film ve oyunsa home cinema müzikse hi fi .Killforyou dostum senin Z5500 seni şimdilik değil uzun yıllar götürür. Aman ha o seti satıp büyük paralar verip yeni home cinema peşinde koşma artı olarak sana bir şey vermeyeceği kanaatindeyim. Affan üstad mesajını okudum. Selamlar.
Tamam o zaman omer dostum sevindim mesajımı okumana,gelmedi sanmıştım Ayrıca sanırım bir yanlışlık olmuş,KillForYou! kardeşim Z-5500 kullanmıyor bildiğim kadarıyla Ayrıca omer kardeş,hem müzkte hemde sinema olayında en iyi ürün NAD T-743 modelidir,film izlerken de performansı yeterli ve stereo performansı da giriş seviyesi bazı stereo amfilere oranla da daha iyi,yani aynı zamanda stereo dada çok çok iddialı bir ürün,fiyatı 750 EURO civarı Ama amaç öncelikli olarak film ise Yamaha yada Denon öneriyorum,müzik içinse stereo amfi en iyisi,ancak çok kanallı müzik dinleneceği zaman iş tabi yine AVR'lere düşüyor Hoşçakalın...