Slm bende 5+1 almak istiyorum ama creative insipre 5200 ile logitech x530 arasında karar veremiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz acaba 1 aydır arastırıyorum ama işin içinden cıkamadım sistemim imzamda yazıyor ayrıca ses kartı almam gereklimi acaba tşk ler...Ayrıca bunlara altarnatif olarak MICROLAB A-6623 HOM.SİNEMA 5 1 6800W UZ.K SPEAKER hakkında düsüncelerinizede ihtiyazcım olacak bu 3 ünde 1 ini alıcam ama hangisini almalıyım..... Saygılar Alex76
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex76 -- 7 Kasım 2005, 10:33:56 >
slm arkadaslar burda arkadaslarin butun tavsiyelerini okudum ve sonuc olarak.bende logitech x-530 aldim.170 ytl ye.set guzel baslari baya iyi.ne yaptiysam da 2 uydudan haric ya sesi az cıkıyor yada hic ses alamiyorum.bu buyuk ihtimal onboard seskartindan ,5+1 i desteklediginide soyluyordu asus anakart fakat durum boyle.yukarda baslari test icin bir mp3 vermisti arkadasin biri tizleri test icinde bir kac mp3 ismi verirse tiz durumunuda anlariz.set iyi kucuk ama sesi cok cıkıyor.saygılar...
slm arkadaslar burda arkadaslarin butun tavsiyelerini okudum ve sonuc olarak.bende logitech x-530 aldim.170 ytl ye.set guzel baslari baya iyi.ne yaptiysam da 2 uydudan haric ya sesi az cıkıyor yada hic ses alamiyorum.bu buyuk ihtimal onboard seskartindan ,5+1 i desteklediginide soyluyordu asus anakart fakat durum boyle.yukarda baslari test icin bir mp3 vermisti arkadasin biri tizleri test icinde bir kac mp3 ismi verirse tiz durumunuda anlariz.set iyi kucuk ama sesi cok cıkıyor.saygılar...
Bende bugün almaya kararlı idim ve en sonunda x530 siparisi verdim **** p c den 15 taksit 155 ytl ye bakalım elime gecince test sonuçlarını yazarım....ilgi ve alakalarınıza tşkler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex76 -- 7 Kasım 2005, 23:25:19 >
şimdiden hayırlı olsun, incelemeni de merakla bekliyorum arkadaşım..
ben de bugün bose acoustimass 5.1 sistem dinlemiş durumdayım; hayat artık boooş... orta halli bi 2.1 alıp para biriktirecem, başka yolu yok, bir yıl içinde iyi bir sistem alacam, hayırlısı bakalım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz -- 7 Kasım 2005, 22:41:00 >
Bende 9 aydan beri x-530 kullanıyorum ve çok memnunum... Yalnız bir sorunum var cihaz çok güzel ses veriryor baslar gerçekten çok iyi fakat setin kurulu olduğu odamda bass seslerini alamıyorum oturduğum yerden. Odanın farklı yerlerine gittigimde veya odamdan koridora çıktığım zaman basların çok daha güzel geldiğini görüyorum ve deli oluyorum. Tekrar oturunca o basslar bir anda kayboluyor. KAYBOLMAYAN BASS istiyorum :D :D :D
Setin kuruluş şekli falan yanlı diycem daha farklı nasıl bir kurulum yapılır ki center monitörün üzerinde frontlar masanın sağında ve solunda rearlar arkamda sub woofer ı ise o kısa kablosuyla koyabileceğim her şekilde her yere koydum ama yok olmuyor bir türlü. Bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim çok.
@wolverine sanırım sen bu sorunuma bi çözüm bulursun...
clubber 035, anlattıklarında kısmen de olsa haklısın niye haklısın oturduğun zaman masaya frontlar,center ve reardan çıkan ses frekansları senin subwooferdan çıkan bazı frekansları duymanı engeller yani bastırır sen sadece hissedilebilen bass frekanslarını hissedersin...Tiz seslerden ne kadar uzaklaşırsan bass sesler o kadar belirginleşir, benden sana tavsiye subwooferı monitörün 1-2 metre sağına köşeye biyere koy daha iyi sonuç alacaksın..
Ne yaparsan yap, bass sesinin odanın belli yerlerinde kaybolmasını önleyemezsin, bu olay malesef her sette var. Benim z5500de bile odanın tam ortasında durursam bass sesleri nerdeyse tamamen kayboluyor. Ama masaya yaklaştığımda ses gerçek halini alıyor. Bir de sub'ı odada hangi köşeye koyarsan, çapraz arka tarafındaki köşede çok daha yoğun ses alırsın. Mesela sub, benim odada sağ ön köşede. Yani monitörün 1-1,5metre kadar sağında ama köşede. Odanın sol arka kısmında gittiğimde ses çok daha fazla ve bass içerikli geliyor, burası da garip ama gerçek. Bu arada senin yapabileceğin, sub'ı masanın altına alıp bir de öyle denemen. Ancak en iyi çözüm sağ veya sol köşedir. Hatta sağ veya sol tarafta yatağın felan varsa uyarsa sub'ı yatağın altında bir köşeye yerleştir. Odanın ortasına yakınsan bass seslerini alamazsın ama önlere veya arkaya doğru oturuyorsan sorun olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: cLuBber035
Bende 9 aydan beri x-530 kullanıyorum ve çok memnunum... Yalnız bir sorunum var cihaz çok güzel ses veriryor baslar gerçekten çok iyi fakat setin kurulu olduğu odamda bass seslerini alamıyorum oturduğum yerden. Odanın farklı yerlerine gittigimde veya odamdan koridora çıktığım zaman basların çok daha güzel geldiğini görüyorum ve deli oluyorum. Tekrar oturunca o basslar bir anda kayboluyor. KAYBOLMAYAN BASS istiyorum :D :D :D
Setin kuruluş şekli falan yanlı diycem daha farklı nasıl bir kurulum yapılır ki center monitörün üzerinde frontlar masanın sağında ve solunda rearlar arkamda sub woofer ı ise o kısa kablosuyla koyabileceğim her şekilde her yere koydum ama yok olmuyor bir türlü. Bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim çok.
@wolverine sanırım sen bu sorunuma bi çözüm bulursun...
Teşekürler arkadaşlar. Aynen dediğiniz gibi oluyor bass sesleri alamıyorum. (Sağımda yatağım war :) Yalnız x-530 un sub ı biraz uzunca yatagın altına sığmıyor normal haliye. Yatay olarak olarak yerleştiricem bakalım nasıl olcak ama sağ frontun masa üstünde durması lazım çünkü ses ayarı onun üzerinde. Sağ frontla sub arasında ki kablo mesafesi çok kısa bu bir dezanataj (gerçi uzatılmaz diye bir şey yok ama) neyse bi deneylemi bakalım yatağın alında nasıl olcak.
Bu arada x-530 un Fiyatı artıyor durduk yere. Dün İzmir üçyol teknosada gördüm 170 ytl olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLuBber035 -- 11 Kasım 2005, 13:41:01 >
Uyduları aynı mesafede center'a göre yerleştirmeye çalış. Sub'ın hava ve ses çıkışlarının önünün kapalı olmamasına dikkat et. Bir uydu masaüstündeyse diğerini de aynı mesafede tutmaya çalış. Yoksa ses düzgün gelmez.
atalay kardeş, dediğin doğruymuş!! i-trigue 3600 oldukça iyi bir sistemmiş. ayrıntılı inceleme yapamadım henüz; birkaç güne kalmaz yazacağım burda.. şimdilik söyleyebileceğim şu ki, ses kalitesi vasatın üstünde. onboard ses kartı ile böyleyse, iksfi'm gelince nasıl olur merak ediyorum
@alaz; ne dediğini anlamadım, sen sistemi aldın (i-trigue 3600) beğenmedin de bana taş mı atıyorsun yoksa anlatımında bir bozukluk var da ben mi yanlış anlıyorum..???
sağol armagaan, seninle yazıştıktan sonra z2300 almaya karar vermiştim; ancak hiçbir yerde bulamadım. neyse, sağlık olsun, ben de 3600 aldım. nasıl olsa geçici; eninde sonunda acoustimass girecek bu eve, biliyorsun ben şu ana kadar gayet memnunum 3600'den. doğrusu beklentilerimin üstünde çıktı bu set. bu haftasonunu hasta yatağında geçirdim; kısmetse önümüzdeki haftasonuna ufak bir inceleme eklemeyi düşünüyorum buraya