Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Cevap: HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ Sayfa: <<   < önceki  16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
musty_77_07

18 Mayıs 2008; 1:43:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hocam walla bnce al logitech i ya microlabda şey sorunu var aleti kapattıında tekrar bas tiz fln ayarlıomşsun fln set güzel set dinledim,logitech microlabdan daha iidir bliosn bnce al logitech i fazla kafayı yorma canlı referans istiosan yaz youtube a x 230 diye görürsün zaten

Logitech z4i/Creative x-fi xmod

Resen

20 Mayıs 2008; 16:49:57 

İlgilenenlere!!!!!!!!!!!!!!!

NoMakc isimli bir arkadaşın tavsiyesidir. (Bende size bu ürünü araştırmanızı tavsiye ederim...)
(Yorumlar NoMackc' ye aittir)
"Dediğim gibi ses mühendisi degilim belki ama kulağıma çok güvenirim iyi sesi tanırım yani, o yüzden yüzlerce milyon verdigim sistemler bile beni tam olarak tatmin etmiş degildi. Kullandığım sistemler;
Logitech z2300
Creative inspire serileri ve i-trigue L3800 - 3400
Microlab pro1 ve solo7
bilgisayarıma amfi yoluyla bagladğım hi-fi sistemleri saymıyorum onlar bu kategori için agır kaçar :)

Müzik kulağı olanlar bilirler iyi bir sisteminiz yoksa müzik dinlerken film ilzerken arada boşluklar vardır ve rahatsız eder, ya mid ler zayıf kalır ya tizler yada bass lar bogar diger sesleri bastırırlar. Acoustic Energy Aego hakkında size çok teknik dökümanlar sunamam belki ama deneyimlerimi kısa kısa paylaşim.

Ürünü almadan önce en son microlab pro1 kullanıyordum ve onu satıp gene microlab solo7 almaya karar vermiştim aralarındaki tek farkın daha yuksek ses deneyimi olacağını düşünüyordum fakat hiç beklediğim gibi olmadı. Microlob pro1 fiyat performans olarak cidden iyi bir ürün 1+1 olmasına ragmen bass performansı cidden tatmin edici bununla beraber tiz sesleride çok basarılı fakat midler çok iyi degildi solo7 yi bu sebepten forumlardan inceleyerek almıştım microlab pro1 kadar performansı olması yeterli olacaktı aslında ve daha yıksek ses verecegini düşünmüştüm. Ürünü demo da inceleme şansımda olmadı ama forumdaki yorumlara güvenerek aldım solo7 yi ve kurduğumda hayal kırıklığına uygradım. tamam basslar iyiydi tizler de harikaydı ama mid seslerde neredeyse yoktu ve inanılmaz bir boşluk yaşıyordum müzik dinleken. Aynı boşluğu pro1 de bu kadar yaşamamıştım. Uzun süreli araştımalarım beni Acoustic Energye yönlendiriyordu ve sonunda fiyat performans ürünü aramaktan vazgeçtim ve bu ürünü aldım. Alam hikayemde aynen şöle oldu, distribütörü buldum ve ürünün teşhirde olup olmadığını ögrendim var dediklerinde ise koşa koşa gittim ve ürünü dinlemek istedigimi söyledim. Beni bi odaya aldılar ve ürünü kurdular. Çalıştırdıklarında ise çenem yere düştü, kulaklarıma inanamadım, böyle bir üründen bu derece temiz güçlü ve doyurucu bir ses çıkması beni şok etmişti. Oda bas sesleri ile sallanıyor cigerlerimi titretiyordu ve tiz ile mid sesler o bassların içinde tek tek seçiliyor ve çok dengeliydi. Ürün sadece 9-10kg civarında ve uyduları küçüktü (yumruğum kadar) bu kolonlardan bu ses çıkamazdı, ürünün arkasına geçip sisteme baglı kolonların onlar olup olmadığına bakmak zorunda kaldım :) cidden inanılır gibi degildi çünkü. Neyse kısa kesiyorum.. Ürünü satın aldım ve büyük bir heyecanla eve gelip ürünü kurdum.

Kullandığım ses kartı Audigy2 ZS di ve bu hoperlörlerle cidden iyi bir performans alacağımı düşünüyordum ki... ölede oldu. benim amacım küçük fazla yer kaplamayan ve güçlü bir sistemdi ama bukadar kriterin bir çelişki yarattığınıda biliyordum. O yüzden 2+1 yada 1+1 bir sistem düşünüyordum. Fakat bu ürünler tanışınca imkansızın olmadığını gördüm :) Ürünü kurduktan sonra dogru dürüst ayar bile yapmadım diyebilirim. Direkt mp3 lerimi çalmaya başladım ve resmen sarhoş olmuştum. ürünün uyduları dahi belli bir frekansa kadar bass seslerini verebiliyordu woofer i ise yaklaşık 35hz lere iniyordu ve buda etrafı titretmeye yetiyordu. Wooferda elips şeklinde iki sürücü var biri öne biri arkaya bakıyor. Uydularda aynı şekilde elips sürücüler kullanılmış ve bu sürücülerin üreticisi boss un sürücülerini yapan japon şirketi. Uydular tamamen yekpare (ek yersiz tek parça, kalıp halinde) metal kasalıydı, bu sayede ses kaybı söz konusu degildi ve ufacık uydulardan çıkar bass sese inanazsınız. Woofer da buna destek olunca emsalsiz bir ses alıyorsunuz. Tiz ve mid sesler tek tek seçiliyor. New Age - Prograssive - House - Jazz - Pop - R&B her türlü müzik dinledim ve azım açık kaldı, o kadar dengeli ve tok ses hiç bir sistemde duymadım (Bu kategoride) diyebilirim. Ürünün uzaktan kumadası yok woofer üzerinden ses açıp kapama yapabiliyorsunu ve yine woofer üzerinde 3 kademeli bir bass swichi var. Genelde 2 de tutuyorum, wooferı yere düz bir zemine yerleştirdim uydular ise bigisayar masamın üzerinde duruyor. Kutu içeriği şaşrtıcı derecede iyi, ipod baglantı kaplolarından tutunda uydular için kullanılacak altın kaplama üclu 3 metrelik kablolara kadar her şey çok ince düşünülmüş. Gelelim biraz performansına.

Ürünü genel olarak 192 mbps kalitesindeki mp3 lerimde test ettim. Herşeyden önce şunu soylemeliyim ki 64 kbps lik mp3 lerde bile ses odayı kapladı ve beni çok şaşırttı. Tüm enstrümanları tek tek seçebiliyordum. Vocal sesleri sanki yanımda soyleniyr gibiydi. Ben temiz sese çok çok önem veririm ve bu ürün beni kendine aşık etmişti. Arkadaşlar ben burda ne kadar anlatsamda ürünü demo da dinlemedikten sonra beni anlamanız çok güç. Anlatılmaz yaşanır dedikleri olay sanırım bu. Başladım oyunlarda ve filmlerde test etmeye Crysis oynadım NFS carbon oynadım ve yüzüklerin efendisi 1-2-3 ü izledim. Hala tüylerim diken diken oluyor anlatırken bile. :) NFS carbonda polislerden kaçarken vs. çarpıp patlattığınız benzin istasyonlarında her kolonun yüksek tiz sesi seviyesi yuzunden distorsiyona girdiğine şait olmuştum ama bu üründe bunu göremedim. Crysisteki patlama sesleride çok çok iyiydi. Hele birde yüzüklerinde efendisi 2 deki orclar ile bizim elip arasında çıkan meydan çatışmasında kendimden geçtim. Ok lar sanki kulaklarımın yanında geçiyordu ve orcların bindigi kurtların hızlaması odanın içini titretiyordu. Sanırım bu ürünü dünya dışı varlıklar yapmıştı :) Wooferi çok enteresan sürücüleri elip ve biri one digeri arkaya bakıyor ama asıl enteresan olan wooferda hava çıkışı göremedim :) belkide bu yüzden bu kadar tok bass vuruyor olabilir, sesi odamın ve kaldırabileceği kadar açtım ve ne bass lar ne tizler distorsiyona girmedi dicem kimse inanmıycak, once bende inanmadım farklı parklı parçalarda dinledim ama TIK yok. Geçerkten distorsiyona girmiyor ve oda yıkılacak gibi sallanıyordu. Sanırım bu eşsiz ürün şu an dünyanın en iyi 2+1 multimedya ses sistemi. Aktif woofer üzerinde istenirse 3. bir kolon (center) baglamak için giriç var. Malzeme kalitesi çok üst düzeyde.

Ya aglamak istiyorum ben bole bir sistem görmedim müzigi içinizde dinliyorsunuz ve kulağınızda boşluk kalmıyor. Daha ne diyim sadece gidip bi yerlerde dinleyin ne demek istedigimi anlayacaksınız."

http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Aego_series/Aego_M.asp
http://forum.donanimhaber.com/m_18199104/mpage_1/key_/tm.htm
AKREPmt.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 1:22:56 

sence biraz abartmamış mı
bu seti böyle anlatıyorsa kullandığı hi-fi sistemi nasıl anlatır acaba

my54

21 Mayıs 2008; 11:20:39 

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2264

Bu ürün nasıldır? 2+1 almak istiyorum, + olarak mp3 çalar girişi var,
gerçi bütün hopörlörlerin girişine ipod benzeri mp3 çalarlar takılmazmı?

İntel E2180 - Asus P5Q - Kingston 2*1GB DDR2 800 - Gecube HD4850 - Seagate 250 GB ST3250410AS - CM Centurion 534 - Recom Power Engine 550W - Samsung 2232BW - Altec Lansing BXR1121
Samsung E200 - CANON A530 + 1 Gb MMC PLUS
musty_77_07

21 Mayıs 2008; 13:33:31 

hocam ürün fena değildir de 100 milyon a kadar olanlara baksan daha güzl olur bnce,gösterdiğin ürünü gördüm dinleme imkanım olmadı ama biraz bna ufak geldi açıkcası,bnce kesenin ağzını biraz daha aç aşağıdaki sistemlerden birini al memnun kalırsın..
quote:

Orjinalden alıntı: musty_77_07

100 ytl civarı bütçen varsa inspire serisinden uzak dur bnce
Bu fiyata güzel ses vericek ek parça istemeyecek sistemleri sana listeleyim
1-)Logitech x 230 http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd7750
2-)PHILIPS MMS430 http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd19832
3-)MICROLAB A-6351 http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd850283
4-)ALTEC LANSING VS2421 http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd850109
5-)MICROLAB FC-361 http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd850169
6-)PHILIPS SPA3300 http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd61383

Bunların arasından en başta logitech x230 sonra philips mms430 sonra microlab FC-361 üçünden birini alabilirsin tavsiye ederim..

Resen

21 Mayıs 2008; 15:34:20 

Aranan müzikte kaliteyse Çözümü var: Audio Enginie A5

Dinleyin aşık olacaksınız.........................
Resen

21 Mayıs 2008; 15:47:08 

AegoM iyidir. Anacak iyinin de iyisini arayanlara müJde!!!!!!

Aranan müzikte kaliteyse Çözümü var: Audio Enginie A5

Dinleyin aşık olacaksınız.........................

(Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın firmayla falan alakam falan yok. Ben çok araştırdım. Bu fiyata daha iyisi yok. What Hifi dergisi tarafından 2007 yılı en iyi aktif hoparlörü seçilmiştir kendisi. Duymayanlara duyurulur)
musty_77_07

21 Mayıs 2008; 20:53:59 

hocam ürünün markası audio enginie değil audio engine 2.0 45 watt rms gürültü oranı 95 db,2.0 ın 95 db ses çıkartması ürünün kalitesini ortaya koyuo sanrm birde thd oranı %0.05,yanlış hatırlamıyosam altec lansing lerde vs. bu oran %10 larda,fiyatı yurtdışında 230 € civarında yani ortalama 450 ytl Türkiye ye gelcek olsa 600 milyondan aşağı satılcağını sanmıyorum.Şahsen bn 600 ytl parayı ses sistemine ayırcak olsam gidipte 10 yada 15 cm sürücülü 2.0 almam ses kalitesi ne kadar güzel olsada sesi sonuna kadar açtığında yada zorladığında ne kadar zevk verebilirki ses kalitesi biyere kadar boyut ve güç de önemli bnce,o fiyata 2 tane Logitech z2300,Sony MHC-RG595 yada 2. el Logitech z5500 ü tercih ederim..

musty_77_07

21 Mayıs 2008; 21:05:13 

Aşağıdaki resimlerde ürünün boyutunu göreblirsin..
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

cevikism

22 Mayıs 2008; 13:49:38 

Arkadaşlar Creative Trigue 3000 2+1 speaker almak üzereyim. Daha önce kısa bir süre sbsA300 kullandım ve memnundum ama masadan ikinci düşüşe dayanamadı . Trigue nin dizaynı cezbetti beni açıkcası. Hepsiburada da 170 ytl değermi sizce? Bilgi lütfen. sbsA300 45 ytl

2008 gümüş Civic Premium otomatik vites
musty_77_07

22 Mayıs 2008; 14:15:22 

Sbs a 300 den iyi olduğu kesinde,Trigue 3000 f/p oranı hoşuma gitmedi açıkcası 170 ytl görünümü güzel uyduları güzel ama woofer ı küçük ve 24 watt rms toplam ses gücü var bnce o fiyata creative den I trigue 3400,philips den spa 9300,logitech den de z4 yada z4i alabilirsin alsanda çok iyi edersin bnce her şey görünüm değildir,trigue 3000 i dinlemedim yeni çıkan bi ürün zaten sanırım

gördüğün gibi o woofer masanı sallamana bile yetmez bnce,yerinde olsam z4 yada spa 9300 alırdım,illa creative diosan trigue 3400 al o fiyata daha iyi

cevikism

22 Mayıs 2008; 14:45:19 

Philips mantıklı bence de... Teşekkürler

cevikism

22 Mayıs 2008; 15:01:44 

quote:

Orjinalden alıntı: musty_77_07

Sbs a 300 den iyi olduğu kesinde,Trigue 3000 f/p oranı hoşuma gitmedi açıkcası 170 ytl görünümü güzel uyduları güzel ama woofer ı küçük ve 24 watt rms toplam ses gücü var bnce o fiyata creative den I trigue 3400,philips den spa 9300,logitech den de z4 yada z4i alabilirsin alsanda çok iyi edersin bnce her şey görünüm değildir,trigue 3000 i dinlemedim yeni çıkan bi ürün zaten sanırım

gördüğün gibi o woofer masanı sallamana bile yetmez bnce,yerinde olsam z4 yada spa 9300 alırdım,illa creative diosan trigue 3400 al o fiyata daha iyi

z4 çok eski bir ürün anlaşılan??

musty_77_07

22 Mayıs 2008; 15:07:34 

yok hocam kendim kullanıyorum beyazını x mod la beraber iyi perf. aldım,bass ları sağlam zaten logitech bass larıyla ünlü bilen bilir,ses kalitesi onboard ta o kadar iyi değildi idare ediyodu ama x mod la çok daha iç açıcı oldu tavsiye ederim kendim kullanıyorum ama philips inde ondan aşağı kalcağını sanmıyorum,ama philips spa 9300 den eski tabikide 0 ı hala stoklarda mevcut

Resen

22 Mayıs 2008; 17:54:57