Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Cevap: HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ Sayfa: <<   < önceki  14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
wazdew

19 Aralık 2006; 2:33:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar beş gün öncesinden iki sene önce aldığım Philips MMS460 5+1 sistemimi servise vermek zorunda kaldım.

Ürün iki sene bana hiç sorun çıkartmadı ve de çok memnundum ama geçen günlerde wooferdan garip garip sesler gelmesi, durduk yere ses çıkartması, müzik dinlerken cazırtı yapması ve hiç beklemedik anlarda cızırdaması beni çileden çıkarttı...

Şimdi serviste garantisi de yeni bitti, yani garanti dışı sayılıyor... Umarım bir sorunu yoktur sizlerden bu ürünü kullanan ve de bu sorunla karşılaşan oldu mu ki?

Teknik servislik yaptığım için ürün tespitini kameraya aldım bunu cd ye yazıp servise verdim ama işler çok ağır işliyor olsa gerek ürünü hala bakıma sokamadılar....

Olmadı başka bir sistem alacağım logitech x530 mesela

yada logitiech z5500 para olsa dünyaları alırım emme yok...

AMD Athlon64 X2 5600+ AM2(940Pin) (SilverStone Çift Fanlı Bakır Soğutucu) / MSI K9N Platinum / 2*1GB DUAL DDR2 667MHz Twinmos (2*Revoltek Bakır Soğutucu) / Winfast Leadtek PX6600GT TDH Extreme / L&C-Power 550W PSU / (320GB+250GB) SATA2 NCQ 16MB cache Seagate 7200.10 + 500GB SATA2 16MB cache WD HDD (3 X Revoltek Çift Fanlı HDD Soğutucu) / LG H21 DVD-RW / LG DVD-ROM / ViewSonic VG2230WM 22 WideScreen / SilverStone LC10M HTPC Kasa / PHILIPS MMS460 5+1 (Onboar ses kartı ile) + ACER Aspire 5920G - (T7500)
garel

20 Aralık 2006; 21:51:26 

Microlap ürünlerini bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum.Bu paraya bu ses bedava gibi bişey.Sesten,bilgiden,denyimden bahsetmeye gerek yok,kullanan arkadaşlar yazmıştır zaten fiyat performans olarak en üstte tuttuğum aletlerdendir microlap.Şiddetle tavsiye ediyorum.

Q9300 QUAD CORE 2.5Ghz
CORSAIR 2x1 GB 1066Mhz DDR2
ASUS RAMPAGE FORMULA X48 1600FSB DDR2 1066MHZ
SEAGATE 250 GB NCQ HDD
SAPPHIRE HD3870 X2 1GB GDDR3
THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR+ PENCERELİ FULL TOWER SİYAH KASA
SAMSUNG 2232BW 22"
OCZ PC Power&Cooling SILENCER 750W QUAD BLACK GÜÇ KAYNAĞI
tuwa

25 Aralık 2006; 14:32:29 

Merhaba arkadaşlar burada yazılan yorumları okuyarak kendime bi x-530 aldım ve memnun değilim woofer uğulduyor uzun baslarda garip sesler geliyor :S 50 cent in the club bu parçayı gayet güzel ve sesleri bibirinden ayırarak çalarken dream theaterveya Nightwish'in coğu parçasında ses oldukca bozuluyor :S

Değiştirip creative 5800 almayı düşünüyorum, yada daha temiz başka bi set önerileriniz nelerdir ??

developerone

26 Aralık 2006; 18:15:22 

Arkadaşlar bütün formu altını üstüne getirdim.. Yine kafam karışık...
elimizde uygun fiyatlı aşağı yukarı 100$ civarında 5 ürün var..

1-Logitech X-530 (şubatta x-540)
2-Creative T6060
3-Creative P5800
4-Philips mms460

bu ürünlere ait yorumlar şöle:

1-logitech x-530 (şubatta x-540)

herkesin dilindeki sistem çok önerilmiş. beyenenler çok.. bassları çok iyi diyolar.. yüksek seste tizleri iyi değilmiş.. yanlız sistemden gelen sesler söz konusu, evdeki elektirik tesisatına bağlı olarak ışık düğmelerini açıp kapatınca ses çıkartıyormuş... Bu olay şu anda benim stereo masaüstü hoparlorlerimde de oluyor...
( Önceleri bu sorunla karşılaştım sonra benim hoparlorler işi abartıp radyo ya felan bağlanmaya başladılar.. Evet yanlış okumadınız.. Şu an hoparlörlerimi açtınızda 107 civarlarında bir radyo frenkasını çalıyo.. üstelik ben buna bi şey yapamıyorum.. hani frenkası değiştirebilsem neyse, radyo niyetine kullanırdım!! :D ) Bir diğer dezavantajı da kumandasının olmaması bu da DVD'lere takıldığı zaman zorluk yaratacağına benziyor.. Bir üst modeli olan X-540'da kumanda var ama o da kablolu... bu bi şey olsa da creative modellerinde olduğu gibi ek olarak uzaktan kumanda takabilseydik.. ( creative'lerin kablolu kumandası subwoofer'ın arkasından çıkabiliyor.. buraya kızılötesi alıcı olan kumanda takabiliyosunuz... bkz. http://tr.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=30&product=14565 )
Bide X-540'ın bass'ı yere doğru bakıyor.. Bu da apartmanda oturanlar için hiç iyi olmasa gerek.. :)

2-Creative t6060

Çok ince şık bir ürün olmasına rağmen beyenen pek yok yada yorum çok az.. bassları güzel vermiyor sert basları varmış.. diyolar buna karşın tizlerde iyimiş... Sanırım bu Inspire T-serisi tweeterlar'la oluyor.. Sistemdeki bass çıkışı patlamalı çıkış diye adlandırılıyor bu da orkestra veya unplugged performansları için iyimiş.. (sitesinden alıntı..)

3-Creative P5800

Şimdi gidin bütün teknosa'larda görürsünüz.. Teknosa bu ürünü satmaya çalışıyor.. Orada satış yapan elemana "logitech mi daha iyi creative mi?" diye sorduğumda creative daha iyi yanıtını verdi... Sebeb olarakta logitech'in hoparlörlerinde 2 çıkış varmış.. (içinde bulunan yuvarlaklardan bahsediyor..) Bu da cızırtı yapıyomuş çalarken.. Anlaşılan elemanın FDD sürücüsünden haberi yoktu.. komik olan 1.5 saat sonra tekrar gittim başka bir elemana sordum. logitech daha iyi dedi... Bu ürün hakkında çok az yorum görebildim.. Yine ısrarla millet logitech diye ısrar ediyor... Benim anlamadığım Logitech X-530 geçen seneden beri Türkiye'de var Creative gibi ağırlığı ses ürünlerine veren bir firma ( gerek mp3 çalarlar olsun, gerek ses kartları ve sistemler) neden yeni çıkardığı ürünleri logitech'den daha iyi yapamaz??? Endişem şu Creative mp3 çalarım var ses kalitesi açısından diğer mp3 çalardan(apple ipod'u bilmiyorum) gayet üstün.. Aynı şeyi neden çevresel ses sistemlerinde yapamadılar... Creative GD580 5.1 ses sistemi ise P5800'ün dekoderli modeli gibi duruyor.. Sadece Sitesinde yazana göre içinde amfisi varmış... p5800^de yok mu ki... üstelik bu üründe EAX desteği var logitechlerde yok sanırım...

4-Philips mms460

kötü yorumlar var.. birisinin ciddi sorunu olmuş... Zaten philips türkiye sitesinde şu anda bu ürün gözükmüyor... SPA2600 modeli var.. Yine kötü değildi.. Ben şeklinden dolayı sevmemiştim.. Hoparlör ve subwoofer'u çok küçüktü bu yüzden de güzel ses verebileceğini düşünmedim.. Yanlız monitörler için manyetik koruması vardı.. Bakın bu konuyu kimse konuşmamış.. Logitech yada Creativelerin hangi modellerinde bu koruma var.. Logitechlerde gelen sesler bu yüzden olmasın..

İnceledikte suyu çıkıyor konunun bir şey alıcam kılı kırk yarıyorum... Yeter artık konuyu bilen birileri yada hepsini iyice test etmiş birileri bu konuya bir nokta koysun!!!! defalarca aynı konular açılmış durmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi developerone -- 26 Aralık 2006; 19:10:28 >

nighteen

26 Aralık 2006; 23:49:34 

microlab x4d kullanan arkadaşlar.Woofer kalitesi ve ürün fiyatı hakkında bilgi verebilir mi?Normalde 190 w rms olarak bildiğimiz bu model Türkiye de 100 watt olarak nasıl piyasa da bunu da açıklayabilirler mi?Peşin olarak en uygun nereden alabiliriz?Teşekkürler.

ademyaz

Sisteme Gözat

31 Aralık 2006; 22:02:59 

arkadaşlar set almayı planlıyorum ama forumda yazanları okudukça kafam allak bullak oluyor. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. benim bu sistemi kullanım alanlarım orta ve düşük seviye FİLM seyretmek müzik dinlemek, oyunda olabilir. tiz sesleri çok hoşuma gider s750 bu konuda uygun, orta seviyede yumuşak bir bass da çok hoşuma gider bu konuda da z5500 tartışmasız (forumlardan okuduklarımla bunları yazıyorum). film seyretmeyi daha çok ilgi alanıma girdiği için s750 nin 7+1 olması daha avantajlı gibi görünüyor (bu konuda yanlışım varsa yardımcı olun). z5500 ün digital olması ve fiyatının daha ucuz olması maliyeti çok düşürüyor. ancak s750 ye hem decoder eklenecek olması hemde fiyatının daha yüksek olması( ses kartını söylemiyorum çünkü x-fi ye karar verdim) işte bu anlattıklarım çerçevesinde karar veremiyorum. lütfen yardımcı olun.

ayrıca z5500 alırsam tizleri sevdiğimi yukarıda söylemiştim (forumlarda z5500 ün tizlerde iyi olmadığından sıkça bahsediliyor) z5500 ün tizlerini nasıl takviye edebilirim.

son olarak s750 deki son ses açılınca olan ses kesilmelerini eksi olarak değerlenddirmedim. çünkü asla son sesi açamam, komşularım dayansa bile bu sese ben dayanamam.

çok acil yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgiler ,Saygılar

AMD ATHLON 64 3500+ (2.2GHz) 640K 939p VENİCE--WİNFAST 6150K8MA DDR SES+VGA+GLAN+SATA2 16X 939p-- 2 X 512 MB DDRAM 400 MHz PC3200 KINGSTON--- ATI RADEON X600/X550 SERİES(128Bit) 256/512MB TV DVI 16X-250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 8MB ST3250824AS -- FEEL HURRICANE II USB ATX KASA GÜMÜŞ 460W-- 1.44 MB SONY DİSKET SÜRÜCÜ-- LG 52X32X52 CD-RW SİYAH-- PHILIPS SPD2412B 48X32X48CDRW 16X8X16DVDRW SİYAH-- EVEREST USB ADSL MODEM-- 17 DELL E176FP LCD SİYAH-- Q MS WLESS OPTİK DESKTOP KLAVYE+MAUSE USB/PS2(DA9)-- LABTEC WEBCAM PLUS-- CREATİVE AUDİGY VALUE 7+1 SESKARTI-- LOGITECH Z5500 SPEAKER SYSTEM
@armagedon@
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Ocak 2007; 12:19:15 

quote:

Orjinalden alıntı: ademyaz

arkadaşlar set almayı planlıyorum ama forumda yazanları okudukça kafam allak bullak oluyor. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. benim bu sistemi kullanım alanlarım orta ve düşük seviye FİLM seyretmek müzik dinlemek, oyunda olabilir. tiz sesleri çok hoşuma gider s750 bu konuda uygun, orta seviyede yumuşak bir bass da çok hoşuma gider bu konuda da z5500 tartışmasız (forumlardan okuduklarımla bunları yazıyorum). film seyretmeyi daha çok ilgi alanıma girdiği için s750 nin 7+1 olması daha avantajlı gibi görünüyor (bu konuda yanlışım varsa yardımcı olun). z5500 ün digital olması ve fiyatının daha ucuz olması maliyeti çok düşürüyor. ancak s750 ye hem decoder eklenecek olması hemde fiyatının daha yüksek olması( ses kartını söylemiyorum çünkü x-fi ye karar verdim) işte bu anlattıklarım çerçevesinde karar veremiyorum. lütfen yardımcı olun.

ayrıca z5500 alırsam tizleri sevdiğimi yukarıda söylemiştim (forumlarda z5500 ün tizlerde iyi olmadığından sıkça bahsediliyor) z5500 ün tizlerini nasıl takviye edebilirim.

son olarak s750 deki son ses açılınca olan ses kesilmelerini eksi olarak değerlenddirmedim. çünkü asla son sesi açamam, komşularım dayansa bile bu sese ben dayanamam.

çok acil yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgiler ,Saygılar

valla arkadasım bende s750 sahibiyim ve setin ses kalitesinden cok memlunum filmde s750 kadar hiç bir set iyi performans veremez diye düşünüyorum ama bu benim yorumum diğer bircok seti test eden biri olarak müziktede senin dediğin gibi orta sewiyelerde dinlencekse full ses olmamak üzere orta seslerde mükemmel filmde fulle problem olmas tizz konusunda s750 nin üzerinde set yok suan ama z5500 ün bass olayı biraz daha ön planda bu bir gercek ama mid ses kalitesi tartısılmas s750 ve 7.1 avantaj büyük tabi film ve müziklerde exstra 2 adı öndesin diğer setlere göree cevresel olarak z5500 avantajı digital olması z5500 tiz denilsede hernekadarda midlerdeki kalitesizlik önplanda z5500 alıcaksanız orjinalliğini bozmadan öle kullanamnızı öneririm sete bir zarar verebilirsiniz son sorun s750 nin son ses acınca deil kardes decoderden fulleyip tizi ses kartından da fuulleyin ce tizi midlerde kesiklik oluyoo bu da frekans bozuklugundan kaynaklanıyor ben seti son ses dinliyorum decoderden ortada ses kartındada full olunca hiç bir bozulma olmuyo ama arkadaslar sunu söyliyim s750 almayı düşünenler bir dvd film izleyin inanılmaz son söz senin
brother_up
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Ocak 2007; 16:12:44 

Selamlar arkadaşlar , TIKLA GENIUS ya da TIKLA FRISBY.
Bu iki cihazdan birisini almayı düşünüyorum. Genius u nt de gördüm oldukça şıktı, ve ses çıkışı, basları oldukça iyiydi. Acaba frisby nasıldır? Bu iki modelde olmazsa yukarıda arkadaşın yazdığı 4 modelden birini alacağım , hangisi tavsiye edersiniz.(oyun, müzik, film) diğerlerini hiç dinlemedim ama genius oldukça güçlüydü . Aranızda daha önceden dinlemiş, kullanmış, diğer ses sistemleri ile karşılaştırma olanağı olan varsa ve yorumlarını yazarsa memnun olurum. Herkese kolay gelsin.
ademyaz

Sisteme Gözat

4 Ocak 2007; 17:20:05 

quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

valla arkadasım bende s750 sahibiyim ve setin ses kalitesinden cok memlunum filmde s750 kadar hiç bir set iyi performans veremez diye düşünüyorum ama bu benim yorumum diğer bircok seti test eden biri olarak müziktede senin dediğin gibi orta sewiyelerde dinlencekse full ses olmamak üzere orta seslerde mükemmel filmde fulle problem olmas tizz konusunda s750 nin üzerinde set yok suan ama z5500 ün bass olayı biraz daha ön planda bu bir gercek ama mid ses kalitesi tartısılmas s750 ve 7.1 avantaj büyük tabi film ve müziklerde exstra 2 adı öndesin diğer setlere göree cevresel olarak z5500 avantajı digital olması z5500 tiz denilsede hernekadarda midlerdeki kalitesizlik önplanda z5500 alıcaksanız orjinalliğini bozmadan öle kullanamnızı öneririm sete bir zarar verebilirsiniz son sorun s750 nin son ses acınca deil kardes decoderden fulleyip tizi ses kartından da fuulleyin ce tizi midlerde kesiklik oluyoo bu da frekans bozuklugundan kaynaklanıyor ben seti son ses dinliyorum decoderden ortada ses kartındada full olunca hiç bir bozulma olmuyo ama arkadaslar sunu söyliyim s750 almayı düşünenler bir dvd film izleyin inanılmaz son söz senin

@armagedon@ kardeş açıklamaların için teşekkür ederim. ah keşke s750 in biraz fiyatı da düşük olsa da kararsız kalmadan direkt onu alabilsek. ama fiyatından dolayı insanın daha fazla düşünmesi gerekiyor ben zaten daha önce creative nin 7+1 sistemini dinlemiştim ses mükemmeldi. ama tam olarak modelini bilmiyorum. açıklamaların içinde tekrar teşekkür ederim.

AMD ATHLON 64 3500+ (2.2GHz) 640K 939p VENİCE--WİNFAST 6150K8MA DDR SES+VGA+GLAN+SATA2 16X 939p-- 2 X 512 MB DDRAM 400 MHz PC3200 KINGSTON--- ATI RADEON X600/X550 SERİES(128Bit) 256/512MB TV DVI 16X-250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 8MB ST3250824AS -- FEEL HURRICANE II USB ATX KASA GÜMÜŞ 460W-- 1.44 MB SONY DİSKET SÜRÜCÜ-- LG 52X32X52 CD-RW SİYAH-- PHILIPS SPD2412B 48X32X48CDRW 16X8X16DVDRW SİYAH-- EVEREST USB ADSL MODEM-- 17 DELL E176FP LCD SİYAH-- Q MS WLESS OPTİK DESKTOP KLAVYE+MAUSE USB/PS2(DA9)-- LABTEC WEBCAM PLUS-- CREATİVE AUDİGY VALUE 7+1 SESKARTI-- LOGITECH Z5500 SPEAKER SYSTEM