Şimdi Ara

Apple yine Google'ın hedefinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki hafta sonra Apple'ın düzenleyeceği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın yapılacağı Moscone West, geçtiğimiz günlerde Google'ın geliştiriciler konferansı "I/O"'a da ev sahipliği yaptı. Google'ın Android, Google Chrome, Google API'leri, GWT, App Engine, Açık kaynaklı teknolojilerdeki son durumları 5000'den fazla geliştiriciye tanıttığı konferansta önemli gelişmeler yaşandı. Android 2.2 "Froyo" detaylandırıldı, H.264'e karşı geliştirdiği V8 tabanlı WebM projesini ve internetin gücünü TV'lerle buluşturan Google TV'i duyurdu. Bunlar konferansın, son kullanıcıyı yakından ilgilendiren en önemli gelişmelerden bazılarıydı. Fakat konferansta yapılan bazı önemli açıklamalar, en az bu teknolojik gelişmeler kadar dikkat çekiciydi...


    2008'in son döneminden bu yana hızla yaygınlaşan ve 1.çeyrek itibariyle işletim sistemi pazarında %15.4'lük iPhone OS'in hemen arkasından %9.6'lık pay ile 4.sırada yer alan Android, şüphesiz Google'ın son dönemdeki en başarılı çalışması durumunda. Peki Google'ı mobil işletim sistemi hazırlamaya iten ne idi ? Bir internet şirketi konumunda olan firma, her alanda hizmeti bulunan bir teknoloji firması mı olmak istiyordu ?



    alt="Apple yine Google'ın hedefinde"


    Apple, 1984 yılında Macintosh'u piyasaya sürmüştü.


    İşte yukarıda sorumuza cevap Google I/O Geliştiriciler Konferansı'nda firmanın yöneticilerinden Vic Gundotra tarafından geldi. Microsoft'taki genel müdürlük görevinden sonra Google'ın Mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı olan Vic Android'i geliştirmeleri hakkında şunları söyledi;


    "Android'i geliştirmeseydik katı bir gelecekle karşı karşıya kalacaktık. Bu gelecekte sadece tek bir adam, tek bir firma, tek bir telefon ve tek bir operatör olacaktı.."


    Bu cümlenin arkasından yansıda beliren "İstemediğimiz gelecek: 1984" yazılı görsele Vic şu cümlesiyle destek verdi;


    "Bu bizim istediğimiz tarzda bir gelecek değil."


    Konuşma esnasında yansıtılan 1984 görseli Vic'in "tek adam, tek telefon ve tek firma"dan kastının ne olduğunu daha iyi anlamamızı sağlıyordu; Steve Jobs, iPhone ve Apple... Kısacası Google Android ile amacı iPhone'un ve Apple'ın tekel olmadığı bir gelecekte kullanıcıya seçme şansı vermekti.


    Elbette "Android olmasaydı ne olurdu ?" sorusuna kesin bir cevap vermek zor ancak biraz tahmin yürüttüğümüzde Google'ın dediği gibi Apple'ın pazarın büyük çoğunluğunda tekel olabileceğini söylememizin kaçınılmaz olduğu aşikar. Sadece üç model telefonla yaklaşık 2,5 senede 50 milyonluk satış sayısını aşması Apple'ın tekel olma potansiyeline ne kadar sahip olduğunu gözler önüne koyuyor.


    Bakalım Ocak ayında Android'in iPhone OS'i yenmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Steve Jobs'un dediği gerçekleşip, gelecekte tek adam ve tek bir firmanın mı sözü geçecek yoksa Google geleceğin 1984'teki gibi olmamasını sağlayabilecek...









  • Google'a bu konuda katılmamak elde değil.. koca google bile zor mücadele ediyor apple ile... Ama apple da bu mücadele içinde çok daha işlevsel ve daha tatminkar ürünlerle geri dönüyor.. yani, rekabet firmaları her zaman daha iyiyi üretmeye sevkediyor.. O yüzden bir apple tutkunu da olsak googla'a teşekkür etmek gerekir..
  • Apple'i yapmış oldugu çalışmaları için takdir etmenin yanısıra,tekel bir yapı oluşmasını engellediği için Google'a da burdan sonsuz desteklerimizi iletmemiz gerekir diye düşünüyorum..
    Android gerçekten çok yol katetti ve etmeye de devam ediyor,gelecek Açık Kaynak'tadır
  • Google ın bu pazarda olması elbette iyi ama iPhone un en büyük artısı yazılım ve donanımın aynı şirket tarafından geliştirilmesi. Bu çok büyük avantaj, maksimum performans bu şekilde sağlanıyor. tıpkı MacBook larda olduğu gibi.
  • Anlaşılan kır sakallı Richard emmiyi iyi anlayan firmalardan biri de Google :)
  • Google'ın tekele açtığı savaşı microsofta karşı da sürdürmesini istiyoruz, kimse tekel olmasın ama işini iyi yapanın hakkı da verilsin. Fakat bunca yıldır işletim sistemi alanında Microsofta rakip olmaya çabalamaması samimiyetine leke süren bir durum Google'ın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Force
    Google'ın tekele açtığı savaşı microsofta karşı da sürdürmesini istiyoruz, kimse tekel olmasın ama işini iyi yapanın hakkı da verilsin. Fakat bunca yıldır işletim sistemi alanında Microsofta rakip olmaya çabalamaması samimiyetine leke süren bir durum Google'ın.

    Hocam haklisin ama isletim sistemi cok daha zor bir olay kaldiki chrome os geliyor biraz daha sabir ;)
  • hmm... Youtube ... Google ...
  • Bütün şirketlerin tekel olma sevdası vardır. Şimdi google adroid ile bütün telefonlarda yaygınlaşsa acaba çıkıp diyecek mi bundan sonra tekel olmamak içi androidi bazı telefon markalarına kullandırtmayacağız. Kaldı ki google bütün teknoloji dallarında söz sahibi olmak için insanların en çok sevdiği bedava kavramını desteklemektedir. Burada apple' da savunuyrmuşum gibi anlaşılmasın. Mesala itunes deki library belası en sevmediğim olay.Ayrıca apple'ın bütün programlamacıları sadece kendi programlarını yapacak şekilde sınırlandırmasıda iyi değil ancak google'ında sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi davranması da güzel değil. Herşeye rağmen google' ın açık kaynak kullanması açık kaynağın önünü açacak ve bu biz kullanıcılara yarayacaktır.
  • Rekabet iyidir tüketiciye yarar.
    Teşekkürler Google
  • google ı yürekten tebirk ediyorum gerçekten çok iyi başarılara imza attılar

    hep dediğim gibi

    iphone olmasa diğer firmalar hala yavaş yavaş gelişecekti.. doğru dürüst bir rekabet olmadığı için her çıkarılan yeni modelde yeni bir donanım koyup başka bir donanım çıkarıp çeşit çeşit wm kullanan modellerle kullanıcıları kandırmaya devam edeceklerdi..

    ama iphone sonrası hepsi coştu.. artık süper donanımlara sahip modeller çıkıyor

    şimdi de aynı olay android de geçerli.. androidos geliştikçe apple da iphone u ve işletim sistemini daha da geliştirecek

    iphone a karşı güçlü rakiplerin çıkmasını hep istemişimdir ve bu sene hd2 olsun desire olsun muhteşem modeller çıktı ve çıkmaya devam edecek




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.