Şimdi Ara

BİR ÇOCUK DÜŞÜNÜN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

12 yaşında ablasını, 18 yaşında babasını kaybetsin

Bir çocuk düşünün,

G.saray’ın yoğun isteğine rağmen o yaşta 3 otobüs değiştirip Beşiktaş idmanlarına gitsin

Bir futbolcu düşünün,

Takaslarda kullanılmak istendiğinde ‘’beni Beşiktaş’tan ayırmayın, gerekirse 2.lige kiralayın ama yine de Beşiktaş’tan koparmayın’’ diye gözyaşı döksün.

Bir futbolcu düşünün,

Beşiktaş’ın şampiyonluğuna tanıklık etmenin, milyon dolarlara bedel olduğunu söyleyecek kadar taraftar olsun.

Bir futbolcu düşünün,

Hayalini kurduğu şampiyonluk kutlamasında bırakın tribüne çağırılmayı, en mutlu günümüzde protestolara maruz kalsın.

Bir futbolcu düşünün,

Yeni Açık önünde ısınırken pet şişe,

Klubede otururken ana bacı küfür yesin.

Bir futbolcu düşünün,

Oyuna girerken yuhalansın, her topla temasında ‘’bak şimdi kaybedecek’’ psikolojisiyle takip edilip,

Her buluşmasında homurdanıp, her çıkışında yerin dibine sokulsun.

Bir futbolcu düşünün,

Aylarca yüzüne bakılmayıp, en kritik maçlarda sahaya sürülerek istikrarsızlıkla suçlansın.

Bir futbol takımı düşünün,

Kanat sorunu 1.500 km’den fark edilmesine rağmen elindeki tek safkan kanat adamının yüzüne bakmasın. Belki de hocası o'nu koruma psikolojisine bürünsün ...

Bir futbolcu düşünün,

Bir maçta –kendi becerisiyle- takımın santraforlarından fazla pozisyona girmesine ve ‘’en çok isteyen’’ olmasına karşın, o gün ruh gibi gezinenlerden fazla tepki toplayıp, aylar geçmesine rağmen hep Sami Yen performansı ile anılsın.

Bir futbolcu düşünün,

Şu takımda en düşük maaşı alanlardan biri olmasına karşın attığı her adım, yaptığı her hareket batsın.

Bir futbolcu düşünün,

Son 2 yılda kazanılmak adına tribünden gram destek görmesin.

Bir insan evladı düşünün,

Şu hayatta belki de doyamadan kaybettiği en değerli varlıklarına 2 metre mesafeden küfür işitip, sonrasında ‘’taraftara karşılık verdi’’ suçlamalarıyla çarmığa gerilsin.

Bir futbolcu düşünün,

‘’ya kaybedersem – ya kaptırırsam’’ endişesini iliklerine kadar hissedip, kendini en güvende hissetmesi gereken ortamda top oynamaktan korkar hale gelsin ...

Bir taraftar düşünün,

Tüm bu düşmanlığa rağmen Serdar'dan bir şey isteme ve bekleme hakkını kendinde bulsun.

Bir futbolcu düşünün,

Ya da artık boş verin ...

Necipleri, Muhammedleri kaçar adım uzaklaştırmamak adına neler yapabiliriz

Bunları düşünün ..

Yıllardır Beşiktaş'ı takip ediyoruz, ama ben hatırlamıyorum ki bir Beşiktaş futbolcusu bu kadar baskı, küfür ve hakaretlere maruz kalsın -pozisyon özürlü takımda sırf gol kaçırdığı için asılsın- ve her şeye rağmen dayansın, sabretsin, ağzını açıp tek kelime etmesin.

Kendi hataları olmadı mı ? Elbette oldu, ki ben kafasının çok iyi çalıştığına hiçbir zaman inanmadım -hatta bu saatten sonra iki cihan bir araya gelse dahi yeni bir başlangıç yapma ve barışma şansı olmadığına inanlardanım- ama işte şu çocuğun kovmaktan beter edilip, resmen defol git denmesine ve şu tablo altında bile ''paragöz'' ilan edilmesini, biz imzaya yanaştık ama o istemedi denilmesini kabullenemiyorum.

Yukarıda Allah var, ben biliyor ve inanıyorum ki sen çok severdin Beşiktaş'ı.

Kendi adıma ''verdiğin ve vermek isteyip de veremediğin'' her şey için teşekkürler Serdar.

ESER GÖKULU

• Müthiş bir yazı olmuş.

Bobo hariç diğer forvetlerin beceriksiz olması ve üstüne üstlük hücumda hiçbir planın, sistemin olmadığı bir takımda, sonradan oyuna girip takıma hareket kazandırıp pozisyona giriyorsa o futbolcuyu oynatmak lazım.

O futbolcudan da son vuruşlarının Del Piero misali olmasını beklemekte bizim mantalitemizi, bakış açımızı yansıtıyor.

Adam oyuna giriyor, kafasında bin tane düşünce, ya şimdi bana küfür edilirse, ya anneme küfür edilirse düşüncesi altında ne kadar verimli olabilir.

Ben Serdara güveniyorum bizim takımda çok iş yapacaktır.
  • Yazı güzel de, bunca taraftar Serdar'a gol kaçırıyor diye kızmıyor ki.

Bu adam 16 yaşında A takıma alındı. O tarihten itibaren zaman zaman kiraya verildi, zaman zaman Beşiktaş'ta ilk 11 oynadı veya sonradan oyuna girdi. Ancak Serdar'ın ilk çıktığı zamanı hatırlayan biri olarak söylüyorum, futbolunda bir gram ilerleme kaydetmedi. Kimse şans verilmedi, sabır gösterilmedi demesin. Sırf altyapıdan çıkma Beşiktaşlı bir genç olduğu için kimselere verilmeyen şans bu adama verildi. Mustafa Denizli taraftarı karşısına alma pahasına birçok maçta 11'de oynattı veya gol ihtiyacı varken sonradan oyuna soktu. Ertuğrul Sağlam zamanında zaten sürekli 11'deydi.

Bu taraftar Ernst'i, Toraman'ı spektaküler goller atıyor diye mi seviyor? Alakası yok. Bu oyuncular kısıtlı yeteneklerine rağmen terinin son damlasına kadar savaşıyor, sorumluluk alıyorlar. Serdar bunlardan ders alıp daha çok çalışacağına barlarda sigara içerken görüntüleniyor. Bugün Beşiktaş'tan gönderiliyorsa hatayı kendisinden başka kimsede aramasın.

• 1-Serdar'a yeterli şans verildi. O bunu kullanamadı. Başarılı olmasını ben de çok istedim. Her maçta "sanki bu maçın kahramanı Serdar olacak" derdim kendi kendime. Ama olmadı be kardeşim. Düşünün şimdi:

"Bir oyuncu düşünün, sahada ayakta duramasın,
    Bir oyuncu düşünün, maç başı 10-15 pas hatası yapsın
    Bir oyuncu düşünün, ayak içiyle vuracağı topa abansın"

2- Ayrıca bu işler duygusal yazıyla olmuyor. İsterseniz Bilica ile ilgili bir yazı kaleme alayım da hep beraber oturup hüngür hüngür ağlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

1-Serdar'a yeterli şans verildi. O bunu kullanamadı. Başarılı olmasını ben de çok istedim. Her maçta "sanki bu maçın kahramanı Serdar olacak" derdim kendi kendime. Ama olmadı be kardeşim. Düşünün şimdi:

"Bir oyuncu düşünün, sahada ayakta duramasın,
    Bir oyuncu düşünün, maç başı 10-15 pas hatası yapsın
    Bir oyuncu düşünün, ayak içiyle vuracağı topa abansın"

2- Ayrıca bu işler duygusal yazıyla olmuyor. İsterseniz Bilica ile ilgili bir yazı kaleme alayım da hep beraber oturup hüngür hüngür ağlayalım.

Bilica'ya herkes güler. Paltrona 36

• Futbolda adam eksiltmek, çalım atmak, dar alanda etkili olmak çok önemli. Bu özelliklere sahip adamlar el üstünde tutuluyor ve kolay bulunmuyor. Bunların en üstündeki isim Messi.

Beşiktaşta çalım atan, adam eksiltebilen tek isim Tello. Diğerleri düz oyuncu, herhangi ekstra iş yapamıyor.

Beşiktaşın en önemli sorunu da bu işte. Herkesin düz oyuncu olup, ekstra iş yapacak adamın olmaması.

Sağ tarafta Ekrem koşuyor, mücadele ediyor. Defansif anlamda herşeyi yapıyor.

Ortada Fink-Ernst koşuyor, basıyor tamam. Ama hücumda 1-2 uzaktan şut amak dışında birşey yaptığı yok.

Telloda bir Hagi olamadığına göre o da etkisiz kalıyor. Bobo da bulduğunu atıyor. Daha çok bulsa daha fazla atacak.

Böyle bir durumda ne kadar gol kaçırsada ben olsam Serdarı mutlaka sürekli oynatırdım.

Serdar ve Beşiktaş uyuşmadı, tutmadı diyebiliriz. Teknik heyetinden, yönetimine, taraftarına kadar uyuşmadı.

Böyle oyuncular iyi ortamı bulurlarsa patlama yaparlar.

•  BİR ÇOCUK DÜŞÜNÜN !

meğer adam derdinden tüttürüyormuş puroları...
    yak bi cigara daha aslanım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel ülkemizde insanlara bu kadar kolay etiket vurulabiliyor.

Serdar purocu...
    Arda magazinci...
    Jo alemci...
    Kazım kelepçeci...
    Daum kokainci...

Bir kere etiketlendiysen artık senin için yolun sonu gelmiş demektir. O ana kadar oynadığın futbol, yaptığın işler silinir sen artık o ithamla yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Güzel ülkemizde insanlara bu kadar kolay etiket vurulabiliyor.

Serdar purocu...
    Arda magazinci...
    Jo alemci...
    Kazım kelepçeci...
    Daum kokainci...

Bir kere etiketlendiysen artık senin için yolun sonu gelmiş demektir. O ana kadar oynadığın futbol, yaptığın işler silinir sen artık o ithamla yaşarsın.

sen futbolcuysan alemlerde boy gösterip elinde puroyla poz vermeyeceksin, özellikle 3 büyüklerin formasını taşımak onurdur ve o formanın hakkını vermek için elinden geleni yapmalısın. sonuçta babanın hayrına da oynamıyosun, milyon euroları cebe indirirken herşey iyi güzel de kulübünün ve taraftarının beklentilerini karşılamanı isteyince mi kötü? çok mu zor azıcık yaşantına dikkat etmek?

• Birde böyle saçma bir bakış açımızda var.

Elin yabancısı arkadaşının sevgilisiyle yatıyor ama etiketlenmiyor, sahadaki futboluyla konuşulup, eleştiriliyor bizde ise o kadar para alıyor oynayacaksın, gezmeyeceksin hatta sıçmayacaksın bile deniliyor.

3 büyüklerin formasını taşımak onurda diğer takımlarının formalarını taşımak ne? Her takımın forması değerlidir.

Atın kafanızdan şöyle saçma sapan fikirleri, futbolcular köle değildir.

Nasıl iş yerimizde patronun bize maaşını ben veriyorum dediğimi yapacaksın demesine sinirleniyorsak aynısını futbolculara da yapmamamız gerekiyor.

Herkesin iş ahlakı, iş disiplini kendisini ilgilendirir, beğenmiyorsan gönderirsin olur biter.
  • tabii ki her takımın forması değerlidir bak ben de ÖZELLİKLE 3 büyükler diye belirtmişim. o arkadaşının sevgilisiyle yatıyor dediğin adam her maç sahaya çıkıp mükemmele yakın oynayabiliyorsa kimse onun futboluna birşey demez zaten ancak gazetelerin magazin sayfalarında eleştirilir, ama senin hem sahada yürüyecek halin olmaz hem de alemlere akarsan göze batarsın bu kadar basit. iş konusundan örnek vermişsin, benim dışarıdaki yaşantım işimi aksatıyorsa, gece barlarda gezip gündüz iş yerinde uyukluyorsam tabii ki patronumdan laf yerim, kovmakta da haklıdır
  • serdar hangi maçta ne top oynadı ne verdi beşiktaşa ne işe yaradı kaç yıldır şans verdik adama daha ne yapalım bir bursanın alt yapıdan çıkardığı oyuncular bak alsan 10 milyon euro fiyatı var birde serdara bak batuhana bak koskoca beşiktaş alt yapısının yetenekli diye çıkardığı oyunculara bak
  • Güzel bir yazı ama, Serdarın son dönemdeki hareketleri bu kadar iyimser ve masum hatalar ve yanlışlar içinde olduğu anlamını çıkarmıyor. Kaptan Üzülmezde dedi Takımda bazıları kendisini Messi zannediyor dedi. Biraz burnu havalara girmişti. Demekki hata Serdarda da var, sadece taraftar şikayetçi değildi bu vurdumduymazlıktan.

Potansiyel varmı var, kendini geliştirebilirmi geliştirebilir. Bizde sabır yok, Serdarda azim yok. Belki Gsde harikalar yaratıcak biz üzüleceğiz ama sonra denmesin Beşiktaş Serdarın değerini bilmedi sahip çıkmadı. Serdar Beşiktaş formasının büyüklüğünü anlayamamıştır. Kendisine başarılar.
  • Serdara verilen şans bana verilseydi yıldız futbolcu olurdum. Duygusallığında böyle uçuşanlarını sevmiyorum fazla. ayakları bir yerde yere basacak biraz. Her Beşiktaş aşığını, taraftarını klübe alacak değiliz. Milyonları temsil ediyorlar orada, futbol becerileri üst seviyede olmadan, takıma katkısı olmayan adamın ne işi vr kulüpte. Serdara az beddua etmedim 3-4 senedir. çok şey istemedik ondan ilk geldiği seneki kadar becerikli ve hırslı olsa yetecekti hepimize. Ama o kendini geliştireceği yerde yan gelip yatmayı tercih etti. Yolu açık olsun..
  • neye sabır edilecek daha hacı.. kaç senedir bu sabrın sonu..ona sabrettiğimiz kadar kime sabredildi bugüne kadar.
    quote:

Orijinalden alıntı: Electra
    Potansiyel varmı var, kendini geliştirebilirmi geliştirebilir. Bizde sabır yok, Serdarda azim yok. Belki Gsde harikalar yaratıcak biz üzüleceğiz ama sonra denmesin Beşiktaş Serdarın değerini bilmedi sahip çıkmadı. Serdar Beşiktaş formasının büyüklüğünü anlayamamıştır. Kendisine başarılar.
  • müthiş bir yazı mı olmuş müthiş bir ajitasyonmu olmuş iyi karar verin.dünyanın her yerinde başarılı olamayan ve sisteme uymayan işe yaramayan futbolcu gönderilir.yerine yenisi alınır.bunun için edebiyat parçalamaya gerek yok.kimse kimseyi kara kaşı kara gözü için takımda tutmaz.bizim milletin kanında mı var bu küçük emrah edebiyatı anlamıyorumki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NumberOneMercury

BİR ÇOCUK DÜŞÜNÜN !

meğer adam derdinden tüttürüyormuş puroları...
    yak bi cigara daha aslanım

aglanacak halinize gulun. Turk futbolcusunun geldigi durum budur.

• Delboski - Rıza - Tigana - Ertuğrul - M. Denizli

Serdar Özkan bu teknik adamların hepsiyle çalıştı ve bütün kam dönemlerinde serdar özkan vardı bu kadar şans dünyada hiçbir futbolcuya tanınmaz
  • Ayrıca altyapıdan herzaman süper yetenek çıkacak diye bir kaide yok. Sergen gibi yıldız çıkabiliyorsa, Hikmet, Yasin Sülün, Mehmet Sedef gibi büyük takımda oynayamayacak futbolcularda çıkabiliyor.

Klüp altyapıya önem vermeli ama her futbolcuya bu bizim geleceğimiz, bizim öz evladımız mantığını doğru bulmuyorum. Çocuk esirgeme klübü değiliz. Necipte ışık görebiliyorum birde Muhammetin büyemesini bekliyorum.
  • bende şu elinde puro olan resme bayılıyorum görende tek serdar içiyor zannedecek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.