Şimdi Ara

NAS ve tilgin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tilgin üzerinde bulunan usb port sayesinde NAS (network storage) kullanmak mümkünmüş (özellikle akşamları otomatik yedekleme için). Bu cihaz HTTP ve/veya SMB erişime izin veriyor görünüyor. Ancak bir türlü linux, xp, vista üzerinden (http hariç) erişim sağlayamadım. Aynı netwrork'te olması mı gerekiyor, gerekiyorsa cihaz için bunu nasıl sağlarım, wireless bağlantı görünür olmak zorunda mı, firewall mu kaldırılmalı (bilgisayarlarda kapattım zaten ama router üzerinde gerekli mi) vesaire vesaire... Aklıma gelen hemen hemen herşeyi denedim ama olmadı. İnternette çok araştırdım, önerilen herşeyi denedim. (Registry ayarlarını bile güncelledimi vista-samba uyumsuzluğu ihtimaline karşı...)

    Yok mu daha önce hiç NAS (network attached storage) kullanan? http erişim 192.168.1.1/nas adresinden sağlanıyor. Bu erişimi nasıl "genel ağ"a taşıyabilirim? Herhangi bir ipucu bile işe yarayabilir. Benzer yada farklı cihaz kullanlardan tecrübesini paylaşan olursa sevinirim.







  • Selam, bu konuyu bende araştırıyorum, ilk aşamada bazı çözümler buldum;
    192.168.1.1 den modemin ayar sayfasına girip STORAGE segmesinden users bölümünde yeni kullanıcı ekleyip http için yetki veriyorsun.
    Daha sonra 192.168.1.1/nas ile bağlanıp bu yeni kullanıcı bilgilerini girip dosyalara http üzerinden erişilebiliyor.
    samba ile erişimi henüz çözemedim, linux makine ile denediğimden olabilir, windows ile tekrar deneyeceğim
  • usb yi taktıktan sonra 192.168.1.1/nas a bağlanıyorum. Parent Directory diye bir bölüm çıkıyor. tıkladığımda modemin arayüzüne atıyor tekrar..
  • Parent Directory nin altında takılı olan USBnin disk adı yazar ona tıklayınca içine girebilirsin. Eğer gözükmüyorsa takılı usb stick yada disk ntfs formatlı yada modem işletim sistemi tarafından tanınmıyor olabilir, başka birtanesiyle deneyip görmek lazım.
  • Farklı bir bakış açısı sunayım,

    10 PC'li sistemde bir PC'de 2 TB. USB Ext. HDD'yi geceleri backup almak için kullanıyorum. Tüm PC'lerde backup alınacak dizinler için bir batch file oluşturdum ve batch file'ida windows'un scheduled task'ına tanımladım her gece 2-5 arası 15 dk. aralıklarla bir PC'nin backup'ı alınıyor.

    Sizinde elinizde de bir USB depolama aygıtı ve PC var. bu yöntemlede yedek aldırabilirsiniz. Samba ile uğraşmanıza da gerek kalmaz.
  • Selamlar arkadaşlar tablet aldıktan sonra bu konu üzerinde baya uğraştım .Ben gibi arayış içinde olanlar için yazıyorum.

    İlk olarak modem yazılımından biraz bahsedeyim araştırmam sırasında modemin kapalı kutu olduğunu öğrendim yani modemdeki ayarların coğunu değiştiremiyor yada güncelleyemiyoruz.Güncelleme superonline'dan girişle sağlanabiliyor .Bu ay içinde samba hakkında yardım için aradığımda en güncel sürüm olan CSx000-01_07_06_19 zaten bende mevcuttu .Sürcüsü düşük olan arayıp güncellete bilir.

    192.168.1.1/nas anladığım kadarı ile tek giriş çözümümüz .Usb bellek ile denemelerimide sırasıyla yazayım .
    nas sürücüsü olarak lighttpd/1.4.23-devel-157881 kullanıyor ama aygıt kapalı kutu olduğundan yada bu konuda bir eksiğim olduğundan, PuTTY ile girip lighttpd'ı güncellemek isteğimi başaramadım.PuTTy kullanıcı girişi hep geçikmeye kalıyor kullanıcı adından sonra parola sormuyor.
    Bilgisayarımdan ağ konumu ekle diyerek 192.168.1.1/nas tanıttım ve windows üzerinden dosyalarıma ulaştım burada çıkan sıkıntı dosya gonderirken flash yazım hızı max 18mb/sn olsa bile 50mb/sn hızında nasa dosya atmaya calısarak hata alıyor işlem başarız oluyor.Bellek içindeki yüksek boyutlu bir dosya içinse videoplayer oynatıcılar arabellek kullanım hatası veriyor .Burada tek başarılabilecek flashın içinde olan bir müzik dosyasını rahatlıkla buradan dinleye bilirsiniz .BitKinex (nas baglantı programı ile denemelerimde) dosya alış veriş hızı çok yavaştı.Bu program tilgin içindeki bazı sistem dosyalarını (belkide hepsi o kadar azdır) görmeyi sağlıyor.Hepsini masaüstüme kopyalamıştım ama onları çözecek kadar gelişmiş bir kullanıcı değilim :) ve sildim.
    Android üzerinden denemelerimde garip bir şekilde bir sorun oluşmadı dosya gönderme alma işlemleri BitKinexden daha hızlı ama kb/sn hızlarında kaldı .Benim ihtiyacımı karşılamadı.
    Temel gayemiz olan smb için uğraşlarımda başta herhangi bir çıkış bulamayıp superonlinedan yetkili departmanında görüşmemde cihazın nas hizmetinde sorunu olmadığını smbde de olmayağını sorunun windows yönetiminden kaynaklandığı falan filan ...
    onlarda bilmiyorlar yani.Tilgin modem sürücü olarak tek firmada tasarlanmamış entegre edilmiş.tilgin bir başka (marka olabilir) modemden sürücüsünü kopyalamış superonlineda bilirleri kendince yorumlamıs .

    Son sözlerim olarak uğraşmayı bıraktım .Tilginin sitesinde 2tb hdd ye kadar desteklediğini söylemesine rağmen bunu nasıl başardığı hakkında en ufak bilgi yok .Hatta modemdeki usb de NTFS açamaz bunuda belirtmiyor ,Fat32 formatı sınırlı alanı olduğunu hatırlıyorum, 2tb'yi fat32 olarak biçimlenir mi? bilemiyorum :) .Üzerinde samba(smb) ağına gelince özel protokol portu ve modeme tanımlanmış ip üzerinden(192.168.1.42:445 öreneğin) ulaşım kontrolü(kullanıcı adı,şifre,tanımlı özel ağ adı vs.) olabilir.İp scanerlarda ben bunu göremedim ama yokluğunu da kanıtlayamam .Görüşüm zaten yama bir sürücü olduğu için smb hatalı, eksik, kısıtlanmıs yada bilmediğimiz bir portta tanımlanmış olabilir.Döküman dosyalarına internetten ulaşmak isteyen nas ı kullanabilirler.ipmiz değişse bile şahsa özel dns sunucusu ile değişen iplere ulaşım imkanı veren sistem siteleri varmış.




    Yazarken bile baya beni sinirlendirdi bu modem için değmez, ilgili varsa uğraşmayın derim.




  • Hiç uğraşmayın kullanmamıza izin pratikte vermiyorlar.

    Böyle kestirip attığımı düşünebilirsiniz ancak malesef acı gerçek bu.
    Adamlar ...........
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriCornian

    Parent Directory nin altında takılı olan USBnin disk adı yazar ona tıklayınca içine girebilirsin. Eğer gözükmüyorsa takılı usb stick yada disk ntfs formatlı yada modem işletim sistemi tarafından tanınmıyor olabilir, başka birtanesiyle deneyip görmek lazım.

    içine girdik ama ne içindekileri değiştirebiliyorum ne de ekleme yapabiliyorum, kullanıcı tanımlamalarını ne hikmetse kabul etmiyor ...
  • bende tttnet in verdiği tilgin modemi kullanıyorum 192.168.1.1/nas yazınca sayfa bulunamadı diyor...:(
  • windows ağ baglantısına gırdıgınuzde usb de takili diski dosyaları ağdaki bir pc - disk gibi görüyor.

    pc de sorun yasamadım fakat telefondan ağa ve usb ye ulaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bir kere ekledim dlna server olarak çalışıyor ayrıca 192.168.1.1 den ağdan ulaşabiliyorum ama dedikleri gibi wireless üzerinden hdd deki filmleri oynatmaya kalkınca stop luyor . tilgin den q torrent yazılımını çalıştırdım başlarda iyiydi fakat bilgisayarda kullandığım q torrent yazılımdan daha yavaş indirme yapıyor . normalde 24 mbit indirmesi gerekirken 700 kb saniyeye düştü bende sinirlendim la ayarlarda mı bişey var derken bişeyler yaptım yeniden kurıyım dedim fakat http üzerinden hesap kurduktan sonra nas a ulaşmaya çalıştığımda hiç bir şifreyi kabul etmiyor ne eski şifreleri ne tanımladığım kullanıcıları defalarca hdd yi ekledim sildim ama config ayarlarını hdd üzerine yaptığı için sanıyorum bişeyler yolunda gitmiyor çakışma oluyor galiba . bir iki gün önce ilk defa kurmayı başarmıştım fakat şu anda ne denesem de olmuyor http arayüzünde ulaşamıyorum account ları kabul etmiyor . nerede ne account u kurmam lazım acaba . bir kaç saatimi daha ayırıcam fakat yine başarır düşük hızda indirme yaparsa s. et diyicem ve bilgisayarımdan indirmeye devam edicem . tilgin in modem üzerindek torrent yazılımı bir qnap kadar hızlı ve stabil çalışmıyor . lanet olası şeyi hiç beğenmedim . nas satın almadan hdd yi modeme bağlayalım diye sevindik fakat torrent leri çok yavaş indiriyor . kafam bozuldu ya . illah binlerce lira mı vericez hdd si bile olmayan nas lar için .. aldığıma da değmez yazık . o kadar çok indirme yapmıyorum sadece ayda yılda bir film oyun indiriyoruz onda da gündüz vakti indirsin akşam keyfini çıkaralım diyoruz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.