Şimdi Ara

İşlemci çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
9.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim işlemcim acayip ısınıyor sistem yandaki sisteme ama işlemci 70 ile 95 arası gidip geliyor sıcaklığı açılışta bıos ta 65 e kadar düştüğü oluyor ama o bile çok kötü değilmi havalar ısındı ondandır demeyin kışında böyleydi bu BIOS güncelledim değerler yanlış tır diye ama yine aynı.Önceden nasıldı bilmiyorum çünkü anakartı ve işlemciyi 2. el olarak aldım ilk aldığım zamanlar 35-50 arasıydı ama şimdi 70 ten aşağı inmiyor kasaya ekstradan 2 tane fan daha taktım biri hdd nin oraya biri de sol kapağa takılı birtanede zaten arkada psu nun hemen altındaydı eski amd işlemcimi bile bir hata sonucu fansız çalıştırdım oda gün içinde en fazla 70 i gördü ama bu üstünde fan olmasına rağmen neden böyle anlamadım.

İşlemci çok ısınıyor

• Termal macununu yenileyin bilmiyorsanız şöyle tarif edeyim;Öncelikle kasanızı açın daha sonra anakartın üstünde fanın klipslerini açınız çıkartabiliyorsanız önce fanı çıkartın daha sonra mandalı kaldırarak çıkartırsınız işlemcinizi,eğer ki çıkmıyorsa içinde kalmış olan hava vakumlama görevi gördüğünden çıkartırken birşeyi kopartma ihtimaline karşın cpunuzun hemen montajlandığı pin kısmının yanında işlemciyi sabit tutan mandal bulunacaktır,onu kaldırıp işlemcinin sogutucu kipi ile komple çıkartınız dışarıda sağa sola hareket ettirrek çıkartın,herhangi bir OEM ürünler satan mağazadan termal macun satın alın ve güzelce aşırıya kaçmıyacak bir şekilde sürünüz kredi kartınız ile daha sonra işlemcinizin üstüne yayabilirsiniz ince bir katman şeklinde ancak ne çok ince olsun nede çok kalın (taşacak biçimde olmasın) daha sonra anakarta montajlayıp mandalını kapatın ve fanı headsinki ile birlikte düzgün bir şekilde emin olduktan sonra klipslerini kapatın ve sisteminizi açınız...

• macun olarak hangisini alıyım yani önerdiğiniz bir marka varmı.

Orijinalden alıntı: MrTrmn

macun olarak hangisini alıyım yani önerdiğiniz bir marka varmı.

Thermalright olabilir ürünleri oldukça kalitelidir.En fazla 20 liradır fiyatları çok fazla takılmayın derim önemli olan anlattığım şekilde muntazam olarak sürün.

İyi forumlar...

toz olur birikir diyorsanda, 10 dakka temizlik yaparsın olay budur.
    mükemmel olmaya çalışmakta mükemmeli aramakta hata
  • enyz kadıtlıtorum ama termal macunda önemli iki arkadaşaımın dediğinide yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_day_walker -- 17 Mayıs 2010; 13:01:18 >
    Ekran kartım çok ısınıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • macun artı havalandırma sorunun giderilmesinde ekten olacaktır,ona göre ,ayrıca beceriyorsan sök temizle ve yerine tam oturmasına dikkat et.

Orijinalden alıntı: MrTrmn

arkadaşlar hepinizin dediklerini yaptım termal macun haricinde hiç bir faydası olmadı yine aynı kasa kapağı zaten 1 haftadır açıktı yarın termal macun alıp deneyeceğim.

Ya macundan dolayı ki kanaatimce ya da stok fanın ömrü bitmiş çok yavaş devirde dönüyor,fanlar bozulunca bazen BİOS algılıyamıyor farklı işlemci fanınız var ise takın derim.
  • şimdi sistemin yukarıda verdiği bilgileri dikkate alırsak işlemci 87 derece ve cpu fan 2377 rpm 87 derecelik ısda 3500 ün altında olmaması lazım fan devri artı olarak 30 ila 90 dakikalık çalışmada sistem in kendisini korumak için kapatması gerekir veya reset atması bunlar oluyormu olmuyorsa
    kasanızı açın sistem çalışırken cpu fanının altındaki soğutucu blok a elinle dokun eğer elini yakacak kadar en azından canını acıtacak kadar ısınıyorsa
    blok işlemcinde anakartında fanında soğutucunda veya psu da sorun var yok soğuksa blok kafanı takma bişey olmaz
    kullandığım cpu fanı minimum 800 devirde dönüyor normalde bende bios güncelledim everest bu işlemden sonra cpu fanının hızını 550 olarak gösteriyor
    fan minimum 800 de dönüyor zaten algılayıcılar bazen yanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 17 Mayıs 2010; 23:29:29 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.