Şimdi Ara

OWC'den 480 GB kapasiteli SSD: Mercury Extreme Pro SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Depolama alanları üreten firmalardan biri olan OWC, duyurmuş olduğu Mercury Extreme Pro SSD serisi ile adından oldukça söz ettirecek gibi görünüyor. OWC tarafından duyurulan yeni SSD serisi, 60 GB, 120 GB ve 240 GB gibi modelleriyle de satışa sunulacak. Mercury Extreme Pro SSD serisinin en çok dikkat çeken modeli ise satışa sunulacak olan 480 GB kapasiteli modeli olsa gerek. OWC tarafından duyurulan Mercury Extreme Pro SSD serisi modellerinin en büyük kapasiteli ve en pahalı üyesi olarak nitelendirilen 480 GB kapasiteli modelin sahip olduğu


    SandForce DuraClass teknolojisi ve SandForce çipleri ile okuma ve yazma hızlarında 285 MB/s oranını düşürmeden yüksek performans sunacağı iddia ediliyor. 128 bit'lik


    AES koruma sistemi ile kaydettiği dosyaların güvenli olarak depolanmasın sağlayan Mercury Extreme Pro SSD serisi depolama alanlarıyla olduğu kadar fiyatlarıyla da konuşulacak gibi görünüyor zira OWC Mercury Extreme Pro SSD serisinin fiyatları şu şekilde belirlendi:



    • 60GB OWC Mercury Extreme Pro SSD 219.99$

    • 120GB OWC Mercury Extreme Pro SSD 379.99$

    • 240GB OWC Mercury Extreme Pro SSD 699.99$

    • 480GB OWC Mercury Extreme Pro SSD 1,579.99$


    OWC'nin Mercury Extreme Pro SSD serisi altında üreteceği SSD sürücülerinin ön sipaşli satışlarının başladığı belirtildi













  • Öncelikle haber için teşekkürler.Şimdi herşey güzelde ama çok pahalılar yaw.Bunları gördükçe içim gidiyor iyice,şöyle anlatayım win 7 x64 ultimate kullanıyorum ve sistem derece puanım HDD dışında diğer hepsi 7.5-7.9 arasında lakin HDD 5.8 yaw haliyle en düşük değeri baz aldığı için taban puan 5.8 offf demek istediğim SSD şart amma bu pahalılıkta nasıl olcak bilmem...SSD=Extreme para.
  • Hocam şimdi sırf puan yüksek görünsün diye ssd alacaksan garip yani

    fırtınalar kopardılar 1 yıla mekanik disklerin tamamen yerini alacaktır diye

    Evet gerçekten mekanik disklerin yanında yerlerini aldılar :D bu fiyatlarada daha yüksek kapasitede diskler alınır.

    Bukadar pahalı devam ederse daha uzun süre bakmakla yetiniriz.

    Bir laptop kullanıcısı olarak 60gb yetmez 120de yetmez

    en az 250ve üstü gerekli :D eh onada para yetmez :D
  • grafiğe bak adamların performansı sabit fonksiyon mübarek alttakini de sinüs eğrisi gibi yapmışlar maksat hoş gözüksün. zaman eksenine de değer koymamış. aferin OWC
  • ssd şu an depolama amaçlı çok saçma. sistemin kurulduğu hd olarak kullanılmalı. bunun yanında 2. bir hd depolama amaçlı kullanılmalı. böylece sanal bellek ssd üzerinde çalışacaktır.

    60gb ssd+ 1tb hd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

    Hocam şimdi sırf puan yüksek görünsün diye ssd alacaksan garip yani

    fırtınalar kopardılar 1 yıla mekanik disklerin tamamen yerini alacaktır diye

    Evet gerçekten mekanik disklerin yanında yerlerini aldılar :D bu fiyatlarada daha yüksek kapasitede diskler alınır.

    Bukadar pahalı devam ederse daha uzun süre bakmakla yetiniriz.

    Bir laptop kullanıcısı olarak 60gb yetmez 120de yetmez

    en az 250ve üstü gerekli :D eh onada para yetmez :D


    Yok hocam puanı misal demek istedim,yani sırf puan için ssd ye para veremem tabiki de,ssd'ye ihtiyacım var ama kullandığım uygulamalar için zaten 160 gb düşünüyorum ve win7 altında direk işletim sistemini buna kuracağım,depolama amaçlı Hdd lerim var zaten mekanik.Bakalım kısmetse 1.5 ay içinde alacağım.




  • aslında bu tip ürünlere talep gösterecek çok sayıda kurumsal müşteri var.. Fiyatları ise o tip müşterilerin kurduğu sistemler yanında fazla bir para değil... Örneğin yerel ve ulusal televizyon kanalları, prodüksiyon, reklam, animasyon şirketleri vs. vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 13 Mayıs 2010; 15:14:48 >
  • En sağlam SSD'nin ömrü her gün kullanılan bir ev PC'si için 3 seneyi geçmiyor. Bu da var! diyorlar.
  • 3 senemi hem bi ton para bayılacam hem 3 sene sonra çöp olacak ne güzel işmiş her 3 senede bir 1 ay bedavaya ssd disklere çalışırız
  • Şu an tecrübe edilecek kadar bir kullanım yapılmamıştır sanıyorum fakat doğru olma ihtimali yüksek bir konu bu. Umarım 1-2 sene içerisinde alınacak teknolojiye ve fiyat seviyesine ulaşırlar. Birçoğumuzda canavar gibi işlemci + ram var ama HDD yavaş olunca PC'nin tadı çıkmıyor resmen...
  • haklısın 120 gb lik olacak win 7 yi kuracaksın canavar gibi açılacak şak diye görüntü gelecek valla süper olur. bir çogumuz normal 500 gb lik hdd ye 70-80 lirayı zor veriyoruz bütceden dolayı ssd lere nerden bulacaz. kemerleri sıkmak mı lazım ne etmek lazım bu tür haberlerde insanı cezbediyor sn 285/mb hay maşallah
  • SSD fiyatları son 3 yıldır düşmüyorki, artıyor, ilerde alınabilir olacağını kimse garanti edemez, bluray gibi kaymağını yiyelim derken müşteriyi alternatif yeni bir teknolojiye kaptırabilirler, bence artık gelecekte standart olabilmesi şüpheye çoktan düşmüştür, daha fazla fiyat artışı yada delil beklemenin lüzumu yok, tekrardan kendini ispatlayana kadar standart olacağı kesinleşmeyen bir teknolojiye yatırım yapmamak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba_mustafa

    SSD fiyatları son 3 yıldır düşmüyorki, artıyor, ilerde alınabilir olacağını kimse garanti edemez, bluray gibi kaymağını yiyelim derken müşteriyi alternatif yeni bir teknolojiye kaptırabilirler, bence artık gelecekte standart olabilmesi şüpheye çoktan düşmüştür, daha fazla fiyat artışı yada delil beklemenin lüzumu yok, tekrardan kendini ispatlayana kadar standart olacağı kesinleşmeyen bir teknolojiye yatırım yapmamak gerek.


    Yatırım dediğiniz nedir ki? Bilgisayar kullanıcıları parçaları zamanla değerlensin diye seçmiyorlar, birkaç sene kullanmak için alıyorlar. Hani bağlantı standartı farklı olsa dediğinizi bir yere kadar anlarım da zaten hepsi standart SATA arayüzü kullanıyor, istediğiniz gibi standart HDler ile değiştirebilirsiniz. Fazla depolama alanına ihtiyacım yok ya da harici disk kullanıyorum, önemli olan sessizlik ve performans diyorsanız SSD seçersiniz, aksi durumda HD ile devam edersiniz. Bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 14 Mayıs 2010; 5:52:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaTaDoR

    Şu an tecrübe edilecek kadar bir kullanım yapılmamıştır sanıyorum fakat doğru olma ihtimali yüksek bir konu bu. Umarım 1-2 sene içerisinde alınacak teknolojiye ve fiyat seviyesine ulaşırlar. Birçoğumuzda canavar gibi işlemci + ram var ama HDD yavaş olunca PC'nin tadı çıkmıyor resmen...


    Doğru söylüyorsun,benim parçalardan bir marık HDD kaldı bakalım SSD ne zaman kısmet olacak.
  • SSD ler gerçekten çok hızlılar , ama bir okadar da pahalılar.
    Geçen sene , 5 sene sonra kullanırız diyordum.
    Kaldı 4 sene.

    1500$ olan TR de 150$ olacak , öyle.
  • Hemen arabamı satıp 480 gb alıyorum !
  • yorumları okuyorumda bir çoğu boş muhabbet. azıcık ssd ile ilgili araştırma yapsanız, şu dönemde uygun fiyatlı ssd'lerin depolama amaçlı değilde işletim sistemi kurulumu ve ofis uygulamaları için yeterli geldiğini anlarsınız.
    mekanik hdd lerde fiyat/depolama oranı çok düşük. yeni çıkmış bi teknolojiyi hala eski mekanik disklerin fiyatıyla satılmasını beklemek ne hoş !

    # 64gb bir ssd, üstelik kingston ve trim destekli 380TL. hepsiburada dan bulabilirsiniz.
    Buna işletim sisteminde kurulur, programlarında.. müziğini resimini filmlerini SSD'ye atıcanda ne olucak??? 480gb olsun arabamı satayım falan yorumu var yeni açılmış sıcak bi topic'e mesaj yazmak eğlenceli bişey evet anlıyorumda keşke biraz daha bilgi odaklı olsa yorumlar.

    Ha diceksiniz ki 380tl az para mı? az para değil ama çok parada değil.. sırf nvidia die 150 200 tl fazla veren fanboylar yada sırf intel olsun diye aynı şekilde yüzlerce lira/dolar fazla veren süpermen'ler olduktan sonra 380 her açıdan temin edilebilir.

    bundan sonra açılıcak ssd ile ilgili sıcak konulara daha mantıklı yorumlar yapabilmek için dileyeni "depolama" bölümündeki ssd'ye geçmeli mi konusuna davet ediyorum. konuyu ben açtım bilgi paylaşımı olsun diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 14 Mayıs 2010; 11:59:22 >




  • SSD ler yeni çıkmadı, yıllardır takip ediyoruz, fiyatları da malesef düşmüyor, teknolojide fiyatlar düşer diye alışkanlık olmuş herkes de, SSD ler de düşecek deniyor, fiyatı artıyor arkadaşlar, daha kötüsü SSD'ye ayrılan katı halli üretim standlarından ötürü aynı koldaki ram ve flash belleklerin de arzı düşüyor, o ürünlerinde fiyatları artıyor. Tüm haberler ilerde HDD yerine standart olacak yazıyor ama mevcut olayların heleki onca yıldır fiyatların artıyor olması ciddi soru işaretleri bırakıyor.

    Üreticilerin şu anki fiyatlandırma sistemlerinin SSD'ye rakip olabilecek yeni bir parça (hızı artmış HDD'de olabilir) çıkana kadar devam edeceği kanaatindeyim. Dolayısıyla bu fiyatlandırmayla da SSD'nin arzu edilen yaygınlığa hiç bir zaman ulaşamıyacağını düşünüyorum. Ciddi şekilde fiyatlar düşer yada birileri fabrika açar falan gibi bir gelişme olursa tekrardan ona göre yorum yapılabilir.




  • 120GB SSD alıp sistemi onun üzerine kurduğumuzda 1TB'lık HDD'yi onun yanında D sürücüsü, E sürücüsü gibi kullanabiliyor muyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onko83

    120GB SSD alıp sistemi onun üzerine kurduğumuzda 1TB'lık HDD'yi onun yanında D sürücüsü, E sürücüsü gibi kullanabiliyor muyuz?


    Evet kullanabilirsin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.