Şimdi Ara

Sharp, 3D teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Son dönemlere damgasını vuran teknolojilerden biri hiç süphesizki 3D teknolojisidir.3 boyutlu görüntü teknolojisi hayatımıza etkili bir giriş yaptı ve sürekil gelişmeye devam ediyor. Sinemalarda yayınlanan Avatar adı film ile 3D teknolojisi adından ciddi anlamda söz ettirmeye başladı. Bu teknoloji takip eden, takip etmeyen herkes "3D nedir?" sorusunu cevaplamak için soluğu sinemalarda aldı. Daha sonrasında ise Asus'un 3D teknolojisine yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlarında yer vermeye başlaması ve Nvidia'nın 3D Vision teknoloji ile oyun dünyasına da giriş yapan 3D teknolojisi, elektronik üreticileri sayesinde televizyonlarda da kullanılmaya başladı.


    alt="Sharp, 3D teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor"


    3D teknolojisinin gelişimine en çok katkıda bulunan firmalardan biri olan Sharp, 3D teknolojisinin 3D gözlük gerektirmeden kullanılabilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Öncelikle tabletler, cep telefonları gibi mobil cihazların kullanacağı ekran boyutlarında 3D gözlüksüz bu teknoloji üzerinde çalışan Sharp, bu konudaki ilk örneklerini göstermişti.


    alt="Sharp, 3D teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor"


    Sharp'ın tanıttığı 3D gözlük gerektirmeyen 3D panel, bu firmanın kullanıcıları 3D gözlüklerden kurtaracak ilk çalışmalarından olmuştu. 2D ve 3D arası geçiş yapabilecek olan panellerde parallax barrier teknolojisi kullanılıyor.


    alt="Sharp, 3D teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor"


    Sharp bu teknolojiyi zaman içerisinde 10.6 inç boyutuna kadar büyüttü.


    alt="Sharp, 3D teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor"


    3D teknolojisinin sahip olduğu potansiyelin farkında olan Sharp, 4 renk filtreli LCD televizyonlarında da bu teknolojiye yer verdi fakat bu modelleri 3D gözlük gereksinimi olan modellerdi. Şu ana kadar 3D görüntüleme teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Sharp, bu teknolojiyi bu defa 3D görüntülemek yerine 3D destekli kayıt yapma teknolojisiyle üzerinde çalışmalar yaptığı bu teknolojiye farklı bir boyut getirdi. 3D teknolojisine öncelikli olarak mobil cihazlarda kullanılacak ekranlarda uygulayan Sharp, 3D destekli video çekimi yapabilen kamera modüllerini duyurdu.


    alt="Sharp, 3D teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor"


    Sharp, geçtiğimiz günlerde tanıttığı 3D video kayıt modülü ile mobil cihazlarda 3D teknolojisini kullanma fırsatını sunmaya hazırlanıyor. Cep telefonlar, tabletler, video kameralar,fotoğraf makineleri ve taşınabilir oyun konsollarında bile kullanılacak bilecek olan 3D kayıt modülü, 3D destekli 720p HD video ve fotoğraf çekebilecek. Diğer teknik detayları hakkında kapsamlı açıklamaları henüz yapmayan Sharp'ın önümüzdeki haftalar içerisinde bu teknolojiyi nasıl değerlendirecekleri konusunda beklenen açıklamaları yapmasını bekliyoruz. Yapılan açıklamalara göre Nintendo'nun 3D destekli yeni taşınabilir oyun konsolu 3DS'te de yer alması kimseyi şaşırtmayacak.


    Sharp'ın tanıtımını yaptığı mobil cihazlara özel 3D video ve fotoğraf çekebilecek olan modüllerinin seri üretiminin Temmuz ayından itibaren başlayacağı ve 2010 yılı sonlarına doğru kullanıma sunulacapı söyleniyor. Son dönemlere damgasını vuran 3D teknolojisine güveni sonsuz olarak görünen Sharp, bu teknolojinin meyvelerini en çok toplayacak firmaların başında yer alacak gibi görünüyor.


     


     


     


     









  • yönetim anasayfadaki cebit 2010 bölümünü ne zaman kaldırmayı düşünüyor acaba?
  • son cümle sharpın durumunu çok iyi izah ediyor.. bahçeye ilk o girdiği için bahçedeki en büyük ve en olgun meyveleri o toplicak... pazarda ilk olmak çok büyük bir avantaj ama bu konuda çalışma yapan tek firma o değil.. gelişmeler ne kadar hızlı olursa bizim için o kadar iyi..
  • ah bide gözü yormasa sabaha kadar izlerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.